13
  • SASboy
    #13
    szerintem a robotok nagyon hulladék volt. :( káár volt megnézni
  • gismoone
    #12
    Nem értem mit erölködnek még a robotos filmekkkel a 200 éves ember volt az utolsó jó robotos film
  • AnuluWork #11
    A Disney bejelentette, hogy több "hagyományos rajzfilmet" nem készít. :(
  • AnuluWork #10
    "két nagy sztárról" :) Ugyan ez irónikus, de röhejes, hogy ezeket tényleg reklámozzák a filmesek.
  • FTeR
    #9
    a hófehérkésre csak annyit, hogy nézz meg egy 20-30 évvel ezelőtti horror filmet. ma végig röhögöd, míg régen majd be fostak rajta.
    a hófehérke egyébként egy aranyos történet és ügye maga nemében az első.
    ne is hasonlítsuk össze az új fajta röhögtetős mesékkel, nem is ugyan az a kategória. ezek az újak gyakorlatilag paródiák (shrek-klasszikus grim mesék, incredibles-képregény szuperhősök).

    az, hogy rajzolt vagy cgi gyakorlatilag tök mind1
    az incredibles meg ez a robots meg direkt arra hajazik, hogy minnél műbb legyen (nem azért ilyenek, mert nem tudnának "élethűbbet"). nekem pl ez bennük az egyetlen negatívum (utóbbit még csak bemutatóba láttam), de talán pont ezzel akarnak valamit érzékeltetni...
  • FTeR
    #8
    ok, igaz. a legelőset nem láttam.
    (megnéztem, a szilaj dreamworks)
  • archkoven
    #7
    Szerintem a legújabb animációs filmek grafikája olyan szintre fejlődött, hogy már szinte senki -én legalábbis tuti nem- kívánja vissza a rajzfilmeket. A karakterek hihetetlenül élnek a képernyőn és valami kurvajól néznek ki, amit látunk szebb mint maga az élet.
    Én ezt még nem láttam, de nekem a cápamese nagyon bejött.
    Én azért vitatkoznék azzal, hogy a komoly történet sokat emelne ezeknek a filmeknek a színvonalán. Egyébként már bocs, de pl. a Hófehérkének annyira jó a története? Mert szerintem az is totál szimpla és az is zömével klisékből építkezik (persze lehet, hogy amikor írták még nem számítottak kliséknek, de ma már azok), csak mellette messze nem ilyen humoros.
  • vax
    #6
    A legelő hősei és a Szilaj két különböző rajzfilm. A Szilaj kicsit régebbi. Egy betörhetetlen lórol szól. A legelő hősei pedig egy farmon élő állatokról. Ez Disney film. A Szilaj nem tudom biztosan, hogy ki csinálta.
  • FTeR
    #5
    a legelő hősei az a lovas igaz? a szilaj vagy melyik. az sztem egyáltalán nem gyereknek való mese, túl művészire/alternatívra sikeredett.
  • artschi
    #4
    nem kötekedni akarok, meg kicsit off, de olyan rajzfilmet többet ne is csináljanak, mint amilyen a legelő hősei volt...
  • Cat #3
    olyat már nem fognak, a disney anno még a legelő hőseinél jelentette be, hogy az az utolsó hagyományos módon rajzolt nagyszabású mozifilmjük
  • Zedas
    #2
    Minek? Én is imádtam a régi rajzfilmeket, de azért nem cserélném el pl. az Incredibles grafikáját egy hófehérkére.

    Igazából nem a megjelenítésen múlik - mint a mellékelt ábra mutatja - hanem a történeten, azt meg mind1 hogy hogyan készítik el.

    A cell-shaderek alkalmazása is jó megoldás, nagyon szép hagyományos fílingű filmeket lehet vele csinálni (ld. pl. Appleseed).

    Menjen csak a réjtrész :)
  • CSOCSO
    #1
    talan befejezhetnek mar a CGI filmeket es csinalhatnanak gyonyoruen rajzolt fasza meseket.. mint anno a szepseg es szornyeteg...
    mondjuk lehet ma mar nem elveznek egy olyan tipusu filmet.. de lehetne csinalni mondjuk ilyen poenkodos de igazi rajz filmet