15651
-
HJ #10727 A Deep Registry Fix és a System Optimization részeknél véleményem szerint nem ajánlatos anélkül rányomni a javításra, hogy részletesen át nem nézi az ember, mit és miért akar javítani a program és ami kétesélyes azt inkább kivenni a javítási listából.
Én abból indulok ki mindig, hogy ha 3 elismert takarító programot (CCleaner, ASC5, jv Power Tools 2011) ráeresztek a gépemre, akkor mindig van elég sok olyan registry elem amit az egyik vagy másik program hibásnak jelez, a többi meg nem. A nagy kérdés ilyenkor hogy téved valamelyik program vagy más elv szerint jelez hibásnak egy bejegyzést? Tehát vannak fenntartásaim ebben a témában!
A rendszer optimalizáló részben meg valljuk be: elég sok beállításba belenyúl és ezzel rossz esetben jól bele is rúghat a rendszerbe.
Persze nem állítom, hogy tuti galibát okoz ha automatikus javítást kér valaki, de túl sok összeomlott rendszert kellett már életre keltenem ilyen-olyan ismeretlenebb javító/karbantartó programok után.
De hangsúlyozom: ez csak a saját véleményem! -
Zsolt01 #10726 Mély vizsgálatnál szerinted mire kéne figyelni, konkrétan?
Jó pár gépre feltettem már és problémát nem tapasztaltam eddig mély vizsgálat után.
Az az csak annyit, hogy lefuttatás után sima kikapcsolás nem megy, csak kijelentkezés és kikapcsolás. Első újraindulásnál meg lefut Win. ellenorzó - javítója, ilyesmi. De utána tökéletesen megy Win. -
Részemről megy a válveregetés!
-
HJ #10724 Bár nem vagyok teljesen megelégedve a fordítással, mert van pár olyan kifejezés benne aminek az eredetije nem igazán jó magyarul. Úgyhogy próbáltam az eredeti terminonógia és a "hétköznapi" magyar szóhasználat közt egyensúlyozni. Ezt alaposan megnehezítette, hogy sok helyen egyszerűen nem fért volna be a pontos magyar kifejezés :(
Javaslatokat, véleményeket, kritikákat a fordításról örömmel fogadnék! -
HJ #10723 :) Köszi! Én csak az Advanced System Care 5 magyar fordítását csináltam. Mitagadás... volt vele munka bőven. Hasznos program, bár azt javaslom, hogy főleg a mély vizsgálatnál óvatosan és megfontoltan érdemes - mint az összes hasonló takarító programot -
Jaromani!Sok virusírtót,spyware keresőt tesztelgetek saját gépemen,és valóban ahogy kl24h mondja az aktuális virusirtó letakarítása és új feltétele nehézkes mivel a letörölt virusirtó olyan nyomokat hagy a registryben ami az új(Virusírtónak) kellemetlen és hibát jelez..! Ezt a Comodónál és az Avastnál is megfigyeltem!Párszor leírtam már de most is megteszem hogy miután letöröltük az előzö virusírtót,egy registry tisztítás kötelező!Revo Uninsaller programmal töröld a virusirtót, tüzfalat a gépedről.. utána ereszd rá az Advanced system care 5-ös verzióját a gépedre mélyvizsgálattal,és semmi gondod nem lesz utána!(Mindkettő magyar és ingyenes ) Hála HJ-nek!:) -
kl24h #10721 Az a helyes, ha a régit letörlöd és utána telepíted az újat. Van sok program (pl. CCleaner, stb.), aminél ez nem gond ha rátelepíted, de főleg antivírus szoftvernél nem ajánlatos, sőt lassíthatja a gépet, meg más hibák is jelenhetnek meg. Örvendj, hogy hibamentesen megy. -
jaromani #10720 A www.eset.com címről sikerült letölteni a NOD32 Antivirus 5.0.95-ösből magyart, és nekem működik az USB HDD fagyás hiba javítása, azóta többször is csatlakoztattam a külső merevlemezt, és egyszer sem fagyott meg a rendszer tőle. Nem szedtem le az előző verziót, csak simán rátelepítettem. Érdekes, hogy a magyar oldalon még az eggyel régebbi verzió tölthető le, és az 5.0.94-esben a frissítés ellenőrzése sem látta a 95-öset.
Tűzfal programból a Comodo Firewall ingyeneset használom, így elképzelhető, hogy a Smart Security alatt nem teljesen jól működik ez a javítás. Mondjuk mióta az itthoni gépemen az ESS4 hibákat csinált a letöltésekben, azóta nem merem használni, persze elképzelhető, hogy az 5-ös verzió tökéletes lenne, de egyelőre nem tervezem visszarakni. -
jaromani #10719 Nekem meg van egy Hyundai Mbox médialejátszóm, 1 TB-os hddvel, ami mostanában nekem is fagy a géphez való csatlakoztatáskor, mivel usb-n keresztül külső hdd-ként is működik. Akkor ezekszerint a NOD32 antivirus progi új verziója kever be. Egyedül akkor nem fagy, ha a géppel együtt van indítva, vagy ugye ha befagyasztja a rendszert, és a reset gombbal újraindítom a gépet.
Megpróbálom ráfrissíteni az újat, illetve nem tudom mennyire jó ötlet eltérő nyelvű verziót, mert úgy látom az 5.0.95-ös még nincs magyar nyelvűben. Vagy nem lehet, hogy aki írta, hogy az új verzió ellenére is fagy a rendszer, az attól lehet, hogy frissítéssel ment rá az új verzió, és nem tiszta telepítéssel? -
Es erre a linkre szerinted rafog kattintani valaki ?
-
olcsonod #10717 Hátha érdekel valakit: "Karácsonyi kedvezményünk keretén belül 3 számítógépre érvényes ESET Smart Security Home Edition licencet vásárolhatsz az 1 felhasználós licenc áráért." http://anonym.to?http://tinyurl.hu/lVTh/ -
HJ #10716 Nem kell külön IP-t tiltani. Hiszen azt az ICMP alapú támadást eleve blokkolta az ESS tűzfala - azaz tette a dolgát rendesen! -
Akkor átfogalmazom, mert tényleg én írtam rosszul ESS-em van méghozzá az 5-ből a legújabb. -
Sztem NOD-ban csak HTTP szűrés van...
Talán az ESS-ben lehet IP-t tiltani. -
Vagy, hogy lehet letiltani egy bizonyos ip-t? Bejelzett nemrég nod, hogy:
ICMP alapú elárasztásos támadás.
Utánanéztem az ip-nek és a kedves ferdeszemü barátainktól jött... Ebben az a vicces, hogy csak sg volt benyomva, meg youtube. -
Lehet én vagyok vak, meg fogyatékos de ebbe az új nodban nem találom... Hol tudom tiltani az ip címeket a nodban? Esküszöm nem találom ezt a funkciót... -
A kódok a új noddal is mennek? -
vg #10710 nálam is megy, pedig semmi proxy-t nem használok -
Ja-ja, nálam is még mindig megy. -
En meg boritekolom neked, hogy azota se tiltottak le a 6 honapos UK promo kodot, amit kaptam. -
Vigyorka #10707 2TB Samsung HDD-m van és az ESS (5.0.95 és az előző 5-s verziók) továbbra is lefagyasztja a gépem... :(
Az ESET már küldött javítást is a hiba miatt, de a hiába... :(
-
Henrico #10706 Részemről nagy hasznát vettem a 4-es verzióban, hogy értesítést küldött emailban, ha valami baja volt.. ezt a lehetőséget az 5-ben nem találom. Vak lennék, vagy valóban kimaradt? :o( (ESS) -
Kösz a kritikákat, amint hazaérek próbálok valami tetszetősebbet összedobni.
-
:ADSSDA
Épp a napokban jött elő ez a hiba, korábban nem kellett HDD-t kapcsolnom szüleim gépére és már sírva fakadtam, hogy mi a franc miatt fagy le mikor van összesen 5 program a sima SP3-as XP-jükre telepítve. -
pirobi #10703 Megjelent :
NOD32 AntiVirus 5.0.95
- Fix: connecting HDD via USB port could cause freeze of the OS -
HJ #10702 Hmmm... nekem jobban tetszett a régi banner. -
somi0209 #10701 ESS 5-nél mit kell beállítani,hogy ne kérjen "felhasználói beavatkozást" látható ok nélkül?Köszi. -
Nekem sem, előző sokkal jobb volt. Szerintem kicsit túlzsúfolt. Csupán építő kritika. -
Köszönöm, nekem nem annyira tetszik, de lehet, h magammal vagyok túl szigorú. -
Normális. -
ntex #10697 Még egy kérdés: Aktiváltam az 5.0.94-es NOD-omat (sima anti virus), viszont aktiválás után még mindig ott van az aktiválás gomb. Ez normális így?
-
Igen.
moonster: klassz az új banner! :) -
ntex #10695 4.2-es verzióról érdemes a legújabbra upgradelni? -
peti178 #10694 Én azt javaslom rakd fel az újabb verziót az 5.94.0-át. Nekem is volt ilyen egy régebbi verzióval én azóta mindig felrakom a legfrissebbeet :) -
somi0209 #10693 Tud valaki segíteni,mi van akkor ha az ESS4 talál rendszer vizsgálat során vírust de nem tesz vele semmit csupán felismeri,hogy a gépen van???? -
én is így gondolom :)
csak azért megkérdeztem... -
Kizart. Teljesen fuggetlen a gepeden levo virusirtotol, hogy a gmail szervere milyen leveleket szur meg.
De azok is altalaban bent vannak a Gmail, Spam konyvtaraban. -
Sziasztok!
ESET Smart Security volt a gépemen.A problmám,h pár mail nem érkezett meg Gmail-en...
Írták egy oldalon lehet vírusírtó "szűrte" meg.Nem hiszem mondjuk.
De ezért kérdezlek titeket lehetséges ,h az Eset miatt nem kapok meg leveleket?
Azóta lekaptam és sima Nod32 van fent perpill...
Köszönöm!!
-
Koze nincs ennek a proxyhoz.
En a regisztralas utantol kezdve hasznaltam proxy nelkul es azota is mukodik. -
Nálam jó. Pedig proxyt csak a licensz igénylésére használtam, az ESS-ben semmit nem állítottam, csak beírtam amit kaptam. Majd kiderül meddig megy.