X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Összesített táblázat??? A játéknakegyik lényege, hogy TE találd meg ezeket, és amúgy sem lehet táblázatot felállítani egy dinamikus, folyton változó rendszerre.
Si vis pacem, para bellum.
ha megmondjátok, hogy hova menti ki a screeshotot akkor megmutatom!!!
Egyébként köszönöm a segítségeket, már rég belefulladtam volna a kérdéseimbe! 😊
Olyan nincs, hogy összesítés? Hogy egy táblázatban megvan A JÁTÉKON BELÜL, hogy melyik gyárnak mi kell, és hogy azt hol kapom meg, milyen árban és akik átveszik miért mennyit fizetnek? Ezek EGY HELYEN??? Vagy ez a lényeg, hogy mászkáljak bele a csillagtérképbe és kattintgassam agyon az összes gyárat és nézzem végig kinek mi kell /alternatív megoldásként írjak róla egy jó kis jegyzetet 😄 / és azok alapján kezdjem el átcipelni A-ból B-be a dolgokat...
A másik, hogy utasítottam a mercuryt, hogy oda dokkoljon ahol én vagyok... de meg sem mozdult. Mondtam, hogy kövessen de megállt a a dokkolás elõtt, mondtam, hogy menjen dolgra, vegyen ezt azt, erre totál máshova ment.... miért????? A legjobb az egészben, hogy az angollal nincs bajom, mert majdnem anyanyelvi szinten beszélem az angolt, tehát minden világos, de mégsem úgy van ahogyan azt én szeretném... mintha ellenem lenne a játék, vagy geci nagy bug?
Példák:
Ore Belt - Silicon Mine, Ore Mine - hagyományosan jól fizet
Empire's Edge - BioGas Factory - ez is jól megy
Hila's Joy, Shore of Infinity - Teladianium Foundry
Herron's Nebula - Plankton Farm
Spring of Belief - BioGas, Stott Mixery
Természetesen ezek csak ötletek, a déli Paranid rendszerekben is rakhatod Friar's Retreatba is a gyárakat.
Példák a teljesség igénye nélkül: az Argon rendszerekben nézz Silicon Mine-t, és nézz szét a környékbeli gyárakban, hol adnak érte a legtöbbet. Menelaus Frontier-ben sok a BoFu, azt el lehet szórni a környékbeli rendszerekben. Ceo's Buckzoidban a Teladianium gyárak szoktak megtelni, stb. És ha valami bejön, ne gondoldd azt, hogy végleg így marad, lehet, hogy pár kör után kiürülnek a gyárak, vagy telítõdnek a raktárak. Nézz másik piac után!
Warning! Cargo bay open, shields are down!
HOGY MIVEL? Hát a játék keretein belül bármivel.
Harcolhatsz te transport hajóval is, de azzal nem sokat tudsz lelõni. Viszont egy M4-gyel sok transzport hajót el tudsz intézni.
Gyenge vassal õrültség neki menni nagy dögöknek, ha csak nem vagy kamikáze pilóta. Egyértelmû, hogy kicsiket kell leszedned. Egy Busterral ne állj neki Novát gyilkolni, mert úgyis erõsebb. Buster-t és Harrier-t kell vele ölni. Tanácsolom, szedd össze a MambaRaider-t, az egy M3-as, 3-as flottákat, mely áll 1 Nova, 2 Falcon-ból példáúl, már el lehet intézni. Xenon L, XL-t is lehet vele gyilokolni.
Aztánmeg csináld meg a BalaGi-t és akkor szert tehetsz M6-osra is, de a fõnyeremény a Hyperion, ami M7-es osztály. A HQ meg ráér késöbb az úgyis benne van legalább 50 millába (ST hajó+Trading Dock)
Kereskedni meg úgy érdemes, hogy raksz egy Ore Mine-t vagy Silicon Mine-t Ore Belt-be, a felfelé lévõ Argon rendszerekbe (mind a 3 oszlobba) meg Satellit-eket és Mercury-kat állitasz kereskedésre Station Manager-rel. Ore Belt-ben általában olcsó az EC, máshova meg Ore meg Silicon kell.
Nekem az a taktikám, hogy egy SPP-t rakok Argon Prime-ba hisz oda mindig kell az EC. De igaz ez Home of Light-ra és Red Light-ra is.
-Egy állomásnak több dokkoló-portja van. Bedokkolsz egy állomásra, és a másik hajót is arra utasítod, hogy ezt tegye. Máris ketten vagytok egy állomáson...
-Cuucok átrakása. Vagy ugyanott dokkoltok, és akkor a másik hajó menüjében megjelenik majd egy új menüpont: Freight exchange.
Vagy vásárolsz Transport Device-t, 5km-nélközelebb mész, info panelen új menüpont: Freight Exchange.
-Pajzs: minél nagyobb, annál jobb. Minden hajó megadja, mekkora pajzsot és mennyit lehet rá rakni. Kisebbet, kevesebbet nyilván engedélyez.
-Építkezés: Mit akarsz építeni??? Gyárépítésrõl beszélünk, de igazából megveszed, és lerakatod valahová.
-Lehet hadtested, de ahhoz annyi pénz kell, hogy mire összeszeded, már rég rájössz a fenti kérdéseid mindegyikére. Na jó, azért lesznek majd újak... De ha neked az tetszik, egyedül is végigrambózhatod az X3 univerzumot, a játéknak semmilyen szinten nem feltétele, csak lehetõsége a flottázás.
Kereskedelem: A kisebb hajóknak kisebb a raktere, tehát kevesebb árut szállíthatnak. Sok-sok forduló kell, hogy ugyanazt a profitot megtermeld, mint egyetlen nagyobb kereskedõhajóval. Ráadásul a termékek-tárgyak fizikai kiterjedéssel is rendelkeznek, amit a játékban S-M-L-XL kategóriákkal jelölnek. Minden hajó maximum akkora konténert tud berakodni, amekkora meg van határozva. A vadászok (M4) általában M konténereket tudnak befogadni, tehát egy Argon Busterrel nem tudsz Ore, vagy Silicon Wafer kereskedelmet folytatni, mert azok XL konténerek.
Gyárak: Nézz ki helyeket, ahol szerinted egy áruból hiány van, és telepíts oda egy gyárat, amelyik azt termel.
Harc: Jól válaszd meg az ellenséget! A hajódhoz, képességeidhez mérten csatázz, vagy menekülj. Az elején nem érdemes mindenkinek nekiugrani, mert akkor sok ellenséged lesz, és állandóan támadni fogják a hajóidat, gyáraidat. Khaak hajók, ha 1-2 van belõlük, ha 5-nél több, tûnj el onnan. Magányos Xenon felderítõk, kisebb kalóz-kötelékek.
Általános: A harchoz erõs hajó kell, ahhoz meg qva sok pénz, ergo a játék eleje pénzszerzéssel telik, miközben az általad választott stratégiának megfelelõen kisebb-nagyobb mértékben nõnek a reputációid is. Pénzt 3 módon tudsz szerezni:
- Kereskedelemmel. Egy, vagy több hajót üzemeltetsz, nézed, mit hol érdemes venni, eladni.
- Gyárak. Ehhez már kell pár százezer Cr kezdõtõke. komolyabb gyáraknál 1-2M. Kinézel rendszereket, ahol jól el lehet adni valamit, és odatelepítesz egy gyárat.
- Harc. Ez is mehet a legelejétõl kezdve, már egy M4-essel is lehet sikereket elérni. Kalózokra vadászol, a lelövésük után kihullott cuccokat-fegyvereket eladod. Ha kiugranak,és elfogod az üres hajót, azzal is jól lehet keresni.
Nem kell azonnal flottákat felállítani, meg M2-t vásárolni. Szépen, lassan. Mire odakerülsz, belejössz a játékba is.
Csakhogy ezek a térképek túl kényelmessé teszik a játékot, ezért én nem használom.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Értelemszerûen a több pajzs és magasabb értékû jobb védettséget takar, fegyverbõl pedig kinek mi válik be. Nem mindegyiket tudod feltenni az adott hajóra a raktere miatt (S,M,XL ....) De javaslom guglizz rá és találsz táblázatot, minek mekkora a sebzése, hatótávja, tûzgyorsasága.
R gombra ekõjönnek a hajóid, kiválasztassz egyet (egyszer katt és a megjelenõ menüben legalulra mész ... ott lesz) Az adott rendszerben (ahol van a kiválasztott hajó) kilistázza a legjobb vételi és eladási árakat. Amúgy meg ne akarj egyszerre túl sokat. Fedezd fel addig a szektorokat ( sõt vannak elhagyott konténerek és elhagyot hajók csak meg kell találni õket ) Goggle a legjobb barátod!
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Most idõhiány miatt nem tudom megválaszolni mindet, de egy általánosat tudok mondani: Mindenki úgy harcol, ahogy az neki a legjobban bevált.
Mindenképp ajánlom Amaro oldalát, sok hasznos leirás van. Én is azzal kezdtem, olvasd át õket, kiindulásnak nagyon jó.
Aztán vannak táblázatok hajók pontos paramétereirõl (fegyver, cargo, sebesség, stb), rakétákról (hatótáv, sebzés, stb), fegyverekrõl (hatótáv, sebzés, stb).
A kereskedõhajóval azért jobb kereskedni, mert mig a Nova-nak van kb. 200-as cargoja, addig a Mercury-nak 4000-es, ergo egyszerre több dolgot vehetsz ugyanazon áron, amibõl egyszerre sokat tudsz eladni drágán.
(Otletek ehez a posthoz: Star Trek XI)
Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb
Win7 64bit - AMD PHENOM II x4 955 - ATI Radeon HD 5750 1GB - 4GB RAM - KINGSTON 128GB SATA2 SSD+HITACHI 2000GB 7200rpm 32Mb
Csak, mert még nem küldted a zenét SteK ...... <#gun>#gun>
- kereskedelem
- harc
- küldetések
Melyiket nem érted?
Juteszembe: a MARS úgy aktiválódik a telepítés után, hogy bedokkolsz valahol, mentesz, majd betöltöd ezt a mentést, kidokkolsz és vársz kb egy percet kint az ûrben. Akkor megjön a MARS üzenete és be tudod állítani a hozzá tartozó gombokat és parancsokat...
ha nem irta ki az elözõ hibát akkor nem tudtam pár rendszerbe bemenni
Grand excange (hq miatt eléggé fájt a fejem emiatt)
DE ha egy saját gépet küldtem át az átment nem fagyott ki csak ha én akartam
egyépként mindíg valami Local/temp... baja van...
Az én X3 directory-m már nagyon régi, néhány oprendszert, partíciót és merevlemezt megjárt, még gépet is cseélt, de hálistennek mûködik.
Úgyhogy fene tudja.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
elindítom az x3-mat..
10-perc játék után
az x3 hibát észlelt ezért leáll a kellemetlenségért elnézését kérjük...
pedig már egy éve játszok vele eddig ijet nem csinált legutóbb kellett a hely ezért leszedtem majd késöbb ujraraktam ugyanazok a sciptek...
Más: csak nekem kavar be a Win7 X3 mentésbe? Az volt, hogy amikor kilõttem Xenon K-t vagy J-t, robbanás pillanatában kilépett. Germóztam vele, de ha nem használtam Seven-t és a mentést írásvédettségét kivettem, akkor minden jó lett. Szal ez csak nálam problemo?!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.