Kamionok, fuvarozás, áruszállítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jó 😄 csak arra vagyok kíváncsi hogy mire számítsak 😄

DJKonya
Hát apám vállalkozó, itt a pénzel nincs gond, de hogy mennyit kell érte hajtani, összehasonlítás kép augusztus óta van meg az autó, és majdnem 40 ezret tekert bele, és csak belföldön jár.

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

leho94
azt passzolom, faterér meg nem akarom írkálni😄

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

de úgy kb mennyi belföldön?
és mennyi külföldön?

leho94
cégfüggõ, belföldnél ne számíts sokra, és nagyon gecik lesznek veled..

imihaver
Pontosan ugyan ez van ahol faterom dolgozik. Nagyon megvannak hajtva. Ezt mondta a fõnök menjél dobáljad a korongot majd õ fizeti csakhogy a végén meg nemfizette ki. Köcsög volt. :S
Én tudom milyen mert én voltam faterommal rengeteget külföldön is belföldön is és tudom, hogy milyen. Nemsokat aludtál mert menni kellett. :S
Még annyi a büntetésekrõl, ha hiszitek ha nem fateromtól már fél millió forintot fizetett / vontak le ebben az évben.

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

akkor lehet elvagyok tévedve a kamionos fizetéssel
akkor kb mennyit keresnek havonta?

leho94
nem a lecsípés a lényeg, dolgozol napi 10-15 órát és szarráhajtod magad, délután ha úgy jön ki alszol pár órát, és kezdõdik elõlrõl az egész, 2-3 héten, akár 2 hónapon keresztül is, szopat a fõnök összevissza, speditõrök szintén... bemész egy irodába napi 8 óra munka, üldögélsz a székbe kávézgatsz, netezgetsz és ugyanannyit megkeresel majdnem mint egy sofõr, sõt ha jó helyed van akkor még többet is..

namost melyik éri meg jobban?

DJKonya
Hát igen ez sok cégnél jelen van. De ahol bátyám dolgozik ott volt egy olyan idõ hogy azt mondta a fõnök a belföldiseknek hogy dobálják a korongot, ha elkapnak majd õ fizeti a büntetést mert annyi munkájuk volt. Viszont innen üt be a másik dolog, hogy agyon vannak hajtva a sofõrök.

imihaver
+1
#45246: a fõnököd neked azt mondja menjél nagyobb súllyal mint a megengedett, hogy érjél oda a lerakóhou. Nagyon sok cégnél nem érdekli a fõnököket ez. Ha megbüntetnek saját zsebre megy a büntetés és neked kell kifizetni. a levonásokról nem is beszélve.
Errõl eltudnék mesélni egy szomorú sztorit!

"nem éri már meg ez a munka.."

olyan sokat lecsípnek a pénzbõl?
vagy miért?

DJKonya
Na igen ahogy Luspy is írta költözz el. De itt sajnos nem teljesen átvágásról van szó. Hanem arról hogy sok cégnél életben van egy bizonyos üzemanyag norma rendszer, tehát meg van adva hogy adott súllyal az adott autó mennyit fogyaszthat, ha azt a limitet túl léped le vonják a fizetésbõl.
De egyébként ez a km-re fizetés, mivel a legtöbb helyen így fizetik a sofõröket, teljesen törvénytelen.

leho94
olyan céghez mész aki betartja, csak ott teljesíteni is kell elég rendesen, nem éri már meg ez a munka..

luspaydavid
Költözz el Magyarországról

The Truck Is My Life

leho94
Blattler-es scaniak ha nem keverem azok itt lajosmizse melletti vágóhídról hordják a cuccost😄 nagyon szép gépek, majd lövök fotókat ha kell..😄

és nem lehet valamit csinálni az ellen hogy ne vágjanak át az ígértnél kevesebb pénzel?

DJKonya
Az emberek akik a kamionosok ellen vannak és semmit nem tudnak errõl a munkáról azt mondják hogy csak a kormány mögött kell ülni egész nap és beszedik érte a jó pénzt. Ez így teljesen nem igaz, ez nem egy fizikai munka, de elég nagy megpróbáltatás, mondhatnám úgy is nagy tûrõképesség kell hozzá, mikor hajtasz mint egy ökör, erre az a hála hogy az ígértnél kevesebb pénzt kap az ember, na meg a kamionparkolókban töltött éjszakák távol a családtól abban a csepp fülkében, nem beszélve arról hogy sokszor napokig nem tudsz normálisan zuhanyozni, sajnos ez ilyen cigány élet, ezt csak akkor lehet csinálni ha szereted és bírod ezt a munkát.

na mitõl olyan rossz? 😄
nagy a hajtás?

94mike
Ja.........ígymár érthetõ😊

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

luspaydavid
Ez így van. 😊

The Truck Is My Life

hát általába van elõnye is mert ha külföldre mész akkor szép tájakat látsz és bejárhatod európát<#wink>
imihaver
Vagy menj el 7-8 hétre úniózni, majd megtudod.

luspaydavid
Több kéne ahhoz szerintem.

The Truck Is My Life

még sosem kamionoztam ezért kérdezem h mitõl olyan rossz

94mike
Menny el 2 hétre,és meg látod.

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

mitõl olyan rossz??

imihaver
Nem egy leányálom a kamionos élet!

luspaydavid
Jó persze nem áll bele a csapba 😄 csak a karod arcod az is valami, amúgy amit te mondasz az is megoldás.

The Truck Is My Life

a többiek meg néznek hogy ott zuhanyzol 😄
veszel valami olcsó ásványvizet aztán azzal zuhanyzol a kamion mellett 😄

imihaver
Akkor valahova bemegyek és megfürdök😊
Lõttem párat a nagy bevásárlás közepette😊
Sajnos nem lettek valami jók:S

luspaydavid
Persze van ágy kamionokban, zuhanyzás na az érdekes ha van olyan hely ahol tudsz akkor jó de ha nincs bemész pl. hipermarket vagy ahol van csap és le mosod magad.

The Truck Is My Life

és ha nem esik?<#eplus2>

imihaver
Kimegyek az esõre és megfürdök 😄

és zuhanyzást hogy oldjátok meg?
azt is tudtok minden nap?

RS
Van, persze.

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

kamionban van ágy nem? vagy nincs? 😄
vagy hogy oldjátok meg ezt?

luspaydavid
Van olyan is hogy csak hétvégén vagy majd két hét múlva érsz haza addig ott alszol ahol tudsz.

The Truck Is My Life

imihaver
Ismerõs a volvo, faterom ennél a cégnél dolgozik. Most vették ezeket az új gépeket😊

94mike
Igen..bár nállunk nem mûködött az ivecon😄

leho94
mágnes

94mike
9 óra,vagyis..jah...de kb 10 cégbõl 9 nem tartjabe..vagy kapsz szabis papírt,vagy téped a korongot.

ha jól tudom annyit vezethetsz naponta maximum
ha ezt túlléped büntetnek
rosszul tudom?

94mike
8 óra?<#idiota> nem 16?😄DDD

leho94
napi 8 óra?😄DD

leho94
mármint második kép, a fehér volvo😄

leho94
2.

94mike
Sztem az utolsóra gondollt.

Hi!
a hivatásos kamionsofõröktõl szeretnék pár dolgot kérdezni
én is szeretnék kamionsofõr lenni ha már leteszem majd hozzá a jogsit
itt akik belföldi áruszállítással foglalkoznak a kiindulóhelytõl amikor elszállítotok 1 rakományt akkor még aznap vissza is mentek a kiindulóhelyhez vagy a leszállítás helyén felvesztek 1 másik árút és mentek tovább?
vagy hogy zajlik pontosabban ez a folyamat?
napi 8 órában úton vagytok aztán a kamionban alszotok vagy gyakran otthon lehettek?

imihaver
Melyik volvot?

leho94
én mintha a volvo-t láttam volna már..