5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#541 először is nem vagyok az édes szíved. másodszor, halál felesleges elkezdened szidni engem, mert lepereg rólam, és ráadásul még hiteltelenné is teszi azt a "megpróbálom elfogadni a másik fél véleményét" képet, amit megpróbálsz itt bemutatni (egyelőre sikertelenül). -
smity 8D #540 takezu azt nem tudtam bentartani :DD muszály volt leírni :) -
smity 8D #539 de igenis ha látja a jövőt, tud is rajta változtatni. azért mindentudú. nem azért hogy egy forgató könyv szerint cselekedjék.
tehát ha már cselekedett a jövőben , az megváltoztathatja, de ha van egy ilyen idősík amiben lehte igrálni az azt jelenti ,hogy minden másodperc egyszerre történik. és amióta van ez a sík vagyis a világmindenség onnan ol kezde már adatott az a pillaanat is amikor isten pl. megváltoztatta a jövőt. tehát az a jövő igazábol sosem létezett.
de én ehez hülye vok, szal hagyangolom is a témát :))
ha egyszer egy isten, és ismeri a világ össze teremtményét és annak tudását , akkor tudhatja hogy ő mindent hato :)ha tényleg rendelkezik egy tudással ami kiterjed odáig is hogybiztos legyen benne , ő nem egy még nagyobb világ része, amit meginnt cask írányit egy legfelsőbb hatalom. -
smity 8D #538 takezu naja :DDDDDDDDDD
-
smity 8D #537 oké :) akkor köszöntelek közöttünk :)))) -
smity 8D #536 1, állandoan nem lehet azt bizonygatni ,hogy nem létezik. néha kicsit jobban megkell nézni mit is írnak a bibliába. és mitagadás van benne egy két (véletlen) jele isten gonosz mivoltának.
na igen és erről van szo. semmi izonyíték nincsnrá.te meg mész vakon utáénna egy madzagon rángatva.
2,ez fájt a legjobban :DDDDDDDD ilyen nem lehec :DDD
hát figy ha én azt akarom isten gyilkos tulajdonságaival bizonyítani ,hogy isten nem tökéletesen jó, akkor az a válasz nem jo a gyilkos hajlamai tahgadására hogy mert tökéletes. érted? :)
3,töb ezer éve? és akor mivan? isten írta. szal egy tökéletes könyvet kelett volna a kezünkbe adni amibe nem lehet belekötni. hát ezt még gyakorolnia kel ugy láccik :)
6, persze, az ember inkább megbánja mint ,hogy pokolba kerüljön. na
senki nem ismeri na épp ezaz. és ha ezt egy másik hívő halanná ezt mondaná: ( most ponosan gondolok is egy személyre)
" áááá ez nem igazi hívő, cask egy vallásos paprika jancsi. akit átjárt jézus szelleme az ismeri istent"
szal ilyeneket más hívő előtt ne nagyon hangoztass.
a mondai valója eljut hozzám. azért értelmi fogyatékos még nem vagyok olyan szinten :) bár kitudja. és épp ezaz ,hogy te nem értelmezed. mert akkor kicsit szemetszúrnának az elentmondésok. csak mész utánna, magolod, és betartod. -
Takezó #535 erre itt mi szükség? -.- -
smity 8D #534 "hívő a ki nem hisz istenbe?"
ezt ki mondta, hogy van ilyen? -
smity 8D #533 elfogadni elfogadom. de nehogy már még bűn legyen hogy nem hiszem el. és igenis én azért vagyok itt ,hogy megismerjem a ti véleményeteket, vagyis a "másik oldalét". mert pont erről van szo. hiába állítom én biztosan amit mondok s hiába támasztom alá , igazábol nem lehetek biztos magamba. mert aki biztos mint már egyszer írtam, lehet hogy egy olaynnban biztos ami nem igaz. így itt vagyok és nyitott vagyok felétek. mérlegelem a szavaitokat, és nem csak a szót hanem az értelmét is.
és amondatom másik fele lehet, hogy hülyeség , de az is lehet ,hogy csak a te szemedben :) ha már nem fér be vmi akis látókörödbe az már hülyeség. -
smity 8D #532 na. himan . senki nem mondta ,hogy vannak szellemek. és ha lennének sem lehetnénk biztosak a tul világ létezésében, így istenében sem :) -
smity 8D #531 na visszaolvasok már :)
quipper édes szivem ha betörnék a fejed elöntené a világot a sötétség :)
szal mr. IQ vigyázzona fejére :))) -
#530 majd ha akar válaszol. megmondom őszintén, engem túlzottan nem érdekel, de mivel nem én olvasom egyedül a topikot, hát ne zavartassa magát senki. -
Takezó #529 2. "kivéve noét aki benyalta magát. ( elnézést az alpári kifejezésért, de találóbb szót nem találtam) :))" -> szvsz jó lenne neked is újraolvasni, és nem feleslegesen hergelni másokat ilyenekkel, mint "benyalta magát" ^^
I. Ha Isten mindentudó, Isten egy gép: nyilván nem csak kifejlődött neki ez a mindentudása, hanem mindig is ez volt, tehát nem hozhat döntéseket, csak egy forgatókönyv szerint kell cselekednie. Nem tudom, hogy holnap milyen környezetbe kerülök, milyen emberekkel találkozom, ezért azt se, hogy mit is fogok csinálni, ő azonban mindent tud a jövőről, így előre látja, hogy mit tesz, ha pedig mégse azt teszi, akkor nem mindentudó.
II.Isten nem lehet mindentudó, mert ugyan tudhat rengeteg dolgot a világról, egyet semmiképp, mégpedig, hogy vajon nála nincs-e, aki többet tud, hiszen, ha én egy témáról sokat akarok megtudni, úgy utánaolvasok, és utánakérdezek, és így már mindent tudok, amit tudhatok a sjaát köreimben, de mi van, ha egy nepáli kissrác még tudna hozzáadni néhány információt a témáról? Isten se tudhatja tehát, hogy nincs-e nála mindentudóbb, így ő nem is az...
-
Takezó #528 "olvasgasd csak a Bibliát, keress kiskapukat, köss bele minden mondatba. legalább addig is olvasod, és egyszer talán eljut hozzád egy része a mondandójának is, nem csak a betűk."
és akkor ezzel le is vagy söpörve, a keresztény kolléga most olyan rohadt bölcs volt, hogy erre már válaszolni se tudsz... -.- -
Prof William #527 Ha Smity 8D mindent tud akkor nem lehet hogy ő isten? :) -
Prof William #526 Hmmm akkor asszem ateista vagyok.... -
#525 1) lol, már nem csak nem is létezik, de a tetejébe gonosz is. semmi bizonyíték nincs arra, hogy igazat írt, fogadd el vagy ne. ha valaki zaklat azzal, hogy fogadd el, akkor meg egyszerűen ignoráld. én is ezt teszem azokkal, akik azt mondják ne fogadjam el - működik.
2) "na most mi tartja vissza a gyilkolástol? ez annyira szánalmas beszéd. egy mindenható könyörögm. megtudná csinálni."
szabadság-szabadosság, lehetőség-választás ezeket a fogalompárokat tudnám említeni. kicsit gondolkozz el azon, hogy egy tökéletesen jó lényt vajon mi tart vissza a gyilkolástól...
3) na jöhet a tanmese-elemzés... mikor értitek már meg, hogy ezeket a szövegeket több ezer éve írták?
4) lsd 3
5) lsd 3
6) a megtisztuláshoz megbánás kell, aki pedig így cselekszik az nem bánja meg. minden gyónáskor ígéretet teszel, hogy a bűnt kerülni fogod, ez része a gyónás szövegének. a hívő és templombajáró között azért tehetnénk egy kis különbséget.
"nem félek megismerni, hiszen ismerem, sőt hívő is voltam két évig. ám észhez tértem."
na most beszólok és távkiértékelek, előre is sry.
sosem voltál hívő. ezt így látatlanban ki merem jelenteni. nem ismered Istent. senki ezen a világon nem ismeri, még a teológusok sem, te meg itt kerek-perec kijelented, hogy te mindent tudsz. ebből számomra az jön le, hogy vagy kommunikációs zavar áll fent köztünk, vagy nem tudod miről beszélsz.
olvasgasd csak a Bibliát, keress kiskapukat, köss bele minden mondatba. legalább addig is olvasod, és egyszer talán eljut hozzád egy része a mondandójának is, nem csak a betűk. -
HUmanEmber41st #524 Ehh most olvasom mégegyszer:
hívők...akik nem hisznek Istenben....
hmm.. hmm..
?????? -
#523 "az olyan hívőkkel semmi bajom akik már kinyitották a szemüket, de nem mernek kockáztatni és istent még meghagyják a világnézetükbe"
a többi részét értem a dolognak, de a mondat második fele szvsz egy oltári nagy baromság. itt mutatkozik meg, hogy soha nem is akartad elfogadni más véleményét, csak bejöttél a topikba kötekedni egy kicsit. (mert hogy ilyen ügyekben meggyőzni egymást nem lehet, az ugye egyértelmű mindenki számára.) -
HUmanEmber41st #522 De ha vannak szellemek, akkor van túlvilág, és ha van túlvilág akkor van ott Isten is...szal... -
smity 8D #521 érted? :))) -
smity 8D #520 ateista már hogyne hihetne a szellemekben . attol még lehet vki ateista hogy nem materialista. -
Prof William #519 Egy gyorskérdés.
Materialista: Nem hisz semmiben az anyagon kívül.
Ateista: Istenben nem hisz.
Akkor egy ateista hihet a szellemekben?
-
Takezó #518 igen, valóban sokmindent elfogadhatónak tartok belőle... ^^ -
smity 8D #517 hát végülis a sátánizmus egy ateista vallás. annyira nem álsz tőle távol :))))))) -
Takezó #516 ajjjajj, nagyon messze állok én attól ^^ (bár persze definíció kérdése;)), az csak egy ankh^^ -
smity 8D #515 ahogy anick képből kiveszem sátánista vagy igaz? :)
vagy csak megteccet a kép? -
Takezó #514 jó témákat hozol fel, bár szvsz rosszul közelíted meg a kérdéseket, ha majd jüzan leszek, írok die ^^ -
Takezó #513 hoztam én már eleget, és SRobin kívül válasz nem érkezett... -.- -
Takezó #512 szvsz a kereszténség egy módjának igenis sok köze van hozzá, egyfajta zsidó-keresztény viselkedésformának ^^ -
smity 8D #511 alátámsztani ? :))))) nem kell hirtelen van időnk :))))))) -
Prof William #510 De most itt hirtelen nem tudom alátámasztani.
Mik azok a qumrani tekercsek? -
smity 8D #509 a reinkarnációrol pedig a "halál után élet" topicban fejtetem kia véleményem. már nem tudom hol van az. vagy a " tudományos elmélkedések" , vagy a "tudományos hírek" topicba. de nem is ez a lényeg. hanem pont erröl van szo. az egyházrol. ugy rángatnak titeket ( akit nem az ne vegye magára) a biblián kersztül mint a rongybábukat. :( -
smity 8D #508 "Isten abszolút jó. Sőt amikor "gonosz" akkor is jó.
Isten tökéletes, az emberek meg nem."
jájj :)))) na nézd meg beszélhetek én neked :) de isten mégis kinek a szemében tökéletes és mihez képest? az előbb erre próbáltam célozni. hát a maga szemében az, s magéhoz viszonyítva. nos ilyen lényből istenen kívül még kismilliárd él a földön. ennyi tökéletes lenne? hmm............... -
Prof William #507 Sztem ez nem Urban Legend. -
HUmanEmber41st #506 Sajnos ez a reinkarnáció- kivétele is ilyen urban legend szinten mozog.
Bizonyíték?
Hát ott vannak a qumrani tekercsek..
Azokhoz is ki fér hozzá?? Hát az egyház..
Azt mondanak, amit akarnak.. -
Prof William #505 Rugalmasnak kel lenni. Pl. És sem hiszek a nagyszakállú öreg Istenben, aki a legkisebb hibáért a pokol kénköves bugyraiba küld. De hiszek valai felsőbb erőben, akit nevezhetünk akár istennek is.
Nyitni kel más nézőpontok felé. A bibliát lehet hoyg siteni sugallatra irták, de EMBEREK! Úgy meg lett vágva az évszázadok során, hogy a saját anyja sem ismerne rá. Pl. A reinkarnáció is benne volt, csak ötszázvalahányban Nagy Constantin kivetette mert sértette a saját és a felesége ízlését. Szóval kutakodni kell és nyitottnak kell lenni. -
HUmanEmber41st #504 Kedves Smity-lyány :) !
Hogy tudd, én is ( mint sokan mások ) a Bibliával kezdtem.
De a Könyv után nem álltam meg, és megismerkedtem a többi világvallással is.
2 évig tanítványa voltam 1 Indiából származó (jelenleg new Yorkban élő) Gurunak.(is)
Jehova tanúi például azt mondják, h isten nem engedte, h olyat írjanak a könyvbe, ami nem igaz. Az szép dolog, h ők ebben hisznek, de szerintem az emberek akik összeállították, nem nagyon figyeltek oda Istenre, hanem saját pecsenyéjüket igyekeztek sütögetni a többiek rovására.
Ebben a topicban is az emberek kezenyomát keressük Isten tollvonásai között (szerintem).
Hiszen ami nem tökéletes, az csak az emberek munkája lehet.(szerintem)
Ez a könyv nem tökéletes, teli van ellentmondásokkal, és az Újszövetség is eléggé hiányosnak tűnik számomra.
Azzal az állításoddal viszont nem értek egyet, h nem létezik abszolút jó.
Isten abszolút jó. Sőt amikor "gonosz" akkor is jó.
Isten tökéletes, az emberek meg nem. -
smity 8D #503 és ez a jo. a rugalmasság kell. én is erre törekszem. máskéép az ember megragad és sosem fog tudni tovább jutni. nekem se az ateizmusom az alap. hiszem az nem is lehet. ha az lenne csak nagyon kevés építő elemből lehetne választani.
de tudod az a baj,hogy azok a hívők akikről én beszélek, egyszerűen nem akarnak a biblián túl látni, nem mernek , mert nem ég bennük a kivácnsiság tüze, ami rugalmassá formájja az embert:((( -
#502 Én nem estem semmilyen csapdába sem. :)
Az meg, h valaki elnevez-e egy szervező erőt istennek vagy sem, az világkép dolga. Csapda csak akkor van, ha nincs deffiniálva két kommunikáló fél között, h mi alatt mit ért.
Én itt már elég sokmindent írtam, most nincs kedvem újra írni.
De leginkább az jellemző rám, h abszolút rugalmas a világképem. :)