Eset Nod32 trial és nem trial kódok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Choose your weapon!
Azért szép találat! :)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Tudtommal rendszergazdaként telepítettem, már ha a "futtatás rendszergazdaként" menüpontos telepítésre gondolsz.
Egy másik dolog, hogy mikor telepíted az ESET terméket, válaszd ki, hogy Rendszergazda és úgy telepítsd (mások mondták, hogy Windows 7-nél hogy az adott szoftver tökéletesen feltelepedjen, akkor így kell eljárni, nem minden szoftvernél szükség).
Addig is türelem.
Az eredmény:
"A vírusdefiníciós adatbázis frissítése nem sikerült"
Felugrott a user/pass kérõ ablak, ahol továbbra is csak a felhasználói nevet jegyzi meg.
Beállítások/További beállítások megnyitása/ Frissítés > itt elõször katt a Frissítési gyorsítótár kiürítésére, majd ez után beírod az új Felh.név/Jelszót és Okézod. Ez után a Fõablakban a Frissítésnél kézzel indítasz egy Vírusdefiníciós adatbázis frissítést.
A következõ problémával fordulok hozzátok:
Amikor megpróbálom beírni az újabb havi kódot, a program nem jegyzi meg a jelszót mikor leokkolom. Így persze a frissítés se lehetséges. Azt vettem észre, hogy ha a jelszó 4 karakternél hosszabb, akkor nem jegyzi meg.
Régi probléma ez nálam, több mindent is próbáltam, uninstallt, reinstallt, regisztrációs adatbázis kitakarítása stb. de hol elmentette hol nem, függetlenül ezektõl a próbálkozásoktól.
Idáig egy valami segített, hogy a C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ könyvtárban az EpfwUser.dat fájlt töröltem csökkentett módban, de most már ez se segít.
Windows 7 ultimate 64bit sp1 hun windows van fent, és Nod32 Antivirus 5.2.9.12
Elõre is köszönök bármilyen segítséget.
Sok esetben az *.exe kiterjesztésnek *.jpg, *.pdf kiterjesztést adnak, hogy könnyebben lehessen megfertõzni a gépet.
Malwarebytest lefutottam csökkentettbe teljes vizsgálatban, talált pár dolgot azt eltávolította. Volt egy registry bejegyzés "HKEY_CURRENT_USER\Software\DC3_FEXEC" Ezt mindig újra létrehozta, akármit csináltam.
Tehát a malwarebytes is hatástalan volt.
Keresgéltem tovább neten és találtam egy ComboFix nevû progit. Ezt lefutattam és láss csodát most már nem jelez trójait a nod. csc.exe sem indul windowsal együtt, gyanús registry bejegyzés is törlõdött.
Log fájlba belekukkantottam hogy még is mit mûvelt a progi, pár fájlt törölt:
C:\DSC_0001.JPG
c:\programdata\4D1D511729.sys
c:\programdata\ntuser.dat
c:\users\DencY\AppData\Roaming\Microsoft\twunk_16.exe
c:\windows\pkunzip.pif
c:\windows\pkzip.pif
c:\windows\SysWow64\tmp65C0.tmp
c:\windows\SysWow64\tmp65D0.tmp
c:\windows\XSxS
Igazából nem értem hogy a jpg-t miért törölte. Na de mind1. Úgy néz ki hogy mostmár rendben van minden. Köszönöm a segítségeteket. <#eljen>#eljen>
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
NOD-ot is ebben a módban futtattad kereséskor?
Kiterjesztett heurisztika volt beállítva a nodon.
Holnap megnézem még amit írtál ezt a malwarebytest.
Egyenlõre kiiktattam manuálisan az exe-t. Így nem jelez semmi trójait.
Még amit próbáltam az a microsoft safety scanner, trojan remover.
Safety scanner ugyanúgy csak akkor jelzett trójait ha futott az exe, és ugyanúgy nem tudta eltávolítani. Trojan remover meg semmit sem jelzett ha futott az exe ha nem.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Van direkt erre egy eltávolító is.
A NOD jól van beállítva? A Beállítások/További beállítások, majd > Számítógép ellenõrzése alatt a Keresõmotor beállításainál a Kiterjesztett heurisztika be van pipálva?
Még ráeresztheted a MBAM-ot, hátha ez megtalálja.
Ma bekapcsolom a gépet, meglepõdve tapasztalomhogy trójait jelez a nod.
Méghozza valami "Win32/fynloski.aa" Net framework csc.exe ben. Amit nem tud megtisztítani a nod.
Ha bezárom az exe-t és manuálisan rányomok a noddal a csc.exe-re, nem talál semmilyen fenyegetést benne.
Nem tudom hogy mi lenne a teendõ. Téves riasztás lenne?
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2274
még magyarul is összefoglalnád ?
Köszönettel venném!
-de, a tapasztalataim szerint, azért: az a "KIS", még egy bõ-klasszissal is gyorsabban reagál ugyanarra a behatolási kérelemre, mint az ESS !
Mindenesetre, minden_pirosan felugró-ablakot, a lehetõ leggyorsabban; Tilts!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro