X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Vagy alt+tabbal nézegetheted játék közben vagy ha nem akarsz ki-be lépegetni, nézheted külön képernyõn ahogy én :)
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
És itt van az azt boncolgató Fórum.
Kicsit cheat -szagú, mert mindent megmutat, a saját állomásaidat is a saját nevükön, ha odébbvonszoltál egy kavicsot, az új helyén mutatja, tehát teljesen interaktíva a játékoddal. Viszont be lehet állítani, hogy csak az általad bejárt szektorokat mutassa, így már nem olyan cheat-szagú.
Pontos használati útmutató a telepítési mappában.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Ott volt egy Valhalla, egy Seth, egy Aegir és egy Hawk. Vissza kellett töltenem, mert nem szétkapták. Nem is értem miért fizetem öket, amikor szétlövik a bevételt!
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Esetleg van egy aszteroida kreáló script (honlapomon is), amivel akkora yieldû kavicsot csinálhatunk, amekkorára van pénzünk.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
-1
-100
Ilyen messze van a nyugati kaputól. Szóval nem találod meg valami közel.
A kapuval egy síkban van nálam. Úgy értem vízszintesen. Tehát ha belépsz a szektorba akkor fel-lene menj csak egy síkban. Pár Advenced satelite talán segítene még....
Nekem a nyugati kapuhoz volt közel. A kaputol nem látható távolságban egy EQ dokk van, benne a Stian. Örzi pár vadász, na meg egy Cerberus.
A vadászokat lekaptam a Cerberust meg odacsalogattam az arra kószáló Xenon P Raider és csapatának. Azok elintézték helyettem. (egy mambám volt csak <#vigyor>#vigyor>)
Miután kivégeztél (vagy kivégeztettél) mindenkit a Stian kidokkol és ugrik egy akkor kitalált szektorba. Azt írja neked, hogy menj utána xy koordinátára. Itt viszont már Aegir és pár nagyobb böszme cucc vár rád. Szintén a Xenonokat vonta be a buliba és azok intézték el nekem a nagyobbakat.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Érdekesség hogy alapból a tulajdonomnak jelöli a játék és Scorp is, pedig nem használok scriptet. (Sector Takeover)
Akkor az EQ-dock bepakolása nekem olyan 10 millámba került volna?!
Csúnya is lett volna. Én 23.000 Cr-t fizettem a berakásért.
Állomás vagy komplexum áthelyezése. A script egy új parancsot tesz az állomás menüjébe: Relocate Station. Kiválasztásával bejön az univerzum térkép, itt ki kell választani az áthelyezendõ gyárat. Ezután újra beadja a térképet, ekkor a TL hajót kell kiválasztani ( saját vagy bérelt is lehet ) A TL megközelíti 3km-re a gyárat/komplexet, és bepakolja, ha van bedokkolt hajó, vagy nincs elég pénz, (a gyár/komplex értékének 1/5-e, mert ennyiért csinálja), netán lövik az állomást - akkor leáll és értesít a gondokról. Ha minden rendben, akkor kiadhatod a TL-nek a célt, ahol kipakolja a complexet... A script a futás végén minden eladható cuccot átlagáron értékesít, és a bankszámládra teszi.
1:hol van a stian? (goner plot 1)
mert elzavarnak home of light-ba hogy ott van egy military depot
de áttúrtam az egész rendszert és sehol sincs ennek a depotnak fix helye van vagy random?
2:hogy tudok állomást vontatni egyik szektorból a másikba?
mert az oké hogy traktor beam meg robotpilótával át a kapun de egy szilikonbányát akarok átvontatni a ore-beltböl red gramble-be és az a szemét bánya a rossebnek se akar átjönni a köv. rendszerbe.
Egyébként az egyik haverom utálja a kereskedést csak is a harc érdekli,és bár õ kiherélte a cheatel a játékot (egy halomnyi pénzt, felszerelést betankolt),de õ így élvezi.Számára így ideális, és amikor rákérdeztem hogy hát mi értelme van az egésznek így? A válasza egyszerû volt és helytálló : "Én egy hatalmas szabadságú ûrszimulátorra, világra vágytam melyet csak a Reunionban találtam meg."
Más: ha Xenon szektort kipucolok és berakok egy trading stationt, akkor már többet nem hajigál be oda a gép Xenon állomást?
Azt viszont érdekes, sõt valóság ízû, hogy miután kitisztítok egy Xenon szektort, a szektorban megnövekedik a kereskedelmi forgalom, azaz elkezdi használni az AL a szektort kereskedelmi tranzit útvonalként.
Arra gondolok hogy ez a játék elsõ sorban egy kereskedõs játék, bár való igaz hogy harcolni is lehet benne. Azonban újra hangsúlyozom hogy a fõsztori mellet a kereskedelem igen erõsen dominál, sõt cheat nélkül nagyon de nagyon bele kell merülni-e az embernek a bizniszbe hogy össze hozzon egy nagyobb bárkát és azt fel is szerelje, nem beszélve egy ütõképes flottáról ! Evvel nem a kedvedet akarom elvenni, távol legyen ez tõlem csak arra akarok rávilágítani hogy ez nem egy Freelancer, starlancer szerû akció játék ! Itt a harcnak, csak másod szerepe van. (legalább is az alap vaniliában )
Azonban mivel a készítõk egy komplex világot álmodtak meg, csúnya szóval élve kilehet pofozni a Reuniont elég jól az akció játékok irányába, vagyis harc, harc, harc . :)
Én magam is inkább a harcos típus vagyok, amennyiben jól gondolom téged is elsõsorban a nagy flották, hatalmas csaták érdekelnének. Nos jó hírem van a játék a felépítésébõl adódóan tudja ezt, a készítõk zseniálisan egy felépíthetõ, saját magad szája ízének megfelelõre alakítható világot alkottak a reunionban.
Na de a lényeg ha csak is harcolni akarsz, és ezt mimnél kevesebb ( macerás ) kereskedelemmel akkor küldj e-mailt és adok egy-két tippet, scriptet hozzá !
A fõsztorit azonban mindenképpen meg kell, illik csinálni, és csak utána jöhet a star wars !!!
Szintén az egosoftnál, a fórumok között megtalálod a Reunion scriptind and modding fórumokat. Az elsõk között ott van a Community script library, ahol tételesen, feladatkörök szerint osztályozva megtalálod azokat a scripteket és modokat, amelyek a közösség által jónak itéltettek és várhatóan nem fognak egymással összeakadni. Ha mégis, azt az adott script oldalán jelölik...
A vadász (és egyéb) wingek kezelésére a legjobb a PiloteAI script, pár oldalon belül (itt visszaolvasva) megtalálod a letöltési linkjét...
http://www.youtube.com/watch?v=amcyqMpOq4g (és mondjuk itt a nagy hajó lövöldözik égbe világba, és meg vezetek egy vadász századot, meg vannak még rajtam kívül is ilyen "vezetõk", akik szintén vezetik a vadásszázadukatpl 25 vadász van abból 1el én vagyok 4en követnek ez 1 csapat, aztán köv 5 vadász annak is van vezetõje, és azok mennek az után)
De lenne még 1-2 kérdésem. A bonus pack miket ad hozzá?
A másik az hogy milyen scripteket javasoltok felrakni, vagy ha most nem tudtok fejbõl hol van olyan oldal ahol fel van sorolva egy csomó és le is lehet tölteni õket? Pl ilyen scriptekre gondolok, hogy: Van mondjuk 10 vadászgépem, és kiadhatok nekik ilyesféle parancsot, hogy 5 vadász védje ezt a szektort másik 5 meg védjen másik szektort, és ugyanezt nagy(M2, M1) hajóknak is. Meg hogy a xenon szektorok környékén jobban nyüzsögjenek az ellenfelek, mert ami most van annál nem igazán jeleskednek, 2-3 m2 osztályú lehet pár vadásszal meg max 1 m6 osztály és kifújt. És még 1 scrpt amivel el tudom intézni mint már írtam, hogy tegyük fel behatolok a flottámmal egy xenon szektorba, viszek magammal sok vadászt és pár M2-M1 et és ilyen parancsot kiadni hogy a nagyok gyepálják õket a vadászok meg engem védjenek/kövessenek/támadják azt amit én/szabadon gyepáljanak?
Vajon elkezdik gyepálni baráti társaimat?
( kb. 20-30K,J vegyesen + az aprók / szektor )
Ezért is halad ilyen lassan az üzlet.
( Hárommal már megvagyok, teljesen eltûntek a szektorból, Kha'akokat nem lehet lenyomni véglegesen csak a bázisaikat lehet megsemmisíteni. )
Pár telepítésen már túl vagyok, mióta létezik az X széria (minden részt a megjelenéskor szereztem be). A legutolsó két telepítésnél, ha elõbb raktam fel az XTM-et, mint az általam használt scripteket, akkor induláskor mindig volt valami hasfájása. Minden kidokkolásnál nyafogott, hogy látja, hogy fent van az XT?M, de valami nem stimmel, ismét fel kéne rakni.
Egyszer már kikísérleteztem, hogy melyik scriptcsomag dat/cat fájlját nem szereti, ha késõbb töltõdik, mint õ maga, de elfelejtettem és nincs kedvem megint kitökölni. Meg ha valaki nem ugyanazt a készletet használja, másik hasonlóba futhat bele. Biztos ami biztos, a legjobb a végére tenni, fõleg, ha olyan telepíti, aki még nem szembesült az X széria scriptelési dolgaival.
Volt olyan xtm verzió, amit kötelezõen utoljára kellett telepíteni.
Telepítési menet: felrakod a Reuniont, arr ráhúzdo a Ru 2.5 patchet, az, hogy melyiket attól függ, milyen verziót telepítettél. Ha az eredeti gyárit, akkor az 1.0-2.5 patch kell, ha egy késõbbi vagy kalóz "kiadást", akkor azt, ami ahhoz kell.
Ez után felrakod a BonusPack-ot.
Itt kétfelé válik a dolog. Ha az XTM-en kívül más modot és scriptet is akarsz használni, akkor elõször azokat kell felrakni, majd a végén az XTM-et (átnevezve a cat-dat fájlokat a következõ sorszámra.
Ha a modok közöt cockpit, hud vagy beckground (a szektorok kinézetét módosító) is van, akkor ezek kerüljenek a legvégére, az XTM utánra...
Durva egy jószág, tényleg igaz, amit irnak róla, igaz az EC-t is zabálja, célszerû utána kötni egy Asgard-ot tele EC-vel.
Sikerült is vele kilõnöm azt a K-t, ahol kifagyott. Ez már a Q-k után volt...