X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kockáspiton
Nincs, de az összes szektorban 100% sun van, ellenben az eddigi x-ekkel ahol volt akár 450 is.

A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!

Rájöttem mi zavart nagyon a játékban, olyan hiányérzetem volt.
A NAP, egyetlen szektorba se láttam egyetlen napot sem.
Nemértem hogy müködnek a solar plantok, hogyan vetül félárnyék a holdakra, bolygokra, és egyáltalán hogy élnek nap nélkül? Vagy ez direkt igy van?
Lehet hogy a medium shader miatt van vagy a kis felbontásom miatt? másnak van napja? 😊

[NST]Cifu
Mert az adott fajnál megfelelõ státuszodnak is kell lennie. Ezt a vásárlásnál a felsorolás alatt írja ki, bal oldalon asszem azt, hogy milyenbe vagy, és jobb oldalon, hogy milyen státusznál vásárolhatod meg (pl. Paranid Friend státusznál én semmiféle bányát nem vásárolhatok a Paranidoknál).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Miért van az hogy megvan a pénzem, mégsem engedi megvásárolni a bányát?

Mondom, fordulj Kandurexhez. Nekem itt semmi jogom, csak egy atlagos juzer vagyok.
[NST]Cifu
A miheztartás végett: Mayan nem tudja változtatni a FAQ-ot, mert az Hixer-é, és nincs hozzá jogosultsága.

BTW szólj Kandurexnek, hogy rakja be a te FAQ-dat is, és akkor lesz két FAQ is. Bár szerintem jobb lenne, ha egy FAQ lenne, és megosztanátok a melót egymás között, elég nagy és összetett játék, bõven lehetne mirõl írni...

[NST]Cifu
Talán a beállított ártól?

Kockáspiton
Ok, de legalább a crackelést javítsd ki! Mert ez így felesleges! Ja és igazán szólhattál volna mielõtt elküldöd, mert akkor feltötltöttem volna az új updatelt faq-t!

Goaulds
MÉg 1 kérdés.
Látom hogy a gyáraknak kell 2. lagos nyersanyag is... Én csináltam egy Wheat Farmot és neki nem kell 2. nyersanyag! Ez miért van!? Miben különbözöm én a hasonló gyártól, hoyg nem kell nekem ilyen!?

Jaffa Kree!

Goaulds
HEHE 😊 Tuti szabira ment, uyganis volt pénzem és profit lehetõség is volt 😊

Jaffa Kree!

[NST]Cifu
Én mindenbe beleegyezem. :Ð

Mondjuk az dicséretes, hogy amíg máshol vasvillával és mézesmadzaggal sem lehet rávenni senkit egy FAQ összedobására, itt rögtön ketten is rárepültek a témára. 😊

Irtam Kandurex-nek privit (o keresett korabban faq-t), elkuldtem neki mindket linket, o ezt valasztotta. Ha nem tetszik, nala lehet reklamalni. 😊

Viszont ha te karbantartod a faq-t, akkor ajanlanam Cifu 749-es hozzaszolasat feldolgozasra, persze csak ha o is beleegyezik.
Kockáspiton
Na mostmár nagyon kibõvítettem a faq-mat és dizájn is adtam neki! És naprakészebb infókat tartalmaz!!!

Kockáspiton
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ mér nem az én faq-m került beee? EZ nem is naprakészz! Azóta megjelent a daemon 4!! nem kell mindenféle sfcure-al szarakdoni!!!!! Ez csak a zavart játékosokat mégjobban összezavarja + nem is mûködik mindenkinél!!!!!

Kockáspiton
A mk3 8 szintõl már uni trader onnan már dõl a lé, egy jó szektortréder tréning hely a home of light sector. Ja, szerintem több oka islehet annak hogy megállt: 1. elköltötted aq pénzed és íy õ nem tudta mibõl megvenni az e-celleket 2. ha volt homebase akor onnan vehetted el a pénzt és azért nem tud tradelni 3. akkor állt meg amikor már nem volt proit de mire te ellenõrizted már újra lett 4. a pilóta elment szabadságra <#nyes>

Egosoft forumon semmi ilyet nem lattam, ott meg mindenki az 1.3-ast varja, mint a megvaltast. 😊 Mondjuk az 1.2.1 ota a fejlesztok nem nagyon hajlandoak nyilatkozni a kovetkezo patch-rol. Akkor meg azt mondtak, ez a honap, de ebbol mar csak egy het van...
Esetleges megoldás...de inkább magam csinálom.Csak akkor vége a szabadságomnak.

Zsolo007: privi element! Kérdésed van, írj kérlek!

[NST]Cifu
Most lesz 1.3, vagy csak késõbb lesz 1.4? Mert itt terjengtek ilyen rémhírek is.

Annyit tennek hozza, hogy a jelek szerint a generatornak nincs koze a fegyverekhez, csak a pajzsok toltodesehez.

Mobile mining egyelore nem mukodik, meg kell varni az erre a honapra igert 1.3-as patch-et.
Turelem, a trader eloszor nagyon buta, de fokozatosan tanul. Viszont teljesen magatol, nem kell foglalkozni vele, max ha megtamadjak. Kesobb mar milliokat fog hozni, csak ki kell varni.
[NST]Cifu
A kérdéseid többségére megkaptad volna a választ, ha fogod magad, és visszaolvasol kicsit...

Át szeretnék térni a bányászásra. Az hogy oldhato meg? milyen hajora lehet szerelni a bányászlézert, meg a begyüjtöt? mert a ts-emre nem lehet.

Én személy szerint nem tartom értelmesnek a bányászatott hajóról, idõigényes és kevés a profit. Akkor már inkább kesekedj, és vegyél adott esetben egy bányát.

Megmég azt szeretném tudni a trade 3-as hogy müködik? mert beállitottam, de nemnagyon csinál semmit, csak vár egy helyben.

Sector trade-et kell beállítani neki egy olyan szektorba, ahol tud mivel kereskedni.

És még azt hogyha ablakban játszok, és átlépek egy másik programba leálla játék a háttérben, nem lehetne megoldani hogy menjen amig másik ablakba vagyok? mert addig legalább megnéznék egy filmet amig hosszabb utra megyek. 😊

Indísd el Windowed módban a játékot.

Üdv!

Játszogatok a játékkal tegnap ota, és lenne pár kérdésem, 1 nap alatt összeszedtem egy ts-es hajot, delfinest L-est, 10k kapacitással és elkezdtem kereskedni, de nagyon bajos, eleinte ec-vel kereskedtem, aztán biogas, most ore. Át szeretnék térni a bányászásra. Az hogy oldhato meg? milyen hajora lehet szerelni a bányászlézert, meg a begyüjtöt? mert a ts-emre nem lehet. 😞
Megmég azt szeretném tudni a trade 3-as hogy müködik? mert beállitottam, de nemnagyon csinál semmit, csak vár egy helyben. És még azt hogyha ablakban játszok, és átlépek egy másik programba leálla játék a háttérben, nem lehetne megoldani hogy menjen amig másik ablakba vagyok? mert addig legalább megnéznék egy filmet amig hosszabb utra megyek. 😊
Ha van x3-as magyar fan oldal, vagy valami help kezdöknek leirások mit érdemes kereskedni, és hol, tudnátok adni? Elörre is köszi a válaszokat.
Amugy nagyon szuper a játék bejön nagyon, tegnap délbe elkezdtem azota abba se tudom hagyni, lassan telepitem az elsö gyáramat 😊

[NST]Cifu
Emlékszem anno a TL-el valóságos ámokfutó gyilkos voltam X2-ben, mert a jumpgate-eket használva menetrend szerint elgázoltam jópár óvatlan hajót... Vajon ez megmaradt itt is?

[NST]Cifu
Az S, M, L változat annyit tesz, mennyire van felszerelve. Az S változatban általában van egy darab pajzs, és olykor semmi fegyverzet. Az M egy közepesen felszerelt változat, az L pedig minden téren fel van töltve (pajzs és fegyverzet). Az utóbii értelme az, hogy nem neked kell felkutatni a galaxist mondjuk 25Mj-os pajzsért és HEPT-ért, hanem alapból megkapod hozzá.

A vadászoknál általánosságban:

Alapváltozat: no komment. Általában kicsivel kevesebb energiát képes adni a fegyvereknek, mint a többi három változat. (Argon Buster: Speed: 175, Shield: 3x5MJ, Generator: 250MW)
Raider: a leggyorsabb változat, nagyobb sebesség, de általában kevesebb pajzs lehet csak rajta. (Argon Buster Raider: Speed: 223, Shield: 2x5MJ, Generator: 275MW)
Vanguard: az alapváltozat és a Raider közötti átmenet, az alapváltozatnál gyorsabb, és ugyanannyi pajzsa van. (Argon Buster Vanguard: Speed: 193, Shield: 3x5MJ, Generator: 275MW)
Sentinel: Lassabb, mint az alapváltozat, de egyel több pajzsa van. (Argon Buster Sentinel: Speed: 144, Shield: 4x5MJ, Generator: 275MW).

TS hajóknál általában:

Alapváltozat: no komment.
Hauler: valamivel lasabb, de több pajzs fér rá, és kétszer akkora a raktere.
Tanker 1: a legkisebb sebességgel, a Haulernél valamivel kisebb raktérrel, és még több pajzsal rendelkezõ változat.
Tanker 2: Az alapváltozat sebességével és rakterével, de a tanker 1.-el azonos pajzsmennyiséggel rendelkezik.
Super Freighter 1: közepes sebességgel, és a legnagyobb raktérrel rendelkezik.
Super Freighter 2: Valamivel gyorsabb, mint az elöbbi, de a raktere kissebb.

Egész elkeserítõ dolgokat olvastam most az Egosoft fórumon.
Egy M6 korvett, már nem tud fogadni M5-ös hajót, tehát nem tudsz bedokkolni egy Scout hajóval egy korvettre.
Azt írják, hogy ez azért van,mert az M6-os itt már sokkal több állomásra tud dokkolni, mint az X2-ben lévõ Shipyard és EQ Dock-ok.Ez így okés.
Kicsit továbbmentem, megnéztem mi a helyzet a TL és M2-vel.
Itt sem rózsás a helyzet, annak ellenére, hogy mit ír a kézikönyv, mit látsz a játékban, A DESTROYER ÉS A TL HAJÓK NEM TUDNAK FOGADNI MÁS HAJÓKAT!
Felmerül a kérdés, hogy a francba fogom "megtankolni" EC-vel, ha ugrándozni akarok.Namost, javasolják, hogy egy Super Freighter és egy TL vagy M2 álljon be közösen egy Shipyard-ra és ott a Freight Exchange paranccsal át lehet pakolni.Kicsit túl lett bonyolítva a dolog.Gondolom ez azért volt, hogy ne legyen annyira egyszerû az ember dolga, miután 1 év játék után eljut egy ilyen hajóhoz.
Sajnos a 69 millába itt is csak egy szaros 125 Mj-os pajzs fér bele, semmit sem kapsz mellé, sem fegyvert,sem semmit (ja meg a 4 kilométer hosszú hajót<#vigyor> ).

Másik dolog.
Már tudom,miért olyan drága az SPP.Vettem egyet én is, egyelõre csak egy M-est, hogy az egyik komplexumomat ellássa.
De ez annyit termel, hogy még vagy 5 másik gyárat is elláthatna vagy, hogy állandóan el tudod adni.
Argon szektorokban és a Boronoknál nagy hiány van EC-bõl, ergo sokat kereshetsz vele, gyorsan termel, sokat.
Hamarosan meglesz a Centaur, szerintem 1-2 nap, oszt majd jelentkezek még.
A rangjaim szépen fejlõdnek, úgyhogy lehet inkább egy TL-t veszek majd...

Ez az amit nem akartam lelõni, mint jó bizniszt, mivel én ezt csináltam az X2-ben is.
Nézzük csak:
Paranidok használnak Bogas-t, mint másodlagos nyersanyagot, valamint Teladianiumot is.Boron-ok használnak asszem Stott Spices-ot valamihez.
Nemes egyszerûséggel elvitettem anno a Teladiktól egy Teladianium Foundry-t valamelyik Paranid szektorba, mivel ott sem közelben sem távolban nincs ilyen, én megtermelem, mindig lesz rá kereslet, mindig drágán adom.Ha nem tetszik nekik, menjenek 20-30 szektorral odébb...

Probalkoztatok mar raalni az idegen fajok cuccainak termelesevel a szektorokban? Pl az argonok a wheat farmban (ha jol emlekszem) hasznalnak masodlagos nyersanyagkent Boron Bogas-t. Ezt viszont szinte senki nem szallitja ide... ergo vettem egy ilyen gyarat a Borononal, levittem a power circlebe es belekezdtem a termelesbe. Darabonkent olyan 200cr credit a haszon, nincs konkurencia, mindent el tudok adni full aron (sok a wheat farm) - itt az automata elado hajoknak nincs problemajuk, az ar tutira nem valtozik 😊

Az Argon Shipyardban kb. minden hajóból van M,L, meg S típus. Áraik különbözõek. Találtam egy hajó ismertetõt a neten, miszerint ugye van pl Buster, Buster Sentinel, Buster Raider stb. Na akkor most mi mit jelent?
Goaulds
hát ahogy írták elõttem a hajó lopásokat... én gondoltam nem fogom rontani a rangomat egyik fajnál sem.. igy a kalózokra esett a választásom 😊 állandóan tele vannak space fuel al... annyi van már nekem belõle vagy 500 aszem...
Eddig sikeresen loptam el a 30. hajómat ami ismételten egy Falcon volt... 😊
MÁS:
Megvettem azt a ******* kiba***tt TC MK3 at és egy nagy rakás *****<#gunyos1>. Elküldtem egy szektorba hogy kereskedjen magának, majd idõvel megállt. Gondoltam nincs éppen profit a szektorban, de azért én is utána néztem. Meglepetésemre két SPP ben volt 12 CR ért ENERGY! és 3 gyárban is pangás volt ebbõl... Ha ennyit nem tud megoldani ez Akkor kérdezem én! Miért olyan drága ez a sar 500 ezer CR!!!!! <#mf3><#mf3><#boxer>

De már mejek alukálni...reggel 4:40 kor kelés, és vár a munka :'( legközelebb csak hétfõn tok jácni...
MI LESZ ADDIG VELEM !?!?!?!?!<#fejvakaras><#rinya><#rinya>

Jaffa Kree!

[NST]Cifu

Goauld: Hogy loptál a kalózoktól hajót?
Valen
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=1214611#1214611

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Valen
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=99155

Valen
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=104557

Valen
http://www.hmrguild.com/X3Reunion/index.php

Kockáspiton
Profitáló fac: wheat complex omicron lyareban! 8 cahhona a közelben 1 wheat farmban, ráadásul olcsó ecell circle of labourban!!!

Kockáspiton
3spp-t? Abból vehettél volna xl-t, jobban megéri, mert nem laggoltatja be a szektort amikor 20km-nyi csõ megy minden irányba amibe kifejezetten szeretnek felakadni a hajók <#mf3>

Valen
Ami változott az X2-höz képest és nem jó irányba:

Nem lehet kis (M5) hajóval cruiserbe dockolni!!! 😞

Nem lehet TP hajókkal sectortrade-t csinálni mert nem csinálja, ugyanott a TS igen.

Meg kell várni megint, hogy a Xai vagy hasonló srcipt gyárak megcsinálják a NORMÁLIS autotradert 😞

SPP complex: összeraktam 3 SPP-t hogy legyen 1 complex, gondoltam jobban tud eladni EC-t, gyorsabban termel, stb., de a Crystalt nem hajlandó megvenni a Sectorban 1600 körüli áron, hanem inkább elmegy +6 ugrásra hogy megvegye 1700-ért. No comment.

Viszont a Silicon Mine-m amit Ore Belt-be tettem az lassan de biztosan profitál és ami a legfontosabb Teljesen önellátó.

Goaulds
és a szintet hol tudom megnézni az adott hajón?
Kerestem de úgy látszik béna vagyok, s nem találtam...

Jaffa Kree!

SZEG007
A pilotának 8-as szintre kell fejlödnie.

Goaulds
nem hiszem hogy a pirate base-ra le tudnék szálni, legalább is sztem gyûlölnek már annyira, ugyanis vagy 20 hajót már tuti elloptam tõlük <#violent><#taps>
Szal nekem marad a Trading Station.. ez a Light of Heart-nál lenne ahol megveszik a Space Fuelt?

Jaffa Kree!

Goaulds
nekem nincsenek ilyen gondjaim "talán csak egyenlõre?"... Már 1 jó ideje van két gyáram, és az elejétõl kezdve TS ek szállitják a nyersanyagokat... én magam részérõl nem kereskedem.. és mégis tele vannak a gyáraim az alapvetõ nyersanyagokkal!

Más:
Megvettem életem elsõ TC MK3 át... olvastam hogy már valaki irta hogy egyenlõre csak egy szektorban zud vele szórakázni... de mikor tud átmenni más szektorokra is? Gondolom ha megnõ a TP szintje , jó jó de ezt ha van neki ilyen hol tom megnézni?

Jaffa Kree!

Kockáspiton
Érrdekes, nekem ilyen problémám sosem volt, használj valami gyors hajót beszerzésre.

Kockáspiton
Repülj egyenes vonalban és dobálj ki cargo-t (ne a 80000-es pajzsot)lehetõleg olcsót mondjuk e-celleket egyesével, nekem ez bejön ha van néhány másodpercem mielõtt becsapódik, de azt is lehet hogy 180 fokot fordulsz és strafelsz oldalra, ez nekem a xenon rakéták ellen mindíg bejön.

No, hát sajnos meg vannak a gyermekbetegségei eme játéknak.
Végre rávettem magam, hogy veszek TS hajót a gyáraimnak, de sajnos ugyanaz van itt is mint az X2-ben volt.
Íme:
Kiadom, hogy vegyen a gyárnak EC-t.Megadom, hogy max 4 szektor távra mehessen, beállítom a vásárlási árat is, DE MIRE ODAÉR, MEGVÁLTOZIK AZ ÁR és ez a fas*fej újra elkezd körözni, minek az a vége, hogy a gyáram teljesen kifogy mindenbõl és leáll.
Amióta nem én táplálom a gyáraimat, azóta mind áll!
A másik:
Elmegy a hajó venni valami nyersanyagot, kiadom hogy max 16 cr-ért vegyen.Akkor nem vesz 15-ért vagy 14-ért, hanem megveszi max áron (ha talál)!
Itt most ugyanaz van/lesz mint az X2-ben vagy most minden gyáramhoz rakjak egy SPP-t, mikor még egyet sem tudtam venni, mert olyan ku*va drága??

Mondom, amióta TS hajók "intézik" a gyárak ellátását, azóta állnak a gyárak.

Kockáspiton
A pirate base-ken vagy az argon tradeing stationben. Én egy egész complexet építettem az unknow sectorban montalaartól keletre, ngyon profitál, éppen egy bliss placet akarok hozzá építen, hogy dupla olyan illegális (és 3x olyan profitáló legyen).

Goaulds
az elõbb szenvedtem egy Falconnal, hogy az enyimé legyen... már vagy 10 perce szórakozom vele, mikor vééégre kiugrott belõle a pilóta!!!... erre nem neki megyek a Falconnak és felrobban?!?! <#mf3><#mf3><#falbav><#falbav>

Jaffa Kree!

Goaulds
A Space Fuel-t hol lehet értékesiteni , vagy mit lehet vele kezdeni?
Tele vagyok Space Fuel-al.-... véletlenül egy ilyen teherhajót fogtam el <#hamm>
...
Észrevétel: Ha idõgyorsítás alatt mész valami piszok gyors géppel, és elõtted van mondjuk egy Ore mine, de te az asteroid tulsó oldalán vagy, akkor õ vagyis a gép nem fog neked jelezni hogy bármihez is közel vagy és marad a gyorsitott idõ, mert maga az Ore mine üzeme még jócskán messze van tõled a szikla túloldalán...
következmény:
Load game <#mf1>

Jaffa Kree!