X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örülök, hogy sikerült felfognod a kérdésem értelmét, csak az nem tudatosodott benned, hogy azt neked tettem fel. <#buck> Te sírtál ugyanis, hogy úgysem mutat semmi értelmeset a kijelzõ. Erre kérdeztem én, hogy ugyan mi értelmeset kéne? Másrészt azért nem árt, hogy a pajzsokról, sebbeségrõl, energiáról, fegyverekrõl tudsz vmit. Meg ugye a célzás sem mellékes...

Egyébként ha zavar a sok kijelzõ tényleg szamarat vezess, ne ûrhajót! <#awink>
[Jakuza]
Meg mindig jobb egy kijelzo, mint lovagolni mondjuk az U.S.S Defiant tetejen egy szenasszeker kepzettel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Zsolo007
Star Trekben mindíg is a tetõn volt a híd 😊 ÉS ott még ablak sem volt csak kijelzõ 😊 Nesze neked sci-fi.

De ez nagyon lol: sci-fi szimulátorral sci-fit hogy szimulálsz? 😄

Szal egyszerûen annyi, hogy ha az ember egy sci-fi szimulátorral játszik, akkor hajlamos elszakadni egy kicsit a valóságtól. Most viszont kénytelen lennék egy olyan brutális perspektívából végigtolni a játék nem kis részét, mintha fenn ülnék egy szénásszekér tetején valahol Cegléd felé. Ez így nem oké, jelenleg a XXI. században vagyunk, a game meg a XXV-ben játszódik (vagy vmi hasonló), nem pedig a XIX-ben vagy még korábban. Ennél még az is jobb lenne, ha csak normális külsõ nézet lenne, de gondolom a cockpitekkel együtt azok sincsenek készen. <#mf3>
Itt sem fogsz jobban látni, mert az ûrhajó törzse alulról mindent kitakar...

Szerintem ez a megoldás a lehetõ legrosszabb, ez egy vicc. Ennek így már semmi köze egy ûrhajószimulátorhoz. Eddig az X-sorozat az is volt.

Másik: ez egy sci-fi. Valóban, kevés "értelmes" dolog van benne. Példa egy másik játékból: nekem fogalmam sincs, hogy mi az a stellar konverter, de az biztos, hogy igyekeztem minél elõbb megszerezni, mert azzal lehetett a legjobban írtani az ellent.
Zsolo007
Hát inkább nem vitatkozom veled.
1. Mert nincs értelme 😊
2. Mert nem tudjuk, hogy milyen is lesz valójában a megvalósítás...

Majd ha játszunk a gémmel megvitatjuk, hogy mennyire jó vagy nem jó a pilótafülke...Mert az egy dolog hogy az X2ben nem szerettem, mert gátolta a látásomat, attól még lehet hogy az x3ban annyira hiányozni fog hogy nem fog tetszeni, mondjuk az tuti, hogy nem ez lesz ami vissza fog riasztani esetleg a játéktól, sokkal inkább a gépigénye 😊, de remélem gond nélkül futni fog, különben kitépkedem hajszálanként a hajam 😊

[Jakuza]
Engem meg az zavar, hogy kint allok az urben egy urhajo tetejen, egy allitolagos urhajoszimulatorban.
Vagy ez egy ursetaszimulator program lesz ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Zsolo007
Hát érdekes engem mindíg zavart a pilótafülke. Amúgysem érte mit sírtok. Nincs mûszer a mûszerfalon ami értelmeset mutatna, szal....engem inkább zavart...

[Jakuza]
Attol meg nem lesz olyan erzese az urhajosnak, hogy a hajo tetejen uldogel.
Ezert nem jatszok az Eve onlineval sem, hiaba mondjak milyen jo jatek, de nem vagyok hajlando magamat alltatni veled ellentetben azzal, hogy igy kell kineznie egy urhajo szimulatornak.
Ha arcade urhajos jatekra vagynek, akkor megfelelne barmelyik oldalra scrollozos marhasag.
Szep is lenne ha a vadaszgepszimulator jatekokat is igy adnak ki aztan rafognak, hogy azert ilyen mert arcadositottuk.

De az sem túl realisztikus, hogy az ürhajó tetején ülünk a semmiben, és ott vezetünk. A csaták megvalósítása meg szerintem így érdekes lesz.

Jó, spórolnak egy hónapot, de a játékélménybõl legalább 25%-ot levonnak, ha nem többet. Egy ilyen kaliberû játéknál a pilótafülke eléggé fontos szerintem. Egy könzolos lövöldözõs programnál belefér az, hogy nincs pilótafülke, de itt nem.

Abban bízom, hogy talán egy késõbbi patch-be beleteszik a mûszerfalakat. Speciel én enélkül nem vagyok hajlandó megvenni a játékot.

[NST]Cifu
Attól függ, én személy szerint nem kifogásolom a pilótafülke nélküli nézetet. Ha racionálisan nézzük, a nagy "szélvédõs" nézet végülis elég arcade dolog, minek kinézni az ablakon, ha úgy sem szabad szemmel vezeted a jármûvet. Lásd valóság: az amerikai és orosz ûrsiklókon kívûl ott sincsenek nagy frontoldali ablakok...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Úgy, hogy ezzel jókora idõt spórolnak meg a fejlesztésnél. Csak gondolj bele, az X2-ben 5(+1) faj, és több, mint 30 vezethetõ hajó volt. Ha ennyi hajóhoz akarnak új pilótafülkét csinálni, akkor a grafikusok ezen fognak vagy egy hónapig dolgozni. Õk inkább mást tartanak szem elött.

Amúgy én sem rajongok a pilótafülke nélküli nézetért, dehát ez van, túl fogjuk élni valahogy...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[Jakuza]
Ha nem lesz benne urhajofulke, akkor nem is fogok jatszani vele.
Vagy mit gondoltak a keszitok, olyan megjelenites kell, mintha egy szkafanderes muki ulne a hajok tetejen ?

Nagy kár, hogy nem lesz mûszerfal a játékban (épp emiatt megy az anyázás az X2 topicban), számomra egyszerûen érthetetlen az, hogy ezt a fejlesztõk/marketingesek hogy is gondolták.

hiba
A GS kepeket nezve azert elszomorodtam abban nincsenek sajna erre utalo jelek.

Zsolo007
Ne vedd biztosra, én is csak egy interjúban olvastam, az más kérdés, hogy valóban be fog e kerülni (pontosabban bekerült e)

hiba
Whoa szolva akkor lehet szamitani bolygon repulesre is 😊

--Ano volt egy jatek mint game nem volt nagy szam - Inferno neven futott.
Egy urhajoval kellett a legyilkolni a gonoszokat.

Ott volt megoldva, hogy nehany bolygo legkorebe be lehetett lepni es eszemeltlen foldkozeli harc volt (a magasban meg nagy "hadileghajok" cirkaltak).
Olyan volt minta a descent mert voltak bazisok ahova be lehett repulni, nagy hangarok, neha foldalatti koplexumok, meg a nagy urhajok belsejeben is lehtett repkedni, aztan szetloni a reaktort es utana spuri, es mindenellett termeszetsen volt urbeli utkozet is.

Azota se csinaltak ilyet...

Bucser
Jó de akkor jöjjön vissza a 3-4 oldal egy ûrhajó grafika is😄 mert csak azt bírja el a gép ekkora teületnél😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[Jakuza]
Na igen de mi a 2rol beszeltunk, hogy mar abban is volt leszallas a bolygofelszinre, tehat nem artana, ha mar az X-ben is lenne. 😛

Bucser
Az elite 1-ben biztos nem😊 max a 2-ben😊 vagy a 3-ban (bár az már csak felpofizott grafú elite 2 volt inkább)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én úgy emlékszem elitben cargo space-bõl mentek a moduláris dolgok, volt benne gyorsulás sõt hiperhajtõmû sebessége/üzemanyaghatékonysága is. Különbözõ hajókon különbözõ számú fegyver pylonok voltak, stb...
[Jakuza]
Az egyben. 😛
2.-3.ban mar kezdtek ezekre is odafigyelni.

Bucser
De csak azért mert megszépültek az emlékek😊 Elite-ben az árak statikusak voltak nem mozogtak a piaccal a különbözõ hajók pedig csak fegyverzetükben különböztek. Igazán gyorsulás meg ilyen faktorok nem szerepeltek.. Ja és nem is voltak igazán modulárisak.. egy hajón vagy volt valami vagy nem. Egyébként szerintem elite-hez legközelebb a Privateer 2 the darkening jutott. Csak sajna túl sok volt a fejlesztése így elsikkadt a lényeg a kereskedés benne😊

[Jakuza]
Szerintem jobb is, hiszen az osszes modern urhajos jatek, valamikent hasonlitani akar az Elite-re.
Pontosabban megfelelni annak, amit anno az Elite nyujtani tudott.
Mai napig nem tudtak uberelni.

Zsolo007
Na jó, feladom..

[Jakuza]
Kizart dolog, hogy en barmikor is olyan urhajos jatekkal nyomuljak, ahol nincsen pilotafulke,mert dodgemnek ereznem az urhajomat.

Bucser
Jó hogy csak most találtam meg a topicot és mindjárt jön a kieg😊 Mondjátok pls, hogy newtoni fizika lesz benne plsplsplsplsplspls... Edge of Chaos-t azert imádom a mai napig!!!

Bucser
HA hasonlóval akarsz multizni akkor eve online neked😊

pontosan 😊
biztos benne van valamenyire hogy az idõ is megszépiti a dolgot, emg akkor még mi is fogékonyabbak voltunk iylesmire de ebben a kategóriába nem hiszem hogy valaha is lesz olyan game ami csak akár távolrol is emg tudja közeliteni 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[Jakuza]
Raadasul egy 800Kbyteos amiga lemezen a naprendszer es a kornyezo rendszerek adataival az akkori csucsgrafikaval nem volt az olyan rossz.
Na es persze meg jatszani is lehetett vele. 😛

tény de az akkori tömöritési módszerek és minden egyébb fejlesztési módszerek is primitivebbek voltka joval tehát ez nem igazán mentség 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Zsolo007
Nemhiszem hogy az ösezs bolygó benne lesz, ha tényleg lesz ilyen, bár isten adja 😊

Amúgymeg mondtam 😊 Manapság a grafika foglalja el a legnagyobb részét az adathordozóknak (meg videó, meg zene). Ha ezeket "kinullázzuk" akkor sokkal több idõnk marad lényegi dolgokra szal....Meg olyan grafika mellet egyszerûbb kidolgozni egy bolygóraszállást....

hm, hát ha lenne bolygora szállás normálisan kidolgozva, meg minden akkor le a kallappal elöttük..., elite 2 meg a maga grafikájával a mai napig veri gyk az összes témában emgjelent gamet , kb enyit a grafikáról 😄

akkor 28.? ehh 😞

[Jakuza]
Ja latom a hivatalos oldalon tana egybol, toltak egy hetet rajta.

[Jakuza]
21. a megjelenesi datum.

Egosoft's newest space exploration game for PC lands in stores October 21; Xbox version lost in space.
NEWS - Posted Oct 17, 2005 2:56 pm PT

Zsolo007
28.-a a megjelenés. Ezt a mai napot nem tudom honnan veszed...

[Jakuza]
Ma mar allitolag a boltok polcain kell pihennie a jateknak.
Rovid idonbelul az online shopokban is meg kell jelennie. 😛

Zsolo007
Zsolo007
Nagyot tévedsz. Az X3 eredetileg a 2 kiegje lett volna. Annak fejléesztésével párhuzamosan ment az új motor írása. És végül úgy döntöttek, hogy annyi minden újat bele szeretnének rakni, hogy akkor már mindezt az új motoron valósítják meg.

Le lehet szállni a bolygókra, ha jól emléxem magában a storyban is lesz üldözéses rész egy városban. De le is lehet majd szállni rendesen...

Elite 2: Naná, hogy ráfért, nézd már meg milyen grafja volt <#wilting>

[Jakuza]
Ha jol emlexem eleve az X3-t kivulallo programkent futtattak be.
Ha minden igaz most mint kieg fog megjelenni.
Kizartnak tartom sajnos, hogy lenne foldkozeli repules.
Szal nem egy Elite 2 lesz a maga kis egy floppy lemezevel. (Legalabbis Amigan)
Igaz ott az ilyen lehetoseg egy floppyra is rafert. 😛

hiba
szoval azt irjak, hogy nagyon komplex lesz a gem.
lesz annyira komplex, hogy lehetoseg lesz foldkozeli repulesekre, vagy maradt a aszokasos es altalam mar nagyon gyulolt karacsonyfadisz effekt: 2 napig utazunk egy bolygo fele majd egyszer csak nagy koppanassal lecsapoduk rola mint egy teniszlabda a falrol ?

[Jakuza]
Multiban meg lenne az igazi.
Nem szimplan jo.

Zsolo007
A 2ben is volt hiperhajtõmû 😊

Természetesen ebben a 3.-ban mindhárom lesz 😊

Goliath
Sziasztok!
Most látom ezt a kis játékot.
Kérdeés: még mindíg marad az ugrókapu mint a 2-ben vagy van végre hyperhajtómû?

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Zsolo007
Ez így singleben jó!

[Jakuza]
De mivel meg mindig nincs benne egy jo kis multiplay, mar nem is annyira kell. 😛
Pedig gondoljatok belle milyen jo is lenne valami Persistent Worldos szerver. 😛
Irany a vegtelen, egyenesen es utana jobbra. 😛

Curze
Gold. Megjelenés okt 28.<#circling>