X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Halljátok megvettem az otas HCF et, de nem tudok a mercurymmal bedokkolni rá, miért nem tudok? Vagy lehetséges mercuryval bedokkolni, vagy csak rossz helyne keresem a parancsot, vagy kell rá valamit venni? Mert egyenlõre csont üres.
maniac78
Az X univerzum állandó? Mármint, a xenonok respawnolnak, de akkor minden más is?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

A minap beparkoltam egy ASgard-al a Goner Aran-ba. Hát mit ne mondjak elég hülyén néznek ki. Szabályosan kettévágják egymást.
MEgoldhatták volna valahogy okosabban is.

Pedig remek ötlet, hogy dokkolni lehet rá. Egy Q vagy Custodian esetében még jól is néz ki. Na de ez ??!

Szerintem csináld meg a Boron Krait küldetést. Nem könnyû,de ha van 20 millád akkor annyiért lehet venni valami ladikot amivel meg lehet csinálni. Persze nem lesz egyszerû.

De a küldetés végefelé kiszóródik a Boron Orcaból pár láda amik 130 millát érnek összesen.
Szóval megéri befektetni ebbe azt a 20 misit.

DE MENTSÉL ELÖTTE EGY JÓ NAGYOT AMIRE NEM MENTESZ RÁ. (ha mégsem lenne elég neked 20 milla egy megfelelõ hajóra)
A küldetés végén a Tigristõl nem kell igazán félni. Az állomással lesz elfoglalva. Persze odapörköl párat de fontosabb neki a bázis.

Igazából repu annyira nem probléma, paranidoknál csak kereskedéssel lassan m7re elég rangom lesz.(2 complex van ott + n , tehát egy darabig sztorit se csinálok, mert az paranid repu romlással jár.)
RJoco
Viszont adott fajnál repunövekedést okoz, mégha az állomást nem is tudod kilõni (azért úgysem kapsz semmit csak a küldihez kell)

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Jó hát a 40ksokba nem igazán fogok bele, mert azért annyit meg nem ér. :S Egy jó kis soyahuskal való forduló jó esetben 200kt is hoz, és azzal el lehet egy darabig kereskedni, ha a soyahusk elfogy, ami szinte lehetetlen, akkor veszek soya beant és adom a soya husk gyárnak max áron.
maniac78
<#lama>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
Valósznû a drágábbakhoz kell valamilyen szint, mert a 10-20 millásakat nekem sem dobta még be. De azokhoz nagy hajó is kell mert elõször K-k, meg J-k védik és állomást is el kell pusztítani.
A 40k-sat fogadd el, csak egy P, meg néhány kisebb hajó védi elõször. Aztán minnél többet csinálsz, annál többet fizet, persze annál erõsebb védelem lesz. De olyan hajód is legyen, amivel el tudsz pusztítani egy Xenon állomást.
Még jó pénzt hoz az M5-ös szállítós küldi. Kell hozzá egy gyors M5 mondjuk Starburst, Arrow, aztán mehet a menet. Mindig vidd tovább az utast, annál többet ad. Hamar 100k ölé ugrik a kereset és viszonylag gyorsan megy.

Ahha már csak össze kell kaparnom vagy 60 milliót. Nem lesz gyors. Az ilyen xenon irtós küldetések hogy vannak? Látom az oldaladon írva, ennyit meg ennyit fizetnek, de én még nem láttam olyat mai 40knál többet adott volna.
RJoco
Nem, a trasporter device-szal mindent át tudsz pakolni, a szoftvereket is.
A Goner Templomban találsz ilyet.
Az átrakáshoz mindig 5 km-en belül kell lenned és akkor ha kijelölöd a hajót, amivel cserélni akarsz és megnyomod az 'i' betût megjelennek még lehetõségek a megjelenõ panelon.

Szerintem én a kisebb falatokkal kezdem a foglalástpl egy xenon p raiderrel aztán ha belejöttem, akkor madj jöhetnek a Qk. Ja és olvasgattam már hogy a katonákat valami transporter devicevel tudom átküldeni, olyat hol tudok szerezni? Másik meg a docking computert hogy rakom át? Nem csak állomáson lehet átrakni?
RJoco
Elöbb HCF-et vegyél, mert utána dõlni fog a lé!
Az igaz, hogy nem lesz egy egyszerû dolog, de P Raider-eket simán lehet foglalni vele és 10 milla csak a gép. Nézd csak meg az oldalamon a képeket, mindegyik P Raider ugyan abban az árban megy.
Hogy hogy csináld: Lelövöd a pajzsot, majd átküldesz min. 200 katonát, elvileg ennyi elég. Aztán elhúzól tõle 4,5-5 km távra, mert onnan még megy a transzport. És a manõverezõ rakétákkal (WASD) kikerülöd az esetleg feléd tartó PPC-ket. A kis hajókkal nem kell annyira foglalkozni, de ha zavarnak, akkor foglalás elött lõdd le azokat másik kisebb hajóval pl. Hyperion és aztán ess neki az M6-nak. Viszont ha nem zavar, akkor mindenképp ajánlott foglalás után átdobni a szerzeményre a Docking Computer-t, aztán magunkat és mily jó, hogy a HCF tud hordozni M6-ot, gombnyomásra bent vagyunk és ugorhatunk is, mielött a kicsik szétszednének minket.
Q-t is lehet fogni ilyen módszerekkel, akár szét lövöd a kis hajókat, akár nem, sõt az egy kicsit egyszerûbb is. Ha oda átment jó 300 katona - ilyenkor már csak 200 vagy az alatt van neki, akár el is ugorhatunk. Arra persze vigyázzunk, hogy a kicsik majd neki esnek. A P-ket mindenképp érdemes leszedni. Egy Q ára olyan 30 milla, szintén van képem róla. Szal' ezzel gyorsabban szerzel pénzt és nagyobb hajót, mint bármi mással. Viszont a katonák is pénzbe kerülnek és nem olcsók: 520 Marine * 20.000 Cr. Nagyjából kicsit több, mint milla, ha jól számolok, de ebbõl simán megvan 2 P Raider vagy 1 Q, de lehet 2 is.
Sok sikert!

Az otas hcf egymagában elég elfoglalni egy hajót?Mármint értem én ezalatt, hogy ugye van a HCF és mittomén kell még egy másik amivel szétkapom a pajzsot, aztán otas, vagy lebontom a pajzsot az otassal, mennek a katonák, elcsusszanok onnan, persez tovább lövök ion disruptorral, aztán szépen meg is van?Mert ha kell másik hajó is , akkor nehéz lesz 2t összeszedni egyenlõre, és akkor nem otast fogok elsõre venni, mert az a drágább(50 milla + fegyver+pajzs), ebbõl meg nekem össz vissz 20 milla van meg.
RJoco
jûpí, hogy mennyi eszük van ezeknek a logitecheseknek!
Az egész billentyûzeten úgy variálható a gomb, ahogy akarjuk. Az angol kiosztás tartalmazz a lehetõséget a németre, csak 4 gombot kell beszerezni hozzá és beilleszteni a megfelelõ helyre!

RJoco
Hajó vételhez nem kell dokkolni, elég ha kijelölöd az állomást és úgy veszed meg.
Ha nagy hajót veszel, akkor nem is célszerû a szektorban tartózkodni, mert könnyen baleset történhet. Én igy jártam a HCF-fel, belement az OTAS HQ-ba. Aztán inkább átmentem a másik szektorba és ott vártam be.

mármint dokkolni, ez a szó lemaradt :p

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

otas/terran/terracorp shipyardra nem is fogsz tudni. Ha megveszel ott egy hajót akkor az rögtön a scriptel hozzákapcsolt equipment dockba fog kerülni. Ha egy hajót át akarsz küldeni a shipyardba, van egy olyan additional ship command parancs, hogy send to shipyard ha jól emlékszem. TErmészetesen dokkolva kell lennie eközben.

Jó így hogy mondjátok nekem is eszembe jutott, hogy a hajó menüjében meg lehet nézni a fegyvereket, meg hasonlókat. Meg is vettem , fel is szereltem, az otas hqra is be tudtam dokkolni , de az otas shipyardra még mindig nem, de egyenlõre nem is baj, madj rájövök késõbb, úgysincs egynelõre annyi zsém, hogy vegyek valami hajót. De ha már a lóvénál tartunk melyik az a gyár ami jól adja a pénzt? Mert most be akarnék valamibe fektetni, de nem tudom mibe kéne . Van egy soya babot termelõ complexem , van egy soya huskot termelõ complexem( a soya huskos jól adja 10 millió van nála, 40milliónál veszem el tõle a pénzt egy m7esre 😄) Aztán van még plankton farmom, na ilyet ne vegyen senki, van egy teladianiumom a boronoknál, ez is egész jó, van egy flower farm, elején jó volt most meg már .... Most arra gondoltam, befektetek egy teladianiumba, vagy bogasbaa paranidokhoz, de nem tudom hogy megérné e , mert ahogy számolom elég gyorsan tele lehet rakni a gyárakat (14 gyár van ami megvenné ezeket a termékeket, és egy darab ellátó sincs)Esetleg solar powerplant valahova M es az mennyire adja jól a pénzt?
RJoco
most hogy mondod!...
de minek találni? hisz van az a Paranid Shipyardon és ott is meg lehet nyomni az i betût

maniac78
Legjobb tudomásom szerint 5km a docking computer hatótávja. <#ejnye1>

Az Otas-hoz ugy tudsz bedokkolni,hogy ha megvan a bázis,akkor kijelõlöd a headquarterst,tehát nem a shipyardot!Aztán shift D és legalább 20 km-re kell lenni,mert közelebbrõl nem nagyon megy.
maniac78
Ha kijelölöd a hajót akkor a command menü felett, van egy olyan dolog, hogy info. Kávét nem fõz neked, de a kérdésedre a választ megadja.

bazz, benne van a játékban, csak találni kell eggyet.

RJoco
IRE, PAC HEPT, PSG A,B
3x125MJ

Egy paranid Nemezisre milyen fegyvereket ajánlotok? Egy sima nemezisre (nem mk3) ja és mekkora pajzsok férnek rá és mennyi? Mert nekem régen megvolt ilyen lista a hajókról, mivel lehet õket felszerelni, de már nincs és a régi amaro oldalról töltöttem le, az újon meg nincsenek fent 😞
Megtaláltam kössz. Már csak az a probléma, hogy nem tudok se az otashoz, se a terranokhoz dokkolni, de ezekszerint az otashoz akkor muszály lesz megcsinálnom a Maelstromban lévõ küldiket.
RJoco
Ha megkérdezel a szektorban egy hajót, akkor az is megmondja ám!
Vagy ha elnézel déli irányban, akkor talán még láthatod is. Persze ez a nyugati kapunál történik (nézelõdés). Vagy csak egyszerûen elindulsz egyenest dél felé és észre fogod venni. Annyi módja van ennek. És persze ott a Scorp map.

A Terran kapu csak a sztori megcsinálása után lesz. Feltéve hogy sztori módban mész, különben be kell kapcsolni, ahogy lentebb irták.

maniac78
Játékból milyen gombbal lépnél ki? Ott megtalálod. Otas shipyardhoz javaslom Scorp's mapját beszerezni. Esetleg sorban megcsinálni a dolgokat, Maelstormban megkapod az elsõ OTAS plotot, ami után kézenfekvõ, hogy a SY koordinátáit is!

Saga és ez az options ez merre van? Mert amikor elindítom a játékot nekem 2 fajta van az optionson belül video és sound... Vagy ez az options már a játékon belül van? És ha igen melyik gombal lehet elõhívni?
Options -> Game options -> AI...

Megtaláltam ezt az al..XTM.NoPlotAddTerrans nevû fájlt a cript mappában. De hogy kell ezt aktiválni?
Scriptet nem raktam fel egyet se, szoval azzal nem lehet baj. Azon mit értessz hogy rohadtul kint van? Merre melyik irányba kell mennem, hogy meglássam, mert én asszem elindultam valamerre de mondjuk nem is mentem annyira ki. Azt meg hogy : Add terrans to non plot game az merre van? hol keressem?
ha nem instalálja fel rendesen a scripteket, akkor annyi. Az otas bázis az rohadtul kint van a szektorból akeela's beaconben, a földi kaput meg ha nem rakta be a plot után, akkor van egy olyan AL plugin opció, hogy: "Add Terrans to non-plot game" azt aktiváld. Ha akkor sem jelenik meg a kapu, akkor koniec.

Én ezt nem értem. Nem találom a heretics endbõl a terranokhoz vezetõ kaput, nem találom akela beaconben az otas shipyardot:S Mi lehet a baj? XTM-mel lenne valami baj? De nem hiszem mert pl M7 van wepon platform van, mercenaryk, marine... katonák vannak, vannak az új hajók fajonként, amik gyártanak ezt azt, vannak az mkIII... vannak új fegyver gyárak, és vannak az új szektorok, de akkor miért nem találom az otasokat, és a heretics end i kaput,viszont ma láttam egy unknown M6 ost valószínû shonen lehetett.
A terranokhoz hogy jutok el? Addig oké hogy Heretics endbõl, de nem találom a kaput:S Most a XTM telepítésnél rontottam el valamit(pedig van minden M7, új szektorok, mercenary...) vagy a sztorit kell csinálni, és úgy lehet majd csak elmenni a terranokhoz?

Apropó, az otasok merre vannak? Mert én még 1et sem találtam.
Köszönöm!
RJoco
M6

Otas HCF-el melyik a legkisebb elfoglalható hajó?
RJoco
Érdekes, eddig én úgy tudtam, hogy a sztoriban lévõ hajók, állomások nem megsemmisíthetõk. És tapasztaltam, is, hogy sem az Argon One-t, sem olyan gyárat, amit szkennelnem kellett a vége felé nem lehet kilõni.

Nemsokára lesz a G15-ös billentyûzetemben í betûnek hely, így eladó egy G15-ös angol kiosztással. Az LCD számomra nagyon hasznos, bár ezt más vitatja, de hát kinek mi nem igaz?! Akit érdekel az e-mail-ozzon, mert az itteni priviket ritkán olvasom.

nem, akkor rendbe van. Összesen 4 hajót hajót hagy maga után a fõ sztoriszál: egy mercury-t, egy nova-t, egy perseus-t, meg az argon one-t.

??? Túl vagyok a a fõ sztoriszálon... Leküzdöttük a Khaakokat, a Heretic's Endbe be sem tehetem a lábam a Föld-flotta miatt, a Bala Gi megvolt, most gyûjtöm a pénzt a Stationra...
Mellékküldi nem lehetett?

Si vis pacem, para bellum.

azok a fõ sztoriszál hajói, nem kellett volna bántanod õket. Most lehet hogy nem fogod tudni majd megcsinálni a plotot.

Üdv! Na most ilyenkor mi van? Duke's Domain. Nézegetem a térképet, ni, egy gazdátlan Nova. Meg egy Perseus. Nosza vigyük haza. A Perseust megcsíptem, küldeném valahová, nem lehet neki parancsot adni! Be tudtam szállni, lehetett vezetni, de a semmilyen parancsot nem adhattam neki, még dokkolni is manuálisan kellett. Nemhogy nem fogadta el, egyáltalán nem is volt Command menüpont. Eladtam, nem tudtam vele mit kezdeni. Aztán megyek a Nováért. Ott meg nem kínálja fel a CLAIM parancsot még 5 méter távolságból sem! Belelõttem egy rakétát, hátha csak alszik az ürge, de semmi reakció. Más látott/tapasztalt ilyet? (2.0 vanilla)

Si vis pacem, para bellum.

teladikkal ne kezdjél, mert nekik ilyen hosszú a nevük. Script editorral meg lehet nézni, ám az túl bonyolult nektek 😊

RJoco
Hát erre mondanám, hogy jelöld ki a hajót és nézd meg a billentyûzet LCD kijelzõ megfelelõ panelján, mert az kiírja, feltéve ha van ilyen billed.
Úgykülönben ez tényleg egy nagyon jó kérdés.

RJoco
Így van, a hajófoglalás egy nagyon jó kereseti lehetõség, csakhát azzal nem nõ a Terran repu.
Épp ezért is érdekelne, hogy pontosan hogyan is mûködik az a Commodity Logistics szoftver, mert ha jól tudom, akkor ezzel lehet idegen-idegen között autómatikusan árut cserélni.

Nekem is lenne egy kérdésem.

Van egy universe traderem ami már jó rég óta megvan és kíváncsi volnék, hogy hányas szintû már. CSakhogy a pilóta neve olyan hosszú, hogy nem látszik.

Van valami megoldás?

Station trader és station manager scripteket ajánlom feltelepíteni. nem tudom már melyik csinálja, de lehet ilyen parancsot adni a hozzárendelt hajóidnak, hogy: Export from station vagy import to station.

Ennek hatására a hajók (ha van jumpdrive) elugranak az árúval az állomásig meg vissza.
Ez kissé gyorsabb kereskedelmet tesz lehetõvé. Ráadásul kibõvítheted a hatókört is.

Szerintem inkább vegyél egy Otas HCF-et és foglalj magadnak amilyet akarsz. ez olcsóbb és izgalmasabb. Ettõl meg mehetnek a gyáraid még mellette. Bár igaz szinte felesleges mert a hajófoglalás jó pénzt hoz.

Minden gyár hozza stabilan a pénzt. Eleinte mindig jobban megy,de aztán telítõdik a piac. Velem mondjuk volt, hogy kib@sztak,mert teladium gyárak települtek a közelbe és tõlem már nem vettek.
Vagy csak a régieket építették vissza....

Nézz körbe, hogy mibõl hol van hiány. És ha sok gyár igényel x anyagot akkor olyat telepíts oda.
Igazából akkor hozzák a jó pénzt ha már teljesen önellátóak.