5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#822 Tudod... szerintük a hamis vallások.. iszlám, buddhizmus, sátán művei :-) El taposhatják Isten nevében, mert ugye a gonosz ellen harcolnak. -
#821 "persze jol is van ez igy, de miért hagyjuk hogy hulyeségben higyjenek, hogy vezesék őket?" - Ugye tudod, hogy a hit gyüli is ezt teszi? Sőt, a többi erőszakos vallás is. Éppen ezzel érvelnek, hogy az övék a helyes, a többi hamis, ezért az övékben kell hinni, és hirdethetik is, csak Istennek kell elszámolniuk, a többi embernek ezzel nem tartoznak, akiknek az életét keserítik meg a vallásuk hírdetéssel. Vállalják az elfogultság vádját. -
Fony #820 Gorvik!
Miért kell mindent túlbonyolítani?
U.i.
Hogyan lehet ilyen lábjegyzetet szerkeszteni?
-
HUmanEmber41st #819 Te ribizli !
Elolvastad a topic címét ???
Ekkora tényleg nem lehetsz !!!!!! -
#818 (((A hiba a rendszerben van ;))))
Nézőpont kérdése. Szerintem nincs hibás. Hogy is lehetne... -
#817 mondjuk a mondanivalódat nem értem. szerinted Isten a hibás? vagy nincs is hibás? esetleg hiba sincs? -
#816 A kulcsmondat: "Nem Isten baltázza el a dolgot, hanem az ember a hitetlenségével."
Mármint nem magát a mondatot kell nézni, hanem amit kisugároz.
-Emberek, Ti vagytok a felelősek azért, hogy a világ olyan amilyen... Ti, Ti, csakis Ti, senki más. Isten megmutatta a helyes utat, de Ti nem követtétek.-
(((De ha rátértek a helyes útra, Isten megbocsájt.)))
Ugyan már Fony, ezt Te sem gondolhatod komolyan. Kiszámíthatóságod (mint minden hívőé) egyre jobban megerősít abban a "hitemben", miszerint Isten nem létezik.
Magyarán: ez így túl egyszerű. Az élettel ellentétben... -
#815 Baaazd meg -
Fony #814 Fe Ri!!!
Nem nézheccelődhecc több fantasztikus filmet!!!!!
Értetted?
Spilberg
-
feketeribizli #813 Jelenleg a félisteneké a Föld, Noé leszarmazottaié, de csak elméletben, vagyis az Istenek tudatában, mert valóságban több bolygóról is érkeztek ide emberi lények, akik bele keveredtek a félistenek vérébe, mivel egy faj, s az szaporodni tud, nem okoz problémát, csak lelkileg, vagy elvileg.
Egyik ugyanis egyházat akar, az a Noé ága, de a Sziriuszi ág az Ateista, amely nyiltan megvallja hogy van Teremtő, de nem hiszi el, mert azt gondolja, csak a természet van, saz hozta létre a mindenséget, de ez nem igaz, mert fizikai képtelenségek sora az Univerzum mai formája, s az csak széndékos beavatkozásokkal lehet ilyenné! -
#812 na most remélem mindenki figyel, mert még egyszer nem mondjuk el a színtiszta igazságot. aki nem figyel oda, az nem méltó a tudásra! -
feketeribizli #811 Az egyetlen Isten azért lett En Ki, mert ő mentette meg Noét, aki kihalgatta az Istenek 60 tagú tanácsának ülését egy nádfal mögött, s igy megtzudta, hogy egy tizezer évente bekövetkező jégolvadás miatt elfogja boritani a legmagasabb hegyet is a viz majd, ezért bárkát kell épitsen, ha meg akar maradni.
A tanács azonban ugy döntött, hogy nem szólnak a félisteneknek és azok leszármazottainak a közelgő katasztrófáról, a vizözönről.
Noénak azonban volt annyi esze, hogy megépitse a BÁRKÁT, s megmaradt, amig Anunál voltak fenn az égben a többiek, addig ő lent a Földön bárkát vezetett... -
feketeribizli #810 Zu Ten megszerezte Is Ten kötábláit, amelyen az ürhajók repülési adatai vannak, de Marduk visszaszerezte, ezért nevezik Marduknak a legkülső bolygót, s Nibirunak meg azért, miert ütközött a Tiamattal.
Az Annunakik királya Anu Is Ten, akinek két fia és egy lánya van, s 12 felesége, de 68 ágyasa is! Összesen 80 nővel rendelkezik Anu, s legrangosabb fia En Lil, akinek még 59 neve van, de az is lehet, hogy csupán 60 főembernek parancsol.
Testvére En Ki, aki genetikus és elmondta hugának, hogyan lehet embert génfúzióval létrehozni.
Nin Hur Szag En Ki elmonndása szerint cselekedett, s agyagban összegyurta saját vérét, s különbözö állatokét, amelyeket azután bába asszonyokba helyezett bele, s azok 10-esével szülték az első ősembereket, akik félig állatok, de másrészt Annunakik voltak. -
feketeribizli #809 Is Ten családja él tehát a Marduk bolygón, amely a Naprendszerünk külső peremén kering, de 3600 évente 400 millió km-re megközeliti a napot, s most is itt van épp a Jupiter Mars között valahol, s legalább 2008-ig nem távozik el a pluton kivülre, de ez keringési sebességétől függ, ami nem lehet tul nagy, ha figyelembe vesszük, hogy minél távolabb vannak a bolygók a Naptól, annál lassabban haladnak pályájukon. -
feketeribizli #808 Az emberi lények a Lant csillagképből tölünk 1000 fényévre található bolygóról terjeszkedtek szét a galaxisunkban, ahol kb. 800 millió lakható égitest van, de csak 400 millió csillag körül, vagyis minden hozzánk lakható naprendszerben két bolygón lehetséges élet. -
feketeribizli #807 Maguk az Istenek is harcoltak egymással.
Az Orionbeli magas szürke lények egyik családja az Is Ten, amelyek ugy keletkeztek, hogy a Zéta Reticuli alacsony szürke emberi lényei összeházasodtak az Orionbéli magas fehérekkel, s a Marduk bolygón van a bázisuk Naprendszerünkben, de az egy barna törpe csillag, igy feltételezem, hogy annak a holdján lehet a bázis.
A Nibiru ütközött a Tiamattal, s igy orionbeli élettel beoltodott a Föld, de nem kizárt, hogy előtte is voltak létformák ott! -
feketeribizli #806 Előbb voltak a fáraók piramisainak szövegei, tehát azokat kell komolyabban figyelembe venni, s utána a bibliát, de legkevésbé Mohamedet, mert ha nem is ő a Sátán, de azért Istennel tartó próféta ő, akár a keresztények Jézusa és a Zsidók Mózese. -
HUmanEmber41st #805 Sajnos a Kereszténységet az emberek alakították ilyenné, nem Jézus.
Meg is látszik rajta..
Én nem messze lakok egy ferences rendháztól, és látom ( minden nap ) mennyire szegények... -
#804 én tudom hogy mirol beszéltél, kérdeztem valamit :)
egyik ember x-ben hisz, másik ember y-ban... persze jol is van ez igy, de miért hagyjuk hogy hulyeségben higyjenek, hogy vezesék őket? fel kell őket világositani, a kereszténység a mai formájában már elavult, nézd már meg az egyház felépitését, szánalmas h ilyen még létezik... -
#803 arrol volt szo, igen, de mégis tele van a kereszténység az ördöggel :) -
#802 és kinek is tartozok elszámolással? a papnak vagy magamnak... csupán arra probálok kilyukadni hogy még a papságra sincs szukség ilyen szempontbol :) na mindegy, tul radikális vagyok... :) -
HUmanEmber41st #801 Ezért is tartom hitelesnek a Buddhizmust, hiszen soha fegyvert nem fogtak a terjesztése érdekében, nem végeztek ki azért valakit, mert más volt a hite.. -
#800 De van flémtopik. ;) -
#799 Tikal... :)
Már megint nem erről beszéltem. :)
Az egyik ember x dologban hisz, a másik meg y-ban. És ez kb jól is van így.
A gondok egyrészt ott kezdődnek, ha valaki elkezdi a saját hitét felsőbbrendűnek gondolni, másrészt meg ha úgy gyakorolja a hitét, h az már nem csak saját magára ártalmas. Addig magánügy.
És gondolom a sok buddhista hitre tért menáger és hindu szellemiséggel időt töltő unatkozó háziasszony miatt sem fogod e két vallást hülyeségnek tartani.
(Mellékesen jegyzem meg, h találkoztam én már véresszájú Osho imádóval, ami ugye szintén egy nonszensz.) -
#798 Jaja! :)
Sok rendszeres gyónó felejti el, h a saját hite szerint ha nem bánja meg gyónás előtt a meggyónandó tetteit, akkor az a pap átverésének számít, u h a feloldozása érvénytelen. :) -
Fony #797 Takezó!!
Nincs is flémtopik. (vagy csak nekem nem jött be az "itt"re?)
egy null.
(de azér most sem haraxik) -
HUmanEmber41st #796 Ezt most honnan veszed?
Hiszen épp arról volt szó ( szerintem ), h igazából nincsenek ördögök, meg Sátán, hanem az emberek szabad akaratukból döntenek, h Isten szerint élnek, vagy saját magukkal törődnek csak és szántszándékkal vétenek a 10 parancsolat ellen -
#795 nem tudom ezt honnan veszed, a tetteidért te felelsz, ha elmész gyónni, akkor elviekben megbánod a bűnöd, amiből ugye következik, hogy
1) elismered, hogy megtetted
2) felelősséget vállalsz érte
3) megpróbálod többet nem elkövetni. -
#794 és szerinted helyes az embereket ilyenekkel etetni? hogy nem vagyunk felelősek a tetteinkért? ha tettunk vmit menjunk gyonni vagy mondjunk el husz miatyánkot? mert a gonosz...blabla... -
Takezó #793 Nem. Esetlegitt (flémtopik)... Szpem pedig szükségtelen, értelmetlen postolás. -
Fony #792 Kösz, értem már.
Tehát ha valaki spammel, akkor annak flémelés lesz a vége.
-
#791 az a spam sry
a flém az a vitázás, veszekedés -
HUmanEmber41st #790 Flame= láng
Gyakorlatilag felesleges dolgokat írkálni ( mintha ide most valaki betenné Kádár János egyik beszédét kb :) :) ) -
Fony #789 (Fony nem tudja, hogy mit jelent az, hogy flém.)
Valaki megmondaná neki?
(Tényleg, komolyan) -
Fony #788 Kedves Takezó!
Ezt már tényleg nem értem.
Ha mellébeszélek az a baj, ha parasztosan nevén nevezek dolgokat, akkor meg az.
(Fony csóválja a fejét, de nem haragszik)
fony -
Fony #787 Kedves Gorvik!
A 635.
Bocs.
Leragadtam még a mindenhatóságnál.
Nem szégyellem, ha nem tudok vagy nem értek valamit, aki kérdezni szégyell, saját magával szúr ki.
Isten mindenhatóságába vetett hit alapja maga Jézus Krisztus.
Ha Isten képes volt a több napja halott Jézus Krisztust feltámasztani, akkor ez azt jelenti, hogy Mindenható.
Ebben lehet hinni, vagy nem hinni, ragozni, kutakodni, de Hit nélkül megérteni a szellemvilág dolgait lehetetlen.
Vagyis nem a csík húzza a repülőt.
Ezért tartom az Isten mindenhatóságáról folytatott vitát értelmetlennek, ha a vitázók még Isten létezésében sem hisznek, nemhogy Jézus Krisztus feltámadásában.
Akik Istent keresik, (a megismerésére törekszenek, és nem csak arra, hogy bebizonyítsák, hogy Ő miért nem létezhet) és hiszik, hogy Ő létezik, azokat Ő megáldja.
„…..
"mert az ember Megváltás nélkül gyarló maradt volna, és a világ már régen nem volna világ, hanem sötétebb a sötétnél is."
Komolyan ezt gondolod? Kár... :(
…..”
Miért kár az Neked, amit én gondolok?
”…Nem látom sehol a változást. …”
Akkor nézz szét jobban, és a sajtból ne csak a lyukat kajáld.
”…Több millió ember éhezik, több százezret természeti katasztófák vittek el, lassan-lassan a karibi-térségben az általános félelem, nyugtalanság lesz az úr a sok hurrikán miatt (amiért mi vagyunk a felelősek), naponta ölnek meg ártatlan embereket ölnek meg egy isten nevében, satöbbi, satöbbi, satöbbi….”
Srobi válaszolt.
Nem Isten baltázza el a dolgot, hanem az ember a hitetlenségével.
Mi kivetnivalót találsz Jézus szavaiban, az Ószövetségi summában?
„…ahogyan szeretnétek hogy veletek cselekedjenek az emberek, ti is azt tegyétek velük….”
Ha ezt az emberek megtartanák, akkor jobbá válna a világ. Nemde? Ki az, aki azt szeretné, hogy rosszat tegyenek neki?
A lehetőség megvan, az emberek szeretnék a jót, mégsem élnek vele, mert kapni mindenki szeretne, adni már kevésbé.
Akarjuk a jót, mégsem tudjuk cselekedni. Miért?
Mert nem hagyjuk, hogy Isten cselekedjen rajtunk keresztül.
Ha elutasítjuk Isten kegyelmének erejét, ami által lenne lehetőségünk a jó cselekvésére, miért Istent okoljuk?
”..Sorry az OFFért, de én tényleg nem látom, hogy miben változott volna a világ.
Szóval miben változott a világ? (Lehet, hogy gúnyosnak hangzik a kérdés, nem annak szántam.) …”
Nem volt ebben semmi gúny.
A kérdés jogos, a válasz is logikus.
Ahogy Srobi mondta:
A lehetőségben.
Ha megragadjuk, Ok, és van reménysége az embernek, ha nem, akkor marad a lyuk a sajtból.
Üdv
Fony
-
Takezó #786 nézd, Fonyval csak az a gond, hogy még a legegyszerűbb kérdésekre is mellébeszélve képes csak válaszolni, kinyilatkoztat, valamint gyakran paraszt stílusban teszi ezt... mind1, ignorálni mindenki szokott, nemdebár? ;)
[i]nah ez most így a bocsánatkérés után rohatt laza volt... de amit már leírtam, nem változtatom meg, sorry akkor mégeccer, és hagyjuk a témát -.- -
HUmanEmber41st #785 Mert miről is van szó?
[Hátha jól teliflémelheti a topicot mindenféle izével.. :) :) ] -
#784 Nem kell érteni, szépen, hősiesen bocsánatot kértél. :)
Fony nem látta értelmét a témának, ezért kicsit mérges volt és célzott Isten útjainak kifürkészhetetlen voltára. Ezt valaki nem találta kielégítőnek, aztán te sem és akkor "durrogott" és akkor beszóltak és akkor beszólt és akkor beszóltál.
Éééérteed, nem??? ;) -
Takezó #783 hm, nos, ha árnyalt, megpróbálnál mégis segíteni, hogy én ism egértsem? : )