19
  • Gerappa
    "Olyan mintha itthon a sarki kocsmáros beperelne, hogy nem nála vettem meg a borsodi sört, hanem a szomszédban lako kis pista kinált meg vele. Ezért neki bizonyithatóan kára lett!" - Azt hiszem ez idaig az egesz P2P felhajtasra a leglakonikusabb megfogalmazas. (Dömsödi #5)
  • Cat #18
    tényleg nem értesz hozzá

ha kiraksz valamit az internetre, ahol bárki letöltheti, az jogilag "nyilvánosságra hozatal". Egy védett terméknél nem teheted meg, mert mások kemény pénzeket fizetnek ugyanezért. (Vajon a HBO miért fizetős csatorna? mert jóval többe kerül a moziban vetítés után egy évvel megvenni a sugárzási jogokat, mint az ingyenes kereskedelmi adók teszik, reklámokból csak 3 év után térül meg)
  • TeDDyRuSh
    Ehh,belegondoltam..Anyámtól kaptam 5000-t most hóvégére.Most ezt be kell írnom az adóbevallásomba,vagy válalkozó legyek h tudjak számlát adni róla? Vagy simán zsebretehetem,mert anyám má leadózott belőle? Nem vok otthon a témában! Ha én veszek egy CD-t és felteszem a megosztásomba DC-n,h "töltsd le",akkor azzal jogokat sértek? Nem forgalmazom...csak neked adom..Hmm..
  • TeDDyRuSh
    BAssz,az állam milyen jogon ugat bele,h én mit kinek adok?! A fájlcserélő progik használói egy közösség,akik megosztják egymás között a cuccaikat,semmiféle kereskedelmi tevékenység nem folyik!Én nem kérek érte pézt, aki tölt az meg nem is fizet! Ez így van jól. Istenem,viszont szívás a kiadóknak. Ha egyszer keresek majd annyit,akkor 250-ért töltöm le a számokat origórol,h mindenki nyugodtan aludjon:P
  • HUmanEmber41st
    Jól mondod!
  • echo
    Azt kéne csinálni itt is amit a kendermagosok, csak kicsit hatékonyabbak. Mondjuk világ szinten X millió ember feljelenti magát. Akkor talán végre elgondolkoznának a kormányok mennyire abszurd ez az egész, mert így hogy kevés emberről van szó győznek a cégek. Szerintem rengetegen kaphatók lennének rá és nem csak fiatalok, szerintem a nagyimat is rátudnám venni simán és még élvezné is :)
  • k0zi
    "Tüntetéééééés!" :)
    Nem tudom kinek rémlik ez a mondat, de így rögtön az East Park ugrott be nekem.
    Egyébként az, hogy valamit amerikában betiltanak az szerintem az európaiak 99%-át nem érdekli :) Másik dolog meg open source programokat, hogy a rákban tiltanak be? :) Lecsuknak mindenkit, aki lefordítja? Na majd a TCPA rendet rak és lesz nagy sírás
    Fegyvergyártók persze nyugodtan adják el a drága fegyvereiket, hiszen azokat eleve emberéletek kioltására tervezték (gyilkosság pedig a Föld összes országában tilos). Hetente hallunk arról, hogy valamelyik elborult agyú tini fegyverrel tett igazságot iskolájában. Igaz azzal nem okozott kárt szegény előadóművészeknek. Sőtt, majd ha filmet is csinálnak belőle még hasznot is hoz.

God bless the United States of America!

UI.: Ja fényképeztem 5000 képet kiírtam DVD-re mikor kapom vissza a pénzem Artisjus? Ja, hogy az én szerzői jogaim le vannak sz*rva?
  • The Termentor
    telleg jo tuntetni!! :)
  • Cactus
    Ezek a "nagy" zenészek, akik itt msot verik magukat a bíróság előtt pont olyanok, akiknek nem kéne aggódniuk. Nem hiszem, hogy a kék kabátos gitáros csajnak a számait le lehet tölteni bármilyen p2p hálózaton. És szerintem lemezboltokban sem kapható...de jó, tüntessük, mert az jó, és addig sem kell dolgozni.
  • Cobra.
    Jó lenne, ha nem 1600*1200-ra lenne optilalizálva az oldal, talán el is tudnám olvasni
  • Sityi
    A tulajdonképpeni kommentemet már Tóth Benedek megfogalmazta, itt lehet elolvasni...
  • TheZsenyka
    Olvasd el a transzparenst, ők is az ügy érdekében tüntetnek: RIAA keep your hands off my ipod

Javítás:
    Közben benyestem, hogy a felső képre gondolsz. Fizetett hőbörgők.
  • entreri
    Én olyan rég láttam eredeti audió cd-t, hogy nem is hallottam ilyesmiről.

• Frenzy
    De hát nem adhatja 500-1500 Ftos áron, mert akkor nem térülne meg neki az az irtózatos áru fejlestés, amit másolásgátló technológiák (teljesen felesleges) fejlesztésébe ölnek (és amit 2 nap alatt utána kijátszanak) :-D

És mint már oly sokan mondták előttem is, a minőséget kéne javítani, mert amig olyan rengeteg a szemét zene, jó hogy nem adok pénzt egy albumért.

Másrészt engem nem egyszer az gátolt meg legális zene vásárlásban, hogy a CDn a "does not play in PC" felirat díszelgett. Az ilyen "visszalépések" helyett inkább elgondolkozhatnának néhány dolgon.
  • Dömsödi
    Az a furcsa, hogy a P2p tiltandó dolognak akarják feltuntetni, miközben akármelyik félkegyelmű bemegy egy fegyverboltba és olyan fegyvert vesz -engedély nélkül- amilyet akar. Utána meg megy randalirozni vele. Az hogy hány embert öltek meg emiatt a törvény miatt az qrvára nem érdekli a törvényhozokat.
    A kiadok meg milyen jogon perelnek? Olyan mintha itthon a sarki kocsmáros beperelne, hogy nem nála vettem meg a borsodi sört, hanem a szomszédban lako kis pista kinált meg vele. Ezért neki bizonyithatóan kára lett! Röhejes, de igy van.
    Amig valaki nem pénzért, anyagi haszonért árulja a médiákat, addig annak nem szabadna a büntetőjogi kategoriába esnie!

Az is kérdés, hogy hogyan bizonyitható az, hogy ha valaki letölt valami zenét, azt meg is vásárolta e volna??? Én úgy tudom, a törvények szerint ezt a vádlónak kellene bebizonyitania. Másik kérdés, hogy ha letöltesz egy Mp3-at akkor annak a minősége ugy viszonyul egy Audio CD-hez mint egy előhivatott 5-6Mpixeles fénykép egy napilapban közölt fotohoz. Vagyis a minőség jelentősen rosszabb. Az akár 10x rosszabb minőséget miért probálják ugyanugy beárazni?
    Sokan vannak, hogy le le töltenek egy számot, de 1000% hogy akkor se vennék meg az albumot, ha nem tudnák letölteni.
    Az egész letöltéssel jól is járnának a zenészek, mert többen mennének a koncertjükre, és a reklámértékük is nőne. Ráadásul ha igazán jó az album, és korrekt áron adnák 500-1500 forint akkor sokan meg is vennék.
  • Zsoldos
    usanak mi koze a demokraciahoz?
  • Cobra.
    Azért arra kíváncs lennék, hogy a tűntetők közül hámyan valóban zenészek...
    A legfelsőbb bíróságnak meg nem lesz könnyű dolga, mert nagyon nehéz ilyen esetben olyan döntést hozni, ami minden törvénnyel összhangban van.
  • entreri
    Nem látom britni szpírszt, meg a többi nyomorékot a tüntetők között.
    Ja, hogy ő már a seggét is pénzel törli ki? Akkómegjóvan
  • Dömsödi
    Majd támogatják, ha eleget fizetnek a kiadók a zsebükbe...
    P2p-t korlátozni? Vicc. Ez alapján büntetni lehetne az olyan P2p-s klubbok, Hubok létrejötét, ahol pl egy nyaralás képeit, fotokat, vagy saját zeneszámokat osztanának meg a felhasználok.
    Hová fajul ez a világ? Akinek pénze van az mindent megtehet, hogy még többhoz jusson! Furcsamod a többség mégsem tehet semmit. Pedig én ugy tudom, hogy a demokráciában a többség akarata érvényesül.