59456
banner
  • Hesston
    Az volt a defektes aki ezt a hülyeséget kitalálta.. xD
  • Gerypapa 95
    biztos van ebbe a gépben is vagy 700 ezer km , nem ?
  • Gell97 kolega
    Ez a volvo.. gyönyörű!
  • ubul97
    Hellostok
    Nem tudjátok hogy a kőfuv fizet-e normálisan???
  • nenus
    [center]

• Gerypapa 95
    ugyan ezt akartam írni :D
  • Hesston
    De épp ez az hogy értelmetlen ez a kérdés mert, hogy tudnád össze keverni a pirosat a zöldel? hisz a piros fent van a zöld lent, középen meg sárga.. akkor ez értelmetlen kérdés mert gyakorlatilag nem tudod össze keverni őket.. Max a Piros sárgát de az hülyeség mert ha egyszerre világit akkor zöld lessz utána..
  • Fagyas Trans
    Hát nem olcsó! :S
  • RS
    Nemrég találtam: Színtévesztéssel kamiont vezetni
  • Fagyas Trans
    A lámpánál meg bárhol meg különböztetem a színeket csak abba a r*hadt könyvbe nem találom a számokat. De amugy nem keverem a zöldet a pirossal.
  • Hesston
    Ja? Ha szín tévsztő vagy akkor kaphatsz jogsit? :O Én úgy tuttam hogy nem.. Bár ha bele gondolsz tök mind1 hogy zöldet keveri a pirossal mert ha bele gondolsz a lámpán hol a piros? meg a zöld? össze keverhető? nemigazán..
  • Fagyas Trans
    Üdv. Van itt közöttetek olyan aki színtévesztő és megkapta a jogsit?
  • tomi0113
    Persze hogy indulásnak tökéletes. :)
  • Hesston
    Én pl. jövő hét szerdán tölöm a 18-at és már holnap mehetek vezetni... :D De Bü-vizsgám meg pénteken lenne de arra nem engednek -.-...
  • Szobi30
    köszönöm...
    #50152: Márciusba töltöm be a 18-at, és csak nyáron akarom majd csinálni, szóval addigra már csinákhatom majd egybe az egészet, nem kellesz megszakítani :D
    #50153: hát igen, de azért nem gondolom hoszú távra, viszont elindulni tökéletes lesz...
  • tomi0113
    Értem!
    Szóval ha neked meg lesz a jogsid akkor egyből van is egy tuti helyed 'szerencsés'. :)
  • Hesston
    18. évnél csak az elméletinél lehetsz! Vezetni mindenképpen csak akkor vezethetsz ha el múltál 18... szóval ne igen áljatok neki 17 fél-nél a Ckategóriának mert amig nem vezethetsz addig nem izgi :D
  • RS
    Tehergépkocsi - "C" kategória:
    - 18. éves életkort betöltötte vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
    - 1. egészségügyi csoportban egészségügyileg alkalmas
    - "B" kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik (kivéve, ha "B" kategóriában és "C" kategóriában együtt vizsgázik).
  • Kovács Erix
    Majdnem...
  • luspaydavid
    Kalocsai
  • Kovács Erix
    Véletlenül a háttérbe az nem a Szolnoki Tesco?:)
  • TOPLINE
    Hát ez nagyon jó menjél vissza és kérdezd meg hogy mi a fene volt ez? vagy írjál neki egy beutalót a szemészetre:D nekem is ezeket nézte amúgy most hogy lejárt és megcsináltattam megint de nálunk kicsit olcsóbban vesztegetik azért
  • Szobi30
    nekem apám már nem akarja folytatni...megvárja az 5 évet, hogy ne szálljon rá az apeh, és visza adja...nemrégen úgyvolt, hogy folytatjuk, de nem jött össze a munka...az lett volna a munka, hogy egy öszeszerelő üzem 2 csarnoka között fordulni naponta 4-et 5-öt...kb 500 méter a távolság, és órabérbe fizettek volna, óránként 14.000-et...annyi, hogy ott 24-órában ott kellett volna lenni valakinek...7,5 tonnásra lenne egyébként ez a munka...

de végülis nem fater nyerte meg a munkát, de egyik ismerőse...ő elvállalta 13.000-ért -.-
    egyszer még nyár végén, nemtudta sehogy megoldani, hogy egy éjszakára bemenjen valaki...én ugrottam be neki akkor+ azóta is voltam már vagy 2x...legjobb munka, komolyan mondom, nyugdíjas állás 4-5 óránként átmész a másik csarnokba, utána visza, 4-5 óra mulva megint átmész :D
    közbe olyan jókat aludtam, mert adtak telefont, hívtak h mennyek át és álljak rá erre meg arra a rámpára...azért akarom most nyáron csinálni a C-s jogsit, utána ha elvégzem a sulit, be is jelent, és akkor fix embere leszek, már megbeszéltem vele, de ahoz már meg kell csinálnom a jogsit, hogy bejelentsen, mert most h 1-2X beugrok neki a kutya nem szól érte, hogy nincs jogsim (a B megvan egyébként)

ezért akarom kérdezni, hogy a C-s jogsit mikor tudom csinálni?
    B kategóriám 10 hónapja van meg...
    mert valaki aztmondta, hogy kell a 2 éves B kategória ahhoz h C kategóriát csinálhassam...sztem ez hülyeség, de inkább megkérdezem xD
  • tomi0113
    Így van.
    Nekünk 2 F12-es Volvonk volt és mindig másmilyen munka volt rá, akkoriban még billencsezni nem is igazán billencseztek, de apum megbánta hogy elcseszte a céget, mert a mai napig élne a vállalkozás 2 zsír új Volvoval...
    De akar pár év múlva egy új vállalkozást. 'Azt ígérte' xDDDD
  • 94mike
    Nekemisvolt..nem pont 1-2 éve..hanem vagy 20 éve..2 ifánkvolt,faternak ment a biznyisz..kurvajóvolt a fizetésis,téglát hordott..mert volt neki 1 fixes,meg egy billencs,de aztán a vége fele hol volt munka,holnem..és eladta a gépeket..majd jövőre fogunk vállalkozást indítani úgynézki..valószínű h kis dobozossal..de még nem biztos:S
  • Szobi30
    nekünk nem vitte el...de 2 milláért adtuk el...bontóba, mert másnak nem tudtuk, a bontós meg még levett belőle 250.000-et, azzal a címszóval, hogy szar rajta az üzemanyag szivattyú...szóval 1.750.000-ért tudtuk eladni az egyiket, a másikat pedig kb egy évvel előtte eladtuk 4-ért, de azt egy magánszemélynek.
    és mivel akkor telt le a lízing, az 1.750.000-ből még átíratta fater, az 230.000 volt, szóval kb 1.500.000 Ft-ért adtuk el, amit előtte 4 évvel 7 misiért vettünk, annyi, hogy Németországból hoztuk be...de az a 4 év alatt mindent próbált vele fater...kb egy évig szenvedett vele a sörgyárban, utána Rynart-ozott egy fél évig kb, utána papír bálákat hordott vagy fél évig, billencsezett másfél évig utána, és a végén fél évig nemzetközizett...de egyikből se lehetett megélni normálisan, mert a lízunget fizetni kellett...(130.000 körül volt)

de egyébként faternak mai napig él a vállalkozása, csak szünetelteti...de ha venne kamiont, akármikor újrakezdhetné...bár esze ágában sincs már kamiont venni...mióta 3 éve sofőr, azóta jobban élünk, mint azelőtt...
    mert rengeteg ember azt hiszi, hogy egy kamionnal annyit leeht keresni, hogy milliomos legyen az ember...pedig nagyon nem, de ezt te nagyon jól tudod szerintem, ha neked is volt vállalkozó faterod...
  • tomi0113
    Vágom...
    Annó nekünk is volt vállalkozásunk 2 kamionnal csak nekünk is össze jött minden és el vitte a bank a kamionokat... :S
  • TruckerDave
    Jah, jóám. Nekem még a B-hez is 3 évet kell várni. :S
  • Szobi30
    + a jó fuvarokat hordták a wabisok, a régiek meg hordták a Debrecent meg ilyenek...arra kapott 30.000-et, abból 20 elment gázolajra, és elment vele egy egész nap...6 órát bent voltak a gyárban mire megpakoltak, utána elmentek leadtak, és ha nem hoztak gönygöleget, akkor csak a felét kapták meg a pénznek (azaz 15-öt, ami még a gázolajra se volt elég...)

ja és bocsi a dupla postért...
  • Szobi30
    jó, de ő gondolom sofőr...én most a kis vállalkozókrol beszélek, nekem fater régen az volt...2 kocsija volt, de nem érte meg neki, mert a Waberer's elég csúnyán megszo.atta...
    mert a Borsodi sörgyár alvállalkozója volt...belehajtották őket, hogy vegyenek Euro 2-es kamiont meg ilyenek...megvette fater, és fél év múlva átvette a Waberer's a fuvarozást a gyárban...úgy kezdte, hogy addig gurultak 180-ért, utána már csak 150-ért...a lízinget meg fizetni kellett, mert nem tudta KP-ra venni a kocsit...szóval Waberer's nekünk nagyon keresztbe tett...
  • luspaydavid
    Á De jó neked :D
  • tomi0113
    Sok sikert! :)
    Szobi: Az a 150 FT még jó is volna km-enként.
    Mert apum csak 15 FT-t kap km-enként... xD
  • luspaydavid
    Nincsen rajta már kb. egy éve, de valamelyik nap láttam elégé gány állapotban van :/
  • Szobi30
    amióta ez a drágasáos új kormányunk van, a kamionosokat csak szopatni tudja...

de nem politizálok, mert tilos is, és csak felidegesítem magam...
    de egyébként ha ezt bevezetik, megint minden emelkedni fog, mert a kamionos nem fog 150 FT-ért menni km-erenként...(pedig még elvárnák)
  • Hesston
    P*csába :D 4 óta ébren vagyok

nem C+2 xD hanem C+E (félre nyomtam...)
  • Tomika001
    Szép!
  • Hesston
    Jogsisokhoz szól!

B: 3.5t-ig vezethetsz és max 9-fős kisbúszt, 2 év (ennyi ideig kezdő a jogsid) vontathatsz maximum 750kg-s utánfutót..
    C: asszem 12t-ig vezethetsz pótot csak nem kezdővel és csak 750kg vihetsz
    C+2: Minimum a B-nek nem kezdőnek kell lennie és naggyából ennyi...

Én tudom (naggyából) most csinálom a C-t aztán jövő héten vizsgázok Bü-ből Szerdán meg kezdek vezetni!
  • hungaro
    Erre a témára vissza térve: Be mentem az orvoshoz mondom hivatásos jogsihoz szeretnék orvosit, elkezdi jó, mondja, hogy azt csak 5évre adhatja mondom OK tudomásul vettem, meg minden, meg vizsgál az asszisztense(EKG, látás) a doki meg vérnyomást meg meg kért, hogy rakjam szorosan egymás mellé a lábam meg csukjam be a szemem meg nyújtsam ki a kezem, majd ugyan ez csak egymás elé tett lábakkal, és ennyi volt, elkért 10100Ft-ot, és az 1-es alkalmasságit adta meg (hogy legközelebb is menjek újabb 10100Ft ellenében), DE!! a kartonra 2-es lett rá írva a papírt amit meg adott arra meg 1-es, tehát nálunk ez így itt megy...
  • ScaniaBoy
    Kösz haaver :) Jó kis kép/gép.

A gallytörő még rajta van? Valamikor láttam hogy árulták.
  • TruckerDave
    Hát lehet hogy lassan az lesz. Most mivel tavaszodik majd esővel együtt folyik el az út