30
  • Hegyikecske
    Csak azt ne mértem még MÉRT csodálkoznak???
    Szerencsére mindig voltak, vannak és leszenk is ilyen emberek akik megoldják a másolás"védelmet", anélkül nem lenne net a net.
  • Inquisitor
    Elvileg volt fizetős DVD plaxer Linuxra, nem tudom mekkora sikerrel, de az a balhé után jött kis sokkal.
    Olyan lehjátszót meg (QuickTimehoz is volt hasonló) olyat láttam, ami a feltelepített Windows verzió DLL-jét használta. Ehhez persze kellett egy Windows is :(

A mai napig van az a legenda, hogy a "kiscsávó" nem tört fel semmit, hanem a Xing DVD Playerben egyszerűen bennefelejtettek kódolatlanul olyasmiket, amiből vissza lehetett fejteni az egészet. Azóta "valamiért" a Xing eléggé süllyesztőbe került :)

Az iTunes-al meg az a szivacs, hogy a kódolt cuccott elvileg csak az iPOD-ba lehet benyomni, onnan ki már nem másolható ... mostanság pár gyártó kötött már liszencet, és az ő lejátszóikkal is menni fog.
  • mousee
    Ház, az fix, hogy éhenhalni nem fog :)
    Jódolog, hogy vannak még ilyen emberek...sokat ér az ien :)
    És lásd 26os hozzászólás. Semmi jogsérő nincs a cuccban :)
  • Emmegki
    OFF
    Minek fikázod a VB-t? Nem az a primitív aki VBzik, hanem a sok hülye gémergyerek aki mondjuk rá se néz egy 2d-s játékra mert fúj a grafika, ő ilyet szrt nem futtat, stb. A VB a kényelmeseknek való, akik nem akarnak 3 óráig szöszmötölni C++-ban hanem összedobják VB-ben ua.-t fél óra alatt. Mondjuk belőled ki nem nézem, hogy akár VB-zni tudsz...
  • h4x0r
    Es miert jutna bortonbe? Ez a program nem a masolasvedelmet tori. A kovetkezokkep muxik, legalabbis egyebb informaciok szerint:

iTunes: 1. letolti a szamot 2. a te gepeden tesz ra masolasvedelmet
    PyMusique: 1. letolti a szamot

Hol itt a feltores? :-)
  • Athlon64
    Király Csávó!
  • Chappy
    őszinté gratulálok neki! csak így tovább a börtönig!
  • mechorg
    Nem az a megoldás hogy a már bejegyzett szoftverszabadalmak miatt elfogadjuka szoftverszabadalmakat, hanem ha azokat a szabadalmakat, amiket törvénytelenül jegyeztek be, eltöröljük...
  • mechorg
    Closed for patent infringement???

EU-ban még nincsenek elfogadva a szabadalmak, nem???
  • Omega
    Ez akkor már nem is működik ? :(
  • pemga
    Nézhetsz asztali dvd-lejátszóval is, vagy PS2-ről. XBOX-on már csak linuxon keresztül tudsz, tehát az már nem legal.
  • blackeagle
    Én meg erre azt mondom ,hogy van 2 dvd-m ,van hozzá két cd amin van 2 féle dvd player m$-re. Innentől tehet mindenki egy szivességet ,ha én nem m$ alatt dvd-zek. Sőt beperelem a dvd gyártókat ,hogy köteleznek engem az m$ használatra ,ha én filmet akarok nézni ,ezt én árúkapcsolásnak hívom.
  • Yv@n
    Szabadalmakat, amennyiben elfogaja az EU akármi a szoftverszabadalmakat a jelenlegi formájában.
  • Cat #17
    igen, csak éppen az mplayer is jogokat sért

http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html
    "Closed for patent infringement"
  • blackeagle
    Miért ne lenne ? Az mplayer mindent lejátszik ,amit feltaláltak eddig ( többé - kevésbé )
    DVD-t korongról ,file-ból , ahonnan akarod.
    Maga a cikk nagyon király. Szupernak találom ,hogy még vannak ilyen emberek akik tudják a fejüket használni és nem vb-be goto10 a max. tudásuk.
  • pemga
    Van, de tudtommal nem legális. Legalábbis én nem tudok olyanról, hogy legális lejátszó-software-t átportoltak volna hivatalosan. (Minden lejátszó-progit gyártó cégnek, vasgyártónak egyedi kulcsa volt régen.)

Illetve most, hogy a DeCCS pert végülis megnyerte a norvég gyerek, lehet hogy legálissá vált. (De gyanítom max Norvégiában.)
  • DOT
    Mmm.... nem vagyok képben. Ez azt jelenti, hogy linux alatt nincs dévédézés, vagy félreértem a dolgot ?
  • Bucser
    A képlet egyszerű 1999-ben 15 éves volt most megy 21:) Szimpla matematika és nem tudományos kérdés...
  • archkoven
    Jon Johansen egy igazi csodabogár, ugyanis úgy lépett a húszas éveibe, hogy előtte évekig tinédzser volt.
    A tudomány azóta is értetlenül áll az eset előtt.
  • archkoven
    A cikk nyilvánvalóan egy megelőlegezett áprilisi tréfa, mert csak a mikrofos szoftverei tartalmaznak hibákat.
  • pemga
    Van aki már előre gondoskodik. Pl. Nero-t kinyomják linux alá is. (Ha egyet megveszel, mind a két platformra a tied.) Az más kérdés, hogy linuxra minek, de hátha van valaki aki nem scriptből ír :).
  • Supergamer_real
    Ez a srác egy életre megoldotta az anyagi problémáit. Ha bármely konkurens ártani akar a másiknak, egyszeruen pénzért elküldik a srácnak a programot, ő meg majd "hogy linux alatt menjen" publikálja.

Szép kis franchise rendszer lett ez. Olyan mint az Al-kaida, ha bármi van rájuk lehet fogni... és úgysem lesz semmi következménye.
  • pemga
    Egyébként a DVD-olvasásnál (De-CCS) is pontosan ugyanez volt az indok (mármint hogy linux alatt nem lehet lejátszani a megvásárolt DVD-ket). Azóta sem történt semmilyen lépés ezirányban (a per-hegyeken kívül).
  • tomo
    ezekben a cikkekben lehetne egy kis reklam az allofmp3.com nak :)
  • Troppauer
    Nem ertem az Apple-t: miert nem csinaljak meg linuxra a klienst ? Akkor nem lehetne erre hivatkozni :)
  • fifi
    No akkor ennyit arról, hogy ilyen-olyan másolásvédelmi rendszerekkel megölik a kalózkodást...
  • JeD
    Az "egykori tinedzser"? :DDDD
  • Commandante
    odab@sz
  • tomsolo
    váov hekkerpiton :P
  • Dave77
    A kutyafáját. Mik vannak... Még jó hogy nekem nem kell újabb "biztonságos" változatot letöltenem, hogy továbbra is igénybe vegyem a kedvenc internetes "zeneboltomat".