20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Yossarian
    azt olvastam, hogy csak néhány szerencsésnek megy kábelezés nélkül az eszefnájtmerrel. Én meg már ismerem a szerencsémet :D
  • o0tomy0o
    SfNightmare, az a progi tényleg jó és műxik, tök egyszerű használni és semmit sem kell húzogatni...
  • Yossarian
    de én használom őket
  • goyo2
    Én nem huzogatom. (Vissza se dugom)
  • Kockáspiton
    A fórum updatelve!
  • Yossarian
    gamecopyworldön láttam noDVD patchet. Van olyan akinek megy vele kábel húzogatás nélkül? Én addig meg se szereztem, amíg húzigálni kell, de akkor nekiállnék, ha valaki tudna vmi biztosat mondani...
  • MorGanN
    Jaja, jól gyanitod ;-)
  • o0tomy0o
    Ugye jól sejtem hogy az előzőleg elhelyezett kész gyárat már nem lehet átteni máshova?
  • goyo2
    Hát ez csöcs
  • Mayan
    Ujabb kerdes a faq-ba. :)

Alapvetoen igen. Bar van egy asszem System override software-nek nevezett cucc a kalozbazisokon, amivel lehet hajobol is elfoglalni, viszont ez illegalis! Es rohadt draga. :)
  • goyo2
    Kérdeztem pár napja, hogy a claim gomb csak szkafanderben működik? Tapasztalat?
  • o0tomy0o
    Köszönöm, ez segített, mostmár nyomul az UT

De 5 perce még úgy volt hogy a gépnek annyi mert összezúzom egy kalapáccsal.... összejött 8-9 milla, mondom akkor ideje letenni első gyáram alapjait, kértem egy Mamoothot hogy segéjjen elszállítani egy SPP-ot egy másik szektorba, szépen felpakoltunk, én előrementem, kijelöltem a pozisönt, a kis drága is megjött, és már amikor ott volt a helyén ahova állnia kellet nyomni akartam a Com-on hogy dobja ki a cuccost erre megakad az egész és lefagy a gép...várok 2 percet de még mindig nem mozdul semmi sem. A játék megállt, lefagyott, a gép is vele.... szóval bíztató az első gyár telepytése.
  • Kockáspiton
    Ok, updatelem, csak most sajnos nem értem rá, de holnap meglesz.
  • Mayan
    Fight software 1 es 2 is kell neki.

Sector Trader to Universe Trader

This is the confusing bit. There are always lots of different ideas on the forums about what you NEED to start universe traders. After many hours of testing and retesting this I believe is the definitive list.

• A level 8 (or higher) sector trading ship
    • Trade Software Mark 1 (usually built into TS class ships)
    • Trade Software Mark 3 (needed for sector trader anyway)
    • Fight Software Mark 1
    • Fight Software Mark 2
    • 25mj Shield

This is all you need then the universe trader option should light up in your trade commands menu and you can go universe trading. Below is a list of common things you DON’T NEED to start universe trading

• jumpdrive (see below)
    • Trade Software Mark 2
    • Navigation Software
    • A Weapon
    • Trading system extension
    • Best Buy/Sell Locator
    • Triplex scanner

Kockaspiton, ha mar kiharcoltad ;) hogy a te faq-s legyen fent, nem frissitened ilyen kerdesekkel? Ez is mar legalabb harmadszor hangzik el.
  • o0tomy0o
    már végigfutottam a fórumot a játék megjelenéséig... az lenne segítség ha valaki pontosan tudná hogy mik a feltételei. Pilóta level szerintem megvan, a hajó felszereltsége is jó, szoftverek fentvannak amik vannak... egyszerűen tanácstalan vagyok
  • Argonau
    Uni trader-nek külön kritériumai vannak. A pilóta level 8, kell jumpdrive, MK3 trade szoftver a hajóra, stb. Olvasd végig ezt a fórumot, sokat segítene, hidd el.
  • Argonau
    Ennyi. Legalábbis az újabb patch-ig. Egyébként a legtöbb kérdésre van válasz a kézikönyvben. A kézikönyv meg az amaro.uw.hu-ról letölthető. Csak nem tudom, a gazdája miért nem ír ide néha.
  • o0tomy0o
    Igen, én is úgy tudom hogy ennyi a max amit állítani lehet. Sajnos
  • Nwis86
    vaki az #1200 as kérdésemre vamit? legalább mondjátok azt hogy nem lehet bealítani több dolgot de vaki írjon már valamit
  • o0tomy0o
    És csak akkor tud universe trade-elkedni ha van egy saját bázisom?
  • Argonau
    Saját, megvásárolt gyáradat tudod csak beállítani homebase-nak.
  • o0tomy0o
    jah, homebase-t hogy állítsak be? próbáltam de egyik szektorban sem volt választható állomás, mármint amennyiben néztem...vagy egy shipjardot kell bejelölni?
  • o0tomy0o
    Már nincs benne EC...eladta, ofkorsz sector trading alatt... bárhova indítom nem engedi az UT-et, Jumpdrive-al is ugrattattam már, lassan 7 milla van a számlán, legalábbis a pilot menüben annyit ír, vagy külön nyitnom kell egyet a rájfájzennél?
  • Kockáspiton
    Az a 2000 e-cell sok szerintem ne rakj bele semmit, egyszerűen indítsd el egy olyan szektorban ahol van spp, a problémad az lehet, hgoy nincs pénze amiből vásárolhan, ha nincs homebase beállítva neki akkor a te számládat használja ha ez alacsony akkor nem tud annyi profitot termeln, ha van beállítva ellenőrízd hogy legalább 100000 cr legyen rajta.
  • Kockáspiton
    Nem találtál patchet a hivatalos oldalon?! Na nézd meg jobban:
    http://www.egosoft.com/download/x3/patches_en.php
  • o0tomy0o
    pls valaki segítsen, nem igaz hogy mindenkinek jó nekem meg nem
  • goyo2
    Én azt hittem a gyár szállításáról kérdezett.
  • o0tomy0o
    Lehet az a baj hogy van benne "built-in Trade Command Software Mk1" ?? mert már mindent tettem bele...minden szoftvert belepakoltam amit csak találtam
  • MorGanN
    Sajnos passz. Nekem egy fullos Mercury-m volt (minden létező extension-nel).
    Még fight command mk2 is volt rajta. Mire Universe Tradert akartam belőle csinálni, addigra már az Argon Prime teljes környezete be volt teritve satellitekkel is. Szóval nem tudom pontosan, mi a minimum config egy UT-nek :(
    Én annyit tudok, hogy 1x25MJ pajzs, trading ext, trade software mk3 biztosan kell hozzá és legalább lev.8-nak kell lennie. Lehet, hogy egy fight command mk1 is kell??? A Best buy/sell nem alapfeltétel, mert én is csak később tettem rá. Sajnos nem tudom...
  • o0tomy0o
    :( tettem rá 1 25MJ os pajzsot de még mindig inaktív az összes gomb kivéve a sector trade-t :(:(:(
  • Nwis86
    vaki +tudná mondani hol lehet a grafikát részletesen bealítani? mert én csak a felbontást a Textura és a shader bealítást találtam+ vagy ennyi lenne a max alítási lehetőség? Árnyék +stb nincs?
  • kisviku
    Én jól jártam az Argon Mammoth-al.
    Annek ellenére, hogy egyik-másik fegyver teljesen alkalmatlan bármire is, a 60000-es raktér+ a sebesség kárpótol.

Milyen a Lasertower?Olyan mint X2-ben?Nekem ott nagyon bejött.
  • MorGanN
    Hmmm ilyet kérdezni...
    Mondjuk első körben Google a te barátod...
    Második körben én egyből elmennék a www.egosoft.com-ra, mielőtt ilyet kérdezek.

De a lusták kedvéért : http://www.egosoft.com/download/x3/patches_en.php
  • MorGanN
    Úgy tudom, hogy az Universe Trader-nek legalább egy 25MJ-os pajzsra van szüksége. Ha az is megvan, akkor passz...
  • gizzda
    Sziasztok megtudná valaki mondani melyik a legfrissebb javítás és honnan tudom leszedni...itt az F.A.Q-ban azon az oldalon ami meg van adva nem nagyon találtam Pchet....Valaki be tudna linkelni egyet? Köcike
  • o0tomy0o
    Esetleg valaki tudna segíteni abban hogy hogyan kényszerítsem universe trade-ra a SF-em? A hajó tartozékai: egy trading system..., egy jumpdrive 2000 egység EC-vel, bestbuy/bestsell locator, Mk3 as trading system (asszem ez a neve) ofkorz, egy pilóta 10 es rankkal (legalábbis a neve mellett ez van, meg ez a neve elött "Senior Paymaster"). Nos mi kell még? mert a trade menüben csak a "sector trade" választható :(
  • Zsolo007
    Optionsban :D

nem, attól függ milyen az asteroida yieldje...minél nagyobb annál jobb :)
  • Gryllus
    köszi a válaszokat. Tetszik a reakció sebessége a fórumon. :)

Viszont generálok további kérdéseket.

10x-es SETA-t hol lehet szerezni?

Akármilyen asteroidra akármilyen mine-t lehet telepíteni, ugyanolyan jól fog termelni?

• Zsolo007
    7. Én tudtam repet növelni kalózoknál x2-ben :D
    Segíteni kell a hajóiknak raidekben, meg mindenki mást ölni kell aki a területükön halad el :D
  • Kockáspiton
    "kevesebb kereskedő megy be hozzád" hát az nem valószínű hogy hozzám akár egy is bejutna... Az egyetlen kapu a szektoromban az egyik legnagyobb xenon sectorra nyílik, de ha akár egy is bejutna akkor is ott van az az 50 lasertower, egyébként a saját szektor lényege az hogy odapakolsz fegyvergyárakat és ott tartod a gonosz flottádat amivel később az univerzumot akarod elfoglalni. Egyébként fejlemények: a régi ore complexem megépítése után néhány órával később már be is terítettem az egész piacot, nem lett olyan profitáló, ezért visszatértem egy régebbi savegamhez, no problem gondoltam, vettem a pénzből később egy split elephantot, aztán belekezdtem az inváziómba, végül elbuktam és visszatértem egy elephant megvásárlása előtti save game-re, mivel nem voltam megelégedve az elephant kis rakterével ezért inkább a boron orca-t vettem, most éppen a bázisomat építem és ide dobálom ki a piratektől elkobzott spaceflyokat.