Kamionok, fuvarozás, áruszállítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
xXx:::.Renault Magnum 500 Dxi.::xXx
Azt gondolom tudod, hogy a nagy kamionokon, teherautókon 16 sebességfokozatos a váltó (az újabb "automatákon" ez már 12).
4 alapfokozatod van, amely kiosztás szerint kétféle váltó létezik:
- "pofozós" --> egymás "mellett" van a két 4 fokozatnyi tartományod. Érthetõbben: 1-2-3-4-es fokozatok (mint mondjuk egy normál 4 sebességes személyautóban), és ezek mellett közvetlenül van az 5-6-7-8-as fokozatok. Mikor 4-bõl rakod 5-be, egy kis "pofont" kell adni a váltókarnak, hogy alsó sorból/tartományból átugorjon a felsõbe! Visszaváltásnál pedig ugyanez.
- tartománykapcsolós (KRESZ könyv szerinti hivatalos neve: utánváltós) --> a pofozóstól annyiban tér el, hogy itt nem egymás mellett vannak a fokozatok, hanem "egymáson"
Érthetõbben: 4 alapfokozat itt is adott, gyorsítasz, 4-bõl kapcsolsz 5-be. Van a váltókaron egy kapcsoló azt felnyomod, és rakod az 1-es fokozat helyére, de ott már az 5. lesz. És így tovább 2=6, 3=7, 4=8. Vissza pedig hasonlóan, mikor 5-ben vagy, kapcsolót átnyomod, kart tolod a 4-es helyére, és már 4-ben van a váltó.
És hogy hogy lesz 16 sebességed? Nagyon egyszerûen. Ezt az alap 8 fokozatot a felezõ kapcsolóval meg tudod duplázni!
Kérdés van írjál!
Hmmmm...<#confused>#confused><#conf>#conf><#conf>#conf><#csodalk>#csodalk>
....Billencsesek jo emberek...
<#law>#law><#law>#law><#law>#law><#law>#law><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#wow1>#wow1>
HÜHA.....
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#pias>#pias><#wow1>#wow1>
De igen vszínû ez lesz az én gépem 2 éven belül
Nekem C-re az oktatóm Nõ volt. Jobban érezte a gépet mint némelyik férfi.
Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Illa-berek, nádak-erek, a kamionosok jó emberek!:D Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni tud.
#24994: Miskolcon szoktam látni egy csajt nagy fos színû fa-szállító kamazzal:)
Faterral ma útközbe beszélgettünk hogy a kisebb szállítmányozó cégeknek a gazdasági válság fogja okozni a vesztét. A ilyen nagyobb cégeknek mint pl. a Waberer's azoknak pedig pont jó. Ugye azért kissebb cég tegyük fel 30 kamiont üzemeltet a waberer's meg 3ezret. És azért egy waberer's kaliberû cég jobban megteheti hogy olcsóbban viszi az árut. Pl a kis cég elvisz egy Budapest-Barcelona kanyart mondjuk 2500euróért a wabi meg 1800-ért, akkor a feladó kit fog vállasztani? persze hogy a waberer's-t.....
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"
Illa-berek, nádak-erek, a kamionosok jó emberek!:D Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni tud.
SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nõnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!
\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"
SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nõnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!
Jót röhögtem!!
Hálisten már nem a zsidónak hózom a pótkocsit.
\"\"\"Deriválni a bolond is tud, integrálni még én sem\"\"\"