X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért ovatosan ezekkel a kamikaze bogarakkal. Tönkretehetik a hajó moduljait pajzson át is.

Eljutottam a küldetés szerint Teladi Gain nevõ sectorba. Több darab Squash mine várt és egy csomó kalaóz hajó. Szétlöttem mindet és átdobott a küldetés és bánya szerû gyárba és egy szál szkafanderben kell berepûlni a közepépe. De nem történik semmi. A hajó dock után 1 generátor lehet amit lézerek védenek és roppantúl nem szeretnek engem.Mit kell csinálni itt??? 5x már szétlöttek.. Se falon se a csövek között nem lehet átrepülni.
Köszi!
A pénzes dolog nállam nem megy, hiába adom meg h 100k legyen, leszedegetik a hajok amik vásárolnak belölle és nem tölti ujra azonnal. mind1, majd nyomogatom. 😊

Más:
Tudtátok hogy már kb egy hete van egy mod ami visszarakja a cockpitet?
Nagyon király most raktam fel, akit érdekel itta link:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=104846

Hm, nézzük csak.
A pénzátutalásnál meg kell adni egy összeget, hogy MI FELETT utaljon!
Tehát berakod hogy 10000, akkor 10000 Cr mindig marad a gyárban és csak az ez összeg feletti részt utalja.
A Sell ware for best price nálam megy, meg a társa is.Bár én manuálisan látom el különálló gyáraimat vagy egybeépítem õket.

Okés továbbjutottam, nem kell help anymore...<#vigyor>

Hol találtad öket? Olvastam hogy hogy lehet befogni öket: ion distruptorral kell csalni öket meg kábitani aztán collectorral lehet felszedni, csak eddig még nem láttam.
A gyárak szükséges nyersanyag utánpotlását ti hogy oldjátok meg h automata legyen?
Nekem mindig akad valami bibi amivel nekem kell szorakozni. Pl hiába állitom be az automata pénzátutalás a gyárnak, egyszerüen nem utalja át, vagy hiába állitom be a beszállito hajomat hogy vegyen folyamatosan x cr-ért, ha változik kicsit az ár nem veszi meg, és vár. A best sell, és buy command se sokmindenre jo, mert nem használják a jump drivot, és igy bazi sokáig tart, vagy csak én csináltam rosszul?

Zsolo007
Ezek szaporodnak? 😄 Nem semmi...

Kockáspiton
Ha már a spaceflie-okról beszélünk capoltam egy pirat falcon-t vagy 5 spacefly-al, most betelepítettem õket a bázis szektoromba, egy kisseb rezárvátumot fogok itt kialakítani, már így is sikerült szereznem néhányat, de még többet akarok, a végén tele lesz az egész szektor kicsi sárga zümmögõ izékkel.

A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!

Az valszeg Spacefly lesz.
Ha van Spacfly Collector-od, akkor be tudod gyûjteni és nagyon jó pénzért eladni õket!
Asszem a kalózok is vevõk rá.

Goaulds
Találkoztatok már meteor esõvel vagy mi a szösszel!?
Én most hogy repkedtem, ilyen sárgás zöldes kis valamik estek/haladtak a közeli bolygó felé, némelyik nekem is jött, és ilyen trutyi szerû hangot adott mikor belém csapódott...
<#conf><#conf>

Jaffa Kree!

Na most elõször kérek segítséget olyanoktól ,akik végignyomták a sztorit.
Csak annyit kérdeznék, hogy amikor bemegyek apám után az aszteroidába Nyana's Hideout-ban, milyen hajóval érdemes menni, illetve van-e értelme gyorsabb hajóval menni, mivel eddig egy M3-as Split Mambával próbáltam és az lett a vége, hogy apámat kinyírták a Khaakok.

Ezeket nem igazán értem, ugyanis én Light Of Heartból 15 szektorral odébb lévõ Red Lightba is könnyedén elvitettem egy-két gyárat.Sehol nem akadt fel a TL,sehol nem ment neki senkinek sem...csak idõ volt, mire megérkezett.
Ezen köztes idõt felhasználtam további kereskedésre.

Kockáspiton
Tanács: le legyél egy szektorban a bérelt tl-el és ne nézd univers mapon sem, mert akkor nincs collison detection és olyan sebességgel megy át a szektoron mintha légvonalban lenne.

Most nagyon kiidegelt egy teladi albatros...
Vettem egy spp xl-t, és 2 sectorral kellett volna arrébb vinnie. De azmég haggyán hogy 20 percig keringözött pár aszteroida mellett (600% os seta mellett) mértem az idöt, de amikro kikerült nagynehezen és ment volna át a kapun, frankon nekiment egy másik hajonak és felrobbant, az spp-mmel eggyütt. 😞
Amugy hogyan lehet megadni saját bázis kereskedönek hogy használja a jump drive-ját? Mert igy baromi lassan szállitanak, mire visszaérnek mindig tele a gyáram.

Zsolo007
Én meg nagy felfedezõ úton voltam, és képzeljétek a Family Ryk szektor bugos! a kapuk nem jelennek meg! csak ha kívülrõl lépsz be a szektorba...

<#falbav><#falbav><#falbav>
Vazze. Már 1.6 kilcsire voltam a mantátol a lomack legaszi vagy mi a turó szektorban, felkészülve transporter device-el. feltérképeztem az aknákat teljesen. erre jön egy rohadt pirate galleri oszt berobbantották az aknákat. Hogy a villám ne vágna mellé. Ez ám a méreg nem a cián.<#duma>

Kockáspiton
A játék minél elõbbi kiadása miatt bentmaradt félig befejezett rész.

Természetesen azért van fekete képernyõ, mert nincs animálva az ugrás.
Az X2-ben az ugrás animációt is csak utólag asszem az 1.2-es peccsel rakták be.

Jé de jó! Most látom, hogy ezt már elmondtátok elõttem.Mindegy, benthagyom.<#vigyor>

[NST]Cifu
Akkor ez a fekete képernyõ, háttérben az X2 kapuugrásának hangjaival mi a retkes rétsági rejszolós ritkatollú rigó?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kockáspiton
Nem, a wrap tunnel-t kivették van is egy topic errõl az Egosoft forumon.

[NST]Cifu
A hangok alapján igen, valószinüleg a hajónkat kéne látni, ahogy a kapun keresztül tovahalad. 😊))

Zsolo007
Nemcsak nvidián....
Nekem X800GTm van. És csak fekete kép ugrásnál....

Miért minek kéne lennie? Olyamsinek mint a 2ben?

Kockáspiton
Én is megszívtam elõszõr amikor capoltam, ezerrel mentem a hajó felé amit fél óra heves harc után foglaltam el (még nagyon az elején, salvage insurencere se volt pénzem úgyhogy nem mentettem el) nyomogattam ezerrel a shift-e-t, de nem akart mûködni, aztán szétkenõdtem a szélvédõn <#idiota>

[NST]Cifu
Ha a fórumot elolvastad, akkor tudnod kéne, hogy max. részletességel még egy 6800Ultrán is beszaggat (15FPS-ig is leesik frekventáltabb szektorokban), pedig FSAA nincs is bekapcsolva. Sajnos a grafikai motor eléggé optimalizálatlan, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni... 😞

Arról is értekeztünk már, hogy ugrásnál fekete képernyõ van valamiért nVidia kártyáknál.

Lewy_
Nem találtam semi írást a fórumban a hardverigényrõl(nem arról amit a gyártó ír).
Ki milyen gépen tolja? Csak azért kérdezem, mert 2500Mhz Bartonnal tolom1 Gb Ram 6600Gt-vel és beszaggat. Ja, és kapun átlépéskor csak fekete képernyõ van.
Valaki talákozott ilyen hibával? Felraktam már az összes(2) patchet, de nem javult a helyzet.

Thanks. Ezt nem értem miért változtatták meg 😊..
[NST]Cifu
Amikor közel vagy hozzá (kb. 30 méterre, persze space suitban), akkor nyomj egy entert, majd a menüben megjelenik a Claim gomb. Ezzel teheted magadévá a hajót. Utána vagy beszálsz, vagy visszaszálsz a másik hajódba.

Szeretnék egy hajót ellopni. Szétlövöm kiugrik a pilóta. Eject-elek és shift-E mégsem tudok beszállni.Másképp müködik valami mint az X2-ben? Valakinek sikerûlt már hajót lopni???
Az a CLAIM gomb csak szafanderbern mûködik? Nyugis helyen nem gond, node nem igazán akarok kiugrálni a hajóból.

Khaak hajóból esett már ki valakinek fegyver? Nekem az x2 – ben
igen ,de mivel semelyik hajóra nem bírtam felrakni eladtam jó pénzért.
Más.Gyártással kapcsolatos észrevételeim.
Gondolom feltûnt, hogy a komplexumoknál ha valaminek a raktára megtelik, akkor leáll a gyártás.Példa, hogy érthetõbb legyen:
Össze van kötve nálam egy Crystal Fab,egy M SPP,egy Cahoona Bakery, egy Cattle Ranch és egy Missile Factory.
Ha a közös raktár megtelik EC-vel, akkor leáll a Crystal Fab is, ahelyett, hogy addig töltené kristállyal,amíg meg nem telik a kristályraktár.
Ugyanígy a Cattle Ranch is leáll, ha a Cahoona Bakery is tele van Meatsteak Cahoona-val.
Ebbõl az következik, hogy nem tudsz felhalmozni nyersanagyokat, mert csak addig gyárt az egyik, amíg a másik effektíve felhasználja.
Két SPP-m van jelenleg egy M-es és egy XL-es.Ha az M-es raktára megtelik, jobb lenne ha a kristály fab tovább termelne, mert a felhalmozott kristályokat így el tudnám vinni a másik SPP-be.

Küzdöttem vala.
Kábé 10-15 hozzászólással ezelõtt írtam ezt, javasolták a gyorsabb hajót.
Ezt a problémát megoldottam egy Dolhpin Superfreighter-el, ami Jumpdrive-os és a saját gyáraimból szállítom a cuccost.
Az idegesítõ dolog tényleg azon van, hogy megadsz x összeget és CSAK AZÉRT AZ ÁRÉRT veszi, tehát, ha olcsóbb van valahol, azt nem veszi meg, csak az x összegben megadottat.
Ergo jön az összevissza mászkálás, mire odaér valahová, megváltozik az eladási ár, stb.Esetleg ki lehet küszöbölni egy gyors hajóval vagy egy jumpdrive-al,de azt manuálisan kell irányítgatnod.
Én egy darab 14 ezres Dolphin SF-t használok három komplexumom ellátására.

Goaulds
Annyira elegem van a nyersanyag hordozgatós kereskedõs hajóimból!!! Az az inteligencia?!!? Beállitom a gyáramban hogy 15 cr ért vegyen EC-t erre õ 4 szektort utazik hogy megvegye 15 ért, de azt már nem nézi hogy a saját szektorában 12 ért is van!!!
Manuálisan meg már nem tudok odafigyelni a gyáraimra...túl sok van belõlük...
Más küzd hasonló problémákkal?

Jaffa Kree!

Valen
Farnhams Legend-be kell menned

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Ma elég jol jövedelmezö helyet találtam. Company Pride-ben van egy kalozbázis, azok valahogy telepitettek maguknak 3 lézeres bástyát és elkezdték irtani a teladi szállitokat halomra, minimum 10-et leszedtek mire megjött a válaszcsapás, de addigra egy rakat cargo kintvolt már az ürben ami mind rám várt. 😊 kb 10 milkás hasznot csináltam a szemétszedegetésböl 1 ora alatt. 😊 Eztán leverték a kaloz bástyákat, de a bázist nem, és egy idö után ujra épitgetik a lézereket.
Egy tipp azoknak akiknek a rakétákkal van baja: Ion distruptort használj ha jön a raketya. 1km-es körzetben azonnal leszedi. Másra nemis nagyon jo aza fegyver, mert mindent sebez a környéken, ha van barát aztis...
Közben megakadtam a storyban sajna, a pleasure dist-es küldi utána vagyok kiszabaditottam a terrás csajt, és kellene valahova mennem, de kivolt kapcs hang, és nem irta utolag hova, csak elment.. Valaki megnézné nekem logbol hova kell? Amugy a mission log, elég gyatra sose tudom hova kell menni, semmit se ir be, semmi info.😞

Bar az ilyen elmenyekbol kimaradsz, de sokkal praktikusabb, ha egy masik szektorbol utasitgatod a kapitanyt. Ugyanis akkor nem hasznalja az idiota autopilotat. Ehhez mondjuk kell egy satellite, de ennyit meg talan ki tudsz fizetni. 😉
Yossarian
<#nevetes1>

Nieleen

[NST]Cifu
Hogy nem vettem SPP-t, egyrészes tragédia a Boron szektorban. Elõadó szerénységem.

Elsõ felvonás. A korábbi (X2-es) tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy a Lucky Planetsben felhúzom elsõ SPP-met. A környéken energia alig, ellenben gyárak rohadásig a környezõ Boron, Teladi és Argon szektorokban, ráadásul a Lucky Planetsben még Silicon Mine is van. Ideális.
Második felvonás. Felbérlem a rendszerben ténfergõ Boron Orcát. A harcsabajszú kapitánynál emberi (avagy ebihali?) árra alkudom le az összeget, vagyis 3500 credit ugrókapunkként. Semmi sem állhat már a Cifu's Enterprises terjeszkedésének... Gondoltam.
Harmadik felvonás. A Boron Orca kapitánya az elkövetkezõ egy órában olyan piruetett mutatott be, hogy egy õsrégi Földi vadászpilóta, bizonyos Vári Gyula szégyenlõsen lesütött szemmel ismerte volna be, hogy van nála jobb a szakmában. A gond csak az, hogy én nem a bemutatott kûr hossza után fizetek, hanem a lerakott gyár után. Persze a Boronokat ez nem érdekli. Bármit csinálok, utasítok, könyörgök, fenyegetek, az Orca az istennek sem hajlandó bedokkolni a Hajógyárba, hogy elhozza a gyönyörûséges SPP-met. Elküldöm a szektor másik felébe, majd ott utasítom a dokkolkásra, ám igyekezetem hiábavaló. A hajógyártól mintegy 10 kilométerre az Orca vad táncba kezd, és a kapitánya szerintem még kurjongat is örömében egy-egy jól sikerült hurok vagy fekvõ nyolcas manõver után. Hagyom, hagy élje ki magát, és elbocsátom. Az életben nem fogok többet Boronokkal üzletelni, ha ilyen késztetést érzek, csak és kizárólag a Teladikhoz fogok menni. Lehet, hogy azok a kékvérû rondaságok kb. annyira szórakoztató társaságot képviselnek, mint egy doboz Xenon laposelem, de ha azt mondom nekik, hogy ennyi pénzért itt és itt kell megjelenniük, és ezt és ezt kell megcsinálniuk, akkor biztos lehetek benne, hogy kezüket-lábukat törve igyekeznek mihamarabb megcsinálni egy kis bónuszjutalék reményében....

Nekem meg ma nem lett meg az elsõ SPP-m. Viszont legalább egy Boron kapitány jól érezte magát... ez is valami, vígasztaljon ez a tudat. 😄

A Xenon szektorokkal csak óvatosan!
X2-es tapasztalatomból tudom, hogy amikor én a Xenon Sector 347 és 534-est használtam, elõször a flottámmal kitakarítottam ott az összes Xenon K-t,J-t,stb, de sajnos egy idõ után újra útra keltek és ÖZÖNLÖTTEK BE A XENONOK A SZEKTORBA!
Alig tudtam megállítani õket. Másik nagy ge*isége volt az X2-nek, hogy kitakarítottam egy Xenon Shipyardot, de bizonyos idõ után újra "beteleportálta" vagy beépítette és abban a pillantban egyszerre rakott be vagy 20-30 db Xenon K-t és J-t!!!
Ezt már a másik topicban sem hitték el, és bebizonyítottam képekkel, hogy mit mûvelt ott a gép.
Úgyhogy csak óvatosan a xenon szektorokkal, itt van egy rakás,ami üres.

Esetleg még a Khaak szektorokat ajánlanám...<#vigyor>

[NST]Cifu
Nincs útban semmi. 😊))

Kockáspiton
Hát én a Zrt's Domain melletit és a xenon sector 534 melletit haszálom, mert ott vannak aszteroidák, egy üres szektornak semmi értelme szerintem.

[NST]Cifu
Utálom amikor igazam lesz. 😄

Sajnos korlátozott szabadidõvel rendelkezek, ha 1 mód van rá, akkor azt a keveset nem azzal akarom tölteni, hogy egyenként végignyálazom az összes szektort...

[NST]Cifu
Én nem utálom a Spliteket, az X2-ben igen, de most jó haverok vagyunk, jelenleg a Paranidokkal nem túl barátságos a helyzetem. 😊

Háát srácok, megcsináltam a versenyt. Hogy hogyan ne kérdezzétek, halvány lila szellentésem sincs. mentem oszt nyertem. Most az aszteroidában mászkálok, egyelõre nem nagyon akar menni, de itt legalább nem kell rohanni.

Zsolo007
Én is õket irtom 😊

Bizony, nem tudni mikor lesz patch. Az a tábla amúgy sok mással együtt az amaro.uw.hu-n is fent van. A fórum linkje is, úgy kerültem ide 😊 Igazi kincsesbánya ez itt, most rágtam végig.<#szeret>

Csak igazad lett, patch bizonytalan idore elhalasztva.

Ez elvileg egy aszteroida tablazat, de nem neztem meg, en jobban szeretem magam felfedezni a dolgokat. 😊
Milyen érdekes, hogy mindenki a Spliteket utálja... <#vigyor>
És ugye hogy milyen jó a Lasertower?Nekem az X2-ben anno nagyon bejött, néhány darab elég, hogy egy állmost megvédjen.
Itt milyenek, mármint mûködés közben, mert van nekem is, de még nem kellett ellenfelet lõnie?

[NST]Cifu
Teladi Equipment Dock

Mk3 as trade system vagy mi a gyík azt hol lehet venni? mert van már 1 meg 2-m is, de 3 sehol 😞