5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • SRobert
    Hogy szokásos fordulatommal éljek: a dolog ennél azért árnyaltabb. :D
    De mindegy, kiről van szó, nebántsátokegymást. Örüljünk, h ez egy viszonylag normális hangvételű topik, elhanyagolható mértékű flémmel. :)
  • Takezó
    Melyik postjában írta ezt? Oksi, oksi, np, bocs, ha megbántottam valakit, sryak ^^
  • SRobert
    Mondom nebántsátokegymást! :)

Különben is, Fony azt akarta eleinte csak mondani, h túl nagy falat az ide. :)
  • Takezó
    igen, az a srác azért tényleg durva volt, de más jellegű dolgokat kopizott be, mint én... EGYSZER meg mertem tenni, hogy kopiztam, mert lusta voltam leírni fejből másnaposan, és már ezért leharapja a fejem a kedves keresztény kolléga -.-
  • SRobert
    Klausnak keresztbe álltak a szemei, mikor nézte a betlehemi csillagot, ezért úgy látta, h Jézus és Krisztus két külön személy.
    Vagy mi...

Tipikus topikgyilkos személyiség. :)
  • Takezó
    :Ð ez így is van, de msot eszembejutott valaki, az a Klaus Matefi, most komolyan arra gondolsz, te szerencsétlen??? (nem te, Robi :D:D)
  • SRobert
    Ebből is látszik, milyen értetlen vagy. :D
  • Takezó
    hm, ezt: "A stílusról perdig inkább ne beszéljünk, a "Copy pastés" műsor nagyon emlékeztet "valakire", látom jó tanítványa voltál." kifejtenéd bővebben, mert nem értem? : o
  • SRobert
    Ez a Te hited, az meg másoké. :)

A jó és rossz árnyaltsága az emberfüggő, de igen, ez a két véglet létezik a kereszténységben.

A rosszat nem Isten teremtette, hanem létrejött. Ez esetben lázadó (hatalomra törő) angyalok.
  • Tikal #773
    pont ez a lényeg, hogy sosem vagy vesztes! És senki nem állit semmilyen helyzet elé, magad állitod helyzetekbe.
    Ha van jo és rossz akkor gondolom ez a két véglet van, viszont akkor ki teremtette a rosszat? Isten? ha igen akkor már bukik is minden....
  • SRobert
    Németh Sándor és a HIT Gyülekezete meg egy teljesen más tészta.
    A HIT szónak ebben az esetben több köze van az angol, mintsem a magyar jelentéséhez.
    (Értem ez alatt, h pl a Vidám Vasárnap azért rendesen odab*sz :D )
  • SRobert
    :)

nem egészen.
    Eszerint a hit szerint van egy lény, aki olyan helyzetek elé állít, ami próbára tesz. A döntésedtől függ, h győztesen, vagy vesztesen kerülsz ki.

Az élet eseményei mögött nem karmát, vagy sorsot látnak, hanem a jó és a rossz harcának egy spéci változatát. Csupán ennyi. :)
  • Tikal #770
    egy kutya, felelősség elháritás... mi az hogy kisért? szerintem ugyanaz, kerestunk valakit akire rá lehet kenni a szart amit csináltunk...
  • SRobert
    Ejj. :)

A kereszténységben nem a Sátán tehet az emberek vétkeiről, hanem a Sátán max kísért, az ember meg mellette DÖNT. U h a döntés felelőssége nincs kizárva. :)

Osztán meg Jakab apostol barátunk szavairól ne feletkezzünk meg:
    "Senki se mondja, mikor kísértésbe esik: Az Isten kísért engem; mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
    De mindenki kísértetik, mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
    Azután a kívánság megfogana bűnt szül; a bűn pedig kiteljesedve halált nemz."

stb, stb :)
  • SRobert
    Azmás. :)
  • Tikal #767
    Én pedig nem ellened irtam, csak éppen valamiért arra kommentre válaszoltam :) irhattam volna csak ugy is.... ;)
  • Tikal #766
    hogy melyik commentben volt szo a rosszrol már nem tudom, de itt olvastam :)
    A lényeg hogy nagyon elszomorit mikor a bibliások jonnek az ilyen ördög-rossz-sátán dolgokkal, meg a szerencsétlen hit gyulisek, egyszeruen szánalmas az a pali, és csodálkozom hogy egyáltalán valaki hisz neki. Nos az ilyen majmoknak köszönhető hogy kialakult a SÁTÁN, hogy kialakultak a vallások a mai formájukban, mind mind azért van mert szeretjuk ha nincs rajtunk felelősség és szeretjuk ha irányitanak és meg mondják mit csináljunk...nos ezen kéne változtatni és ezért jo hogy vannak olyan emberek mint pl Robi emlitette OSHO vagy más new ages fazonok..
  • SRobert
    Olvass és láss csodát:
    "Attól, h(ogy) a Sátán nem létezik, attól még nem a vallások találták ki"
    ;)

Amit most írtál, számomra nem kérdéses és a hozzászólásom sem ezt feszegette. :)
  • Tikal #764
    de nincs rossz, sem semmilyen lény, sem képzeletben sem sehol... ha rossz vagy akkor te vagy a rossz nem MÁS, nem más felelős a tetteidért csakis TE MAGAD!
  • SRobert
    #635-re:
    Gazdagabb lett a világ egy lehetőséggel, amit szokás szerint elba...
    ...ltázott. :)
  • SRobert
    Nebántsátokegymástplíz...
  • Gorvik #761
    Kedves Fony!

Attól még, hogy Takézó bemásolt egy szöveget, nyugodtan kifejthetnéd a véleményed róla. Vagy olyat írt volna szalmakutya, amely felfogó képességed meghaladná? Ez nem szégyen, mi csak emberek vagyunk, Isten így teremtett minket.
    Vagy esetleg nem tudsz érdemben hozzászólni? Sebaj, kérj utmutatást Istentől. Persze az más kérdés, hogy nem válaszol...

A #635 kommmentre vártam volna választ.
  • Fony
    Takezó!

Most ha az idézetekre idézetekkel válaszolnék, az kielégítene?
    A stílusról perdig inkább ne beszéljünk, a "Copy pastés" műsor nagyon emlékeztet "valakire", látom jó tanítványa voltál.
    Úgy hogy Te is nyugodtan leállhatsz vele.
    Bár ha akorod, másolgass csak, annyira azért Te sem vagy fontos, hogy reagálni kelljen rá.

Fony
  • Takezó
    :) tehát azért nem tudsz választ adni egy kérdésre, mert idéztem? :Ð Megkérjem az illetőt, hogy jöjjön ide, és tegye fel ő? :) Nem vagy Te ilyen fontos, Fony, hagyjuk, ezzel a stílussal meg leállhatsz.
  • Fony
    Még mindig keresem.

Üdv
    Fony
  • Fony
    Kedves Gorvik!

Válaszoltam, olyan szintig, amennyire a hitem mértéke megengedte. (Plíz - holstein fríz)

De ha stílszerűen - most aztán megmutatom stílusban - bemásoltam volna a neten és a könyvespolcon található összes keresztény irodalmat Isten mindenhatóságáról, és az eleve elrendelésről (mert tulajdonképpen arról folyt a vita) akkor az lenne a baj.

Ha Takezó másnapossága miatt nem választotta volna a kényelmesebb megoldást, - a kontroll V-t és a C-t a gondolkozás helyett, akkor nem téptük volna az agytekervényeinket feleslegesen.

Döntsük el végre, hogy a "Szalmakutyát" vagy a Bibliát értelmezzük.
    Felőlem lehet a "Szalmakutya" is, de akkor nyissunk neki egy új topikot.

Üdv
    Fony
  • Hanga
    Hja, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
    -Jézus is ezt mondta!
    (Brian élete)
  • HUmanEmber41st
    Ők olyanok, mint a nagyon tiszta üvegek.
    Rajtuk átnézve látni a Mennyországot.
    Emberek, mert megszületnek, emberi testük van.
    Nem emberek, mert tudásuk, világnézetük viselkedésük stb tisztán Isteni.
    Jézus (pl )
  • SRobert
    Hol láttál Te itt igényt? :D
  • SRobert
    Nem, nem lehet és amúgy is csak paradoxvicc volt. :)
  • Takezó
    Hmmm, és teljesen igazad van, mindaddig amíg nem kezdik el magyarázni az ízlésüket... Amíg ki nem merik mondani - amit én megteszek - hogy "nem tudom", addig lehet ítélkezni sztem :\
  • SRobert
    Csak túlhaladták az emberi minőséget.
    Tehát emberek, vagy mégsem azok. :)

Ja, az avatar egy külön kérdés. :)
  • SRobert
    Észosztás ON

Egy nemzetközi tapasztalat:
    Ha jön egy akármilyen beavatott és olyat mond, ami ellenkezik bizonyos emberek hitével, azok a bizonyosak nem tartják beavatottnak, sőt...

Ha ez a beavatott a múltban élt, de valamilyen oknál fogva szimpatikus, akkor kijelentik, h nem is azt mondta amit, hanem mást, mert a csúnya és rossz emberek/egyházak/uralkodók/papok meghamisították és különben is.

A vallás és a hit az egy eszmei ízlés.
    Két választás van:
    1) felfedezzük az általunk ismert vallásokban és a hitekben (az összesben) a szépséget és a mondanivalót, de akkor ki kell zárnunk a hitigazságok, de még sok esetben az általános igazságok létét
    2) elfogadunk egy irányvonalat, ami most mindegy, h egy hivatalos katekizmus, vagy vallás, vagy pedig turmixvallás, mint pl. a New Age, vagy Osho, ami alapból kizár bizonyos gondolkodásformákat és eszméket, így meghatározva egy követendő eszmeiséget, meghatározva az elfogadható és nem elfogadható dolgok listáját.

Ezzel is formálva eszmei ízlésvilágunkat.
    És mivel 100 szónak is egy a vége:
    Ízlésekről hülyeség vitatkozni...
    Aki ízlésekről vitatkozik, az hülye, aki meg ítélkezik az egy seggfej. :D

OFF
  • sz4bolcs
    Tehát ők nem emberek. :)
  • HUmanEmber41st
    Mármint ahogy az Avatottak, Szentek, Avatárok, Próféták Lelki Tanítómesterek tanítják
  • Takezó
    a nevedben mindenkitől :D:D
    "El kell fogadni úgy, ahogy mondják és kész. :)"
  • HUmanEmber41st
    Izé..
    Tőlem ???
  • Takezó
    láld:SA:DA
    khm, én kérek elnézést :Ð
  • HUmanEmber41st
    Isten és mindenhatóság kérdésében egy hasonlat:
    Az óceán 1 cseppje hasonlatos az óceánhoz. De mégsem tudja azt önmagában, mint az óceán: nem tudnak rajta hajók úszni, stb..
    Mi emberek a korlátozott értelmünkkel úgysem tudjuk felfogni Isten tulajdonságait.
    El kell fogadni úgy, ahogy mondják és kész. :)
  • Gorvik #743
    Olvass vissza, és válaszolj plíííz.