30
-
Hegyikecske #30 Csak azt ne mértem még MÉRT csodálkoznak???
Szerencsére mindig voltak, vannak és leszenk is ilyen emberek akik megoldják a másolás"védelmet", anélkül nem lenne net a net. -
Inquisitor #29 Elvileg volt fizetős DVD plaxer Linuxra, nem tudom mekkora sikerrel, de az a balhé után jött kis sokkal.
Olyan lehjátszót meg (QuickTimehoz is volt hasonló) olyat láttam, ami a feltelepített Windows verzió DLL-jét használta. Ehhez persze kellett egy Windows is :(
A mai napig van az a legenda, hogy a "kiscsávó" nem tört fel semmit, hanem a Xing DVD Playerben egyszerűen bennefelejtettek kódolatlanul olyasmiket, amiből vissza lehetett fejteni az egészet. Azóta "valamiért" a Xing eléggé süllyesztőbe került :)
Az iTunes-al meg az a szivacs, hogy a kódolt cuccott elvileg csak az iPOD-ba lehet benyomni, onnan ki már nem másolható ... mostanság pár gyártó kötött már liszencet, és az ő lejátszóikkal is menni fog. -
#28 Ház, az fix, hogy éhenhalni nem fog :)
Jódolog, hogy vannak még ilyen emberek...sokat ér az ien :)
És lásd 26os hozzászólás. Semmi jogsérő nincs a cuccban :) -
Emmegki #27 OFF
Minek fikázod a VB-t? Nem az a primitív aki VBzik, hanem a sok hülye gémergyerek aki mondjuk rá se néz egy 2d-s játékra mert fúj a grafika, ő ilyet szrt nem futtat, stb. A VB a kényelmeseknek való, akik nem akarnak 3 óráig szöszmötölni C++-ban hanem összedobják VB-ben ua.-t fél óra alatt. Mondjuk belőled ki nem nézem, hogy akár VB-zni tudsz... -
#26 Es miert jutna bortonbe? Ez a program nem a masolasvedelmet tori. A kovetkezokkep muxik, legalabbis egyebb informaciok szerint:
iTunes: 1. letolti a szamot 2. a te gepeden tesz ra masolasvedelmet
PyMusique: 1. letolti a szamot
Hol itt a feltores? :-) -
Athlon64 #25 Király Csávó! -
Chappy #24 őszinté gratulálok neki! csak így tovább a börtönig! -
mechorg #23 Nem az a megoldás hogy a már bejegyzett szoftverszabadalmak miatt elfogadjuka szoftverszabadalmakat, hanem ha azokat a szabadalmakat, amiket törvénytelenül jegyeztek be, eltöröljük... -
mechorg #22 Closed for patent infringement???
EU-ban még nincsenek elfogadva a szabadalmak, nem??? -
#21 Ez akkor már nem is működik ? :( -
pemga #20 Nézhetsz asztali dvd-lejátszóval is, vagy PS2-ről. XBOX-on már csak linuxon keresztül tudsz, tehát az már nem legal. -
blackeagle #19 Én meg erre azt mondom ,hogy van 2 dvd-m ,van hozzá két cd amin van 2 féle dvd player m$-re. Innentől tehet mindenki egy szivességet ,ha én nem m$ alatt dvd-zek. Sőt beperelem a dvd gyártókat ,hogy köteleznek engem az m$ használatra ,ha én filmet akarok nézni ,ezt én árúkapcsolásnak hívom. -
Yv@n #18 Szabadalmakat, amennyiben elfogaja az EU akármi a szoftverszabadalmakat a jelenlegi formájában. -
Cat #17 igen, csak éppen az mplayer is jogokat sért
http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html
"Closed for patent infringement" -
blackeagle #16 Miért ne lenne ? Az mplayer mindent lejátszik ,amit feltaláltak eddig ( többé - kevésbé )
DVD-t korongról ,file-ból , ahonnan akarod.
Maga a cikk nagyon király. Szupernak találom ,hogy még vannak ilyen emberek akik tudják a fejüket használni és nem vb-be goto10 a max. tudásuk. -
pemga #15 Van, de tudtommal nem legális. Legalábbis én nem tudok olyanról, hogy legális lejátszó-software-t átportoltak volna hivatalosan. (Minden lejátszó-progit gyártó cégnek, vasgyártónak egyedi kulcsa volt régen.)
Illetve most, hogy a DeCCS pert végülis megnyerte a norvég gyerek, lehet hogy legálissá vált. (De gyanítom max Norvégiában.) -
DOT #14 Mmm.... nem vagyok képben. Ez azt jelenti, hogy linux alatt nincs dévédézés, vagy félreértem a dolgot ? -
#13 A képlet egyszerű 1999-ben 15 éves volt most megy 21:) Szimpla matematika és nem tudományos kérdés... -
archkoven #12 Jon Johansen egy igazi csodabogár, ugyanis úgy lépett a húszas éveibe, hogy előtte évekig tinédzser volt.
A tudomány azóta is értetlenül áll az eset előtt. -
archkoven #11 A cikk nyilvánvalóan egy megelőlegezett áprilisi tréfa, mert csak a mikrofos szoftverei tartalmaznak hibákat. -
pemga #10 Van aki már előre gondoskodik. Pl. Nero-t kinyomják linux alá is. (Ha egyet megveszel, mind a két platformra a tied.) Az más kérdés, hogy linuxra minek, de hátha van valaki aki nem scriptből ír :). -
Supergamer_real #9 Ez a srác egy életre megoldotta az anyagi problémáit. Ha bármely konkurens ártani akar a másiknak, egyszeruen pénzért elküldik a srácnak a programot, ő meg majd "hogy linux alatt menjen" publikálja.
Szép kis franchise rendszer lett ez. Olyan mint az Al-kaida, ha bármi van rájuk lehet fogni... és úgysem lesz semmi következménye. -
pemga #8 Egyébként a DVD-olvasásnál (De-CCS) is pontosan ugyanez volt az indok (mármint hogy linux alatt nem lehet lejátszani a megvásárolt DVD-ket). Azóta sem történt semmilyen lépés ezirányban (a per-hegyeken kívül). -
tomo #7 ezekben a cikkekben lehetne egy kis reklam az allofmp3.com nak :) -
Troppauer #6 Nem ertem az Apple-t: miert nem csinaljak meg linuxra a klienst ? Akkor nem lehetne erre hivatkozni :) -
#5 No akkor ennyit arról, hogy ilyen-olyan másolásvédelmi rendszerekkel megölik a kalózkodást... -
JeD #4 Az "egykori tinedzser"? :DDDD -
Commandante #3 odab@sz -
#2 váov hekkerpiton :P -
Dave77 #1 A kutyafáját. Mik vannak... Még jó hogy nekem nem kell újabb "biztonságos" változatot letöltenem, hogy továbbra is igénybe vegyem a kedvenc internetes "zeneboltomat".