X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Azért az egy idõ után igen bosszantó tud lenni, hogy elég csupán egy sorozat HEPT egy baráti gyárra, üzemre és máris ébenségessé válik és romlik a repru. Nem mindig lehet egy gyárat megvédeni az enemyktõl anélkül hogy véletlenül ne kapna be egy párat. ( tudom a kalózbázisokon már ha lehet dokkolni, a Heckereket fel lehet kérni hogy bekkeljék meg a gyárat ) Nem lett volna egyszerûbb csak akkor jelenségessé válni egy gyárnak a baráti tûz során, ha mondjuk a fele pajzsát lelövöm és akkor nem kellene ilyen felesleges köröket futnia az embernek.
Hát azért erre tényleg figyelhetek volna jobban is a készítõk!
Most tényleg kiakadtam ezen mivel a 3.szintû mercenaries küldiknél már csak úgy hemzsegnek az enemyk a védendõ bázisok körül !
Ha az ilyen apró ám fontos dolgokra is odafigyeltek volna tényleg zseniálisat alkottak volna,de persze ezek ellenére is egy nagyon jó kis játék az x3 !
Az OTAS hq-n is mindig érdeklõdnek, hogy akarok e Scarabra vadászni, de visszautasítom a felkérést. Mindig újra megkérdik...
Mivel a fõ sztori nem igazán érdekel, illetve az XTM startoknál nem mûködnek a "gyári" plotok, így minden gyári plot jutalom (hajók, HQ) megvehetõek jópénzért a gyárakban (egy HQ pl 194 millió, de találtam Argon EQ dock, meg egy trading station romot két yaki szektorban, majd azokat felújítom idõvel. Az EQ dock pl 5,5 millió + kb 3 millió értékû egyéb alapanyag...
Elkezdtem fölirogatni, hol milyen roncsot találtam. Van pár érdekesség elszórva a yaki szektorokban, Paranid és Split nagy hajók, Argon állomások, gyárak, de találtam már terran nagyhajó roncsot is, 94 millió + sok millió értékû anyagért felújíthatót...
Ezért a mostani játékomban csítek nélkül még mindig egy M3-al repkedek, és csak akkor veszek fel Plotot, vagy küldit, ha meg is tudom csinálni. A Sohnen hajó koordinátáit nem azért nem veszem meg, mert nem telik rá, hanem mert nem szabad addig amíg csak egy M3-om van...
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Ja. Akinek kell Valhalla össz-visz 10 darab létezik belõle mint roncs.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Dögkeselyûként járkálok a kalóz területekkel határos szektorokban, és gyüjtögetem a kilõtt hajókat, tárgyakat, hajótörötteket. Ebbõl összejött pár nap alatt annyi, hogy van egy teljesen felszerelt Angel-em, 5 TS-em szintén mindennel ellátva, 3 gyáram, meg kihoztam az egyik Xenon szektorból a Centaur-t (volt benne jumpdrive gyárilag, csak EC-t kellett vinni neki), felszereltem amivel csak lehet és dokkoltatom az egyik gyáramban. Ha majd lesz saját hadiflottám, annak része lesz.
Ez kb 30 órai játék eredménye...
Ja, meg csempészkedek kicsit, a kalózokkal, yakikkal alapjában véve jóban vagyok, ellenben a splitek és paranidok már a határszektoraikba sem engednek be, pedig nem bántottam senkit. A harci rangom is csak attól nõtt 5-ösre, hogy "sikeresen" legázoltam pár elhagyott hajót begyûjtés közben...
A paranidoknál és spliteknél eleve -1-es repuval indultam ebben a verzióban, de a felfogadott felfedezõim (feltérképezik az univerzumot, ha nem lövik le õket valahol) itt-ott önvédelembõl összecsapnak velük, ezzel rongálva a híremet náluk...
SaGa
A kérdéses Gömb a Last Frontier szektorban van, ha nem tudsz odaugrani, akkor a Maelstromtól balra lévõ Unknown Sector alatti Unknown Sectorból el lehet érni közvetlenül, a nyugati kapun keresztül.
Ha jól értelmeztem akkor lehet, hogy többször be kell dokkolni, hogy BBS-en beadja.
Leöltem az M6-ot amit kertek elvittem a plutóniumot erre adott egy koordinatat amirõl fogalmam sincs hol van : Shonon Dyson Sphere 0.0.0
Mond ez valakinek valamit ?
Más. Ha már mindenetek megvan, mi az ami élvezetet ad még. Asszem kezdek beleunni, de biztosan bennem a hiba.
Egyszer 30 kishajót (M3-M4-M5) küldtem be, pár másodpercig kitartottak és utána is megsemmisült bármi amit utánuk küldtem.
BUG
Mióta újraraktam a játékomat nem jártam arra, és reméltem, hogy mindenbõl a legfrissebb verzió esetén ez már ki van javítva.
Neked hányas XTM van fent?
4,5 milliárd kp, egy milliárdos komplex, és vagy két milliárdnyi hadianyag a HQ-ban (6 Valhalla felszerelve, 2 HCF, 1 Aegir, 1 Hawk telezsúfolva katonákkal és a gazdasági flotta).
Elérkezett az idõ ............... felmondok a munkahelyemen. <#email>#email><#taps>#taps>
X2-ben a cockpit mutatta meg hogy milyen fegyver van installálva, mi folyik éppen itt-ott, seta jelzõ, stb. Ám az teljesen más feeling volt mint az X3 cockpit modja.
A Kockpit nézet hiánya egyébként ízlés kérdése, nekem nem hiányzik, mert túl sokat kitakar a látómezõbõl, és amiket eddig láttam azok a belsõ nézetek messze elmaradnak a hajók külsõ nézetétõl, eléggé fapadosak.
Vicces sztori: egyszer láttam egy Mammoth belsejét egy bug miatt. elugrasztottam egy szektorba a Mammothom, én meg utánaugrottam, és a hajó belsejében kötöttem ki a Centaur MKIII-mal, de amint a "héjához" értem azt ütközésként értékelte a játék és felrobbantam (szerintem biztosan ki tudtam volna ugrani belõle).
link: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219037
( ne ijedj meg ez a TC-hez van, de teljesen jó a vaniliához is ! )
Mûszer fal be/ki (F1)
célkereszt be/ki (k)
van még automata célrásegítés is a játékban :
Kell a Fight command software hozzá
Pls help!
Thx!
A felvilágosítás amúgy meg köszönöm.
( jól gondoltad megpróbáltam elkapni,de csak kilõni tudtam )
A lényeg hogy az ufó az egy npc hajó, és nem lehet elkapni. Ne is próbáld, ám a kiváncsíság miatt úgyis megfogod próbálni, ne tedd. Én már mindenféle körülmények között próbáltam, a fájlokat is átnéztem, ám a hajónak nincsen cameradummy-ja, se kokpitja, az egész csak egy 3D mesh-bõl, egy pörgõ animációból, egy animált spriteból egy hangeffektbõl, amelynek a hangja volt még annó az X2-ben a spacefly-oké is, és egy scriptbõl. Ennyi.
Az biztos egy Technomágús trükkje 😊 ( lásd: Babylon5 Crusader )
Ismeretlen objectként határozza meg, még nem sikerült elkapnom mert nagyon gyors 350 megy! Scenelésnél se adott róla semmi infót.
[/img]
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Kezd olyan hazai társadalmi helyzet kialakulni. <#falbav>#falbav><#fejvakaras>#fejvakaras>
Katonákat hozzá pedig minden faj megfelelõ 4 állomásán. Ezeket véletlenszerûen adja be a gép, így senkinél nem azonos (tudtommal).
Elõre is köszi
Felvenni pedig úgy lehet, hogy közelebb mész hozzá mint 800 m es retrieve AI / astronaut paranccsal lehet.
Az állomasoknak is megadhatsz 2 milliárdos tartalék pénzt igy nem kell a bank script.
Ja és nálam is pirossal jelenik meg. Ha kiszedtem belõle, akkor kap még egy empty jelzést is a neve mögé.
Hát sajna Asgard pajzsa már nem nagyon bírta, így elugrottam, gondoltam visszamegyek a Hyperion-nal és lelövöm a P-ket, meg a kíséretet. Hát annyira meggyepáltak, hogy azzal is ugranom kelett. Így maradt a Titan. Ez már azért bírja 😊
És ráadásúl elfogytak a katonáim is. De vagy 100 millát összeszedtem 😊
Soha nem örültem ennyire egy Silkworm és egy Thunderbird raksinak....<#taps>#taps>
Amíg rendezem a HQ körüli krízist, szüneteltetem a fegyverszerzést. Mert ugye a Valhallák eszik szépen az arzenált.
Szerintem per. pill. nem tudsz mit csinálni, esetleg próbáld meg más szektorban is. Ha ott is csinálja, akkor ezzel a mûvelettel fel kell hagyni.
Nálam pl. olyan volt, hogy ugrottam egyet egyik Terran rendszerbõl másik Terran redszerbe és a játék elkezdett akadni. Szó szerint értsd, a kép szabályos gyakori idõközönként megfagyott. Tartalmazta a mentett állás is, úgyhogy kellett keresnem egy olyat, ahol jó volt. Azóta ezzel nincs gond. De van sok egyébbel, sorolhatnám még.
( szerencsém is volt mert pont volt egy körözött kalóz vezér is a rabszoldámi között. )
( AI comm.with station->Shell AI ) ezután mag szépen kidob a csomagot melybe át kell raknom az AI-t.
A rabszolgákból meg rájöttem hogy lehet utasokat csinálni ( kidobom õket majd szépen felveszem õket és máris utasok )csak ép nem megyek vele semmire mivel nem tudom eladni.