678
Psychonauts
  • Loál János #678
  • takysoft
    #677
    Alapvetően csillagos ötös :) Zseniális játék, ami messze felér az első résszel!
    A story valamelyest komplexebb, mint az elsőé, szerintem talán hosszabb is. A karakterek nagyon jók.
    Annyi negatívum ebben a kérdésben, hogy bár jobban kibontottak, részletesebbek a karakterek, sajnos kevesebb van. De aki van, annak legalább fel tudom sorolni a nevét :D Szóval 6 gyakornok van rajtunk kívül, nem 20 táborozó... és hát azt sem merem mondani, hogy sokkal több lenne az interakció velük.(bár ott van pluszban a család... az még +pár ember....) Bobby Zilch jobb volt, mint most Norma. De az első rész táborozói azért javarészt felejthetők. Itt is a gyakornokok.

    Real-world. A pályadesing hatalmas. Kevesebb helyszín van ugye (Főhadiszállás, Kőfejtő, Erdő, meg a másik Erdő), de ezek exponenciálisan nagyobbak, mint az első rész helyszínei. Ha szeretnéd 100%-ra felfedezni őket, elleszel vele egy ideig. De nagyon jó móka :) Kedves, szerethető helyszínek. Ami engem iszonyúan frusztrált, hogy nagyon sokáig tartott rájönnöm, hogy az ilyen kis zöld gombaszerű kinövések igazából ugrópontok :D Ha rálépsz, eldob valahová. Na ez nekem nem jött le egy ideig.

    A főhadiszálláson már azelőtt megszereztem a kártyákat a repülő platformokról, mielőtt meglett volna a mental connection skill, meg a cucc Otto-tól. A levitációs upgrade ugrás elég hozzá, ha ügyes vagy :) és kitartó :D

    Igazából mind a 4 terület remek helyszín.

    Agy-pályák. Az első részben is volt, amiket imádtam(az Edző, a Tejesember, Waterloo) és persze volt, amit nem csíptem annyira(Milla levitációs cucca, A bika-bizé.)
    Hát itt is hasonló a dolog. Van pár nagyon favorit(Loboto már az elején, Ford pályái, Bob kisbolygója, Lucrecia), meg van, ami nem lett kedvenc(Compton's cookoff, PSI King... bár azt aláírom, hogy igen humoros megjegyzések vannak benne, de a látványvilága félelmetesen taszít :D )

    Az összegyűjthető cuccok jellemzően jók. Könnyen megtalálhatók, de van 1-2 nehezen megtalálható darab a hardcore őrülteknek.
    Volt kb 8-10 figment összességében az összes agyban, amiket három végignézés után sem tudtam lokalizálni.
    Sajnos ilyen esetben kicsit meg van lőve az ember...
    IGN-es leírásokban megtalálod a legnehezebben megtalálható figmenteket minden pályához, ha szerencséd van, abban benne lesz(nekem kb a fele benne volt, de 4-5 így is maradt)
    Aztán jöhet a neheze. Megnézed a pályához a figment-listát(screenshotokban pár helyen megtalálod), kikeresed, melyik hiányzik neked, és utána full 100% video walkthrough nézegetés.... a legtöbb 30-60 perces, szóval elleszel vele. Nekem ráment így vagy 2 órám a maradék 4-5 figmentre... +az a 4-5 óra, amíg magam keresgettem őket :D
    Sajnos itt nem olyan a lista, mint az első részben... amíg nem szeded fel a figmentet, addig nem mutatja... :( És nyilván kiforrott 100%-os leírás sincs még :D (az az elsőhöz se volt évekig)

    Grafika, pályadesing: Mesteri! Elolvadtam tőle... Na persze 3840x2160-ban az első se nézett ki rosszul, de kimondottan jó volt, hogy ez még High-on sem okozott gondot a gépnek, a legtöbb helyen gond nélkül jött a 60fps. (azért az a Radeon VII legtöbb új játéknak csak kompromisszumokkal szokta szeretni a 4K-t)
    Fagyás vagy ilyesmi egyszer sem volt. Betonstabil a játék, xbox controllert remekül kezelte. Az irányítása is remek, ahogy az első résznek is ugye.

    Az irányítás jobb, mint vártam. Az első részben azért voltak kiforratlanságok... pl melléestél dolgoknak.. pl ha platformtól valami rail dologra próbáltál futni, néha jobb volt egy picit ugrani hozzá, mint simán ráfutni. Itt semmi ilyen.
    Kétszer fordult elő a kb 45 óra játékom alatt, hogy olyan helyre estem be 2 dolog közé, ahonnét nem tudtam kijönni, és kilép, visszatölt oldotta csak meg. De amúgy minden remek volt :)

    Hangulat humor: 100%-osan hozza az első rész szintét, abszurditását. Sőt, még rá is tesz egy lapáttal. A humor NAGYON kell ennek a játéknak, mert azért lássuk be, mentális betegségekről szól. Ebben a köntösben amúgy kisebb gyerekek is ismerkedhetnek ezzel a témával, mert ugyan kemény dolgokat érint, nem olyan sötét az egész. DE... sötétebb, mint az első rész. Ebben a játékban vannak tönkrement életek, elvesztett évtizedek, és megölt hozzátartozók, bosszú, veszteség is... Szerencsére ami kényes, azzal nem humorizál, szóval szerintem jó a balansz.
    A Fatherland pálya abszurditása egyszerűen nagyszerű :D

    Level-progression....
    Hát erre most mit mondjak? Szar? Hát... inkább kb felesleges.
    A játék legnagyobb csalódása, de szerencsére nem von le sokat belőle.
    A játékban megtalálható "szintlépés" inkább csak célzásértékű.
    A half-a-brain-eket fontos felszedni a pályákon. Minden más... figmentek, cardok, markerek... csak szintlépéshez jók, a szintlépés meg kb semmihez.
    Upgrade pontokat ad. Csak is és kizárólag. És semmi egyebet. Az upgrade-ek pedig jellemzően haszontalanok.
    A Melee, Psy blast és a Pyro dolgok között van 1-2, ami valóban jó harcban, de ezeket megveszed kb, mire megvan a 15-20-as level (102 a max ugye), szóval a legelején. Az összes többi upgrade(magasra ugró labda, dark mental connection, stb) max arra jók, hogy még több dolgot be tudj gyűjteni, amikre... mint mondtam, vajmi kevés szükség van.

    A játék könnyű. Azzal az 1-2 basic upgrade-del is pofonegyszerűen végig lehetne vinni. Amennyit én szívtam is vele(mármint nem a completionist énem, hanem úgy simán), az inkább csak addig tartott, mire rájöttem a dolgok mikéntjére. (pl a bad mood-okat clairvoyance-olni kell)
    Ha valaki totál tojik a collectible dolgokra, annak sem lesz picit sem nehezebb a játék. (azért az első részben tudjuk jól, hogy ha a mental hospital-ra össze sikerült szedni a regeneration-t(90-es szint), az iszonyú sokat segített).

    Ami még "insult to injury", hogy nem is lehet összeszedni mindent a játék alatt. Ha nagyon szeretnéd, akkor sem tudod kimaxolni a karaktert az utolsó ütközetre. Fizikailag lehetetlen, mert egyes dolgokhoz szükséges skill(mental connection) csak később szerzed meg.

    Szóval ha 100%-osan meg szeretnél szerezni mindent, azt csak a játék és a final credits után lehet megtenni. Érdemes is amúgy, mert a legtöbb karakterrel van post-game beszélgetés... hogy mihez fognak kezdeni, milyen terveik vannak, ilyenek. Ha nem lett volna egyértelmű, a játék nem ér véget a final boss-szal. Minden begyűjthető utána is.

    Én azt hiszem kb 96-os szintű voltam a final boss előtt. Na persze elhagytam pár kártyát meg azt-azt, amikért már nem tudtam visszamenni, szóval talán lehetséges 97 vagy 98 is eddigre, nem tudom. Na persze a final boss 20-30-as szintes sem lesz sokkal nehezebb, mint mondtam is, ami meg megvan annyitól, hogy simán játszod a történetet :)

    Ez nem egy elsietett start. Ez a játék készen van, le lett tesztelve, úgy van kiadva, hogy arra büszkék lehetnek. Megvolt a "polish" (fényezés) is, ahogy az angolok mondják.

    Na persze elfogult vagyok, mert tudtam, hogy mit várjak a játékól...

    Mi volt a legjobb legjobb dolog a játékban? A felfedezés, még mindig :)
    Mi volt a legrosszabb dolog a játékban?
    Az az egyetlen figment... a postás pályán a pecsét tetején.... aki megszerezte, tudja, miről beszélek :D
    Aki azt odatette, annak van egy külön bugyra a pokolban :D Nem megtalálni nehéz... megszerezni az!


    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2021.08.31. 12:34:25
  • JonasSandor
    #676
    Nektek milyen lett az első benyomások után?
  • takysoft
    #675
    Hát ezt szerintem döntsük el a megjelenés után :D

    Addig is, egy kis recap, ha valakinek esetleg kimaradt:


    Nekem volt szerencsém végigjátszani, de tény hogy nincs minden második lakásban VR cucc
  • JonasSandor
    #674
    Kíváló lett csak megérte nekik ez a hosszú idő.
  • takysoft
    #673
    Újrajátszottam a játékot a hétvégén, hogy hangulatba kerüljek :)
    Természetesen 101%-os teljesítés akkor már :)
    Minden figment, minden kártyalap, minden minden :D

  • takysoft
    #672
  • JonasSandor
    #671
    5 nap még.
  • takysoft
    #670
  • takysoft
    #669
  • takysoft
    #668
  • takysoft
    #667
  • takysoft
    #666
  • JonasSandor
    #665
    Aranylemezre került a game.
  • takysoft
    #664
    Ápdét!
  • takysoft
    #663
    Ezt is megértük, gyerekek, van release date-ünk :D
    Most jött a backer email. Augusztus 25.
    Én nyilván nem, mondom, hogy nem fog csúszni, vagy ilyenek. Mert hát akárhogy is nézzük, jöhet egy CDPR féle sárga hátterű képecske.
    De azért alapvető közelebb van, mint eddig valaha. Sőt, közelebb is érezni.
    Augusztus 25 az nincs 3 hónap :)

    2015 dec 9. Ezen a napon backeltem a játékot. Bizony, lassan 6 éve.
    2005 április 19.-én jelent meg az első, és úgy tűnik, hogy kemény 16 év múlva jöhet is a folytatás végre :)

    Követtem a release videókat és minden apró morzsát, amit megosztottak a backerekkel.

    Jó lesz :)

    Itt az update mail, ha érdekel valakit, benne egy új trailer.

    Ja és, akinek esetleg még nem volt meg a Rhombus of Ruin, szerintem érdemes végigjátszani.
    Nekem speciel van itthon VR cucc, de akinek esetleg nincs... úgy tudom, hogy vannak ilyen VR parkok, ahová el lehet menni, és játszhatsz a saját Steam library-ddel is.

    Bár első alkalommal amikor mész, talán érdemesebb olyanokkal, amiket ajánlanak. De a lehetőség adott, és a játék remek :) Természetesen megvan abban is minden achievement, ahogy, meglesz a második részben is. Várom nagyon :)
    36 éves vagyok, ezt meg úgy várom, mint egy általános iskolás a karácsonyt :D
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2021.06.17. 15:02:03
  • JonasSandor
    #662
    xbox 360 XDXDXDXDXD nem csinálnak már évek óta játékot rá.
  • Loál János #661
  • takysoft
    #660
    Akkor már szerintem vegyél PS5-öt, hacsak nem kapsz PS4-et nagyon olcsón.

    Én is PC-n játszottam végig. Rengetegszer. És igen, először még az 1.0-át patch-csel, ahol kb sírógörcsöt kapsz a Meat Circus-tól, mire végig tudod csinálni :D (főleg, hogy akkor még nem volt / szar volt controller support)
  • tigeroo
    #659
    el sem hiszem hogy ezt 16 éve, 15 évesen írtam ide :D Hogy repül az idő.

    https://sg.hu/forum/uzenet/1112121388/293
  • tigeroo
    #658
    Igen, ez a terv amúgy. Ha tavasszal lesz több PS5 vásárlásra lehetőség akkor veszek egy PS4-et :)

    Steamen is megvan, megvan fizikai copy-ban PC-re. Imádom! Addig marad a steam + kontroller kombó.

  • takysoft
    #657
    1: Nincs benne a listában.
    Xbox One-ra meg lehet venni digitálisan.
    De találtam valami MÁSIK listát, itt meg van egy "Download to XBOX360" gombocska.
    Érdekesség, hogy azt írja ki, hogy 9,99$ de amikor rámennék a fizetésre, akkor 990Ft lesz belőle... Szóval ha ez igaz, nem drága.
    De fura egy weblap ez, kevés információval.

    2: Támogatja, lásd a listát :)

    3: Ha nem vagyok túl tolakodó... vegyél egy újabb konzolt. Nem olyan drágák, főleg egy Xbox One vagy egy PS4 használtan.

    Current-gen, és még relváns is lesz legalább 1 évig. (jelennek meg rá új játékok). Talán nem a legnagyobbak, de még egyelőre tartja magát. Ki tudja, egyszép nap még a Cyberpunk is játszható lesz rajta :D
    (ilyen 45-50 ezer magasságában már vannak rajta dolgok, a régi xbox-ot még talán el is tudod adni, és a játékaid talán kompatibilisek is maradnak)
  • tigeroo
    #656
    sziasztok! xbox 360-ra meg lehet venni digitálisan a játékot? támogatja a microsoft ezt a konzolt?
  • takysoft
    #655
    #15 Backer update :)
    Innét van az infóm amúgy.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2021.01.07. 20:37:24
  • takysoft
    #654
    Nem kijöhet, hanem ki FOG jönni.
    Ezt nem én ígérem, hanem Tim Schafer. Szóval komolyan lehet venni.

    Ja... és ezt nem ígérem, hanem Tim Schafer! Szóval ha mégsem, nem az én hátam kell ütni :D
  • JonasSandor
    #653
    Idén kijöhet a játék.
  • takysoft
    #652
    A Meat Circus valóban kemény kihívás, de adok 2 tippet, hogy egyszerűbb.
    1: Ez a játék NAGYON controllerre lett kitalálva. Lehet nyomni billentyűzet+egér kombóval is. Először azzal nyomtan végig, szóval tudom, miről beszélek. Olcsó xbox 360 controllerrel teljesen jó.

    2: Patcheld fel a játékot. 2 okból. Egyrészt az xinput (rendes controllertámogatás) az 1.05-ben jött be. Másrészt pedig a patchekben sokat balanszoltak a játékon. A húscirkusz például jóval könnyebb lett.

    A Steam esetén ilyen gond nincs, mert az asszem alapból 1.06-os változatot futtat. (kb ugyanaz, mint az 1.05, csak támogatja az achievementeket)

    A magyarítást egy picit nehezebb feltenni az 1.05-1.06 változatokhoz (hackelni kell kicsit), de ha van rá igény, leírom hogyan kell :)
  • tigeroo
    #651
    Megvettem steam saleben, nem játszottam vele már vagy 10 éve. Anno a húscirkusznál adtam fel. Most is ott járok, 74-es szintű vagyok, de a fater kihívása egyszerűen annyira frusztráló... Amikor emelkedik a vízszint a picsába, fujj :D Miért kellett ennyire megnehezíteni ezt a játékot, eddig minden bossfight kurva egyszerű volt, erre a végére benehezítik.

    Amúgy még mindig zseniális 10/10
  • takysoft
    #650
    Köszönöm :)
    Ha van kérdésed, vagy elakadsz, itt leszek :)
  • G0thM4n
    #649
    Ok,köszi szépen! Későbbre marad, idén szeretném még kitolni,majd jelzem,hogy sikerrel jártam-e.
    Legjobbakat
  • takysoft
    #648
    Na én úgy tudom, hogy a magyarítás eleve nem nagyon szereti a Steam-es verziót.

    Cserébe viszont a régebbiek nem mennek gamepad-del, szóval az meg azért nem opció. Sajna nem otthon vagyok, de ha jól rémlik, akkor valahogy a következőképp lehetett megoldani a dolgot. (bár nekem az volt a gond, h el se indult)

    A magyarításban vannak szöveges és grafikai részek is. És a struktúra változott ugyan, de a szöveges részek nekem működtek. Asszem az a Localization mappa.

    Szóval... tedd fel a magyarítást.
    Másold ki a localization mappát valahová. (meg még esetleg a Fonts-ból a fontot tahoma_lin, de ez már lehet h gondot okoz...)

    Játék törlés, és újrainstall. (steam esetén van ilyen úrjaellenőrzés, de az a feleslegs fájokat nem biztos h törli.
    Esetleg csinálhatsz egy biztonsági mentést a magyarítás előtt, ha a neted lassú, de nem egy nagy játék a Psychonatus.

    Miután a friss install fent van, a Localization mappát bemásolod oda, ahová kell. (ahová a magyarítás is tette)

    Utolsó, de legfontosabb lépés: jelezz vissza kérlek, hogy sikerült-e :D És hogy továbbra is kifagy-e.
  • G0thM4n
    #647
    Üdv. Psychonauts Black Screen hibára tud valaki megoldást? Magyarítás nélkül nem jelentkezik...felrakom,ahogy írva vagyon,hiba nélkül működik a játék,majd mikor kilépek se kép se hang,reset. Win 10 64 bit,Steam-es verzió.
  • takysoft
    #646
    csak összeszedtük :)
    gyenge hónapom volt, így csak 39 dollárral, de jómagam is beszálltam a költségekbe :)
    életem első backelése
  • JonasSandor
    #645
    Nagyon necces lesz ez a kért összeg összeszedése.
  • takysoft
    #644
    mindegy szerintem :D

    Amúgy végigjátszotta 2 hónapja újra (harmadszorra)
    megcsináltam az összes steam achievementet (lvl 101-et is)

    megjegyzem, ha van egy xbox360 controllered, imádni fogod a játékot :)
    még jobban, mint eddig
  • kastor23
    #643
    Tudom már letöltöttem, de a magyaritasok.hu-n nem találtam.
  • Anonymusx
    #642
    amikor a #636-ot írta még nem volt fent a portálon, vagy csak én kerestem rá rosszul..
  • takysoft
    #641
    ott a linkben :D 1 kattintás
  • kastor23
    #640
    Nem találtam ott sem.
  • takysoft
    #639
    magyaritasok.hu
    régebben a legnagyobb oldal volt. aztán adatvesztés volt a servereken. de a legtöbb dolog már vissza lett téve :)
    itt érdemes mindig először keresni