15
  • babajaga
    #15
    "gy fúziós erőmű fel sem tudna robbanni! 25-40 grammnyi gerjesztett gáz"

    A tokamakot folyamatosan táplálni kell mert a hidrogén héliummá alakul.És ez csak magas hőmérsékleten plazmaállapot fenntartásával lehetséges.A rádioaktív sugárzás pedig a teljesítménnyel arányos.
  • babajaga
    #14
    "egy fúziós erőmű fel sem tudna robbanni! 25-40 grammnyi gerjesztett gáz"

    A tokamakban hidrogénizotópot Deutérium és Tríciumot lehet magfúzióhoz használni, a hidrogénbomba is így működik, és az egyik legnagyobb probléma a rekció kézbentartása és szabályozása.
  • waterman
    #13
    a fúziós erőműé a jövő! az atomerőműveket meg azt mondom ne erőltessük! az igaz hogy per pill nincs még egy olyan energiaforrás mint a nukleáris energia, de milyem áron?? hány százezer tonna sugárzó hulladékot öntöttek már üvegbe és hordtak le jó mélyre a föld alá midndenféle kősóba vájt barlangokba?? túl sokat! egy fúziós erőmű fel sem tudna robbanni! 25-40 grammnyi gerjesztett gáz? az semmi. már a jelenlegi technikai színvonalon elég biztonságos(csak még nem gazdaságos). ott is ugyan sugárzik a fúziós-tér miután pár órát működött, de azokat a darabokat nem cserélik le félévente hanem 25 évig benne lennének.(azt hiszem wolfram darabok amikkel a fúziós reaktor-tér ki van csempézve..) azok kitartanak egy darabig. ha túl egyszerűen látom, akkor szóljon be nyugodtan bárki:):)
  • Fityfirity
    #12
    Pénz. Pénz. Pénz.
    Vajon miért nem hidrogénnel mennek az autók. A technológia már megvan?
    Nem is tudom.
    Talán olaj = pénz.
  • Killgore
    #11
    Csak az atomerőművel az a baj, hogy rohadt drága. De én is ezekben az erőművekben látom a jövőt. Mármint hogy lecserélik a jelenlegi igencsak környezetszennyező erőműveket.Tatabányán lakom, és két erőmű is ontja a pofámba a füstöt:) Egy kisebb atomerőmű jó lenne ide. Való igaz, hogy nem kell parázni az atomerőműktől, eléggé biztonságosak.
  • Sliders
    #10
    Kedves Gregor, eleinte tényleg nem volt vészes mikor még csak pár autó ment, mendegélt, de a tudomány fejlődött, és sok sok feltaláló terveit vásárolták meg az olaj mágnások, és rakták vagy páncélba, h majd jó lesz ha nincs benzin vagy megvették, és leégették vagy tudomis én. Mindnet meglehetett volna oldani környezetkímélőbben, De az biztos h a jelenleginél sokkalta jobban.
    Az áram téma már más, szél, viz és naperőmüvekkel nem tudnák ellátni a mai fogyasztást. Abban inkább az atomerőművekben és a termonukleáris erőmüvekben van a jővő.
    Most hagyjuk azt h ha felrobban akkor baj lehet. Mert aki ért hozzá tudja h egy atomerőmű nem robban csak úgy fel. Sőt a maiak a valós biztonsági rendszereikkel nem is tudnának. Az atomerőművektől csak az fél aki nem ismeri a működésüket, azokat lehet is paráztatni Csernobillal, de az egy teljesen más tészta.
  • jefferson83
    #9
    Az igaz,hogy a fejlődésnek ára van,de a fejlődés nem állt meg.Én azon a véleményen vagyok, hogy a "benzinkorszakot" már rég elhagytuk. Léteznek alternatív energiaforrások is. Autóknál a benzint már rég felválthatta volna például a hidrogén, ez csak az olajból élőknek szúrta volna a szemét,akik mint tudjuk jelenleg a világot így-vagy úgy de irányítják.
  • gregor
    #8
    Kedves Sliders!

    Ha nem lenne benzin,áram akkor még mindig barlang lakásokban élnénk,és petróleum lámpával világitanánk,valamint lovas kocsival járnánk.Jobb lenne?Szerintem nem!A fejlődésnek ára van!Ha felmelegedés lesz,akkor nem lesz ilyen nagy a gázszámla télen,legalább:)))Ha jégkorszak következik,na akkor viszont gáz van!
  • ropi21
    #7
    10éven belül a földeken narancsot termesztünk majd meg kivit, de semmi vész míg ellát minket a tecsó :)
    másrészt szerintem ez keményen arra jó hogy uj kifogásokaít találhassanak ki arra az esetre ha valamit nem venne be a nép
  • enrico
    #6
    1etértek. Ráadásul a felkészülést emlegetnek, ez nem egyenlő azzal, hogy a lakosságot felkészítik. Ez arra jó, hogy egy csomo pénzt megint zsebra tegyenek a nagyon felkészítés címén. Ha jól szedtem össze máshonnan, akkor a telek egyre csapadékosabbak lesznek, a nyarak pedig egyre szárazabbak. 2 évszak lesz nálunk is mint északon. Hosszú távon pedig ha igaz, akkor az északi téli időjárás egyre inkább délre húzódik. Nem tudom.
  • [HUN]PAStheLoD
    #5
    Magyarország egy árvízre képtelen felkészülni, pedig a gátakat már egyiptomban feltalálták..
  • Sliders
    #4
    Szóval sivatagosodunk? Kb ez még hány év mig végbemegy?

    Csak mondom h ezért azokat az embereket akik előidézték legszivesebben agyonverném.
    Rohadtak, a benzin és az egyéb dolgok eredménye.

    GYerekeinink fognak szivni.
  • Cat #3
    http://www.vahava.hu/
  • atlagember
    #2
    Azt jobb ha nem tudod.
  • Sliders
    #1
    milyen jellegű éghajlat változás lesz mégis? kedves cikkiró nem irta meg. Mire kell számítani, mert eléggé érdekelne.