22
  • dez
    Máshogy nem nagyon lehet feltörni a nagy monopóliumokat. Ilyen erővel a nagy vállalatok feldarabolása (mint másik, drasztikusabb lehetőség) sem lenne megengedhető. De nem véletlen, hogy pont az usában csinálnak ilyeneket (bár nem sűrűn). Másrészt ezek a vállalatok nem mindíg "természetes személyek" kezében vannak (azt nem tudom, tulajdonképpen kinek a kezében vannak, pl. hogy egy Rt esetén a részvényesek mennyiben birtokolják a cég egészét, stb., vagy hogy ezek a vonalak itt kiké, mié), így a magántulajdon kérdése nem biztos, hogy a szokásos módon működik itt. Szerintem.
  • Mice
    szerintem is vakegérség

ha alacsony az összeg és az emberek özönlenek, hogy megvegyék akkor az alacsonyabb árakkal is lehet nagyobb profitjuk
  • kicsizoz
    " és az alacsonyabb profit miatt a befektetők kétszer is meggondolják majd, hogy belevágnak-e egy nagyarányú vállalkozásba." -> ez gyenge szöveg, annakidején a telco cégek is elsütötték, de hiába :)
  • kicsizoz
    Mostmár, hogy tudom, így vágjátok a nyelvtant, 2x meggondolom, hogy ide mit írok :))
  • kicsizoz
    Egyébként, az eredeti ötlet volt agyament, miszerint a telefontársaságok kötelesek megosztani..., ezekután, mindenki hivatkozhat erre, de ez valójában a magántulajdon földbetiprása...(persze idáig ez még jó nekünk, de félek hova vezet...)
    Pl, mondhatnám erre hivatkozva, hogy a Tesco ossza meg velem az áruházaiban az eggyik sor polcot, ahol én is kitehetem az áruimat, mert nincs pénzem közértet építeni, kötelezze rá a hatóság!! Ez lesz a vége, de már elkezdődött...
    (igyekszem mindig eltúlozni a véleményem!!)
  • dez
    Hmm, szal azt mondod, húsvétkor semmi szerepe nem volt ebben némi kis itókának?
  • kicsizoz
    Dez: vidámabb lett tőled a napom :))
  • dez
    Jahh, nem inkább olyan, hogy "elhúzzam a nótádat?" :)
  • dez
    Nem. Lásd #3. Szal, az a kérdés, megosszák-e, vagy ne osszák meg. (Egy bíróság dönt, hogy ők mit csináljanak, nem ők. Bár, ha a bíróság úgy dönt, majd szépen megosztják.)
  • _Atti_
    ez oylan mint a 'Huzzatok el innen!'

amugy nem 'megosztják' -nak kéne lenni?
  • Yossarian
    vagy nem
  • dez
    Miért is?
  • Felfedező
    enyhén szólva hibás nyelvtanilag a főcím...
  • dez
    Sajna az UPC sincs arra kötelezve.
  • dez
    Hát, "esztétikailag" tényleg úgy lenne a legjobb.

(De, nem biztos, hogy mindíg lehet így cserélgetni felfelé (vagy felcserélgetni? :) ) a szavakat. Mint pl. a "behúzás". Nem azt kérdezzük felebarátainktól sem, hogy "húzzak be?", mert még nem értik a végén, mit akarunk (pl. gyáván húzni befele a lakásba, stb., és bólogatni kezdenek, amire mi elgondolkodunk, hogy most mi van, és későn vesszük észre, hogy ez csak egy elterelő hadművelet volt, és már ott is az illető ökle az orrunkon), hanem azt, hogy "behúzzak?"... :p - A mostani határeset.)
  • Rafaelo
    rudúgciózás az mi???
  • pemga
    Én nem érteni cikk. Mi az, hogy "a nagyobb internet-szolgáltatók - a telefonszolgáltatókhoz hasonlóan - kötelesek-e megosztani saját vonalaikat a rivális vállalatokkal"? Mert hát az lehet coax-kábel, xDSL, optika, mittomén. Jelenleg a cégek így szeparálódtak. Ráadásul az ISP is (by definition) az a cég, aki a végfelhasználónak nyújt hozzáférést. (Ellentétben a Bearer Provider-rel, akié a madzag). Modemes kapcsolatnál legalábbis ez a terminológia (hiszen ott törvény írja elő a megnyitást itt is, ott is). Nálunk is elég konfúz, ugyanis a Matávot kötelezték madzag-megnyitásra xDSL és vezetékes részein (jó, ez majdnem ugyanaz :)), de coax-on már nem :). (A Matáv is ezt 3 lányán keresztül csinálja: T-Net/Com v. mi most éppen a neve, Axelero, Matávkábel)
  • tomsolo
    Osszák meg...
  • dez
    (Szal felszólító mód, csak kérdésben. Kicsit jobban tetszene, ha ott lenne a végén egy "-e": "megosszák-e".)
  • dez
    Ez nem hibás, amennyiben egy jövőre vonatkozó kérdés (meg kellene-e majd osztaniuk). Ha viszont arról van szó, hogy már most fennáll-e a dolog, akkor így hangzana: "megosztják-e".
  • tomsolo
    "Megosszák"

hmmm... ez nekem kicsit olyan mint amikor hallom a görög zitát brudúgciózni a megasztárban...
  • [HUN]PAStheLoD
    A bérlés is jó módszer lehet , de ha az igénybevétel után fizetnek a nem-tulajdonos használók, az se rossz megoldás..