Eset Nod32 trial és nem trial kódok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Higany
Hát volt fent nod, de valami régebbi, mert nem frissítette magát, azért tudhatott települni ez a trójai baromság. Utána tettem a rendszerre egy trial nod32-t, a legújabbat. Az frissítette is magát, meg is találta a vírusokat, de egy bizonyos idõ után megint ugyanazok a tünetek lettek. Használjak ESS-t? Amúgy nem az én gépemrõl van szó szerencsére. Az én nod-om frissít rendszeresen és már évek óta nincs gondom vírusokkal. Persze ott van mellette a spybot is. Bye!

daxan
Köszönöm szépen!

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

Biztosan lesz neki tiszta pontja.Max.akkor van pechje ha éppen hónap váltás van,mert a windows akkor törli az összeset.Na meg ha a trójan éppen ezt a szolgáltatást iktatja ki,meg törli a visszaállítási pontokat.Meg ha a felhasználó maga kapcsolja ki,mert úgy is csak feleslegesen fut.
Általában egy vagy két szutyvalékot kapnak be az emberek,amit rendszer visszaállítással lehet kezelni.Aztán utána lefuttathat egy-két keresõt a biztonság kedvéért.
De pl. exe fájl fertõzõ trójainál sütheti az egészet,mert akkor az már a G meghajtón kavar nagy vígan.

Narxis
Ez igaz, de a kérdés, hogy van-e neki tiszta rendszer visszaállítási pontja? Illetve tudja-e, hogy mikor lett fertõzött a rendszere?

Persze az igazi az lenne ha mindenki egy 3rd party programmal csinálna egy komplett mentést a tiszta rendszerrõl, azt pedig bármikor visszaállíthatja, nem?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nem igazán állítja vissza.Kifejteném bõvebben.A rendszer visszaállítás egy mentés a regisztrációs adatbázisról,rendszer fájlokról,a beállításaidról.stb.Adott esemény hatására,pl.egy program telepítése, automatikusan létrejön.Van egy tiszta mentésed a rendszerrõl.Nincs más dolgod,mint hogy keress egy olyan visszaállítási pontot,ahol még a rendszer normálisan mûködött.Erre a pontra fogod visszaállítani a rendszert.Harminc futtatott trójai nálam simán el tûnt a rendszerbõl,úgy hogy a keresõk sem találtak semmit.Mind ezt egy szimpla rendszer visszaállítással.
Továbbá elõfordulhat,hogy a fertõzött rendszer a vírus keresés és irtás ellenére,olyan mértékben károsodik,hogy menthetetlen az egész.Ha kikapcsoltad a rendszer visszaállítást,az utolsó lehetõséget is eldobtad,hogy a rendszer káros változásait vissza tudd vonni.
Természetesen nem a fertõzött rendszerrõl készült pillanat felvétellel dolgozunk.
Akkor lehet javasolni a felhasználónak a kikapcsolását,ha valamelyik keresõ a system volume information relytett mappáiból nem tudja az inaktív kártevõt eltávolítani.

Narxis
Akkor visszaállítja a fertõzött fájlokat!<#confused>

Én soha nem kapcsolom ki.

Narxis
Ki kell elõtte kapcsolni a rendszervisszaállítást.

Na persze.Elsõ mozzanat,kikapcsolt vírusírtóval.A fájl klasszikus trójai letöltõ tulajdonságokat mutat.Nincs gond.Jelez a tûzfal.A tiltást választva nem települ,mivel nincs mit letöltenie.

NOD képes ilyen anomáliákra. Leszedi de mégsem. Régebben volt, hogy kellett tisztogatnom másik gépen/gépeken és a NOD megtalálta - ezzel és eddig a részig sosem volt baja - le is szedte(állítása szerint) de valahogyan mégsem sikerülhetett mert megint csak ott volt az a fertõzés. Csökkentett módban sem sikerültek. Aztán már egy idõ után az ilyen számítógép tisztogatási "felkéréseket" nem a NOD-al végeztettem, mert csak felesleges idõpocsékolás lett volna. És mert szerintem vannak nála hatékonyabbak is a palettán. Nem is egy. Kaspersky vagy Avira vette át ezt a szerepet. Azok érdekes, de leszedték elsõre és véglegesen ami egy fontos szempont. (nálam)
Persze ez kizárólag csak az én tapasztalatom. Másnál biztosan hatékonyabbak az ESET termékei.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

És ezen én most mit?

Na gyors át is tértem az ESS-re.
gergely1991
Nálam a "lusta" írtást pl a 3.0-ás végezte...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Legalább feltûnt!😊
BAsszus,tényleg,elnéztem.Eset Nod32-van fent.Ezt csúnyán benéztem.
Az adatbázis ugyan az.A programmoduloknál lehet eltérés,meg a keresõmotornál.De mindjárt futtatok egy ilyet.De ha leszedi a Nos,akkor....

g1397k
ch1p 10: wk67x6

Narxis
De nála valamiért nem mûködik. :S Kérdés, hogy milyen verziót használ, milyen beállításokkal vagy ez független attól?

Más néven braviax.A Nod símán leszedi,ráadásul fel is ismeri.Igy nincs mit leszedni.Vagy hogy is van ez?

Higany
Köszi a segítséget! Lecsekkolom majd mindegyik megoldást. <#worship>

Ariane
Kitörölheted úgy is, hogy megkeresed majd jobb klikk és az Unlockerrel kitörlöd.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

computerguru
Ajánlom a Trojan Huntert!
Itt <#nezze>7384 olvasd el a Trojan Hunter-rõl irtakat!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Higany
Sziasztok! Bekaptam ezt a tójait: Adware.XPAntiSpyware.AA Ki akarom írtani, a nod ki is írtja egy részét és írja, hogy indítsam újra a gépet, hogy a memóban is benne lévõ cuccot kiírtsa, újraindítom, de nem sikerül neki. Mit csináljak? Elõre is köszi! Jah, és mindenféle baromságokat telepít a drága! <#szomoru1>

Nekem most is, és a levélszemétszûrõt is. Nem lehet, hogy sima nodot szedtél le ESS helyett?
védelem állapota menünél és a zöld pipa részben csak ezt a kettõt írja ki.Én nem állítottam el semmit,csak feltelepítettem.A réginél kiírta,hogy tûzfalvédelem.
Természetesen van, hol nem ír?
Az ESS 4.0-ban nincs tûzfal?Mert csak vírus- és kémprogramvédelmet ír.
KO
hm 😊
thx <#wave>

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Vírusdefiníciós fájlok ESET termékekhez
2009. 09. 17.

Smart Security és NOD 3-as, 4-es verzió
http://rapidshare.com/files/281430733/ess_ena_v30_20090917.zip

Nod32 2.7
http://rapidshare.com/files/281430737/nod32_v27_20090917.zip

Használat:
http://rapidshare.com/files/153678918/nod32_offline_update.pdf
A lényeg, hogy manuálisan hozzá lehet adni egy Update helyet, ahova kicsomagoltad a zip-et és akkor frissül a vírusírtó.
Köszönöm
Nem igazán. Pl.: Vannak sütik, amiket az ember karbantartáskor is megtartana. De a böngészõben is, mit töröljön, mit ne, ezeket be kell ikszelgetni. De egyszerû beállítani.
OK!Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat<#worship>
az nemjó ha a telepítés után az alapbeállításokon hagyom a CCleanert?
Helyes döntés a ccleaner, mert ha valaki nem ért hozzá, ne törölgessen kézzel a registry-ben! Minden hibát javíts ki vele! Ajánlanám általános karbantartásra is, de kérj meg valakit, hogy segítsen beállítani! Tölts még le a Revo Uninstallert, az meg már mikor leszedsz egy programot, kipucolja a maradványokat.
az összes javítása!???<#conf>
és amikor a végén bejön egy kis ablak,hogy 1/bla-bla szám akkor mire nyomjak?
Nem biztos, hogy teljesen kipucolja regisztri, de: CCleaner progi /Rendszerleíró/Hibák keresése -> Kijelölt hibák javítása
Újraélesztettem!!!<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
kiszedtem a C-meghajtót és a másik géppel minden eset-es cuccot töröltem,ami tegnapi dátummal volt!Valamivel rohadtul összeakadhatott->most nem-merem újra feltelepíteni
<#wow3>nehogy megint megszívjam.gyárilag egy 60napos McAfee van rajta(lehetséges,hogy emiatt volt az egész?)
Egyébként ezt a regisztri-s dolgot hol találom meg;mert lehet hogy ott még van valami?(magát a programot"ESS4" már eltávolítottam a vezérlõpulton keresztül is)
https://www.eset.hu/pcworld
2009.10.20-ig
kód:
5AZERH
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy találok felhasználónevet és jelszót a eset smart security 3.0.667.0-hoz?
Frissítenem kéne!
Köszi
Narxis
Telepítõ DVD-vel megpróbálhatnál egy rendszervisszaállítást.

computerguru
Mivel 2 hónapos gép,gyári eredeti vistával,a jótállásával nem tudsz valamit kezdeni?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Hát igen-rohadt "boldog" vagyok most!2 hónapos gép,gyári eredeti vistaval!
Úgyhogy nemis értem hogy ez most miért van (egy sima telepítésnek indult),neszoktam belepiszkálni a gépekbe-mert nemértek hozzá.a régi laptopon nod 2.7 van;az simán mûködik(ez meg bekrepál itt)De ez a se kép se hang,ettöl tényleg a falnakmegyek!!<#falbav>
Narxis
Ilyen esetekben 99%, hogy szoftverbuhera van. Vagy tákolt vista, vagy összeakadt egy másik védelmi programmal. És igen, vírus is lehet...

Narxis
Valamivel összeakadt, eddig a legdurvább eset az volt nálam Vistan, hogy install után pár percik az ekrn.exe pörgette a procit, de csak pár percig. Illetve egy XP-s gépen nem uninstallt rendesen, csökkentett módban simán eltávolítottam. Nem általános hibával találkoztál, ez tuti. Tudom, hogy nem vigasztal...

Kérj segítséget a Sicontact Kft.-tõl, tuti, hogy segítenek, nagyon rendesek.

computerguru
Látod hogy nem megy minden gépen,itt a példa rá,úgy látszik hogy az õ gépének nem tetszik valamiért,vagy kevés ramja van,vagy lehet hogy virus van a gépen,vagy valamilyen kémprogram fogja vissza,stb...több lehetõség is van.Ha már csökkentett módban sem indul,akkor ott már valami más gubanc lehet.

csökkentett módban is ugyanez van:a tálcán kívül más... és semmi életjel<#falbav> fantasztikus hogy még 2 hónapos sincs és máris szarrámegy!
Narxis
Minden gépen megy az ESS 4 amin a 3 ment.. Nem fogja a gépet és fõleg nem zabál sok memóriát. Abban igazad van, hogy más mint a 3, ugyanis jobb. Nem a töküket vakarták 1-2 évig a fejlesztõk...

Narxis
Csökkentett módban pucold le a géprõl és telepítsd újra.

Hibát lehet találni az ESS4-ben, mint minden másban is, de empirikus úton lehetelen arra a következtetésre jutni,hogy sok memóriát zabál és visszafogja a gépet.
Ezen ez az elsõ nod.Ja!Azonnal törölném az égész ESS4-et, ha eggyáltalán bejutnék a gépbe(a tálcán kívül más nem-jön be)az egér is eltûnik,és semmire sem reagál(sehova nemtudok belépni)és egy programot sem tölt be!Itt vártam vagy 2 órát,hátha történik valami de semmi -még az órája is megált
Gondolom ezekután újrakell pakolni majd az egész rendszert?!