X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
De lehet, viszont elöbb meg kell nézni, milyen és mennyi nyersanyag kell hozzá, majd megpakolni egy TL-t velük és úgy kiadni a parancsot.
De asszem elég az 5 km-es távolság is. Vagy a még messzebb is. Én nem szoktam túl közel repülni hozzá nagy hajóval.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Hát pl: nem látom a kijelzõn, hogy mennyi lézer energiám van. De azt sem látom, hogy az ellennek épp mennyi van és ez elég hasznos lehetne.
Azt nem tudom, hogy kiírja e a pajzs, hull, lézer állapotot %-ban, mert ha úgy nézed meg, akkor azt is látod, hogy mekkora pajzs van rajta.
Nameg ba***a a csõröm, hogy nem jutottam egy ilyenhez és kíváncsi vagyok rá, mit hagyok ki. Lehet, hogy semmit, de az is érdekel.

Viszont, ha neked nincs értelme, akkor nem akarod elcserélni egy G11-esre?
Adok hozzá egy órát is, hogy mindig tudd a pontos idõt.

Köszi a válaszokat ! A Pesinents Endben próbáltam egy roncs gyáron, sikertelenül, lehet hogy gyárakon nem lehet alkalmazni.

maniac78
Egyébként Repair Assets azt hiszem a parancs amivel kiadja mi és mennyi kell a javíttatáshoz. Ugyanott megtalálod azt is.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Talán nem egészen Debris-t szerettél volna javíttatni. Találkotam már Gate-el amivel nem lehetett mit kezdeni, és egy stationnal Cardinal1s környékén ami szintúgy zenész. De minden más gyakorlatilag jó. Javaslom próbáld ki máson is a parancsot. Feltehetõleg a távolság is megfelelõ volt és nem elírtad a 2km-t.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Tudna nekem segíteni valaki abban hogy kell javítani a Repair Debrivel ?
Megközelítettem az objectumot 2kmm-re kiadtam naki a Repair debri parancsot ,de semmi se történ, még egy üzit se kaptam hogy mit kelleme csinálni. Esetleg a raktérbe kell lennie alapanyagoknak, de miknek semmi infó nincs ezekrõl .

NONPLUSZULTRA
Engem meg az érdekelne, hogy téged miért érdekel?
Nekem ugyan G15-öm van, de nem látom hasznát annak, hogy a Combat Computer olyan adatokkal floodolja a kijelzõt, amiket (ha egyáltalán kell) könnyen el lehet érni játékon belül is?

Az LCD kijelzõs billentyûzet leghasznosabb funkciója számomra az óra kijelzése, mert ezzel a játékkal könnyen elvesztem az idõérzékem.

Példa (azóta nem sok minden változott, csak egy nagyobb, 24"-os monitorral nyomom, és most Ursus helyett Gösser van a kezem ügyében)

Mellesleg, mióta újraindítottam a játékomat, nem vettem, és nem is akarok venni a scripthez szükséges Combat Computert szóval valóban érdekel, hogy mi hasznát látod benne.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

RJoco
Végre kicsit sikerült játszanom!
Fogtam két P Raider-t, meg feltöltöttem katona készletemet, most van 3500 Mercenaries-em, meg a többibõl is 500-500 darab.

maniac78: A BEMPC problémát ki lehet küszöbölni Ashley modjával. Berakok a komplexembe egy M-eset, ami 0.6-ot termel óránként. Bár lehet, hogy építek neki egy külön komplexet, amibe XXL-t rakok, az 6-ot gyárt le óránként.
Meg dolgozom egy új asszimilációs technológián, amiben fõ szerepet fog kapni a Kardhal. Kíváncsi vagyok, gépem hogy fogja bírni. Félek hamar The End lesz :(

RJoco
Érdeklõdnék, hogy akinek van LCD kijelzõs billentyûzete és az nem a G15, annak mûködik-e a G15-re írt script?
És érdekelne az is, hogy melyik ez a billentyûzet!

maniac78
Nem akarom a Sohneneket feldühíteni, ez csak az üldözési mániám miatt kell!
Tudod rosszakat álmodom csúnya ûrhajókról ...................<#nyes>

RJoco
Az az egy-két óra játékidõ lehet, hogy meg is van a két Q között. De lehet, hogy olyankor bejön 3 is egymás után, még nem figyeltem meg.

Phoenix lord
nemakarok nagyképü lenni de így talán van esélyed egy sohnen scyyta ellen
(m2)

maniac78
Hát az geba...sz!
Igazából Kettõt hármat bead mondjuk, azután nem szokott egy darabig, ekkor én másfelé nézek, Khaak hajók után, vagy Cardinals Domain-be megyek esetleg Plutó szektorba. Néha ránézek (van ott satellite) és beadja. Sacc/kb 1-2 óra játék után. Majd megnézem a játék idõszámítása szerint is!

Megvan az ötödik Valhalla is. <#taps>

RJoco
Hát ezzel van egy kis probléma. A Split-ek megelõztek és kiírtották a szektort. Ha egy Q betelepít egy Xenon bázist, csakhamar megjelenik egy Split M2 és célba veszi.
Amúgy már egy jó ideje itt tanyázok és nehezen szabadulok. Bár sajna Q nem sok jön, de P Rader annál több. Nem gyõzõm õket fogni.

A Q milyen idõközönként toppan be?

maniac78
RJoco

Pénzszerzés céljából javaslom, hogy írtsd ki a Xenon szektor 347-et. Utána rendszeres idõközönként dobálja át a Q-kat a játék. Az meg ugyebár 33 milla kb plussz felszerelés. És az egyik legkönnyebben cappolható hajó.

Csakhogy a complexben nincs crystal fab igy a silicon végtermek.
De közben rájöttem mi volt a baj lement mindenütt a silicon ára lejjebb kellett venni az eladási árat.
maniac78
Akkor rosszul írtad lentebb, mert ott "epítettem egy complexet silicon waferst termel meg Ecellt".
Na már most az ECell-hez crystal kell, amihez pedig silicon. Siliconhoz pedig EC is kell, ergó mindkettõ alap. Csak ebbõl gondoltam.

Nem hinném mivel a silicon waffers még mindig végtermék csak csökkenteni akartam a költségeit a gyártásának.
maniac78
Tomonor kösz a választ!

McFeet
Csak tippelek, mert én manuálban nyomom, de nincs ahhoz köze a dolognak, hogy most mindkettõ alapanyag és nincs végtermék!

Az idegeimre megy a következõ : epítettem egy complexet silicon waferst termel meg Ecellt. Amig nem volt meg a complex simán ellátta két hajó (commercyal agentek) el tudta adni az összes silicont. Most hogy megvan nem hajlandó üzemelni az eladás és egyszerûen nem tudok rájönni miért.

Mindkét hajón freighter pilot rangú commodity agent van és ha megpróbálom rávenni õket a reprezentációra akkor azt mondják h nem engélyezett nekik a station árúi közül semmivel kereskedni.
Namost a station automatán van és a hajók nincsenek alapbol hozzárendelve a trade barrier (cag) ki van kapcsolva és nem kereskednek semmivel.

Ha hozzárendelem az ügynökök hajóit akkor nem használják csak odafele a jump drive-ot visszafele meg megölik õket.

De a lényeg a lényeg nem adja el a complex a silicont ami irtózatosan bosszantó, mit rontok el ?

az kyle brennan hajójának roncsa, X2-ben volt szerepe, annó a Split Dragon úgy nézett ki.

http://www.elite-games.ru/images/x2/sp_m6_sm.gif

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Kha'ak szektortól még messze vagyok. Csak a kalózok felé akarok indulni, de annyira itt ragadtam a Xenon szektornál, hogy csak na. Folyamatosan jönnek a P Raider-ek, nem gyõzöm õket foglalni. Az utolsó mentésemben is épp farkaszemet nézek egyel.

RJoco
Én nem mondanám, hogy ennyire bonyolult lenne. Ez is még egy új dolog neked, amit meg kell tanulni, semmi extra nincs benne. Van egy csomó táblázat, térkép, meg leírás, amik nagyon megkönyítik az ember dolgát.
Van 3D modellezõ progi is, amivel meg tudod nézni a játékban található hajókat, állomásokat 3D-ben. Hol vannak a lövegek és merre néznek vagy épp hol vannak az állomások összekötõ kampói.
Az mondjuk tény, hogy nagyon idõigényes, de ki mire szán idõt. Ha minden nap játszól vele akár csak 1 órát, már az is sokat számít.
Nekem sajna csak 3 hetente jut 1 hét délutános játékidõm, igaz akkor ezt ki is használom 3-4 óra játékkal.

RJoco
Pár napja valaki már feltette ezt a kérdést és választ is kapott rá: kalóz bázison BBS-en meghackelik neked az állomást és ismét barát lesz.

maniac78
BBS-en tudsz asszem felbérelni hackereket, és azok megteszik a magukét ...<#taps>

Hali!Oké,oké igazat adok nektek(nehéz)!Szóval csak annyi ám a helyzet,hogy nagyon kedvelem ezt a X3-világot.Gyerekkori álmom!Kiskoromban sokat ûrhajóztam otthon!<#vigyor2><#vigyor2>.Jó lett volna játszani rajta.Mondjuk így is el repkedtem pár órát.De valahogy nem tudom összerakni a dolgokat(mit,hova,mikor és azt miért,miért nincs meg+a nevek:ilyen hajó ,olyan hajó....meg a sok fejlesztés,annak a nevei, mi mire jó,hova kell,mikor kell.MIKOR LEHET!!!!!....tehát ezekre gondoltam!Tehát pontosítok:Ez egy nagyon jó játék,meg szép is,biztos sokat dolgoztak rajta,de nekem már kicsit(nagyon)bonyolult meg hát idõben sem dúskálok.Hay
Ha véletlen rálövök egy stationra akkor "haragszik" rám ezt hogy lehet eltüntetni ? Már elnézest kértem a rendszerben levõ Phonix kapitányától de a station még mindig morcos :)
maniac78
Az elsõ Khaak szektorban van egy roncs, valaki kitalálta már, hogy milyen roncs is az, mert nálam semmit sem írt ki hozzá!

RJoco
Nem, M6-os vagy annál nagyobb hajót csak HCF-fel tudsz foglalni.
Visszatámadni nem fog, de mindenképp meg kell szállni.

Köszönöm a tippeket.

Valahol találtam egy centaurt mk1 et de nem sikerült leclaimelni mostani tippem szerint azért mert túl közel voltam hozza a busterrel es a progi nem engedte a claimet fel hiába mentem közelebb ûrruhában.

Esetleg ehhez is rang kell az argonoknal ?
RJoco
Nem kár érte és még jó is lett!!!
Olvass el néhány leírást is, az többet is visszaad.
Honlapomon találsz néhány videót is.

RJoco
Elvileg abba, bár a játék nem igazán szereti.
Másik küldit addig nem is érdemes kezdeni, mert lehet, hogy az elsõt bebukod.
Gyûjtögess pénzt, hogy tudj venni néhány nagyobb hajót.
Én asszem Titan kísérettel csináltam meg, bár lehet, hogy rosszul emlékszem és csak egy Centaur MKII-esem volt, meg az a néhány hajó, amit összeszedtem. Sõt, biztos, hogy csak Centaur-om volt, mert utána még a Nemesis-t is eladtam, hogy meglegyen a pénz a továbbiakban.
Egy tipp: próbálj meg a szektor középvonalával párhuzamosan menni úgy 25 km-re. Majd amikor a keleti kapuvl nagyjából egy vonalban vagy, akkor irány a kapu. Közben figyeld, hogy épp milyen a közlekedés. Nem kell autopilótával a kapuba repülni, viszont mindenképp lassan jön át a hajó, így viszont van némi idõd megtisztítani a kapu elött a terepet.

Egy kérdésem lenne ismét :) A küldetest bármikor félbe lehet hagyni és folytatni ? Most pl valami saját hq-t igért a bala gi research company de nem tudom megcsinálni mert a maelstrom rednszer után levõ unknown sectorban túl erõsek nekem a kalózok.
Köszi a segítséget,jól emlékeztél rá .

Phoenix lord
amikor kiadod a hajónak az ugrás parancsot beadja ha jól emlékszek egy kis menüt hogy mennyi e cell /sector ha bbs-en megvannak a khaak rendszerek koordinátái akkor alatta lesznek az unknown enemy sectorok
a térképen meg hiába nézed nem fogja mutatni nekemse mutatta mikor a khaakok elfoglaltak egy boron rendszert universe mapon nem lehetett rámenni mint ha ott se lett volna a rendszer

Ez nem olyasmi amit elk@rt az egosoft, ez direkt így van kitalálva, X2-ben is így volt, TC is így lett. A játék komplex, tehát alapba aki nem szereti az ilyen összetett játékokat, annak elõre közöljük hogy ha nem megy, nem kell erõltetni.

Rjoco :
Kérlek segíts nekem a Khaak szektorok ügyében !
Letöltöttem egy Khaak szektor koordinátáit BBS-n keresztül a hajóm Navigációs commputerébe, errõl vissza igazolást is kaptam de hol és hogy tudom megnézni a szektor helyzetét ?Belementem az üzenetekbe is de ott csak a sikeres letöltésrõl van szó a szektor adatokról semmi.
Hogy tudok végre eljutni ebbe a szektorba, még a térképen sem jelzi?

Ja a játék elég körülményesre sikeredett, de ez azért van mert ez nem egy szimpla kereskedõs játék hanem egy igen összetett komplex világ, melyet mindenki a neki megfelelõ módra alakíthat ( scriptek ). Ezért sok a varja, sajnos az alap játékot talán tanulságosan is lebutították és ezért egy kicsit körülményesre, döcögõsre sikeredett de ha az ember nem dobja egybõl a kukába rájöhet hogy milyen nagyszerû kis játékról, világról van szó Én a kezdetekor sokat bíráltam a játékot ( talán nem ok nélkül ) de mostanra átlátom hogy mi is volt a készítõk célja az X3-al ( egy világot teremteni melyben lehet kereskedni, építeni, leigázni, csempészni... )és a sok kis bosszúság sajnos ennek volt köszönhetõ hogy a készítõk nem tudtak mindenre odafigyelni az alap játéknál (talán nem is akartak) hanem a különbözõ scriptek segítségével mindenki megoldhatja a problémáit, alakíthatja a saját kis világát ! Az X3 nem leírandó alkotás,kudarc hanem egy igazi újítása a kereskedõs játékoknak, egy remekmû, csak meg kell érteni a játék felépítését, mûködését, a készítõk célját és akkor biztos hogy a hibái ellenére mindazoknak hatalmas szórakozást fog nyújtani kik e stílus kedvelõi !

Nos!Ez egy jó játék lenne....ha!Olvasva a F.A.Q: borzasztó!Sok a varia!A magyarosítás valamit segít,de ha tényleg így kell kereskedni ahogy le van írva az gáz.Kár érte jó lett volna!!!!<#violent><#violent>
RJoco
Ok, köszi, a gyárak ezerrel gyártják ezeket, úgyhogy hamar utolérlek, csak jussak gép elé játszani...

maniac78
RJoco

Ha kell katona szólj bátran 12 000 Mercenaries és 2 000 War Droid van a HQ-ban plussz a két HCF és az utántöltõ hajón lévõek! Durván 17 000.

debris utilization script

NONPLUSZULTRA
Olvasgatom, hogy roncsokat javítgattok fel, csak nem vágom. Mi kell hozzá?

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

maniac78

maniac78
Nálam is létezik önfenntartó komplex Family Hub néven Savage Spur-ban!
Csak így kényelmesebb és egyszerûbb a képlet, amúgy meg asszem 8-10 darab biztosan elég lesz belõle. Meg asszem kéne még egy Leviathan is!

Köszi az infót ! :)

RJoco
Ami azt illeti nekem van egy önfenntartó komplexem direkt hajókhoz. Igaz, elõször a Lilith gyártásához készítettem, de kiderült, hogy az összes hajóhoz ugyanazok az anyagok kellenek. Nem is drága és extra nagy gyárakat sem tartalmaz, mert sajna Ashley argon gyára valamiért nincs a helyén, így sima gyárakkal oldottam meg és Ore Belt-be telepítettem a komplexet. Asley amúgy azért elõnyös, mert TL hajóval is rá tudsz dokkolni a komplexre.
Ha érdekel, akkor felrakom lapomra.
És akkor csak az idõt kell kivárni, amíg lesz elég nyersid, azt meg azért csatákkal ki lehet bírni.

RJoco
Megjegyzem: az Ollerusok lehet, hogy XTM-ben megoldanák a problémát, bár mostanában nem is találkoztam az üzivel.
Nameg vannak más, elérhetõ Kha'ak rendszerek is.

RJoco
Igen, az az 5 darab létezik. BBS-en lehet megvenni a koordinátákat jó pénzért.
Csak be ugrálni és ki ugrálni tudsz, ami nem kevés EC. Ha beugrasz és nincs EC, az szívás. Én semmi értékeset nem találtam ott és eddigi tapasztalataim alapján kiírthatatlan.
Ráadásul az ugrásnál egy plusz ablak lesz, így, ha gyorsan kell ugrani, akkor ez lassítja a folyamatot.

Azért próbáld ki, hátha neked bejön, én nem veszem meg többet az biztos.

A sima vanillia alatt léteznek-e Khaak szektorok ???
Azért kérdezem mert egy x3-al foglalkozó oldalon találtam egy galaxy térképet ahol voltak Khaak szektorok is ( Unkow Enemy Sectors néven )
link: http://www.xdatabase.de
Az általam ismert,és használt x3 térképen viszont nincsen Khaak szektorok,nos akkor most mi a helyzet ?!
( Ui: kérem a hallgatóságot,nem nevetni ! )