5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#942 bocs, de ebben a hozzászólásban nem látom az összefüggéseket. -
#941 Háát...
Ha már valaki irodalmat akar olvasni a témában, akkor ajánlom Umberto Eco Foucoult-ingáját.
A Da Vinci kód meg.. Khm...
Egy szimpla szabadkőműves eszme egy irodalmilag (is) vitatható regénybe oltva.
Az a kedvencem, mikor azt állítja, h nőt temettek el a zsidó templomban. LOL :D -
HUmanEmber41st #940 Pl azt, h Jézus mit tanított a túlvilági életről, van-e reinkarnáció (amiben egyes zsidó szekták is hittek akkoriban) (és meg is kérdezi valaki Jézustól, de a felelet már abszolút értelmezhetetlen)...
Mert ha "belevisszük" a reinkarnáció (fujj fujj ördögi !!!) tanait a keresztény tanításokba, máris értelmet nyer az ember szabad választási lehetősége.
Mert van.
Ha úgy érzed, h most elég volt az anyagi világból (mert itt nincs tartós boldogság csak születés és halál) akkor ezzel a kívánságoddal elindulsz Isten felé.
De a sok-sok millió élet alatt felgyülemlett adósságaidtól csak Isten szabadíthat meg. És ez is beletelhet egypár teljesen Istennek szentelt életbe.
Közben Isten folyamatosan "tesztel" próbák elé állít, h méltó vagy-e a tartós mennyországi visszatérésre. Ebben a fázisban már emlékszel előző életeidre, igyekszel nem elkövetni a hibáidat újból.
Jézus és a többi nagy vallásalapítók és elkötelezet hívei-szentjei megmutatják ( Isten kérésére)hogyan kell élni ezt az életet. MIndenki választhat, kinek milyen vallás a szimpatikus.. -
HUmanEmber41st #939 De megmagyarázna 1-2 dolgot.. -
#938 olvastam. jó regény, érdemes elolvasni. egyébként pedig ha igaz benne minden egyes szó, az se változtat semmin. -
smity 8D #937 én nem olvastam de azt mondják nagyon jó könyv. ( majd barátnőtöl megkérdezem milyen frmában nyilvánul meg ez az "oda vágás". de nagy valószinüséggel igaza van. -
HUmanEmber41st #936 Ez most nagyon nem vág a témába, de azért 1 kicsit ide tartozik
OFF Most olvastam a Da Vinchi kód c. könyvet. Elég durva dolgok voltak benne, rendesen oda***(vág) a Vatikániaknak....talán még igaza is van...
ON -
smity 8D #935 de látod te vagy az aki megint szít. mi békében megosztottuk egyméssal a gondolatainkat, te bejöttél és letámadtál. de ha nincs más akin letudod vezetni a feszültséget, hát hajrá :) én ráérek egész hétvégén + hétfőn. de keddre nyugodj le mert akko megyek dolgozni. :))))) -
smity 8D #934 itt nem a jótékonyságról van szó. nem a hittől füg ki mennyit segít. vannak- ha a viszonyítási pont az átlag ember (mert ugye a jó és a rossz relatív)- jó és rossz emberek. vannak a hívők között is jók és az ateisták között is, és fordítva. -
smity 8D #933 "- VELE EGyütt legfeljebb"- egy fenét. sose azt kéritek ,hogy együt oldátok meg hanem azt hogy ő . kiadjátok a parancsot neki kicsi rizsával, meg had ne mondjam mivel. aztán várjátok a sült galambot.
"tapasztalat"--hajajj. tapasztaltam eleget az isteneddel kapcsolatba. (mint már írtam) több se kel belőle.
"- ERŐT és reményt!? IGEN!Szeretnéd te is? ott van, csak kérni kell.. "-- nem . nem szeretném. az erő a változtató erő bennem van, benned , bennünk.
"Azt is kéred?"-- én nem kérek, nem is kuncsorgok. én megharcolok mindenért, mint rendes emberhez illik.
-
smity 8D #932 nem az egórol van szó. te vagy a századik akinek elmondom hogy már egyszer kértem, két évig. nem kaptam. mert nem volt kitől. de mondom 6 évs voltam. (tehát szívből kértem mint gyerek)így józan ésszel nem sülyednék addig ,hogy mással akarjam elégeztetni a piszkos munkát. nem a nyaláshoz kell lelki erő, hanem ahoz ,hogy az ember szembe nézzen a valósággal. és ha már it tartunk, ezt már leírtam de sztem te nem olvastad akkor leírom mégegyszer: pont az istened írta a bibliában ,hogy az emberek azt csinálnak a földön amit akarnak. hisz szabad akarat van. és a környezetet, a gondjaid mind mind szabad akaratú emberkékből áll. ( az más hogy ő aztánm halál után bünhődik miatta) de neked attól még nem lesz jobb. aztán meg máshol írja ,hogy de de, nyaj neki, kérj. hogy nem üti ki egymást ez a két dolog? sehogy. úgy hogy.. áhh... -
nick4 #931 "oldja meg helyetettek a gondokat. és ez nektek nagyban megváltoztatja a nézeteiteket. mert erőt és reményt kaptok. az ateistáknak ez nem jár ki. mi a valóságban élünk, ami olyakor kemény."
- nem helyette - VELE EGyütt legfeljebb
- nem nézet - tapasztalat
- ERŐT és reményt!? IGEN!Szeretnéd te is? ott van, csak kérni kell.. Aztán önvizsgálatot, fegyelmet, figyelmet,odaadást, lemondást stb.. Azt is kéred?
- NEM JÁR KI? - Szegénykém - hát mit hiszel? MINDENKINEK KIJÁR - csak van, aki nem kéri.Nem trakta - érted - aki nem kéri, nem kapja - ennyi...
- a VALÓSÁGBAN, amikor életeket, lelkeket menteni és helytállni kell, azért názzük már meg, hogy hány keresztény állja szótrlanul és önkéntesen a helyét.. Eljössz velem egy drogambulanciára, ahol gyerekek vannak belőve és felmosod a hányását egy alkesznek, hogy ne fulladjon a mocskába bele? Mondjuk éjjel 3 -kor, baromi fagyos hidegben? egy szavadba kerül... -
nick4 #930 sajna ez itt komyol ferdítés a részedről. Valaki kűzdelme a lelkében zajlik, nem pedig véres rongyként lebegtetve kifelé - leginkább.A segítség kéréshez pedig sokszor sokkal nagyobb fegyelem és erő szükségeltetik,mint konokul letojni a lehetőséget - van,aki segíthetne, de juszt sem.. büszkeség, ego. Nem vagyok vallásos, de az az erő, amiben hiszek, ha belátom, ha nem, felettünk áll. Innetől kezdve legfeljebb nem értem, ahogy működik - de belátom, több. Kérj segítséget - majd meglátod, mennyire "ecccerű... " Állj oda - nosza! Mered? -
nick4 #929 ..naja.. ahogy a mindenkori társadalmi vezetők, a farizeusok,a királyok, a hadvezérek, az érdekből ferdítő tanítók, a hatalomnak behajoló művészek stb.. -hát persze, hogy az egyház sem kivétel - emberek- halandók - vétkesek és bűnösök, akiket az ego hajtott - hajt és hajtani is fog. Ma meg pláne,mert még jobban elvegyülenk bárhol, bármiben. -
smity 8D #928 "Ha nem fontos az életedben valami"-- már ,hogy ne lenne fontos. nekem mások véleménye mndig is fontos volt -
smity 8D #927 "a lelked méylén irigyelsz, mert ugyan botlanak és bűnösök, persze, de legalább vállalják,hogy kűzdenek. "--- nem. aki kűzd az én vagyok. ti megalázkodtok, térdeborultok, egy isten előtt hogy oldja meg helyetettek a gondokat. és ez nektek nagyban megváltoztatja a nézeteiteket. mert erőt és reményt kaptok. az ateistáknak ez nem jár ki. mi a valóságban élünk, ami olyakor kemény. -
smity 8D #926 jaj de drága vagy :DDD
de különben, nem azért írok helytelenül mert nem tudok helyesen írni, csak azért mert nincs türelmem normálisan bepötyögni a dolgokat. -
smity 8D #925 na ezt most rndesen megkaptam :DDD
én nem köpködök senkit. nlha ha elkap ahév kicsúszik egykét olan szó amelynek nem kellene. megesik. a forrongó üvöltés pedig nem a szeretet hiány miatt alakult ki , hanem annak hatására amiket néha itt olvasok :) de még ezt sem mondanám. minden világnézetben van vmi igazság csak meg kell találni. és én még senkit nem néztem le hite miatt. én vagyok folyton le sátán fiazva , meg le gonoszozva mert ateista vagyok. ennyi. :)))) -
nick4 #924 ..ja, és kérj már Karácsonyra egy helyesírási szótárt - akár használtat is, és nem kell Jézus nevében, csak a jó-és közizlés miatt - csak úgy eccccerűen, mint, mint egy magyar és felnőtt ember tenné, ha gondolkodna. Ez itt egy fórum, ahol baromira kiderülnek a lények. Gondoltál már erre? De küldök szívesen, ha adsz egy címet.. -
nick4 #923 Tudod, én azért egy valamit nem nagyon értek Nálad.. Ha nem fontos az életedben valami, miért pazarolsz rá enyni időt és energiát? Nem érezted még azt, hogy baromira szeretnél valamelyest fejlődni, akár úgy is, hogy belátod, csupasz kis halandó vagy, ahogy akárki más, hiába köpködsz és jelentesz ki ítélő minőségeket másokra - átlátszol, mert vergődsz a lelkedben a hontalanság és szeretetlenség okán. Szívből sajnálom, hogy így élsz és kívánom, legyen már valaki az életedben, aki megölel, és aki majd lehűti benned ezt a forrongó üvöltést azok ellen, akiket a lelked méylén irigyelsz, mert ugyan botlanak és bűnösök, persze, de legalább vállalják,hogy kűzdenek. -
smity 8D #922 jaja. -
#921 nem hinném, hogy erre lenne általánosan elfogadott szabály, de gondolom aki valamelyik keresztény egyház hitvallásával egyetért, és meg van keresztelve, az már nem csak statisztikailag számít kereszténynek. -
smity 8D #920 vannak olayn hívő kerztények akik azt mondják az igazi hívők már mind meglettek tisztítva jézus által. tehát majdnem hogy tökéletesen bűntelenek. és mikor sorolok nekik vagy 1000 olan ember aki keresztény hívő és mégis mocsok módon él , csak ennyit mondanak: "öööö ja, hát az akor nem is hívő". holott a hívő nem attól hívők a vallásosak nem attól hívők ,hogy tökéletesek és kitagadják maguk közül a bűnösöket, hanem azért mert bigottak. ez ilyen egyszerű. ( ezt a fanatikus hívőkre értem. hívő és hívő között nagy külömbség van) -
#919 Thx, megnézem -
#918 Arra céloztam, hogy honnantól, mikortól mondhatjuk valakire, hogy keresztény -
bobey #917 Szia. Ne gondold, hogy van olyan Pápa aki rábólintana. A misztikum, a lehetséges, a megfoghatatlan mindíg nagyobb erővel bír, meg nem is lehet egyikoldalról sem bizonyítani. Ettől maradnak fenn a vallások mindvégig. Nem tudjuk mi vár ránk, ezért félünk tőle és mindenki bízik, hisz valamiben."nem árthat, jól jöhet még" -
#916 "Azt az ismeretet pedig, amelyik egy-egy dolgon úgy csüng, mintha az volna az egész, oktalanul, a valóság megértése nélkül, korlátoltan, azt sötétnek nevezik""
ez most rám igaz vagy a keresztényekre akik nem ismernek el semmilyen más vallást ( persze azt mondják igen) mert hiszen csak Jézus meg stb blabla? :)
Az első mondat egy megvilágosodott személyre igaz, de sajnos beloluk kevés van, és ha van is valoszinuleg észre sem vesszuk...Ha Jézus ma megjelenne valoszinuleg nem ismerné el senki, bolondnak néznék stb, és évekig kellene várnia amig a pápa rábolint hogy igen o az :D -
#915 egy oldalról nézed a dolgokat. most épp azt akarod ráerőltetni a topik olvasóira, hogy a keresztények mind korlátoltak, és egyáltalán, aki valamilyen vallást űz az hülye. más szemében a szálkát... -
#914 hivo vagyok, nem fanatikus, és egy kereszténynek nagyon nehéz bármirol is beszélni ami nincs a bibiliában és ez a LOL, szánalmas nem is fokozom tovább... :)
-
#913 akkor még annyit hogy :)
nem tudom hallotátok e hogy mi folyik most az usa egyes államaiban... értelmes tervezés vs evolucio!!!
nos ekkora marhaságot... ime mit muvel az elvakultság, még mielott mindenki engem anyázna :)
miért nem tudnak kibékulni az evolucioval? mi van ha ISTEN muve az evolucio is? Mi van ha o ezt igy akarta? Honnan tudják az ugymond keresztények vagy akárkik is hogy egy nap alatt teremtette Isten a foldet? ÉLs miért pont az o teremtés történetuket tanulják az iskolákban? Miért nem az afrikai benszulottekét vagy az oslakos indiánokét? :)
Ha nem esett volna még le nem az ellen vagyok amit hiszel, vagy hisznek ilyen olyan vallásuak hanem az ellen hogy annyira korlátoltak...A vallás rossz, a hit jo, és nem mindegy melyiket uzod :)
na pá
N -
#912 Nem sikerült a link -
#911 Egy olyan téma, ami itt még nincs ilyen formában, és nem is szeretnék nyitni, mert nincs vallás témakör, max saját fórumokba férne be:
URL=http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9010050]Ki van itt buddhista??![/URL]
Csak a "határozott vélemény" "magam álláspontja" és az "ellentmondás" kifejezéseből gondoltam, hogy érdekelhet. Épp erről folytatunk ott eszmecserét. -
#910 annak a keresztény egyháznak a tagja vagy, amlyikben megkereszteltek, de nem gyakorlod a vallásod. -
smity 8D #909 én is kersztény ateista vok . 7 évesen locsoltak pofán.
nem. hívő pogány :D és hívők semmi kép nemlehetnénk hiába vagyunk megkeresztelve, hiszen ez csak egy egyszerű vallási szertartás és a vallás nem egyenlő a hittel.
mi kerezstény ateisták vagyunk, így egyszerűen :)))) -
#908 "mondtam már, hogy az egyház minden olyan embert jelent, aki meg van keresztelve."
Meg vagyok keresztelve, de mégsem hiszek. Keresztény vagyok?
(mindenkitől) Sokszor elgondolkoztam, hogy honnantól mondjuk valakire, hogy keresztény, vagy nem. Én mint megkeresztelt ateista keresztény vagyok, de ugyanakkor a hívő pogány nem?
Sajnos erről nem tudok alkotni határozott véleményt, mert mindig mikor kialakítom a magam álláspontját, másnap megint ellentmondásba kerülök magammal.
Vélemény? -
smity 8D #907 a családomért, hazámértés hitetelenségemért én is. viszont sztem akkor is különbsbég van aközött ha vki hazáért hal meg, vagy mpndjuk azért mert hnagyobb volt a füle a többiekénél, és emiatt eretneknek titulálták csak ,hogy a nép szórakozhasson egy kicsit a kivégzésen. -
#906 mondjuk nem tudom miért rakom múlt időbe. ha azon múlna én bizony odaadnám az életem a családomért, a hazámért, a hitemért. pedig egyiket sem én választottam. -
#905 nehezen tudnék annál kényszerűbb dolgot elképzelni, mint hogy valaki megszületik egy országba, és meg kell halnia érte. másrészről az emberek mindezt büszkén tették, mert szerették a hazájukat. de persze ez vallásokkal nem fordulhat elő, hiszen szegény jóembereket belekényszerítették............... -
#904 egyrészt: #880
másrészt voltak, akik hitből harcoltak az egyház hatalmáért.
harmadrészt ki a kockából és free your mind, Neo! :D -
smity 8D #903 a vezetője lehet ,hogy csaló, de a nép az nem biztos. és most nehogy azal gyere ,hogy az egyház "népei" meg a hívők voltak. mert nem voltak. csak bele lettek kényszerítve ebbe az egészbe. ( mint ahogy gyakran a háborukban az ártatlan emberek) tehát a vezetőket kérdőre lehetne vonni, az biztos, az egyházat is minden képp. de a népet és a hívőket nem