Kamionok, fuvarozás, áruszállítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BBalazska
Aha értem + ugy nagyábol edig is vágtam csak a videon is kapcsolgatot ide oda:D de most már jobban vágom:):) A scaniánál látam h volt rajta 2 kapcsolo 1 a válto oldalán a másik + az mellet elöl ott hogy van??

xXx:::.Renault Magnum 500 Dxi.::xXx

Qrva egyszerû, elmagyarázom.

Azt gondolom tudod, hogy a nagy kamionokon, teherautókon 16 sebességfokozatos a váltó (az újabb "automatákon" ez már 12).
4 alapfokozatod van, amely kiosztás szerint kétféle váltó létezik:

- "pofozós" --> egymás "mellett" van a két 4 fokozatnyi tartományod. Érthetõbben: 1-2-3-4-es fokozatok (mint mondjuk egy normál 4 sebességes személyautóban), és ezek mellett közvetlenül van az 5-6-7-8-as fokozatok. Mikor 4-bõl rakod 5-be, egy kis "pofont" kell adni a váltókarnak, hogy alsó sorból/tartományból átugorjon a felsõbe! Visszaváltásnál pedig ugyanez.

- tartománykapcsolós (KRESZ könyv szerinti hivatalos neve: utánváltós) --> a pofozóstól annyiban tér el, hogy itt nem egymás mellett vannak a fokozatok, hanem "egymáson"
Érthetõbben: 4 alapfokozat itt is adott, gyorsítasz, 4-bõl kapcsolsz 5-be. Van a váltókaron egy kapcsoló azt felnyomod, és rakod az 1-es fokozat helyére, de ott már az 5. lesz. És így tovább 2=6, 3=7, 4=8. Vissza pedig hasonlóan, mikor 5-ben vagy, kapcsolót átnyomod, kart tolod a 4-es helyére, és már 4-ben van a váltó.

És hogy hogy lesz 16 sebességed? Nagyon egyszerûen. Ezt az alap 8 fokozatot a felezõ kapcsolóval meg tudod duplázni!
Kérdés van írjál!

kerax

Hmmmm...<#confused><#conf><#conf><#csodalk>

....Billencsesek jo emberek...

kerax

<#law><#law><#law><#law><#nyes><#nyes><#nyes><#vigyor2><#vigyor2><#wow1>

HÜHA.....

kerax

<#rinya><#rinya><#rinya><#pias><#wow1>

kistuning
Hát én csak akkor megyek vele ha földmunka van. Szerelni szoktam. Most az érettségi az elsõ aztán a nyarat végig nyomom vele ha sikerül az érettségi :) " 403Le " de ha bekapcsolom a chipet akkor 470es :D
De igen vszínû ez lesz az én gépem 2 éven belül

DJKonya
Ezel jársz? szép gép:) hány lovas?:)

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

BBalazska
Szép gép!!:):)

kistuning

büszkeségem <#vigyor2>

Már én is láttam itt Keszthely környékén!

Benito
Sziasztok!!!
Nekem C-re az oktatóm Nõ volt. Jobban érezte a gépet mint némelyik férfi.
Szabi84
a ferenczy scaniat egy tök jó szõke csajszi vezette

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

devid1414
Megnézném én magamnak azokat a csajokat akik kamcsit vezetnek!XD<#idiota><#buck><#bee1>

Illa-berek, nádak-erek, a kamionosok jó emberek!:D Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni tud.

DJKonya
vagy lefénymásolják minden adatát és elengedik. A góré meg késõbb befizeti kp-ben vagy utalja.

#24994: Miskolcon szoktam látni egy csajt nagy fos színû fa-szállító kamazzal:)

Faterral ma útközbe beszélgettünk hogy a kisebb szállítmányozó cégeknek a gazdasági válság fogja okozni a vesztét. A ilyen nagyobb cégeknek mint pl. a Waberer's azoknak pedig pont jó. Ugye azért kissebb cég tegyük fel 30 kamiont üzemeltet a waberer's meg 3ezret. És azért egy waberer's kaliberû cég jobban megteheti hogy olcsóbban viszi az árut. Pl a kis cég elvisz egy Budapest-Barcelona kanyart mondjuk 2500euróért a wabi meg 1800-ért, akkor a feladó kit fog vállasztani? persze hogy a waberer's-t.....

Tinka123
nem a Ferenczy-nél?akk az a gabó:D nyáron szegeden megnyerte a gyorsulást vagy mi volt:D

\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"

hungaro
Bizony elég sok van!Itt a környéken egy szöszi billenccsel jár:)

Hivatás az Életért!

TóNyóóóóóóó
pedig rohadt sok van...

devid1414
Ilyet se látni minden nap!Csaj vezet!Edig csak egyszer láttam élõbe kamionos csajt!

Illa-berek, nádak-erek, a kamionosok jó emberek!:D Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Õrangyalod repülni tud.

TOPLINE
Vagy ott marad mosogatni <#nyes>

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nõnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!

sztem, meg kiállítat egy számlát a cég nevére,és majd utalják :D

devid1414
Kerékre gondoltam!(ez ki maradt belöle):D:S

devid1414
Sztem enm lenne rosz alá vami cool felni és egy kicsit nagyobb!De azért tényleg nem roszz!

Tinka123

\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"

DJKonya
Sztem felhívja a górét az meg eljön és hoz neki annyi készpénzt.

BBalazska
És ijenkor mit tud csainálni?? ha nincs anyi zsetonja??

BBalazska
Az elég jó ár it ma regel kérdesztem az M3 asnál a shell kúton a gyereket aszt mondta h 150Ft é vennék:S:S az ukránok enyire lenyomják:S

DJKonya
Tegnap mentünk Pestre appámal, õ megy minden nap én csak péntekenként tudok menni a suli miatt. És Miskolcon tankoltunk a Shell kútnál ahol fel kell menni az M30-asra és bent állt az 1-es kúton egy Daf XF 105 SSC és a sofõr mondta hogy most jött Hollandiából és 88ezer forintért tankolt de nemtudja kifizetni mert le van tíltva a kártyája... ez milyen szar:S mi is jártunk már így.

DJKonya
gyááh:) bitang:)

istenostora03

TOPLINE
nálunk 256 körül

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nõnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!

BBalazska
Valaki + tudná nekem mondani h hogy megy a gázolaj ára (nem a belzinkútná gondolom!!!):D:D

BBalazska
Aszt tudom én is hogy az a felezö de hogy van neki a sebesség v agy hogy váltogat vagy hogy moondjam:D:D:D:

DJKonya
Biztos hogy az:) csak hallgasd a hangokat és meghallod:)

devid1414
Én is ugy tom aza kis pöcök a felezö! Én egy MAN F 19.414-es-be találkoztam vele elõször!

DJKonya
sztem inkább felezõ:)

BBalazska
jóféle:) de ebbe hogy vanak a váltások + minek kapcsolgasa a sorokat?:):) valaki magyarázza má el h hogy müködik:D:D:D

DJKonya

BBalazska
Hát nem tudom de v hogy igy kezdödnek

Fodorgyurma
Május 1 nem?

BBalazska
lol :D:D:D Aszem h Gyõrszemerén kezdödik de még pontosan én sem tudom h mikor!!

:-DDDDDDDDDD

Jót röhögtem!!

devid1414
Kösz!

poopa
Minden pénteken, a nagykõrösi úton, a mosó elõtt.
Hálisten már nem a zsidónak hózom a pótkocsit.

\"\"\"Deriválni a bolond is tud, integrálni még én sem\"\"\"

devid1414
Hellosztok valaki le tudná irni hogy mikor és hol lesznek kamionos találkozok M.o-gon??De csak ha ben gond!<#vigyor2><#vigyor4><#szomoru1><#wave>

BBalazska
nem is látam:):)

BBalazska
ahoz képest nekem tetcik:)

Ezek pont idevalók a magyar, román, ukrán piacra mer itt megveszik ezeket nyugaton nem.

DJKonya
Hát így elég nyomi:)

Vontatót nem tudok, de ezekben a pótokban ölég sok km lehet , belülrõl az egyik szétvan rohadva <#idiota>