X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Á, ezt nem tudtam, hiába mindig tanul valami újat az ember.
Köszi !

a 2.5-ös patch óta van egy olyan dolog a játékban amit úgy hívnak, hogy Uplink, amelyel feltöltheted az eddigi elért eredményeidet a játékban, és versenyezhetsz akárkivel az egosoft oldalán vele.

Példának okáért, épp most volt egy ilyen jellegû TC verseny, amellyel X3 Gold packot lehetett nyerni.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Bocs lehet hogy én vagyok a láma,de nem értelek, mit kérdezel most ?

már mér ne lenne?

Készüljünk old gamaerek, mert úgy látszik a GURU mellékletnek is köszönhetõen megszaporodnak az új versenyzõk.
Üdv a fedélzeten friss húsok !😊
( De kár hogy nincs az X3-nak netes része😞 )

Izéé...

A felsorolt billentyûk mind kisbetûket takarnak, a Shift+D és a SHIFT+T kivételével...

A programban minden billentyûre 4 féle funkciót lehet konfigurálni attól függõen, hogy magában vagy shifttel nyomod, illetve ezeket lehet egyszerû lenyomás vagy nyomva tartás módon is használni...
Azaz:
funkció 1: lenyomod a billentyût és elengeded
Funkció 2: lenyomod és nyomva tartod
Funkció 3: shift-tel lenyomod
Funkció 4: shift-tel nyomva tartod...

mégvalami: SHIFT+E=hajó elhagyása

kivéve ha meghalsz, akkor tényleg vége van.

NONPLUSZULTRA
Olvass vissza a #17256tájékán, szintén találsz tippeket.
Alapvetõen 2 dolog kell a játékhoz: némi angoltudás és rengeteg idõ.
Ez nem az a játék, amit hamar végig lehet tolni és vége. Amúgy nem is lehet végigtolni, mert nincs is vége 😊

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Mégvalami, ha igazán kiismered csínnyát-bínnyát, rádöbbensz, hogy egész jó kis játék ez. Ne felejtsd el fel rakni a legfrissebb patch-et (v2.5), amelyet az Egosoft oldaláról szedhetsz le. Maga a játék 6 éves, és tulajdonképpen agyon modolható. Mindenesetre még meg kell említenem, hogy ha ezzel nem éred be, akkor már kijött egy folytatása a játéknak, az X3 - Terran Conflict, amelyrõl szintén van egy SG.hu-s topik az én ápolásomban.

Egér=X,Y axis
Bal egérgomb=Tûz
Jobb egérbomb=Kurzor

X=Elõre
Y=Hátra
TAB=Gyorsan elõre (Boost extension)
Q-E=Forgás
W-A-S-D=Oldalirányítás
Enter=Menü
CTRL=Tûz
L=Rakéta
M=Rakéta kiválasztása
G=Grid view
T=Cél kiválasztása
Shift+T=Ellenséges Cél
U=robotpilóta
Shift+D=Dokkolás céllal
I=Cél menüje
F1-F2-F3-F4=nézetek
J=Idõgyorsítás (SETA)
K=Célzási lehetõségek
F=Raktér
P=Személyes menü
1-2-3-4=Fegyver konfigurációs lehetõségek

Dióhéjban ennyi.

Apropó: ha nem fektetsz elég idõt a játék tanulásába, akkor X ide, X oda, nem fogsz tudni vele játszani.

A saját hajódat szimulátorszerûen irányítod. A többit parancsokkal. Kereskedhetsz árukkal, harcolhatsz más ûrhajók ellen, vagy építhetsz gyárakat, hogy azok hasznából gazdagodj meg.

Si vis pacem, para bellum.

Valaki elmondaná hogy hogy kell ezt a játékot irányítani?
Mert az irányítása nekem magas,játszottam már az EVE-vel is de az is egyszerûbb volt ennél.Még sose játszottam ezzel a játékkal,de a mostani PC Guru teljes játéka ez volt.

maniac78
Mára megvan az elfoglaltságom! Megtaláltam a 4. Galleon-t!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Kell a fight com software Mk1 és MK2 es !

k billentyû ( alap beállításnál )

hello valaki tud nekem abban segíteni hogy hogy lehet bekapcsolni a célkeresztet? vagy mit kell vennem hogy kövesse a ellen hajót?
Köszi
A trade-AI nem a legjobb, az egyszer biztos. Gazdaságilag neccesebb helyeken kézzel kell rásegíteni. Nekem Hatikva's Faith ilyen, ahová szilikonbányát telepítettem. Elindul a nyomorult északnak. Mire odaér, már a vásárolt az adott gyár, és a beállított érték alá esett az ár. Mit csinál a szerencsétlen??? VISSZAINDUL A BÁNYÁBA!!! Pedig ugyanabban a szektorban még két másik gyárban keresték az SW-t igen jó áron! De õ visszamegy, hogy újra induljon, persze mire oda-vissza járkál, már azoknál is lemegy az ár, és így tovább...

2.0 vanilla. Semmilyen mod vagy script nincs fent.

maniac78
Fel vannak szerelve minden földi jóval, és még nem is vesztettem egyet sem, csak nem jól csinálják a dolgukat! Elküldöm, hogy a legjobb áron adja el a Komplexbõl a cuccost, azt mondja: Okés én vagyok a te embered!

Azután fogja és mizurákig csak csatangol olyan rendszerekben ahol még véletlenül sem használ fel senki Ore-t, vagy éppen Silicon-t! Manuálisan egy óra alatt kipucolom a raktárat legjobb ár felett! De már nincs hozzá idõm, hogy a foglalások vagy csaták mellett ezzel is foglalkozzam! Így hát mikor éppen a roncsokat takarítom el a rendszerben, akkor adok ki nekik parancsot, mert alapból hiába a 10-15-ös szint össze vissza csatangolnak.

Mûholdat használok, mert arra nem kell figyelnem és mégis végzi a dolgát, plussz szeretem tudni, hogy éppen merre találok foglalni való ellent, vagy merre történt csatározás, ahol fegyvereket szedhetek össze!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

ha nem veszel a kereskedõkre jumpdrive-ot, akkor nem tud elmenekülni.

Továbbá, az hogy idõnként elvesztesz egy TS-t, az nem baj, direkt így van a játék balance.

valami modot/scriptet rosszul uninstaláltál :S

RJoco
Mûhold helyett tarthatsz hajót is a szektorban. Akár bedokkolva - csak úgy - szektorvédelmen.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
Asszem újrakezdem és most már kihagyom a trade opciót! Ennyire gyökér nem lehet egy pilóta sem, ezt nagyon elba...k! Ha manuálisan irányítassz semmi gond, de kissé aggasztó a helyzet, hogy úgy kell összeimádkozni a helyzetet, hogy idõben odaérjen és jó árért el tudd adni a cuccost, illetve meg is találd azt mielõtt egy kiba...ott kalóz arra téved a kis tetves Busterével, vagy Harrier-el és kilõje a tízen vagy éppen húszon akárhányas kereskedõdet.

Másrészt pedig elõszeretettel lövik le a mûholdakat, mert hát akkora penge ász vagyok a kis M4 vagy M5 hajómban, hogy kilövöm a player kis mûholdját is ha már éppen erre kellett nekem kószálnom a Paranid, vagy éppen a Teladi fõszektorban!

Nekem néha csinálja, üzinek "file not found error" jön. Nem túl gyakori, rendszeres mentésekkel könnyen kivédhetõ. Kizárólag térkapuból kilépéskor fordult elõ. Persze olyankor, amikor már jó régen mentettem...

NONPLUSZULTRA
Na felszedtem az elsõ Pandora tuningot amit egyértelmû kedvencemre a Busterre raktam fel, majd õ kapja a többit is.
Más hajóm nincs is, mert ha cappolok valami értelmesebbet azt is eladom. A Buster Sentinel túltuningolva asszem igencsak ki fog elégíteni jódarabig.

crash to desktop

Egyéni hajókból a Hyperion-t, az Arrow-t és a Starburs-t engedi szétszedni, és gyártani. A Krait-tal kapcsolatban nincs tapasztalatom, ugyanis nagyon idegesítõ lett a küldetése: kísérj el (és védj meg) egy Orca-t vagy 10 szektornyira, de ne szakadj le 10km-re, és túl közel se légy. De! Az Orca baromi nagy, nehezen manõverezik be egy kapuba, és kb 5 ugrás után mindig azt kapom, h ezt buktam. Pedig már ugrottam elõtte/mögötte/10cmre a hasától vele együtt...
Vkinek ötlet, tapasztalat?

\"While the enemies of the Emperor still draw breath, there can be no peace.\"

RJoco
Akkor régen neked nagy mázlid volt, mert a versenyt nekem mindig csak a Pegasussal engedte.
Így a játék elején még nem mindenhol támadnak meg a kalózok, van egy két szektor, ahol el lehet menni mellettük.

NONPLUSZULTRA
No az XTM-ben valóban nehezebb a plot, az elõzõ játékomban csak a plot után raktam fel az XTM-et, így most jönnek a meglepik. Pl amikor a Donnal kell vitatkozni Farnham's Legend-ben, van ott bõven sok-sok ráérõ egyéb kalóz is. A versenynél Freedom's Reach-ben meg nehezítésnek ott vannak a lentebb említett Khaak Szörnyek. Ezt a versenyt sehogy sem tudtam megnyerni, mert vagy lelõttek a Khaakok, vagy beelõztek a versenytársak, mert ezúttal csak a Pegasussal engedtek indulni. Anno még lehetett a helyszínen talált és szintén a helyszínen feltuningolt Starbursttel is. Még úgy is próbáltam javítani az esélyeimet, hogy még verseny elõtt lelõttem az összes versenytársamat - persze nem használt, ígycsak sokaddjára sikerült valahogy mégis nyerni (lehet már a végén hagytak nyerni).

RJoco
Nemtom mi az a CTD, de ahogy kiveszem szavaidból, nem jó.
Esetleg még gond lehet, hogy a rendszered nem bírja (régi, sok benne a bug, töredezett a merevlemez) vagy a vírusírtód kavar be.
Próbáld meg újrarakni csak XTM-mel. És így kezdj neki a játéknak.
Ha pár küldi után még mindig jó, akkor mehetnek a scriptek, de persze készíts egy biztonsági mentést a játékról és mentett állásokról.

RJoco
A Hyperion-t engedi szétszedni, M0-ásom még nincs.

A roncs építéshez külön script kell az XTM csak a hajókat, gyárakat tartalmazza. A script leszedhetõ oldalamról, mert eddig még senki nem adott mûködõképes linket. Utilities/Repair Debris a neve.

M0-ásba szerintem érdemes befektetni, 32 hajó dokkolhat rá, van rajta Point to Point ugrás. Nagy pajzs és tûzerõ.

RJoco
Scorp map.
Illetve van egy oldal is, de annak nem tudom a címét.

Hello nem tudja valaki hogy honnan lehet térképet vagy koordinátákat szerezni az elhagyott hajókhoz?

Köszi
ööö, asszem a prototípus hajókat nem lehet sorozatgyártásba vinni.

Másik, egyáltalán érdemes befektetni egy M0-ásba? (Argon) Pénz van megvenni, fegyerezni/tuningolni, de egy Titannal elllentétben csak oldalsó ágyui vannak, csak PPC-k, hátulról semmi védelem, viszont batárnagy és ahogy mesélték 3 destroyert tud bedarálni mielõtt ki kell ugrasztani a rendszerbõl, bár ezt szép tütelmesen egy m6 ossal is végig lehet csinálni. (annyira hülyék ha elrepülök egy centaurral 2 K vagy J között szépen leszívják egymás pajzsát.)
Uccsó, olvastam vissza a fórumban, szemetszúrt a halyók roncsaikból való újjáépítése, ez az XTM beépített funkciója vagy egy másik script?
Egy kérdésem lenne a HQ val kapcsolatban:
Annyit tudok, hogy hogy halyókat tudok ásfesteni vele, valamint szétszedni és újjápíteni, akár több példányban is, a kérdés, hogy ez a funkció minden xtm-es halyóval mûködik? Elégé idõrabló lenne szétszedetni egy m0-ást hogy a végén kiderüljön hogy a hq nem tudja legyártani, próbálta már valaki?
NONPLUSZULTRA
Szerintem túl sokat raktál fel egyszerre, így nem tudod kiszûrni, melyik akad.
A helyedben egy darabig scriptek nélkül nyomnám, és csak egyenként adagolnám, ha már kezd unalmassá válni a játékmenet. Engem kielégít a vanilla + XTM.

Hang: nem tudom mi okozza, de 64 bites rendszerem van, most W7, korábban Vista, és nem csk a TC, hanem az X3 Reu zenéi is szokolosan szólnak. Elõször azt hittem csak a TC bugja, de most, hogy újrakezdtem a Reu-t azt tapasztalom, hogy ez is el van qrva. 32 bites XP alatt szépen szól, pedig az összes oprendszeremre a K-Lite kodek pakkot rakom fel, és sehol máshol nem ütközöm ilyen problémába, csak az X3 játékoknál. Egyébként beteges darkos hangulata van ami be is jönne, ha nem tudnám higy hiba.

azt akartam mondani hogy ne kapcsold be ha sztoriplotban nyomod az XTM-el... Legalábbis addig amíg végig nem viszed a plotot.

Megprobalom kikapcsolni az ffdshow-t. Remelem ez nem rontsa le a hang minoseget olyan mertekben, mint a TCnel tette...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A scriptek/modok, amiket feltettem:
XTM
RRF
CMOD2 + pluginjai
A.R.E.S.
BBS extras
BBS extra missions
MARS
Improved Khaak/Xenon
Bonus Pack
Imps's Cockpit Callback Mod

Mondom, minden megy szepen, egyszer csak bummm, CTD. Minden akadozas, befagyas vagy egyeb dolog nelkul.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az volt az elso dolog, amit atirtam. Az osszes mod/script megy, csak kb. 5 percenkent random CTD. Mar harmadszor csinalja, most egy kicsit tovabb engedett, de utanna megint CTD. WTF???

Itt egy kis ízelítõ :
http://www.mediafire.com/?sharekey=f07b545e2e3f0442b4e0c5efb3960d792c13ec3cae9704a2

Bocs elbambultam ,meg van, köszi !
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Más: probáljátok ki a RealSpaceBackgaund, ( csak bekell másolni a cat, dat fileokat a gyökérbe )nagyon szép hátérképeket tartalmaz.
Valódi galaxis fotók is szerepelnek benne, valamint az x2-bõl is raktak bele hátérképeket. Tényleg szuper, én már így nyomom.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Hmmm... Be van kapcsolva a Thereshallbewings?

ott van...

Nane... Most meg allandoan CTD-zik. Az elso patrol mission-nal, Home of Light-ban. 2x probaltam, 2x CTD szinte ugyan ott ugyan akkor... 2.5os patch font van...

Dobj már be légyszíves egy linket a Cmod2 höz !
Kösszi !

ha jól emlékszem nekem is kidobott valamit hibaüzenetnek, ettõl függetlenül tökéletesen mûködött.

Antigua: két verziót tölthetsz le ha körül nézel: TXU és XTM. (TXU a vanilla)