X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt hiszem nem fogok visszatölteni emiatt, majd talán egy következõ újrakezdéskor odafigyelek :)
Viszont ez az M2 meg destroyer dolog érdekes. Mármint nálam, lélektanilag... Mivel összejött annyi pénzem, (meg a reputációm is nagy) lehetõségem van Titánt venni. Jó nagy. <#vigyor3>#vigyor3>
Viszont nyilván az én hülyeségem, de engem zavar, hogy ezek a csillagrombolók csak turretekkel rendelkeznek. Persze, nyilván érthetõ hogy ezzel nem vadászgépként kell csatázni, ezért is kellenek a turretek, viszont magát a harcot tekintve innentõl kezdve az egész (számomra) olyan mintha a moziban ülnék, és csak néznék ki a fejembõl, a többi tõlem független. Ez meg nem jön be annyira :) Jobb szeretek magam irányítani, ami ugye egy lassú turretnél már macerás - írtátok is korábban, hogy jobb a gépre bízni.
Ilyen értelemben a Cerberus a határ nálam, azzal még megvan az "én lövök" érzés, de egy M2-nél ezt nem érzem...
Másfelõl, logikus hogy igazán hatékonyan egy ilyen csatahajóval lehet csak hasonló kategóriás csatahajókat kikészíteni.
De azt hiszem inkább megpróbálok valami köztes módot találni, hogy a Cerberussal is véghez vihessek hasonló dolgokat... Kialakítok majd valami olyan kíséretet, aminek talán van is értelme. Eddig amivel kísérleteztem, mindig az lett a vége, hogy a gépi kísérõ(i)met szétkapta az ellenfél csapata, mint foxi a lábtörlõt... Ahhoz meg elég spórolós vagyok, hogy csak úgy kidobáljam a krediteket hiábavaló kísérõkre <#crazya>#crazya>
De elvileg be fogja még adni késöbb is a küldit.
Nem rossz csónak csakhát vadászok ellen nincs mivel védekeznie, így egy P Raider-t már nemigazán szed le csak a nála nagyobbakat.
Az igaz, hogy akár a Hyperion-nal is rá lehet dokkolni.
És a folyamatos GPPC tüzelés meg sem rezdíti a weapons csíkot.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Tegnap belefutottam ebbe Argon Prime EQ dockjában. Mivel már elég sokat kolbászoltam a Cerberussal kergetve a kalózokat, úgy gondoltam megpróbálok egy ilyen "komolyabb" küldetést is... Szóval nagy arccal berontottam a célként megjelölt Danna's Chance-be, és mentem (volna) a Leviathanhoz. Ugyanis az a rakomány kalóz akik csõre töltött mordályokkal vártak ezt bõszen igyekeztek megakadályozni... <#violent>#violent>
Miután átharaptam a torkukat, tepertem a megadott koordináták felé, nem tudtam milyen a küldetés, esetleg elkésem-e.
Nem késtem el. Ott várt a Leviathan egy kis kísérettel - meg egy rakat Xenonnal. Egy K, két Q vagy 4 P meg a slepp... Na mondom, nekem reszeltek, bocsi, csak eltévedtem, húzok is innen nyugisabb helyekre <#idiota>#idiota>
Ahelyett hogy fejjel a falnak rontottam volna, betáraztam a PCC-ket, és elkezdtem oldalazva távolodni félgázon. A gonosz falka el is indult utánam, mint a kopó a vérszagra. Nem unatkoztam... Távolodtomban célpontként kijelöltem a P-ket, és rájuk küldtem egy-egy Hammerhead rakétát (tele van a rakterem velük, a kalózok csomót elszórtak...) a P-ket szépen le is szedtem így, meglehetõsen bembának tûntek. Mikor a kíséretet így leamortizáltam, felbátorodtam, és szembefordultam a nyomomban lihegõ két Q-val. Durva volt, de sikerült õket szétszedni, a pajzsaim viszont a felére estek a küzdelemben. A K jóval lemaradva mögöttük még nem volt lõtávolban, így újabb hátraarc, és egy kis pajzstöltõs-fogócska kezdõdött... Épp a K sebessége környékén haladtam, hogy kontrolláljam a biztonságos távolságot, amikor eszembe jutottak megint a Hammerhead-ek. A Q-k ellen hatástalanok voltak, mert azok hatékonyan védekeztek a rakéták ellen is, nemhogy még egy ilyen lassú torpedó ellen. viszont K-val még nem találkoztam közelrõl, nem tudtam hogyan fog reagálni a torpedókra, gondoltam kipróbálom... Hm. Nem mondom hogy kacsavadászatnak éreztem, mert azért izgultam egy kicsit, de néhány Hammerhead, és a K-ból hamarosan csillagköd lett
<#vigyor3>#vigyor3>
Szóval jók ezek a torpedók, ha nincs az ellenfélen olyan fegyver amivel eltalálná. :) Úgy meglepõdtem a könnyû sikeren, hogy azt hittem kész is vagyok a küldetéssel, elkezdtem összeszedni a széthullott konténereket. Nem kellett volna, pontosabban... Ugyanis a Xenonok után megjelent egy rakat Khaa'k csatahajó is a Leviathan közelében, de mire odaértem késõ volt... Mission failed <#idiota>#idiota>
Ha egy ilyet elszúrtam, akkor ennek a küldetésnek annyi? Mármint újra nem fogom megkapni ugye? Errõl van valami tapasztalat?
Egyébként a Khaa'k-ok ott maradtak, és elindultak a szektor közepe felé, úgyhogy késõbb mikor visszatértem megnézni mi a helyzet, épp ment a csihipuhi a kalózok és a Khaa'k-ok között, úgyhogy beszálltam "romeltakarítani" <#nevetes1>#nevetes1>
Bocsi a hosszú irományért :)
Csináld meg hajóvesztés nélkül és mindjárt nem lesz olyan egyszerû!
Bár mióta Scale Plat Green környékén mászkálok, nálam mindig volt P Raider flotta. Elég sûrûn.
Xenon 347-ben foglaltam egy csomót belõlük, aztán inkább áttértem a Q-kra, az jövedelmezõbb. Ezekért bejjebb is megyek a Xenon szektorokba.
Én jobban örültem volna ha jön egy XTM kiegészítõ hozzá. Komplett új sztori meg mindenféle.
A játék sok esetben random. Nekem is szinte minden egyes újrakezdésemnél más-más szektorokban van nyüzsgés. Persze vannak állandók. Omicron sectorban pl mindig átutazik pár Xenon P raider és kisérete. stb stb
Ha feltöltöm a gyárat azzal is ami nem elsõdleges akkor gyorsul a gyártás ?
A nagyobb hajók gyakorisága azért tûnt fel, mert olyan helyeken jönnek gyakrabban, ahol a normal játékmenetben is jártam.
Elena's Fortune a normal módban eléggé kihalt volt, most meg olyan forgalom van bent mint a nagykörúton :)
De jellemzõ például Scale Plate Green is, ahol lentrõl most konvojokban özönlenek a Xenonok a 347-es szektorból, elég sûrûn, korábban meg nagy csönd volt. :)
Persze nem baj, mert így izgalmasabb, fõleg hogy idõközben szert tettem egy Cerberusra, és nagyon a szívemhez nõtt. A kalózok és a Xenonok õszinte bánatára <#vigyor3>#vigyor3>
A te honlapod is a nagyon hasznos linkek között szerepel a böngészõmben, gratula érte! :)
A többiekre akiket nem találtam az itteni linkeken, a google segítségével kerestem rá, hellyel-közzel sikerrel. :)
Az egosoft fórumokon is egyre több a halott link. Persze az is egy jó móka mire az ember összevadássza az infót a netrõl, csak fura hogy ennyire nem idõtállóak az anyagok.
Tudom, hogy a TC ebben a topikban off, csak leírok egy rövid érdekességet róla:
Mikor ezt a fórumot elkezdtétek, rengeteg panasz volt az iszonyatos gépigényre - jogosan. Mivel én a napokban találkoztam csak a játékkal, nem volt gondom még max részletességnél sem (Core I7 920, 3GBDDR3, Ati 4870X2 - Win7 64bit)
Mivel nagyon megtetszett a játék, irány a CDGalaxis hátha kapható még, de látom itthon csak a TC-t forgalmazzák. Ezzel viszont úgy voltam, hogy mielõtt megvenném, kipróbálom. Fõleg azért, mert itt a fórumon elég vegyes fogadtatásban részesült a Reunionhoz képest. Ami azt illeti, pár óra játék után meg tudtam szokni, sõt. Viszont a fent írt konfigomon idõnként frankón beszaggat <#szomoru1>#szomoru1>
Persze feltettem a legújabb patchet, az sem segített. Szóval a párnáim telesírását követõen úgy döntöttem (még) nem veszem meg...
Szerintem nincs különbség a kezdésekben csak esetleg máshova rakott be a játék, mint ahogy megszoktad és arra több a nagyobb hajó. Esetleg pont úgy pakolta be, hogy lépten nyomon beléjük fuss.
Az mondjuk igaz, hogy vannak küldik, amik harci ranghoz kötöttek.
Amaro oldala átalakult azóta, de a regisztrációs menetét nem tudom. http://amaro.extra.hu/
tomonor nem fejleszti az oldalát, a TC-s topikot csinálja inkább.
Az én oldalam meg az aláírásban van, azt mindig frissítem, ha változik.
A külföldi linkek meg jönnek, mennek, googleban kell keresgélni, az szokott nekem is segíteni.
Pár hete játszom a Reunionnal, rögtön beleszerettem mikor megláttam. A "nagy öreg" Elite méltó utóda, gyerekkoromban rengeteget játszottam vele C64-en. :)
A fórumotok kiváló, rengeteget lehet tanulni belõle! Néha igen jól jön a segítség, annyira összetett a játék :) Ha valamit nem értettem, mindig találtam itt valami infót, szóval le a kalappal <#worship>#worship>
No hogy ne csak rizsázzak: Eddig többször nekikezdtem a játéknak, próbálgattam ezt-azt, de eddig mindig a normal vagy a quickstart módban indultam. Pár napja viszont változtattam, és belekezdtem az XTM Otas start módjába, ahol a Reaperrel a fenekem alatt tesznek lapátra...
Nos, nem mondom, kicsit más úgy kezdeni, hogy a Buster helyett egy komoly gépet vezethetek, még ha 0 Cr. az össz vagyonom :)
Viszont.
Lehet hogy csak elkerülte a figyelmem eddig, volt már valami fejtegetés itt arról, hogy a különbözõ kezdésmódokhoz különbözõ harci nehézségi fok tartozna? Pontosabban nem is nehézség, inkább "sûrûség". Ugyanis eddig míg normalon vagy quickstarton játszottam, nagy ritkán futottam bele valami komolyabb ellenfélbe, max. valami Khaa'k sereg aprított egy-egy szektort, de azokat bölcsen elkerültem...
Most viszont hogy a Reaperrel kezdtem, sorra botlok bele a Xenon Q és más M1-M6 osztályú ellenfelekbe. akár kalóz, akár Xenon... Az tény, hogy így jóval izgalmasabb (fõleg hogy az Otas géppel még volt is némi esélyem a harcra <#violent>#violent>) de feltûnt hogy mekkora "harci" különbség van a két kezdésmód között. Van valahol errõl valami infó?
Amaro oldalával kapcsolatban volna még kérdésem. A fórumot az elejétõl kezdtem olvasni, és gyakran hivatkoztok letöltésre az oldalról, ami regisztrációhoz kötött. Biztos én vagyok a láma, de Amaro oldalán nem találok se regisztrációt, se letöltési lehetõséget... <#idiota>#idiota>
Bár nyilván változhatott is az oldal. Azt észrevettem a fórumot olvasgatva, hogy az idõnként belinkelt oldalak nagyrészt már nem mûködnek... Esetleg az aktuális elérhetõséget lehetne valahol jelezni?
Természetesen Argon Prime Shipyard-on, miután megcsináltunk egy nem túl egyszerû küldit.
Apropó hol lehet argon leviatant venni??
Kicsit más!
Hallottátok, hogy jön a Star Trek Online MMORPG?
Béta tesztelések folynak.
Kicsit más vége!
Asgard hajót honnan lehet beszerezni???
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Ha fenn van a JKT script, akkor tudsz a megfelelõ gyárakba szállítani, amik elõállítanak neked kb 13.000 Cr-ért Jumpdrive Kit-eket. M-es vagy nagyobb rakterû hajókba be tudod rakni és ebbõl Jumpdrive-ot csinálni. Így nem kell minden hajódra 100k-ért megvenned a megfelelõ állomáson.
Bár a saját EQ-dokkomban már fel lehet rakni egy csomó mással együtt.
Ja és ha nem figyelsz, akkor lenyúlják mások.
Más célja nincs is ahogy én látom. Vagy tudsz valami jó vételt rá ?
Gondoltam olykor áttranszportálok egy adag EC-t és el van felejtve jó ideig....csakhogy nemlehet. Kell egy szállító hajó hogy egyikbõl a másikba átpakoljak <#wow3>#wow3><#falbav>#falbav><#wilting>#wilting>
Panos meg alapból van. Igaz drágább de bármit bányászthatsz vele. Csak oda kell vinni az aszteroidához és mutatóban kell lenni a hajón egy darabnak abból amit bányászni akarsz.
Nvidiumot, még bányával is lehet bányászni.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Nividiumot kétféle képpen bányászhatsz. Az egyik ez a mobile drilling system-es. Ehhez azonban szét kell trancsírozni az aszteroidát. Ez nem túl hosszú életû dolog mivel az apró darabok egyszer csak elfogynak.
A másik módszer, hogy bányászhajót vásárolsz vagy javítasz meg roncsból és azt állítod be ércet bányászni. Ennek menetét elolvashatod a #18513 hozzszólástól kezdve.
Felraktam az Ashles mod-ját és nagyon tuti már a negyedik complexumot húzom fel<#eljen>#eljen>!!! Viszont a HQ-ban van egy olyan hogy Spray shop. Egybõl rá klikkeltem de elkezdtem fényezni az egyik shipemet de semmi változást nem láttam rajta. Ebben tud nekem segíteni valaki hogy miért nem látok semmit!!!
Ui.: Nagyon köszönöm az eddigi segítség nyujtást!! <#worship>#worship>
A Terran EQ-SY állomások is ilyenek. Sõt, méretüknél fogva a manuális dokkolás nagy hajók esetében szinte lehetetlen. A robotpilóta meg sokáig vacakol. Oda kis hajóval érdemes menni.
A legfrissebb XTM van fent? Ott van csak S kapu.
Nvidiumot pl. Mercuryval tudsz bányászni. Kell rá egy Mobile Drilling System meg egy Ore Collector. Az elsõvel szét kell lõni az aszteroidát, miután a másodikkal leszkennelted. Aztán egész kis darabokra kell lõni. Ha célba veszed és megnyomod az "i" betût, akkor a megjelenõ ablakban a 3. sornak Yes-nek kell lennie. Ekkor tudod begyûjteni. Ehhez le kell eresztened a pajzsod (o).
Vagy felrakod Ashley modját is és akkor vehetsz bányát is.
Tudtommal egyenként lehet átnevezni hajót.
Én pl. nagyon szeretek Ore Belt-be telepedni, mert van 2 szép Ore kavics meg 1 Silicon. És ezek mindig ugyanott vannak.
Nividiumot lehet bányászni? Hogyan tudok egyszerre átnevezni hajókat és nem grouppolni?
Érdemes egy elhagyatott szektort választani, ahol sok érc található, mert ugyebár mindkettõ alapanyag.
OTAS hajót, OTAS Shipyardon lehet venni. Ez Akeela's Beacon rendszer déli kapujánál található.
Tud nekem valaki olyan szektorokat mondani ahol érdemes nagyobb multinacionális complexum felhúzására?
Terran reput hol lehet megnézni ?
Amúgy Valhalla-val jobban lehet aprítani a K-kat.
Lehet, hogy minden Otas hajót felszerelnek egy hull javítóval?
Csak mert a HCF is javítja magát. Elég gyorsan, mert 90%-ra szedték le, szerencsére nem dobott el semmit és mire befejeztem a foglalást, majdnem 100% volt.
A Castrum pajzsát meg még nem sikerült úgy leamortizálnom, hogy utána csak kicsit sérüljön a hull, olyankor általában kilõttek. Igaz, én is az ellent :D
Már 2 napja késik a ramom, nem tudok X3-azni!
Pedig beszereztem már egy 8500 GT-t!
a hajóhoz meg odamész asztronauta-ként azaz kiszálsz a hajódból
megközelíted a hajót és 30-méterrõl lesz egy ojan parancs hogy claim
arra ráböksz és a hajó a tied...
Elekzdtem bérgyilkossal a játékot, lövök mindent ami mozog elég jól megy ez a része. Most elõbb szétlõttem egy civil hajót a hajó még megvan, a pilóta elmenekült. Ilyenkor tudok valamit csinálni az Asztronautával vagy a hajójával? és hogy? Szálítóhajókat is öltem.