Apple iPod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de nem feltetlenul a samsung ypk5 is jo sztem :D
majdnem vettem csak a ipod jobb volt :D

(o^^)o amit eddig láttam konzolon fps-t az mind moha volt....Megyek Oszt Hentelek Action..... o(^^o) by:kiskorúbézoltán

atee20
aki egyszer ipodot vett..tuti nem kell tobbet mas mp3as lejatszo
<#worship>

Sonajk @:o)
privát ment

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentõs]

Köszönöm a bíztató szavakat ;) és természetese a segítséget is. (Nem ígérem, hogy többet nem kérdezek) @:o)

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentõs]

Lacee
hát, én nem tudk magyar leírásról, de annyira pofonegyszerû a clickwheeles kezelés hogy szerintem megbirkózol vele. ha valami nem világos, kérdezz itt, valaki biztos segít.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Nem az iTunes programra, hanem az iPodomra gondoltam.

THX
mindjárt nézem ;)
valahol valami hu leírás hozzá? (kezelése)

Lacee
iTunes kell hozzá, az apple honlapjáról letöltheted vagy telepítsd a hozzá adott cd-rõl :P
(www.google.com, "ipod software")

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Sziasztok!
Én most jutottam egy ilyen kis ketyeréhez (Apple 4GB). Hallottam, hogy valami progit le kell tölteni hozzá, hogy a zenét kezelje. Tudja valaki mi a program, illetve hol érem el? Elõre is köszönöm.

Lacee
nem csökkent az akksi-idõ, mondjuk kb 2-3havonta teljesen lemerítem, az állítólag jót tesz. kb 12-13 órát bír, videoval nem tudom pontosan - talán 2 óra lehet.

ühüm,és így egy éév után az aksi meddig birja? ugye nem csak ilyen 6órákat? persze zenehallgatásra gondolok,nem filmezésre. nekem az 5gb s creatice aksi egy év után nagyon sztem kb a harmadára csökkent,mmint az idõtartam. az 5giga pedig kevéskének bizonyult, 7,5 meg nemsokkal több.
Zomil
én spec gyakran használom mobil vinyonak is:) és annak is nagyon jól bevált

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lacee
ha elég neked kb 7,5 giga, akkor tényleg nem kérdés hogy a nano jobb választás lehet, mivel könnyebb, kisebb és ahogy írod nem winchesteres. nekem 30 gigásom van lassan másfél éve (tavaly májusban vettem) és egyáltalán nem bántam meg, eddig semmi gondom nem volt vele, és ki is lehet használni, 20 giga zene mellett még mindig van kb 8gb hely filmeknek, mindenfélének - mobilvinyóként is megállja a helyét.

abban tehát egyetértek veled hogy a nano "biztonságosabb", viszonyt a kockázat ugyanúgy ott van a nanoval is, "mi van ha egy év után bemondja az unalmast": azért az Apple nem gyárt ócska alkatrészekbõl, ha egy-egy hibás becsúszik, szerintem korábban kiderül mint egy év.

hello. szeretnék pár véleményt kérni..
dilemmázok a 8gb nano és a 30gb video között. a nano pici,fémház,védettebb,flash memo, 20óra aksiidö, a video meghát nagyobb,de nemvészes, 30giga,de vinyo,könnyebben meghibásodhat,éshát nemhiszem h az aksija 12óránál többet bírna.Igaz a video lejátszás nemtulzottan izgat,de a 30gb tárhely annál inkább.
Több mint egy éve van egy 5gigás creative zen-em,de elromlott,azvolt a mázlim,hogy 2év gari volt rá,de ipodra ugye csak 1év van, és attol tartok,h mivan ha a 30gb video egy év után hibásodik meg?!ilyen szempontból "biztonságosabb" a nano. mi erröl a vményetek? kicsi a kettö közötti árkülönbség ezért is nemtudom eldönteni.. még egy kérdés: a 8gb nanonak mekkora a tényleges tárhelye? gondolom nem egész 8giga hanem olyan 7,6 körül..?!
streetracer
mûköddik. Köszi :D

Lacee
minden mp3-at felmásol ipodra - utána rádugott itrippel lejátszik egy hangolófilet, amit szeretne - odaáll rádióval is - zenét hallgat, örül :)

egyetlen hátulütõje, hogy shuffle módban használva az iPodot néha becsúszhat egy-egy hangolófile is, ezt két módszerrel lehet elkerülni, beállítás után letörlöd a frekis "dalokat" (de ezt nem javaslom, megfosztod magad attól, hogy bármikor átállíthasd, ha egy nagyobb adó zavarná a vételt), vagy csinálsz iTunesban egy smart playlistet, ami minden számot tartalmaz kivéve a "griffin technologies" elõadót.

...amúgy mindez le van írva a gépkönyvben :)

streetracer
szóval amelyik frenciás mp3-t másolom fel és játszom le, azon fog sugározni? Mielõtt elindítom a frekvenciás mp3-t, dugjam rá az iTripet?

Lacee
kikerestem neked a gyártó honlapján a két file-t ami kellhet.

install-progi
használati utasítás

tudtommal ezekkel mûködnie kell! "kicsit" rugalmasabb is lesz, mintha csak egy fix frekin lehetne venni a jelet.

Lacee
elvileg az iTrip mellé kellett kapnod egy CD-t, amin egy rövid használati utasítás és ezek a bizonyos hangfile-ok vannak. a hangokat fel kell tölteni az iPodra, és lejátszva õket (mondjuk a 97,5.mp3 nevût) tudod beállítani az adott frekvenciát. alapbeállításban is sugároz vmilyen frekvenciát, nekem az a lehetõ legkisebb volt, asszem 87.9. ha nincs cd-d, próbáld meg Te is ezen a tájékon befogni!

streetracer
Nem értelek! Sose tudtam, hogy be lehet állítani a frekvenciát, ment a zene asszem a 96,9-n és ennyi, de most már ott se megy. Nem tudom használni az iTripet. Meg tudod mondani, hogy mit kell csinálnom ahhoz, hogy a kocsiban tudjam használni az iTrippel?

Nem tudom mire gondolsz, annyiról lehetett hallani, hogy amikben 1.8-as HDD van, azokban SSD-t akarnak használni. Egyébb újításokról speciel nem hallottam, de Apple mostanában nagyon szokott titkolózni, még a Apple oldalakat is keményen ütik mint répát, ha valamit kihíreznek.

Lacee
ilyenem volt a 20gigásomhoz nekem is, ha jól emlékszem 87.9-103 mhz-ig.
de ha használod, akkor hogyhogy nem tudod? :)
pár másodperces hangfile-okkal kell kiválasztani a frekvenciát (értelemszerûen számokkal vannak elnevezve), amit érzékel az iTrip és beáll.

streetracer

Nem tudja valaki, hogy az az iTrip ami a fenti képen van milyen frekvencián sugároz?

Ilyen ipoddal használom: iPod+iTrip

van
iphone topik van? <#zavart2><#zavart2><#eljen><#felkialtas><#eplus2>me akko én nyitok
egyeet xDDDDDDdd

(o^^)o amit eddig láttam konzolon fps-t az mind moha volt....Megyek Oszt Hentelek Action..... o(^^o) by:kiskorúbézoltán

Lacee
rohadt kiváncsi leszek az iPhone-ra. ha tényleg olyan sokáig bírja majd az akksi ahogy ígérik, akkor simán komoly alternatívája lehet a "sima" telefonoknak.

valaki uj ipod-rol tud e valamit csak iphone lesz?

30g-s Silicone Case-t ipodhoz hol lehet venni és mennyiért?
Lacee
view menü fölül, show/hide ministore.

gergod
Es esetleg valaki talalkozott ilyen hibauzenettel Vistanal?

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

nem sajnos :)

neevous
Valaki tapasztalt már ilyet?

Sziasztok a kérdésem az lenne: hogy lehet eltüntetni ezt a kék sávot iTunes-ban?
ilyenrõl: http://media.arstechnica.com/journals/apple.media/itunes602.gif
ilyenre: http://www.apple.hu/hun/Docs/apple/software/ilife/itunes/10080/heromac20051013.jpg
Morphin
Na ebben nagyonis egyet értek veled...bár ilyen szétzúzni nem törõdni vele fülsenek elmegy :D:D
amikor pl mondtam egyik oszt társamnak hogy 9 rongyért vettem a Sennyót akkor olyan fejet vágott hogy majdnem leestem a székrõl...mert szerinte ez nagyon drága...a kérdés az hogy mihez képest??Nem bántam meg hogy "jobb" fajta fülest vettem...ha már hallgatom és vmilyen szinten "roncsolja" a fülem akkor már legyen értelme...
szval erõsen ajánlom mindenkinek aki teheti hogy ruházzon be egy jobb fülesre...VAN ÉRTELME

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Lacee
na oké, abban megegyezhetünk hogy nem az esztelen vita volt a cél, csak elsõre úgy vettem le. lehet hogy túlreagáltam kicsit, a vizsgaidõszakban felmegy bennem a stressz :)

a lényeg: a gyári apple verziónál szinte bármelyik, igényes füles jobb, igaz hogy külön kell érte fizetni de hosszútávon megéri.

kinek a pap kinek a papné -.-

Morphin
jah és még annyit a "mi szól szebben" témához hogy ember válogatja...mindenki máshogy, másmilyen zenét hallgat...tehát csak óvatosan általánositottam hogy az Mx500 szebben szól...
elvégre is kinek a pap kinek a paplan XD

Morphin
kicsit kusza lett :S na mind1 szûrjétek le amit tudtok :D:D

Morphin
Miért ne vettem volna észre hogy nem ugy szol ha nem dugom be teljesen :D:D elvégre is minden hallgatás elõtt bekell nyomni megfelelõen... XD
nem leugatásképp irtam amiket irtam...csak te arra utaltaltál hogy a hangminõség és a kialakitása szorosan összefügg..és ez azért nagyon nem igy van...
amiket linkletél onnan tény hogy az MX500 szól szebben a másik kettõnél és ez TÉNY...de ez már nem a kialakitásától függ...az hogy a hangok meg hogy jönnek ki, az megint más tészta...ezt egy speciális helyzetre értem mint pl :egy zárt szoba vagy akár egy parkban ahol némileg csendesebb van mint pl a belvárosban...
tehát igazad van hogy a kialakitása is mérvadó...ezzel nincs is gond...csakhogy erre egy nagyon jó példa az Mx500 ami persze más kialakitású tehát szvsz nemis kéne összehasonlitani egy in-ear-el...
na hagyjuk abba mert tényleg nem vitát akartam szítani gondolom a te szándékod sem ez volt...a lényeg hogy mindenki próbálja ki az adott cuccot mielõtt megveszi...és azt vegye meg amelyik neki jobban bejön

Lacee
azért olvasgass egy kicsit mielõtt nekiállsz leugatni, javaslom hogy picikét moderáld magad. abban igazad van, hogy más jellegû a technika, de alapvetõen ilyen kis méretben, mint az agybadugós fülesek, nem lehet csodát mûvelni. a kedvedért bemásolom a te cx300-asod és egy "sima" mx500 adatait.

cx300
Response bandwidth 18 - 21000 Hz
Sensitivity 112 dB
Impedance 16 Ohm

mx500
# Frekvenciaválasz: 18 Hz - 22 kHz
# Névleges impedancia: 32 ohm
# Érzékenység: 125 dB

az én sony ex71-em:
Response bandwidth 6 - 23000 Hz
Sensitivity 100 dB
Impedance 16 Ohm

láthatod, hogy nincsenek orbitális különbségek a kettõ között, én erre céloztam csak a 837-es postommal. tény, hogy az impedancia a felére esik a jobb füleseknél, ez valóban a jobb hangminõséget jelzi - az in-ear technológia persze hogy jobb (én is ilyet használok) de nem kell túlmisztifikálni. például a részletesebb, szebb mélyhang-tartomány pontosan azért észrevehetõ, mert a szilikon-betét is "segíti" a hangot, tehát szorosan a hangszigeteléssel függ össze: próbáld csak ki hogy nem dugod be teljesen a füledbe a cx300-at és úgy hallgatod a zenét, rögtön nem fog úgy tetszeni, pedig a hangszórók minõségén nem változtattál, csak a hallójáratodból emelted ki a forrást.
egy kis wikipedia zárásképp:
wiki

Morphin
ennyi erõvel rakhatnék egy nagy dobozba egy csöves 20W-os kis mélyet is...mer azon az alapon hogy jobb akusztikával rendelkezik a doboz ezért jobban is szól...valamelyest talán...de egy audio eszköznél az elsõ tényezõ hangminõségben az egyedül a hangszóró milyensége lehet...

Morphin
de wazze...a két hangszóró sem ugyanaz..attol hogy jobban bevezeti a hangot meg szigetel....és a hangminõség kurvára nem a kinézetétõl ill. alkalmazásától függ hanem hogy milyen hangszóró van benne...szal azé gondolkozzunk kicsit mielõtt vmit kijelentünk...és mégegyszer mondom a fõ különbség az az hogy NEM UGYANAZ A HANGSZÓRÓ VAN BENNE!!!! ebbõl ered a jobb minõség...
mielõtt azt mondanád okosan hogy ez nem így van ....kurva csöndben egy sötét szobában nyomd be a füledbe a sima gyárit...ugyanúgy torzitani fog...szal nem "szigetelten és koncentráltan, a hallójáratba küldi a hangot." effekt miatt jobb a hangja...

Lacee
még szép hogy máshogy néz ki, lol...
pontosan azért jobb a hangminõség, mert szigetelten és koncentráltan, a hallójáratba küldi a hangot. de alapjaiban nincs különbség a kettõ között!

Morphin
Hát én ezzel vitatkoznék egy picit...szted miért van 10+ rongyos ára..???
Tévedés nem ugyanaz...máshogy néz ki...és minõségre azaz hanghatásra is jobb...persze én inkább maradok a Sennheiser CX-300 nál...
de ember válogatja

Lacee
jól látod, az in-ear fülest az különbözteti meg a sima, gyári earbudtól hogy in-ear kialakítású <#vigyor2><#nezze><#idiota>

petkom
ez érdekes post lett bocs, remélem a lényeget értitek

\"fordított visszafele gondolkodás\"

petkom
hali emberek az Apple-ös InEar ipod füles ugye ugyanolyan mint a sima apple-s csak a "fülbedugója" más?...lehet hülye kérdés de érdekelne

\"fordított visszafele gondolkodás\"

Zizou5
sajnos. : c majd talán karácsonyra : D

neevous
@stream man - fogok, csak ha kicserélik ingyen, akkor miért ne használja mi?
@Zizou - annál jóval több.

Zizou5
pontosan. nekem az eredeti fulesem, szétment 2 hét alatt. nem bírta a hct -.- aztán most találtam 1 fülest ami kurva jol adja a hangot, de nálam az se bírja 2 honapnál többet. jvc az adott füles amit használok. ez a 3. ebbõ, de be akarok ruházni 1 nagy fülesre, csak az 15 körül van 1 rendes olyanfajtábol.