5
  • pemga
    #5
    Lehet, a cikk egy blacklistről szól (minden ami IP-listás, le van maradva a valósághoz képest). A támadásos módszer pedig absz hatástalan (ld. hálózat), sokkal több értelme van a Win security növelésének (ezért lehet még mindig a warezolt XP-ket is frissíteni, már amennyiben az tényleg véd bármi ellen is :)).

    Egyébként nem tudom honnan veszed, hogy SpamAssassin-féle technológiát használnak. A megadott linken ez van:
    FairUCE: A spam filter that stops spam by verifying sender identity instead of filtering content.
  • [HUN]PAStheLoD
    #4
    ezzel ibm -ék is tisztában vannak, ráadásul SpamAssasin féle technológiával azonosítják a SPAM-levelet , majd megnézik a feladót és szájbarúgják .. tehát ők még 1 réteget építenek a védekezésre .. defenzívből átmentek offenzívbe ;]
  • pemga
    #3
    Ez de gagyi, dinamikus IP-ről sosem hallottak? Spamassassin úgy tűnik mérföldekkel megelőzi a korát (képzavarok rulz), tartalom-alapú szűrést csinál, képes tanulni és pár hét után már 99% feletti pontossággal dolgozik.

    Azoknak, akik meg úgy gondolják, letámadni a spam-szervereket jó ötlet: a spamserver nem úgy működik, hogy egy nagy feketére lakkozott gonosz számítógép nagy hegyes fogakkal egy pince mélyén. Épp ellenkezőleg, lezombisított gépek hálózata: szépen lefertőzték, és csak a karmester utasítására várnak, hogy szétküldjék kis küldeményeiket. Magyarul ha ilyen támadást akarnak nyomni, akkor jó eséllyel egy mezei felhasználó gépét fogják elérni, akinek semmi köze az egész spam-bizniszhez.
  • gz8
    #2
    Vagy dózerolni.
  • dikki*yysw
    #1
    Nem kell itt vacakolni semmilyen "vitatható jogszerűséggel" hanem le kell dosolni a spamszervereket a ___be.