X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És nem reunion sorozat hanem X universe😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nagyon szeretem a Mass Drivert, de le kellett szednem, mert beszaggatott. állítólag kijavították ezt a hibát is, meg a PSG-t is így elvileg ok.
8x mass driver elõre!!!
+ egy jó mamba szentimell, hejj de jó dolig is az!
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
A preliminary changelist:
Additional functionality:
* Tug Laser allows M6/TL class ships to move stations using a tractor beam
Bug-fixes:
* Freeze caused by story mission
* Freeze caused by Trade Command Software MK3
* Usage of video and audio codecs optimized to fix various problems
* Trade Command Software MK3 energy supply
* Factory in Bala Gi's Joy is rebuilt
* Black screen when leaving a sector
* Jump drive after buying Kha'ak specifications
* Xenon ships in Teladi shipyards
* Yaki pilots without face/voice
* Motionless Kha'ak clusters
* Shockwave Generator and Mass Driver weapons have been optimized to reduce their impact on game performance
* Many other minor problems resolved
General:
* Adjusted collision avoidance of gates and small asteroids
* Number of Xenon ships roaming the universe has been reduced
You can download the 1.3 -> 1.3.1 BETA update here. (48.6 M😎
This patch requires that version 1.3 of the game is installed prior to the update!
Webmasters, please do not link to this file directly and please do not mirror it. If you wish to report about this patch, link to this topic instead, thank you.
http://dl1.egosoft.com/X3Update1.3_to_1.3.01BETA.exe
Megfigyeltem, hogy Khaak hajókért többet ugrik a rang, mint Xenonért.Kalózok is sokat nyomnak bele, de az is elég, ha hajóid folyamatosan kereskednek egy adott fajjal vagy csak beállítasz egy patrol-t az egyik szektorba és a hajód lelõ minden ellenséget.
Pár %-ra voltam attól, hogy megvegyem a Teladi Albatrosst és megfogadtam, hogy addig nem adom fel, míg meg nem lesz.Hát az is meglett.Szép lassan összejön, sokat fogsz idegeskedni, a legrosszabb az eleje, amikor csinálnád és segítenél nekik, de csak M4-et tudsz venni a rangod miatt és a hajód nem bír többet.Na az tényleg rossz volt.Akkor mondtam, hogy elegem van.És akkor jöttetek Ti a képbe és mutattátok meg az eldugott hajók listáját, ahol volt egy M3-as is.Innen már az út simább volt.
Egy idõ után úgy beindul minden, hogy nem gyõzöd számolni a lóvét.El tudod képzelni mennyit szoptam az elején, mikor jó vevõt kerestem a siliconra?És nem elbas*tam a pénzt amit abból kerestem, hanem gyárba fektettem vagy új hajóba vagy az akkori szaromat fejlesztettem.Inkább intéztem öt gyáram ellátását EGYEDÜL, minthogy vegyek egy traszportot sok százezerért hozzá, amit lehet hogy öt perccel késõbb kinyírnak.
Én elmondtam, mibõl szerzek sok lóvét a játékban, mibõl szereztem az eddigieket, de a Ti segítségetek nélkül nem ment volna ilyen könnyen.
Nagyon sokat játszok vele, néha túlzásba is estem vele.Pici gondolkodás kell hozzá, és rengeteg kitartás.Elõször meg kell alapozni a pénzforrást.Amíg mindenki hajókat vett, meg fegyvereket, addig én állomásokat, amik meghozták busás jutalmukat.Mindenki fikázta, hogy kereskedelemmel nem lehet pénzhez jutni.Ezt cáfolom.Lehet, igaz nem úgy minha rabolna vagy fosztogatna az ember, de ami itt fontosabb volt, hogy MEGISMERTEM ÉS TAPASZTALATOT SZEREZTEM az alatt az idõ alatt.Megismertem, hogyan zajlik az élet benne, mire van szükség, mibõl van hiány, mit hová kell leraknom.Óriási pénzt hozott és hoz a mai napig is több olyan komplexumom, ami jó helyen van.
Tudod mennyi ideig repültem egy TS hajóval?Vagy egy szaros M4-es hajóval?
Keményen megdolgoztam a lovéért.Most már csak az a dolgom, hogy élvezzem...
Az meg, hogy egyáltalán eljutottam ilyen magas rangba az Argonoknál, kizárólag az 1.3-as peccsnek köszönhetõ.Elõtte a rangom Federation Marshall volt.Feltettem az új peccset és kábé tíz másodperc múlva jött az üzenet, hogy elõléptettek, és akkor mentem át Argon Protector of the Federationbe.Nem csít, mielõtt bárki azt gondolná.De szerintem ez nem csak nálam ment így...
Aki scriptelésre adja a fejét ajánlom lesse le mások scriptjeit, abból sokat lehet tanulni.
Mikor lesz nekem ilyenjeim. . . te jóóó isten....
Dokkolás
Itt a két gyönyörûségem
Farkasszemet nézek a Titánnal
Ez Cho's Defeat-ben volt egy Khaak Destroyer
Ez meg egy Pirate Base volt...
Ez is az...
Na itt van az Ore Belt-es komplexum, amirõl beszéltem.Itt még nem teljes.
Ez meg csak szimplán nagyon tetszik nekem:
No, ennyi egyelõre.Van még egy rakás, de ez nem képgaléria...
Ismételten szorri a nagy méretért, de nincs kisebb belõlük.
Egyébként lassan be is fejezem egy idõre az Xezést, mert visszmentem a Flash animációk csodálatos világába és a webdesignba, amik jelentõsen elveszik az idõmet.Én elértem a célomat az X-ben, még lehet hogy egy Teladi Condort vagy Phoenixet veszek a közeljövõben, mert az a valószínû, hogy náluk vagy a Paranidoknál leszek legközelebb ilyen magas rangban.
Hamarosan Hero of the Federation leszek Argonéknál, a Teladi is közel van a csatahajó szinthez és a Paranid is.Az összes fajnál megvehetem már a TL és M3-as hajókat, ezzel egyetemben a legmagasabb szintû gyárakat is.
Na nem szállok ki ebbõl a világból, csak lecsökkentem a játékra szánt idõmet.

Jelenleg egy Ore Mine L,egy Silicon Mine L,Egy 25 Mj-os pajzsgyár, egy 125 Mj-os pajzsgyár,egy Lasertower Factory,egy Thunderbolt Missile factory és egy Rastar Refinery L-em van ott összekötve.Kizárólag EC-t (nagyon sokat) és Chelt Meat-et szállítok bele.
Sajnos az Ore Belt szektor a jelenlévõ sûrû porfelhõ miatt baromi lassú.Ott van pluszban bezsúfolva ez a fent említett komplexumom, amely a legelsõ volt, ezután lett bõvítve.Szépen össze is köti a Constr.Kit, de még jobban belassítja, így én szinte nem is repülök már abba a szektorba, mert annyira lassan fut a játék.
Én hálás lennék <#worship>#worship>
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amit én használok az a station trader. Semmi cheat, csak intelligensebbek a saját kereskedõhajók, képesek használni a jumpdrivejukat, elmennek dokkba ha megrongálódnak, és vesznek maguknak pajzsot ha a gyárban van már elég zsé rá. Igy egy közbülsõ Xenon szektor se gond. Szeretem 😊
Aztán ott van az automatikus szatellit deployer script. Amelyik ürhajónak kiadjuk az folyamatosan pótolja az elhullott szatelliteket, automatikusan. Ez se cheat, a kiszállitás darabja tán 1000 cr, és természetesen a satelliteket is meg kell venni.
Aztán van rengeteg BBS extra küldi, ezeket nem próbáltam, de legalább élõvé teszi a játékot. Csuda dolgokat tudnak a scriptelõk 😊
Mondjuk azt, hogy a userek megcsinálják azt, amit a developereknek kellett volna, mert szvsz funkcionalitásban az X3 alig tud többet mint az X2. Talán az egyetlen amiben új az a gyárkomplexum. Minden más ha jól emlékszem megvolt az X2-ben is.
63% nál tartok náluk, de olyan nehezen lehet összeszedni a rangot 😞
ha ki akarod próbálni, javaslom kezdetnek a 101-est, az én idõmben mindössze egy J, két K és néhány kisebb õrizte, egy Novával el lehet õket takarítani (fõleg ha a két K között úgy repked az ember, hogy egymást lõjék agyon PPC-vel 😊)
de szerintem a 347-es elég nehéz, nem szeretem, mikor kis szektorban tömörülnek, nem hagynak lehetõséget kibontakozni 😊)
One Vision. One Purpose.
Ha az elsõ komplexum HUB-ját (hub-1) elég közel tudom tenni a második aszteroidához, akkor simán rákötöm azt is, ha nem, akkor a második bányához odakötök még egy gyárat és az így kapott új hubot akarom összekötni a hub-1-gyel.
Olyan fegyvergyárat akarok összehozni, amibe semmmit nem kell betenni, szállítani, csak szedem ki a végterméket és a feleslegesen termelõdõ többlet köztes termékeket.
Ha valaki ismer még olyan helyeket, ahol használható silicon és ore asteroidok közel vannak egymáshoz, érdekelne.
Ore beltben találtam egy ilyen helyet és Scale Plate Green keleti kapuja mellett, de az xenon melletti szektor és még nincs akkora hadseregem, hogy ki tudjak takarítani egy teljes szektort.
Tényleg, ha valaki kiirt egy teljes Xenon szektort, az üres is marad? lehet beköltözni? Vagy respawnolnak?
UI.: Legalábbis úgy emlékszem...most nincsenek elõttem a scriptjeim
mondjuk lennének kereskedõk (Teladik természetesen 😊) akinek mondhatnám, hogy kérek 60db Nova Sentinelt, ilyen és ilyen felszereltséggel, stb. és õ összeszedné a hozzávalókat, persze jó kis profit mellett. nem nekem kellene shipyard-medium shield gyár-HEPT gyár dolgot végigjátszani
aztán ha mondjuk nem fizetném ki a 250 millát értük, és rajta maradna a 60 Sentinel, akkor az én fejemre lenne vérdíj a Bulletin Boardokon, és boldog boldogtalan rohangálna utánam a busás fejpénz reményében 😊)
One Vision. One Purpose.
Kezdem megismerni, melyek ezek a pontok és megpróbálom úgy forgatni a gyárakat, hogy a hub könnyedén összekösse.
Most épp az a fõ kérdés az Egosoftnál, hogy mi az ami tetszett a játékban, mármint milyen küldetések, és milyeneket szeretnénk látni benne.
Én most abszolút nem erre fogok válaszolni, nekem van egy nagyon jó ötletem, ami szerintem sokat dobna a játékon.
Jó ötlet lenne a hajód pajzsát feltölteni egy Shipyardon.Például: Mész egy nagy TL vagy M1,M2-vel vagy egy kisebb M6-tal, csatázol, pajzsod lemegy minimumra.Ugye a saját pajzsgenerátor is visszatölti, de fõleg ha nagy pajzsod van, ez baromi lassú.Legyen olyan, hogy beállok a shipyarda és és ha nem is ingyen, de pénzért vagy EC-ért cserébe AZONNAL feltölti a maxra.Így nem kellene fél órát SETA-znom, hogy feltöltõdjön és jó stratégiát lehet erre építeni.
Xenon küldi, lesérülsz, gyorsan ugrás egy közeli shipyardra, pajzs vissza és mehetsz zúzni.
Másik okosság az EC "tankolása" Shipyardon vagy EQ Dock-ban a Jumpdrivehoz.
One Vision. One Purpose.
- Xenon küldit kaphatsz nem csak KÖZVETLEN közelben, egy-két szketorral odébb is.
- Mit értesz az alatt, hogy összetett építmény?
Írtam errõl is egy leírást egyébként, de ha már meglévõ komplexumhoz akarsz hozzácsatolni az nagyon egyszerû.Lerakod a komplexum közelébe a gyárat és mindössze egy darab Construction Kitet kell felhasználni amivel hozzácsatolod.
A Docking bay-t már nem kell újra leraknod, mert az fixen marad.
- A Xenon szektorba való saját hajós okosságot én is tapasztaltam.Megpróbáltam olyanra állítani a gyárat, hogy ne nagyon kelljen elmászkálni a transzportnak, de már a harmadikat vesztem így el, mert mindig át akar menni rajtuk.Ezért gondoltam, hogy kitakarítom a Xenon 347-et, hétvégén megcsinálom.
Jano1(#2732) THX.
Sikerült tegnap a megzakkant gazdaságom helyrerakni, egy órán keresztül semmit mást nem csináltam, csak 3 freighterrel eladtam a gyáraimban felhalmozódott olajat és silicont. Lassan meg fog jelenni egy cikk a bulletin boardokon, hogy népességi problémák elé néznek a Teladik: az olcsó olaj miatt általános elhízási hullám söpör végig a populáción. :-) (A teladik fõ tápláléka a nostrop oil.)
Ajánlom minden gyártulajdonos figyelmébe, aki még nem jött volna rá a saját kárán, hogy a jump distance-t úgy kell beállítani, hogy Xenon sectorba ne érjenek el a freighterek, mert simán megpróbálnak átmenni rajta.
Miközben a távirányítós olajszállítóknak kerestem a jó felvevõhelyeket, a centaurral keresgéltem a bulletin boardokon küldiket. ÖSszvissz egy bérgyilkot kaptam, pedig körbemászkáltam az összes xenon szektorral szomszédos helyet, hátha kapok Gzinon invézsön kvesztet. Ilyet ti is csak xenon melletti szektorban kaptok, vagy akárhol?
És egy trükkös kérdést hagyok a végére: nagy komplexum építését tervezem. meg lehet-e azt csinálni, hogy két olyan gyárat kötök össze Complex Construction Kit-Tel, amik már maguk is összetett építmények?
Aztán egyszer megszorúltam, gondoltam kilövöm. Egybõl nekimentem és elpusztított (Centaur Hull: 100%). Nah ez biztos erõs! 😊
Kilõttem max Hull+ max pajzson: Megint felrobbantam. Hmm...
Kilöttem vigyázva nehogy nekimenjek. Erre leszedte a TL-t. (Bounty Mission)
(ha ugyanaz mint amit te említettél akkor sorry, de nálam azért nem adnak 80e-t 😊)
One Vision. One Purpose.
Na tehát, mégegyszer.Megközelíted, kiugrasz a sajátodból, elveszed a kilõtt hajót, VISSZASZÁLLSZ a sajátodba és mész vele tovább.
A rakéták több csoportba vannak osztva, robbanófej-típus,rombolóerõ,és követési mód szerint.Elõre megjegyzem, hogy amit nem találtam eleddig a játékban, azt nem fogom részletezni,mivel nem ismerem.Mondtam, hogy vannak típusok a kézikönyvben, amikkel még egyáltalán nem találkoztam, lehet, hogy nincs is benne a játékban vagy késõbb kivették õket.
Dumbfire - azaz "lõjj és megy amerre lát" típusúak.Ahogy a neve is mutatja, ezek a rakéták NEM KÖVETIK AZ ELLENFELET, így meglehetõsen nehéz velük támadni, max lassú és nagy objektumok ellen használhatók.Elég olcsó,alap rakéták.Ide tartozik a Firefly, a Dragonfly és az Aurora.Ez utóbbi közelségi (synaptic), tehát kilövöd, majd amikor megfelelõ távolságban van a célponthoz, újra megnyomod a rakéta kilövés gombot (alapeset:"L") és felrobbantod.Kisebb repeszeket szór szét és rongálja a közelében az összes célpontot.
Robbanóerejét tekintve a Dragonfly innen a legerõsebb,eggyel rosszabb az Aurora és a leggyengébb a Firefly.
Swarm - "raj" vagy többrobbanófejes rakéták osztálya.Az egyik kedvencem, elég olcsó, sok helyen kapni ilyeneket és nem rosszak.Indításukkor egy célpontot támadnak, de sok robbanófejjel, ami vagy azonnal kioldódik vagy pár másodperces késéssel.Ezen osztályon belül a Wasp, Typhoon, és Tornado rakéták képviseltetik magukat.A Tornado kivételével a másik kettõ KÖVETÕRAKÉTA, azaz célpontra állnak és követik.
(Megyjegyzem, hogy minden robbanófejnek van egy maximális hatótávolsága, mivel üzemenyag meghajtásuak.Tehát egy lassú torpedó ha gyors célpontot követ és nem lövik le idõközben,de célpontját nem tudja elérni, egy idõ után "Self-Destructed" azaz kifogy az üzemanyag és megsemmisül.Nem megy a végtelenségig...)
Jól használható fegyverek közelharcban is és távolról indítva is.A sok robbanófejnek köszönhetõen nehéz õket lelõni, talán PSG fegyverrel lehet csak védekezni.
Seeker:Követõ rakéták, infrakövetéssel vagy hõkövetéssel.Ezek a leghasználhatóbbak.
Az alap a Mosquito, olcsó, sokat lehet venni, nem foglal helyet és szinte mindenhol kapható.
Eggyel erõsebb a Blizzard, ami csak a kézikönyvben található, venni még sehol nem tudtam, pedig az összes EQ Dockot átvizsgáltam.
A Silkworm az egyik kedvencem, nehéz célpontok ellen is jó, pl.M3-as hajók, korvettek.Relatív olcsó (5000 Cr), hõkövetõ, sebessége átlagon felüli, még a gyorsabb M4-es vadászokat is eltalálja.Hatótávolsága jó, sokáig követi az ellenfelet, lõtáv kábé 3,5 km.
Cyclone rakéta.Ilyet sem találtam eddig.
Tempest rakéta.Szintén a hõkövetõk osztályába tartozik, különlegessége, hogy ha a célpontja idõközben megsemmisült vagy eltûnt, automatikusan rááll egy másik célpontra.
Thunderbolt rakéta.Ez is egy komolyabb darab.Az ára asszem úgy 30000 Cr körül mozog, M3-as és M6-os hajók használják.Gyors, pontos, halálos és komoly sérülést okoz.
High Yield - nagy robbanóerejû rakéták és torpedók.
Itt vannak a legbrutálisabbak, mindegyik követi a célpontot, sajnos lassúak, de borzalams pusztításra képesek.Felfoghatjuk inkább bombáknak vagy nuke-nak <#vigyor>#vigyor> egyiket-másikat.Sajnos drágák, kevés kapható egyszerre, lassúak mint a tetû és könnyen lelõhetik õket, ami egy Firestorm Torpedonál 80000 Cr/darab (!).Fõként lassú célpontok, M1,M2, állomások, és korvettek ellen való.Egyik képviselõjük a Hurricane rakéta, ami egyben a leggyengébb az osztályban.
A Hornet a másik kedvencem, nagyon erõs, az X2-ben ez volt a legerõsebb rakéta.Kisebb nukleáris robbanófejet hordoz magában, közelében sokat sérülnek a gyengébb hajók.Sebessége átlagos, hatótáv nagy és a lõtáv kábé 4-4,5 km.
A Firestorm Torpedo a csatahajók egyik alapfegyvere, szerelhetõ korvettekre és M3-as nehézvadászokra.Nagyon lassú, könnyû kilõni is, de ha célbaér, a robbanóereje olyan, hogy egy TL hajónak azonnal lebontja a pajzsát, egy M1 illetve M2-nek pedig egy harmadnyi, egy negyednyi pajzsát veszi le.Nagyjából 1 Gj-nyi pajzsot vesz le.Szerencsénkre már 5 km-es távból is indíthatjuk, imádkozni kell, hogy ne lõjék le...A 80000 Cr-es ára igen borsos, ritkán használom, sokkal jobban megéri a nagy PPC-vel lõni, ezt max kegyelemdöfésként használom vagy ha rosszul áll a szénám.
Léteznek még kereskedelmi forgalomban nem kapható rakéták, amiket ritkán tudunk beszerezni.Kalózok,Xenonok és Khaakok használják.Gondolom sokatok talált már Unknown Object-et is.EZ IS RAKÉTA!Lehet betölteni a kilövõbe, vagy eladni nagyon drágán.A Xenon hajóknál szoktam találkozni ezzel, az ára annyi mint a Firestorm Torpedóé, így gondolom a rombolóereje is hasonló.
A Disruptor Missile a sztoriban is szerepel, meg kell hogy mondjam, én még nem tapasztaltam a különleges képességét, miszerint hasonló mint az Ion Disruptor, csak pluszban a hajó irányítását is megbénítja, így a célpontod nem tud rádlõni egy darabig.Egy EQ Dockban asszem 2700-3000 Cr-et adnak érte.
Khaak rakétákat egyelõre nem tudtam gyûjteni, itt három típus van, a legerõsebb talán olyan mint a Silkworm.
Aztán itt van az általam már korábban említett Remote Guided Warhead is, ami elvileg egy saját magad által "vezethetõ" - irányítható - rakéta, melynek rombolóereje még a Firestormét is jóval meghaladja.Szintén csak a kézikönyvben leltem reá, a játékban még nem.
Tudom, ez most nem olyan bõ, mint a lézereknél volt az írásom, de remélem segít.A lényeg, hogy mindenki válassza ki a neki megfelelõt, én a követõkre szavazok, illetve jól használhatók a Swarm rakéták osztálya is.
1.Lövöd, amíg meg nem adja magát.
2.Megadta magát, közelmész hozzá ûrruhában (!), kábé 20-30 méterre.Fontos a távolság!Minél közelebb, de nekimenni nem kell...
3."I" gomb vagy menü,target és a CLAIM. Erre bemond egy ilyet, hogy "Ship computer control transferred" és már tied is a hajó és zöldre vált.
4. Ezután "C" gomb az újonnan elfogott hajódon, Navigation,Dock at, és kijelölsz egy Shipyardot.
kedves x3 reunion rajongok szeretnék egy segitséget kérni az lenne a kérdésem hogy
ha az ürben van egy elfoglalt hajó ami ûres hogyan tudnám be kûldeni a dokba mert csak a
flow és a beszélgetés ikon jelenik meg rajta a pici ajto ikon nem jelenik meg akkorsem ha ay ûrben vagyok
de az én hajómon meg jelenik a beszállás ikon nem tudom ez az 1.3 javitás hibája vagy valami mást kell csinálni
kérem segitsen valaki ha tud köszönöm elöre is..mano1b