Valós a kiberterrorizmus veszélye?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden hatalomnak szüksége van ellenségképre: a legkönnyebb módszer az ellenõrzéshez és a rendszabályozáshoz. Szerencsére már egyre több ember átlát a szitán: mi látjuk hogy ki áll valójában a terroristák mögött.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Mi köze a régi hardvernek a biztonsághoz???
Vágja a témát 😊 vagy estleg valakik megtámogatták h ugyanmár kéne ez a félmondat de jól fizetne.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
:3
Az meg egyenesen nevetséges, hogy támadások jönnek. Eddig is voltak. Lesznek. A legtöbb esetben az USER mód okolható, amikor mindenki megnyit minden szar férget.
Ha valakit erdekel a biztostu.hu-n letoltheto a video az auditrol, sot a bankbiztonsagrol is van egy video. Amit ott talalsz azt mind 'belsos' mondja, szoval szakmabeli aki tenyleg ert hozza.
Hat tartsanak. Ezt mar tobben is megprobaltak, nem sikerult. B+ gondolkozzatok mar nepek! Ha a szovjeteknek nem sikerult (ugye eredetileg volt ARPAnet, DARPAnet, DECnet). Az internet epp azert kulonleges mert annyira eletkepes es elosztott. Eredetileg tul kellett volna elnie egy atomhaborut.
Ket problemaval nez szembe akarki aki meg akarja tamadni a netet: elosztottsag, csillag szerkezet. Fizikailag emiatt nem lehet tamadni.
A belso tamadast is probaltak mar, amikor megprobaltak dosolni a 13 root nameservert. Reszletesen sikerult, egy resze egy rovid idore, par orara (ami a dns cache elevulesenek hataridejen boven belul van). EZ a legtobb amit el tudtak erni. Es egyebkent is kit erdekel a 13 root nameserver, amikor nem teljesen letfontossaguak, hiszen a legtobb nagyobb isp mar atveszi valamilyen mertekben ezt a szerepet a sajat dns szervereivel.
Ez az egesz hir kb annyi amikor pl a klu klux klannal riogatnak aminek van vagy 100 tagja az egesz usa-ban a 20 sz. ota...
Kulonbozo szervezeteket megtamadhatnak, tobb kevesebb sikerrel. A kevesebb siker akkor valoszinu ha kicsiben kovetik az internet felepiteset, vagyis csillag topologia es elosztottsag. (Akamai valaki, pl amikor ddosoltak az MS-t?)
Vegezetul:
"A vezetõ nem csak vaktában riogatott, bizonyítékul elmondta, hogy a nemrég letartóztatott iszlám terroristák olyan technikai képességekkel rendelkeznek, amelyek lehetõvé teszik a számukra az internet megtámadását."
Haha...ha ez nem riogatas meg vaktaba fenyegetozes akkor nem tudom mi. Ha fundamentalis hiba lenne az internet felepiteseben mar reg felszinre kerult volna. Az ilyen duzzasztogat nyitogatas pl idiota panikkeltes, onos politikai celok erdekeben.
Kritikus rendszereken nem windows fut, es a virusok csak annyira erdeklik oket, hogy maximum sok fertozott windowsos zombi gep elkezdi ddosolni oket.
Elektronikus kereskedelem: internettol 100%-ban elzart, kodolt, fizikailag titkos (nem TUDOD hol vannak a nagyobb kozpontok), tobbszorosen biztositott rendszerek. Kb annyit lehet tudni hogy hol kellene lennie ilyen kozpontnak, szal pl 1-2 az usaban, kb 3-4 az egesz vilagon. Bankokra gondoljatok ne eBayre...
A legtobb fontos cucc mar meg van reg vedve kulonbozo informatikai szabvanyok altal szabalyozott rendszerrel. Nem kell bedolni a riogatasnak, ez csak arra jo hogy hulyesegeket kenyszeritsenek ki az emberekbol, tehat adjak fel a jogaikat. Ebbe a sorba szepen beleillik az hogy az .us domaineket nem lehet tobbet nyilvanos szemelyes adatok nelkul regisztralni, hogy az UN hataskorebe akarja vonni az internetet, hogy korlatozni probaljak a hatasos titkositasok alkalmazasat (pl amerikai exporttorvenyek), stb.
Na meg miért pont Al-Kaida van a középpontban?
Le kéne már védetniük a nevüket mert mindenki felhasználja, többek között amerika!!!!!!!
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Nem tudom, hogy hogyan tudnák pl. a német vasutat megbénítani interneten keresztül?
Mindenesetre, a magyar vasutat nem tudnák megbénítani interneten keresztül.
tény, hogy nem kellene több ezer ártatlant legyilkolni, de azért bizonyos szinten meg tudom érteni bin ladent. valszeg kicsit közel volt a tûzhöz, kicsit sok szennyet látott, ami amerikában demokrácia néven fut, és kicsit megelégelte.
én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy 911 pearl harbor megismétlõdése. azt is tudták, hogy lesz, ezt is tudták, hogy lesz. és mind a kettõt hagyták bekövetkezni, mert pár ezer ember élete megér annyit, hogy emiatt az egész ország A Szent Cél mögé álljon. most mindent rá lehet fogni a terrorizmusra meg a gonosz országok gonosz vezetõi által tervezett gonosz tömegpusztító fegyverekre. le lehet rohanni országokat ezzel az ürüggyel, választásokat is lehet vele nyerni.
ha már nagyon osztályfõnökösdit akarnak játszani, akkor észak-kórea körmére kellene ránézni, mert õ ott a hátsó padban tényleg csúnya dolgokat csinál.. mondjuk ha õket lerohannák, akkor az nem menne ilyen simán.. meg hát ugye az araboknál több az olaj 😊
csatlakozom zoozoohoz, engem is moderáljatok, mert rám is rámjön az anyázhatnék, ha az ostoba amerikai faj szóba kerül 😛
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
De naggyából csak 1 féle rencer van, és tényleg vannak olyan informatikások akiknek az a mániája, hogy most már mindent a neten keresztül kell csinálni.
Ez így önmagába is elég gáz, még alkaloida sem kell hozzá!!!!!!!
Elég pistike, meg a Melissa nevû barátnõje az informatikás oviból, aki megihleti õtet hogy írjon egy jó kis scriptet/makrót, ami legyünk õszinték nem egy nagy vasziszdasz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azért jó ürügy lesz arra, hogy az "internetet" is elkezdjék korlátozni. Lehet így lesz vége a p2p-nek. Vagy ez csak a rákészülés a TCPA-ra 😊
Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html