15641
  • zserrbo
    Nem úgy értem, de félreérthető volt bocsi.
    Az ingyenest az RC-re írtam :) még1x sorry :D
  • zvaragabor
    Ingyenes? Már mint a végleges?
  • zserrbo
    Mint már írtam december elejére várható a végleges magyarul.
    És ingyenes.
  • zvaragabor
    Fölösleges, mivel még nem végleges. Bár egy RC-t már nemigen fejlesztenek, mindössze csak a hibákat javítgatják, és ha nincs már bug, akkor úgy ahogy van ki is adják a final-t. Ráadásul ez az RC igyenes, így felesleges a törés.
  • Örm
    Ez a verzióhoz van rendesen működő törés 3.0.414.RC1?
  • Örm
    Kösz!
  • zvaragabor
    Az asztali gépen lévő fixet kiszúrták az update szerverek. Ha újrarakod a nodot a fixszel, akkor jóeséllyel újra tud majd frissíteni.
  • Örm
    Hello!
    Az mitől lehet, hogy az asztali gépem nem frissíti a definiciós adatbázist mert nem tud csatlakozni a szerverhez viszont a laptopom meg frissít rendesen? Mind kettőn ugyanaz a nod van és ugyanaz a fix is.
  • Vardar
    Én CRC-ről azt tudtam, hogy ellenőrzőösszeges védelem. Akkor biztos tévedtem.
  • zserrbo
    Mi a CRC?

"CRC

Cyclic Redundancy Check (CRC)
    Ciklikus Rendundanciavizsgálat

A digitális kommunikációban alkalmazott egyik leggyakoribb hibaellenőrzési eljárás, amely kis számítási kapacitás és többlet mellett biztosít igen jó módszert az átvitel során esetlegesen keletkező hibák detektálására."
  • zvaragabor
    A CRC egy hibaellenőrzési eljárás, nem védelmi.
  • Vardar
    Ahogy itt elemzem a víruskeresési naplót látom, hogy CRC-s védelmet használ minden fájlnál. Most nagyot zuhant a szememben a Nod.
  • Vardar
    Most indult el a Nod mélyreható vizsgálata 3 mondat: A NOD32.EXE CRC-je rendben. Azt hittem már nem használnak CRC-s védelmet. Csak ennyivel ellenőrzi magát a NOD?
  • zvaragabor
    Na látod, ezt már nem tudom. :)
  • zserrbo
    de futott mikor tötölni akartad? a szolgáltatás?
  • zvaragabor
    Már mint nem kilőni akartam őket, hanem kitörölni.
  • zvaragabor
    Vardar kérdezte msn-en, hogy mi lesz, ha kilövöm a gui exéjét. Mondom valszeg programhiba. Aztán megpróbáltam a kernel és a gui exéjét kilőni, de nem engedte, míg a nod32.exe-t ki tudtam lőni. Csak leírtam a tapasztalataimat. :)

Jah igen, az RC1-et raktam föl, csak amikor a #2509-eset írtam, azt hidtem, hogy még béta. Én is csak a sima antivírust használom.
  • zserrbo
    Azért, mert a kernel felel a szolgáltatás védelméért. Attól, hogy törölted a nod32.exe-t szerintem még véd, csak a keretprogramot lőtted ki.
    Miért a bétát rakod fel? Már rég kijött az RC 1. Amúgy kb 1hónap múlva, december eleje felé várható magyar végleges változat. Jelenleg a fordítás megy.
    Én kb 3 hete az RC 1-et használom (az antivírust szintén).

• zvaragabor
    "Most teszem fel mindjárt a Nod32 3.0 bétát."
    Az antivírus bétát. :)
  • zvaragabor
    Ma lejárt a Nod32 2.7 próbaverzió. Úgyhogy kipróbáltam, mi lesz, ha törlöm a nod32kui.exe-t. Nem lehet. Nem engedélyezi. Ugyan így a nod32krn.exe-nél is. Ki tudtam törölni viszont a nod32.exe-t. Nem lehetett utánna keresést indítani sehogyan sem, hibaüzenettel köszöntött.

Most teszem fel mindjárt a Nod32 3.0 bétát.
  • Apocalipto
    Nem tallátam olyan szmájlit amivel válaszolni tudnék erre talán :
  • Vardar
    Szerintetek egy teljes Nod védelem és bekapcsolt Avast! net és P2P védelem , hogy muzsikálna?
  • Kontrakcio
    köszi, közben rájöttem mi a volt a bibi... csökk módban virust irtottam és automatikus törlésen maradt a beállitás, nodfixet virusnak látta és törölte ezért nem nagyon volt hajlandó frissiteni :D
  • zvaragabor
    2618(20071026)
  • Kontrakcio
    Szevasztok! mi a friss adatbázis verziószáma? :)
  • Vardar
    Én szerintem az Avast! jobb. Csak most fenn van mind a kettő. Akkor telepítésnél azt választottam, hogy ne induljon auto. a Windowssal. Letiltottem a modulokat is. Akkor elég kipipálni és elindítani őket és onnantól kezdve minden auto. indul?
  • slime001
    Szerintem is. Én múltkor felraktam kipróbálni az Avastot de közbe NOD32 is volt a gépen de start up-ból kiszedtem és újrainditottam a gépet. Full lehúzta a gépet össze-vissza akadt de lehet hogy csak zavarta a Nod pedig nemis ment. Amúgy talált 2 "trójait" az egyik a CrackDownloader volt ami egy teljesen ártalmatlan kis program, a másik pedig az msn discovery. Szóval a következőkben az ilyen kijelentésekkel vigyázzunk hogy: Szar NOD32, felraktam az Avast-ot és talált 2 vírust. Nézzük meg miket is talált meg.
  • lck
    NOD
  • Vardar
    Van aki nem ír Avast! topikba van aki nem ír Nod topikba és nem is olvassa mert annyira utálja a másik programot.
  • slime001
    Ezt nem elég egy topicba beírni?
  • Vardar
    Melyik védelem fogyaszt kevesebb RAM-ot+virtuális memóriát? A Nod-é vagy az Avast!-é?
  • zvaragabor
    Nem látszik. De a kernel még fut, és vírust írt! Csak nem figyelmeztet. :) És ahogy gyonax mondta, parancssorból még lehet működtetni. Úgyhogy ha teljesen meg akarsz tőle szabadulni, akkor ne engedélyezd, hogy induljon a rendszerrel.
  • Vardar
    Na akkor ha kilövöm a kui.exe-t akikor nem látszik a szem meg a kis ikon az óra mellett a tálcán?
  • slime001
    Sziasztok!

NOD32 mellé felraktam egy tűzfalat is, (Comodo Firewall Pro) régebben olvastam itt hogy a Nod32-be érdemes beállitani azt hogy ne ellenőrizze folyton a tűzfal által változó logokat. "Átnyálaztam" a fórumot de nem találom meg hogyan is kell. Valaki tudna segíteni? Köszönöm.
  • Vardar
    Oké.
  • zvaragabor
    Amúgy ha kilövöd, akkor egyszerűen csak el kell indítani megint, és elindul :)
    Meg attól hogy a gui ki van lőve, attól még a nod32 kernel fut.

• Apocalipto
    igen, attól még a nod32kernel elindul a háttérben
  • zvaragabor
    Ahogy mondták, a nod32kui.exe a Nod32 egyik folyamata, a felhasználói felületért felelős. Ha kilövöd, akkor csak leáll a program. Attól még automatikusan elindul a következő rendszer indításkor.
  • me and a monkey
    Ez nem lehet probléma.
    Lődd ki az "azonnal induló programok közül > start > futtatás > msconfig.
    Amikor végig akarod szkennelni a rendszered akkor a folyamatosan futó Avastot leállítod, frissíted a Nod-ot és elindítod a keresést.
    Ha végzett akkor Nod kikapcs és Avast-ot újra elindítod.
    Ennyi.
  • Vardar
    Figyeljetek. Nekem a Nod cask keresőnek kell. Amúgfy Avast!-ot használok. Nekem felesleges auto betöltés stb. Akkor maradjon? Inkább Zvara Gabit várom meg.