5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • SRobert
    A politika más kérdés ugye. :)
  • SRobert
    Ez igaz, de nem véletlen egyvalakinek írom állandóan. ;)
  • Takezó
    utóbbi pár postodból három...
    "gyilkos egyházzal szembe oersze"
    "6-7 évs koromig éltem vallásos közegbe. azán 7 és fél évesen amikor már abszolute nem voltam befolyásolható senki által"
    "ez így van. és mi az érv amelett ,hogy isten mért van, vagy ez az egész vallás? ez: "csak. oszt ha nem hiszed el örökké égni fgsz a poklok tüzében". ehez csak gratulálni tudok"

és nagyon nem vok keresztény, még mielőtt... ;) ezt SRobert is tanusíthatja
  • smity 8D
    nem . valóban nem rejtély. és nem is a papok hozák létre. de azán ők használták fel a hatalom megszerzésére
  • smity 8D
    de meg mondom öszintén nem tom mir gondolsz :)
  • smity 8D
    ööööööööööööööö , jólvanna :)))))))))))
  • smity 8D
    de az ilyen kis elkülőnitett ismeretek összessége adják az egészet.legalábis azt az egészet ami az ember fejében össze áll. és azt mi magunk döntjük el ,hogy mely ismereteket adjuk hozzá.
  • Takezó
    Smity: nem gondolod, hogy egy icipicit magas lovon ülsz? -.-
  • SRobert
    Mielőtt még bárki elkezdené, h az egyházak a gyilkosok, nem pedig az emberek csoportosulása, kéretik utánajárni, h mibe fordult a ráció szóval fémjelzett francia forradalom és felvilágosodás. (Nem csak a mindenkit lefejezni mentalitás, hanem konkrétan a vallással és a hittel kapcsolatos kijelentések.)
  • SRobert
    Az isten(ek)be vetett hit és a vallások/egyházak léte és annak oka nem rejtély. Alapfokú kultúrtörténeti ismerettel megérthető.

És nem, nem a papok hozták létre és nem azért, hogy irányítsanak. :)
  • SRobert
    "Azt az ismeretet, mely minden lényben az egyetlen Örök Lényt látja, az el nem különültet az elkülönültben, tudd meg, hogy az tiszta ismeret.
    Az az ismeret azonban, amely a sok különféle teremtményben külön-külön létezőket lát, tudd meg, az a szenvedély ismerete.
    Azt az ismeretet pedig, amelyik egy-egy dolgon úgy csüng, mintha az volna az egész, oktalanul, a valóság megértése nélkül, korlátoltan, azt sötétnek nevezik"
    (Krsna)
  • QuippeR
    ahogy irod akkor gondolkoztál el először a dologról, tehát soha nem is voltál vallásos. ez nem pejorativ, semmi bajom ezzel, csak hogy lásd tisztán a dolgokat, soha nem voltál hivő. (az én olvasatomban legalábbis az a hivő ember, aki tudatosan gyakorolja a hitét, nem "megszokásból" vagy "kényszerből". a templombajáró ember pedig messze nem egyenlő a hivő emberrel.)

(ui: bocs, itt nincs hosszú i-m)
  • smity 8D
    a gyilkos egyházzal szembe oersze ,hogy gyűlölködünk. de minden mást szeretünk. én pl szeretlek téged is :))))))))))))))))))))))))))
  • smity 8D
    6-7 évs koromig éltem vallásos közegbe. azán 7 és fél évesen amikor már abszolute nem voltam befolyásolható senki által ( anyi idős koromban váltam le telejesen a szüleimről is) , és fejbe vágtam magam ,hotgy mégis mi a flszkes fenét csinálok én keresztekkel körbe véve, riménkodva egy olan istenhez akiről semit nem tudok, és messze nem valószínű a létezése.
  • QuippeR
    persze az érem egyik oldaláról nézni a dolgokat mindig nagyon egyszerű. de ha te hivő lennél és tudnád (nem hinnéd, tudnád), hogy kereszténynek lenni jó dolog, akkor valószinűleg csupa szeretetből meg akarnád osztani ezt másokkal is.

tudom ebből is csak anyázás lesz, de ne legyél már ennyire egység sugarú. semmi mást nem látni tőled csak gyűlölködést. na ettől viszont 1000%, hogy nem lesz jobb a világ.
  • smity 8D
    ez így van. és mi az érv amelett ,hogy isten mért van, vagy ez az egész vallás? ez: "csak. oszt ha nem hiszed el örökké égni fgsz a poklok tüzében". ehez csak gratulálni tudok
  • Tikal #846
    a bárgyu beletörödés a dolgokba sem vezet sehova, homokba is dughatjuk a fejunket ahelyet hogy probálnánk felvilágositani az embereket...
  • Tikal #845
    már igy is az van, nélkulem, a katolikus egyház gyakorolja...
    Csak tudod számomra meg az a szomoru hogy látom milyen birka modon vezetik az embereket, nem kell inkvizicio, csak felvilágositás, de ennek még a lehetoségét sem adják meg az embereknek...
    mindegy, tolem azt hisznnek amit akarnak, csak sajnos ezzel másoknak is ártanak, ha nem is kozvetlenul de kozvetve... és pont a keresztények a megérok, szeretet love peace? ahol megjelennek téritenek :DD

N
  • QuippeR
    vallásos nevelést nagyon nehéz két évig kapni, mivel a nevelés egy kicsit hosszabb ennél az időszaknál. vallásos nevelést szerintem az kap, aki kiskorától a kamaszkor kezdetéig vallásos családban élt. utána már nem olyan hatékony a nevelés. persze elképzelhető, hogy valakinek a szülei ebben az időszakban térnek meg, de ettől még az embernek nem lesz vallásos neveltetése.

egyébként sem ez a leglényegesebb szempont. aki azért vallásos, mert a szülei is azok voltak, az nem teljesen gondolta át a dolgot. természetesen egy csomó érvet kap az ember a vallásos neveltetés folyamán a vallása mellett, ezt nem kétlem.
  • smity 8D
    "van, aki neveltetése ellenére lesz katolikus, "--én vallásos nevelést kaptam két évig. és velem is az történt mint szabolcsal. erős tagadásba fajult át az egész.
    én az olyan embereket hívom vaknak aki szentül hisz a maga vilgánézetébe és kizárja a többi lehetőségét. én is megpróbálom mindre azt mondani,s mindről azt hinni ,hogy lehet.
  • SRobert
    Halkan jegyzem meg, h sok ember van, aki neveltetése ellenére lesz katolikus, nem a neveltetése miatt. Így mesterséges igényről beszélni, nem helytálló.

A Biblia kijelentéseivel lehet vitatkozni, ugyanúgy, mint bármely más vallás szent könyvével. De bárkinek a személyes hitét tiszteletben kell tartani, amíg nem árt vele másnak, vagy nem tolakodó.

"Azt az ismeretet, mely minden lényben az egyetlen Örök Lényt látja, az el nem különültet az elkülönültben, tudd meg, hogy az tiszta ismeret.
    Az az ismeret azonban, amely a sok különféle teremtményben külön-külön létezőket lát, tudd meg, az a szenvedély ismerete.
    Azt az ismeretet pedig, amelyik egy-egy dolgon úgy csüng, mintha az volna az egész, oktalanul, a valóság megértése nélkül, korlátoltan, azt sötétnek nevezik"
    (Krsna)
  • SRobert
    Tikal...

Miért érzem úgy, h ha neked hatalom lenne a kezedben, akkor, új értelmet nyerne az inkvizíció?
    Miért hiányoznak a szavaidból a béke, a szeretet, az elfogadás?
    Hol vannak a bárányfelhők, Tikal?

|szomorú|
  • sz4bolcs
    A kételkedésem sokszor átfordult tagadásba, vagyis valamiféle negatív hitbe. Most úgy állok, hogy mindent lehetségesnek tartok, legalábbis próbálom fenntartani ezt az egyensúlyt.
  • smity 8D
    szívből? os dsak az megy oda szívből aki hisz. az ateisták mawimum kiváncsiságból vagy poénból. akkor számunkra isten sosem fog megjelenni? mert hogy mi elé nem megyünk az biztos :D
  • smity 8D
    teljes mértékben gyetértek
  • nick4
    Mestreségesen..? - meglehet... Ahogy vannak rétegek, akik ezzel (is), mint ahogy bármivel a világon visszaélnek - mert bármivel lehet, csak eléggé elvetemültnek kell hozzá lenni - de próbálj meg egyszer tök egyedül megállni egy szakrális hely közepén tök egyedül (pl. Bazilika stb..), ott kapsz egy választ arra, hogy bár az emberek/papok lehetnek álszentek, de aki ott szívből jelen van, annak ott egy olyan erő tapasztalható, hogy elfelejti miféle teremtmény.. - vagy épp ott jut eszébe... (Ha +nevetséges, ha +mindegy - akkó meg? - gyanús vagyol..:)
  • Tikal #836
    létezik? igen
    muxik? nem
    van rá igény? mesterségesen fenntartott igény

ugyan már, te is tudod hogy egy elavult szar az egész keresztény egyház, álszentek mind a pápával egyutt, nevetséges... mindegy... :)
  • SRobert
    Nem emlékszem, h külön kitérne erre.
    A design ízléstelen, nem a két szimbólum együtt. A rózsával együtt nagyon gáz. sztem

De mindezzel együtt ez egy 24 éves ember sírja...
  • SRobert
    Ez biztos? ;)
  • bobey
    Az a baj, hogy a bibliát mindenki másképpen értelmezi. Éppúgy, mint a verseket. Ezért voltam irodalomból mindíg hármas.
  • HUmanEmber41st
    Ez nem semmi... :) :)
  • Gorvik #831
    A biblia szerint összefér a két "logó"...?
  • HUmanEmber41st
    Hja :) :)
  • SRobert
    Miért? Ez is egy Biblia értelmezés. :)))
  • SRobert
    Vagy nem. :)
  • SRobert
    Hiába elavult, van, aki a régiségeket szereti. Ha valamire nincs igény, akkor az kukába kerül
    Létezik az egyház? Eggen!
    Műxik az egyház? Eggen!
    Tehát van rá igény? Eggen!

Hülyeségben hisznek? Ízlés dolga.
    Amíg egy hit nem árt másoknak, addig magánügy. :)

Mindenki a maga portékáját dícséri és a saját dédelgetett dolgait tartja jónak. Így van ez a hittel is.

Lehet, h úgy érzed, bírálhatod őket, mert tudod az igazat, mert Te megtapasztaltad a valóságot...
    ... Na pont ezt érzik ők is. :)
  • SRobert
    Jajjmá! Mit szenvedsz ezen ennyit? :D
    Adtak neki egy nevet és kész.

És bármennyi Isten és ördög szót találsz is a Bibliában és a kereszténységben, attól még a keresztény életvitelben van döntési felelősség, méghozzá igen komoly. :)
  • SRobert
    Van, akinek nincs szüksége papra, van, akinek meg szüksége van rá. :)
    A gyónás meg ráadásul pszichológiailag pozitív hatású dolog. :)
  • HUmanEmber41st
    Mert minden egyszerű, csak az emberek bonyolítják meg a dolgokat :)
  • Gorvik #823
    Inkább mért kell mindent túlságosan leegyszerűsíteni...?

Beállítások->aláírás