X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára az X-Beyond: The Frontier-rel játszottam (X1 alap rész), s azóta nagyon sokat fejlõdött, lenne mit megtanulnom, mielõtt bele ugrok.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Én most kezdtem belemerûlni a játékba de nemtom hogy hol keresssek Argon Mammoth-ot mert szeretnék venni egy Weath Farmot!
Elõre is köszi!
warez. 😊
Az ellenfél elvesztette 5 hordozóját, 3 csatahajóját és rengeteg vadászát és a fõbázisát. A másik xenon szektorban viszont írd és mondd 7db K és 3 J tartózkodik így a flotta bevárja az erõsítést amit a feltöltés alatt lévõ ADMIRAL GRAF SPEE és az ADMIRAL SHEER csatahajók valamint a szintén 60 Novával feltöltött KAGA hordozó jelentenek.
No, abból lesz ám a csata 😄
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Sajna a sztoriban van 3 pálya ahol még minimális beállítás mellet is halálra szaggat, ezek azok a részek ahol aszteroidák belselyében kell manõverezni, ill. egy bázis belselyében. Akinek nincs erõmûje otthon annak érdemes itt levenni teljesen minimumra a configot, akkor átlehet vinni ezeket is😉
Van a sztoriban egy rész ahol fatert kell üldözni egy aszteroida belsejében, közben meg téged kergetnek a kha'akok, na itt nekem voltak olyan szakaszok ahol még minimális beállítás mellet is beszagatot, valszeg program hiba, mivel nincs semmi olyan objektum ami ezt okozná, itt van egy trükk, amivel könnyen át lehet vinni ezt a pályát: (aki maga akarja át vinni az ne olvassa tovább)
azon a részen ahol az alagútban oszlopok vannak, ha többször neki mész a falnak kijutsz az alagútból a "semmibe". Itt kívûl is végig mész és megkeresed a kijáratot, majd megvárod a téged üldözõ kha'akokat és jó messzirõl szépen lelövöd õket (még csak nem is fognak védekezni), majd bemész a kijáraton keresztül az alagútba és elindúlsz visszafelé. Egy idõ után megjelenik egy animáció és a pályát át is vitted.😉
Azért írtam le ezt a megoldást, mert én itt szívtam a legtöbbet, mire rájöttem erre a kis trükre.
Amúgy a storyval az a gond nagyon rövid, egy nap alatt simán végig lehet tolni😞
de majd biztos lesz folytatása😉
ja igen, más a sztori, meg némi grafikai fejlödés
Szóval jobban néz ki és jobban szaggat
Viszont kurva jó képek, kedvet is kaptam a játékhoz! <#eljen>#eljen>
Rögtön a 3-al érné meg kezdenem vagy inkább a második résszel?
Itt épp a Föld-Mimbari háború egy jelenete látható😉
De nálam a másik probléma az, hogy majdnem naponta jelennek meg új hajók az X3-hoz amiket be is szoktam illenszteni a modba, de sajna ilyenkor a mentésemet corruptnak tekinti, ezért jelenleg nem normálmodon játszok (legalábbis amíg nem jelenik meg az összes olyan hajó amit szeretnék kiprobálni😉). Most úgy játszok hogy a gazdaságot hanyagolom és csak a csatákra koncentrálok.
Pl. Cheatel kitakarítom az összes épületet és hajót Argon Primból(hogy ne szaggason halálra a gém😛), majd betelepítek kb 100 vadászt 6-8 csatahajót ellenségnek, majd magamnak is teremtek egy ugyan ekkora méretü flotát aztán beugrok a rendszerbe és gyözzön a jobb.😉
A kedvenc helyem a Brenans Triump vagy hogyis írják😄 mivel a bolygó nagyvonalakban hasonlít a StarWars 3 részének Corusant felett vívott csatályának helyszinére, innen leírtom a felesleges oblyektumokat (aszteroidák, épületek...) majd jöhet 100 db x,y,z wing 😄 + csatik, és az Én oldalamon a Birodalom. Ezzel kész is van a nem létezõ 7 rész csatajelenete😛
Komolyan mondom a gém grafikája még mozizásra is simán el megy. Most sikerült modosítanom a fegyverek ill avadászok hangját is hogy még SW-sebb hangulta legyen a dolognak. Itt gondoljatok a TIE vadászok visító hangjára😄
Bár itt jegyezném meg hogy az egonál igen csak kapkodhattak a fegyer és gép hangok elkészítésénél mivel hajó hangból összesen csak 5 fajta van M5.M4.M3+M6, Teher hajó, és a nagyhajók, így sajna most minden M5-ösnek TIE hangja lett😞. A fegyvereknél még siralmasabb a helyzet. Az AIRE-nek ill a BIRE-nek még volt idejük két különbözõ hangot készíteni, de az APAC ill a BPAC-nak már ua, na és a HEPT-ek ill a PPC-k mind ua. a hangon szolnak😞 De mindegy ez van ezt kell szeretni😉
Amugy amiket már lejebb leírtam, mint pl. a fegyver rebalancolás, vagy a hangok cserély nem nagy kunszt, én is analfabéta vagyok modolás terén, de az ego lapról letölthetõ mod managerel bárki képes ezeket elvégezni, a fegyver modosítást már lejjebb leírtam.A hangokat pedig a jéték könyvtárában található 3.dat fájlban vannak .wav formátumban, ezeket a wav fájlokat kell extractolni. A kicsomagolt hangoknak szám neveik vannak, amelyik hangot szeretnéd modosítani annak a számát kell megadnod az új hangnak név ként. (arra figyelj hogy az is wav formátumú legyen ill. 65kib nél ne legyen nagyobb, mert nem midig fogadja el), majd a kivánt modhozz az Add gombal hozzáadod. Ekkor be kell írni egy elérési utat ami mindig ugyan az mint az eredeti fájlé, vagyik egy "s" a hangé, "type" a fegyereknél.
Amúgy nem olyan bonyolult mint ahogy hangzik, de ha kérdésetek van nyugodtan tegyétek fel és segítek.
Vissza kanyarodva az elözõ hozzászóláshoz, a DDR-t modot csak azért használom mivel enélkül sok hajó sajnos nem müködik rendesen(pl ISD, Narn Cirkáló, Omega Romboló...), sajnos a DDR mod nélkül nem müködnek az ágyúik így nem tüzelnek, amúgy én is jobban szimpatizálok az xtended moddal, de sajna ezt az áldozatot meg kellett hoznom az ISD-ért😉
Legalábbis amíg nem jelenik meg a xfusion project, ami elég érdekes modnak igérkezik, föleg ha egy kicsit modosítok rajta😉
Jelenleg a modom a már említett modosításokon kívül, még tartalmazza a DDR 2.3.3 verzió 35 hajójái + még 48 db ShipInstalerrel telepített hajót.
Ha valakit érdekel a mod és tud mondani egy helyet ahová fel tudom rakni akkor szivesen megteszem. Jelenleg a mod mérete 46 Mb.
Ezért feltettem az extended modot.
Az tény hogy nem férenk össze.
Érdekelne hogy inditottad el.
Nekem az alap mod a DDR, de ezt már modosítottam a "ShipInstaler"el ezzel raktam bele +21 hajót, valamint a "CapitalRebalance" mod-ot csomagoltam ki, és ebböl kivettem a Tbullet modot és ezzel modosítottam a fegyvereket, majd "ModManager"rel összeillesztetem õket( DDR+ShipInstaler+Tbulett ). Probáltam még az xtended modot is bele illeszteni, de ez nem igazán müködött együtt😞
Ezek a modok mind fent vannak az ego honlapján, ha kisérletezni akarsz te is onnan le tudod tölteni😉
Amúgy ha meggyorsítod a lövedékeket még a játék is gyorsabb lesz, mivel nem vánszorog több száz PPC lövedék az ürben csiga lassúsággal😛
Most, hogy írod, már rémlik, hogy kértem ilyet a pilótákról.
Sejtettem, hogy nem vagy cheater, csak gondolom bosszantó volt a gép "agyatlankodása" a csaták kiszámolásakor.
Melyik MOD van fent? A DDR? És a fegyever és hajó balanszírozás benne van, vagy ahhoz külön szkript van?
Nekem még van hova fejlõdnöm gazdaságilag meg ütõerõ szempontjából, és a sztorit is lassacskán csinálo. Igaz , csak 10 nap tiszta játékidõ van mögöttem...
De mivel most +60 új hajó ill a fegyverzet van át moddolva, így cheat nélkül nem igazán tudnák egy Rebel vs Imperial vagy, Starwars vs. Babylon 5 csatákat létre hozni.
Sajnos a xeno/pirate/kha'ak írtás lassan egy év után kissé uncsi, de a cheat segítségével olyan grandiozus csatákat lehet létrehozni, hogy a stroy final csatája kispista hozzá😄
Valamint nekem a fegyverek is modosítva vannak, a gyenge fegyók, mint IRE, PAC felvannak erõsítve az alpha hept erejére, így a kis m5, m4-es hajók is képesek legyõzni egy nagyobb hajót, valamint a csatahajók fegyverzet sebzése levan csökkentve, mivel nem tetszett hogy két nagy hajó közt a csata csak pár másodperc, most ezzel a beállítással több percig söt akár 15-20 percig is eltart, és ami a legjobb így már a vadászok is képesek legyözni egy nagyobb hajót, ami nekem az eredeti értékek mellett sehogyse ment😛, és ami a legszebb a lövedékek sebessége is fel van növelve, mivel ez se tetszett, hogy ugy löttek mintha slaggal fröcsköltek volna. Így most sokkal film szerübb az egész, sokszor nem is csinálok mást, mint beugrok az m1-es ISD-vel+1-2 kisérõ m2-esemmel egy ellenséges szektoba, vagy teremtek magamnak pár ellenséges hajót (50-60-at vadászt, meg pár nagyobb hajót)aztán kieresztem a vadászaimat, és utánna csak mozizok😄
Ha más is végig tólta a gamet már és unja a xenon/kha'ak respawn csatákat, az probálja ki így, garantáltan olyan élménye lesz mintha egy új gamet játszana😉
valamint a combat rating ami 15 Lieutenant, 30 commander, 60 capten, 120 vice admiral 240 admiral, (de ezek változhatnak a speciális tulajdonságok hatására)
Valamint a pilotád speciális tulajdonsága is itt van leírva.
Tegnap elkezdték végre a csajok azt csinálni, amit kell...
Ennek örömére vettem gyorsan 3 újabb Split Jaguart (hiába na, Split és Argon rajongó vagyok), és õket is elkezdtem Combat Tour of Duty-ztatni. Aztán ha beindul a dolog, nagy tételben fogom klónozni õket DarthUni tanácsa alapján (bár mint írtam, cheat-et nem szándékszom alkalmazni).
Érdekességképen: amikor még az állomáson volt az elsõ 3 Jaguar és nem a rendszerben járõröztek, a parancsot kiadva nem csináltak semmi (csak ültek az állomásban), de az egyik manci mégis Lieutenant lett. Így a gép egybõl õt választotta vezérnek, nem azt, akit eredetileg jelölni akartam. Egy másik meg az alvilági kapcsolataitól pletykát kapot (biztos egy Pirate csajszitól egy délutáni kávézgatás közben) a 101-es Xenon szektorról.
Most az a problémám, hogy egyelõre nem találom, hogy a gép hol jelzi a Command Pointjait a pilótának. Egyébként hány kört kell csinálniuk, hogy Commanderek legyenek, és így átültethetõk legyenek Nova-kba és Mamba-kba?
fenris
A Nova jó választás mivel ha nem vagy a rendszerben a gép elég sok pluszot ad neki csatában. Engem is fõleg a novás piri csapatok szivatak be. Amúgy észrevételem szerint a gép ha nem vagy a rendszerben a következõk szerint számolja a csatát: hajó osztály (M5,M4,M3...), fegyverek száma (itt minnél erõsebb fegyver van rajta annál erõsebbnek veszi, pl Novánál csupa plazma fõleg béte ill alfa, akkor nagyobb a támadása, az nem számít rendszeren kívüli csatánál hogy 1 lövés után lemerül😛), a pajzsok, ill a sebesség.
A sebességet akkor vettem észre mikor egy teladi m6-osomat 1 niva, 2 falcon és 2 harrier röhögve leszedte, mig a centaur karcolás nélkül leszedte ugyan ezt a csapatot😞.
Ja és még az is számít hogy az ellenség csak átvonul a rendszeren és a csapataid úgy támadják le õket vagy az ellenség egybõl támadólag lép fel. Utobbi esetben nagyobb támadó értéket számól nekik a gép.
Még egy dolog amit észrevettem (a lassan 1 éves játék idõ alatt😄) ha nem vagy bent a rendszerben de a térképen figyeled a csatát akkor is jobban harcolnak a csapataid.
Amúgy ezt a rendszeren belüli-kívüli csaták máshogy való számolását igen rossz pontnak értékelem😞 Fõleg mivel még GOD cheatel is kipróbáltam és úgy is leszedték a hajóimat, mindha nem is lettek volna halhatatlanok😛
a küldetés szál végigjátszása után én is a pilótaképzésbe vetettem bele magam, ugyhogy hozzászólok a témához.
nem használok cheat-et, szépen lassan tanitgatom a pilótáimat és a CT 2 órahosszája alatt meg a kereskedelmi tevékenységet folytatok
12 db m5-ös hajót vettem/zsákmányoltam ezek az alapja a kezdöképzésnek.
nagyon vegyes banda, minden faj hajói szerepelnek a repertoárban. az argon prime rendszerben gyakorlatoztatom öket. (érdekesség képpen az elsö 8 pilóta nállam is hölgy 😄 )
a következö hajó az m4 osztály ezekböl 6 db van szintén hadizsákmány, szintén argon prime rendszer
és most lett 2 commanderem akik már m3-as hajókba ülhetnének (ha lenne pémzem vásárolni alájuk hajót)
ezt már nem akarok löni magamnak, hanem céltudatosan Nova-t szeretnék, mert ez a legerösebb és mivel ezeket a pilótákat már csak ellenséges szektorban tudom tréningeztetni ezért szükség van rá, hogy ütöképesek legyenek. Nagyjábol már összejött a pénz a 3 Novára, mostmár csak az a gondom, hogy hol vegyem, mert L felszereltségüt sehol sem találok, alább meg nem adom. Sajnos igy most megrekedtem, pedig itt kezd izgalmas lenni 😊
apropó !
pontosan mit is jelent az hogy ellenséges szektor?
elég ha nem argon szektor vagy mindenképpen kaloz szektornak kell lennie?
Nagyon köszönöm a választ!
Akkor jól sejtettem, ha a hajó dokkol, nem megy ez a parancs. Ez azért furcsa, mert ugye a többi parancs, legalábbis amiket használok, dokkoló hajókra is érvényes, megcsinálják azt.
A cheat-et azt hiszem nem fogom használni, majd végigküzdöm velük a dolgot, hogy lássam õket bakából generálissá válni. Persze ha azt látom, hogy a gép is csal (már pedig, ahogy írtad, ez sanszos), akkor mégiscsak rapid képzés lesz.
Mégegyszer kösz a segítséget!
fenris
Ha gyorsan akarsz task forcet akkor használd a scriptben lévõ cheatot ami az általad kijekökt pilotát gyorsan kapitányá lépteti elõ, majd küld el Kingdom Endbe, adj mellé 10+ M5-õs vadászt. Ekkor ezeket csak gyakorlatoztatja, de õ is gyorsan lépi a szinteke. Ahoz hogy M1-esbe ültesd kell Admiral rang és 75 command pont (amit nem ir a readme). A még gyorsabb megoldás (amit én is csinálok😉) cheat script, vigyél magaddal 12 pilotát egy üres rendszerbe, itt indítsd el öket combat tourra, majd teremts a cheattel m5-ös ellenséges hajókat, de maradj is ott velük, ha bent vagy minimális veszteséggel elfogják õket intézni a vadászaid, majd ha szintet léptek ültsd át õket nagyobb hajóba, és teremts a cheatel még több m5-öst, azért elég az m5-ös mert ascript csak a darabszámot nézi, nem a hajó fajtáját az xp osztásánál😉 Ezzel a modszerrel hamar lehet admirálisod. Ha nincs meg a 75 command pont hogy m1 ill. m2 be üljön akkor küld el tovább képzésre kingdom endbe ott jelöld ki taskforce leadernek adj mellé 10+ m5-öst, így hamar meg lesz az is.
Köszönöm a választ!
Az igazság az, hogy volt szerencsém látni azt a readme-t(igaz angolul, de ez nem probléma), viszont a 3 Jaguar esetén még sem mennek a dolgok (egyelõre csak ennyi van). Vagyis amikor az egyiknek kiadom a parancsot (Tour of Combat...), azután csak a rendszerre kérdez rá, de pl. arra nem (pedig a readme szerint ezt is meg kellene tennie), hogy vezérnek, vagy szárnynak szánom-e az adott hajót. Illetve nem is tudom a hajót kijelölni, mert csak a rendszerben lévõ Adv. Sattelite-omat látom. Ez utóbbi azt is jelentheti, hogy míg egy hajó bent parkol egy állomáson, nem lehet járõröztetni, csak ha kint van a nyílt ûrben. Vagyis a parancsot nem lehet neki kiadni.
Errõl esetleg van elképzelésed?
Kellenének az Admirálisok, mert Task Force-okba akarom szervezni majd a flottát.
fenris
Itt a forumon már valaki lefordította a combat pilot skript readme-ét magyarra, keress rá a keresõbe ott sok mindenre választ kapsz.
Amúgy a kérdésedre a válasz, 3 db m5-ös vadász kell, hogy Tour of Combat Duty-izzanak, az egyik gépen kiadod a parancsot és utána ki kell jelölni azt a három gépet amelyik szeretnéd hogy csinálja, ill a szektort is ahol szeretnéd hogy csinálják.
Egy jótanács😉 Sajna a játék nagyon hülyén számolja a csatát a vadiknál ha nem vagy a rendszerben. PL egy m3-as simán kivégez akár egy tucat m5-öst is ha nem vagy bent a rendszerbe. Ezért az m5-ösöket max gyakorlatozásra használd, erre pedig 2 rendszer alkalmas Kingdom End és Paranid Prime, itt nagyon ritka az ellenséges tevékenység. Ellenséges területen pedig csak m3-tól felfelé küldjél hajókat, mert egy hármas kalóz csapat röhogve végez ki bármilyen m3-nál kisebb csapatodat. Xenon szektorba egyszer probáltam combat tourozni, 1 db m2, 3 db m6, 12 db m3, az eredmény gyors halál volt😞, de ha én is bent voltam a rendszerbe simán kivégeztem öket.
Sajnos ez a skript a járék aránytalansága miatt nem igazán használja ki a lehetõségeket😞 Pedig nagyon jó lenne
Elnézést az „offolásért” <#smile>#smile>, de egy kérdés miatt visszatérnék az X 3-ra.
Feltettem a Combat Pilot Project szkriptet, szépen megvettem a Split M5 osztályú felderítõ/könnyûvadászaimat (beálltam velük a Home of Light-os TerraCorps Headquater-be), besoroztam a csajokat (nõi neveket adott ki a gép), és meg is jelent a Command Consolban a Tour of Combat Duty parancs. Ennek ellenére nem hajlandók semmire, nem hogy járõrözni. Hiába, nem lehet a nõkön kiigazodni...<#lookaround>#lookaround>
Viccet félretéve, lenne valakinek ötlete arra nézve, hogy mit csináljak, hogy elkezdjék a Combat Duty-t a pilóták? Esetleg be kellene még szereznem valamit?
A kereskedelmi flottám már szépen felépült, most a csapásmérõ kapacitásomat akarom növelni. A Xenon fiúk ugyan csak „kamillázgatnak”, de a Pirate-ok és a Kha’ak-ok elõszeretettel amortizálják a vagyonom. Õket befenyíteni kellenének a harci pilóták.
fenris
nkem is mondtak ezt azt de azert en csak kipróbáltam mindent
4 trial accot nyûttem el 😊
aztan onnan mar viszonylag celtudatosan vittem a karim
(nagy szívfájdalmam hogy mikor kezdtem meg eppen nem volt 3 karizmás caldari)
lammaer annyira azert talán nem súly a komplexitás egy idõ után elég jól át lehet látni
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Ott vannak az Agent küldetések is, amelyek jobban fizetnek az elején (hiszen a hatékony bányászathoz skillek kellenek), esetleg a deadspace küldetések... nem olyan rossz az. Mondjuk még nem érzem az ellenálhatatlan vágyat az American Express kártyám sorszámának elküldésére (az utazások túl sokáig tartanak, bár közben lehet mindenfélét olvasgatni, nézelõdni).... frusztrálóan komplex a játék.
No de elég az offolásból, megyek EVE fórumokat olvasni 😊
Viszont például a skillfejlõdésnél szerintem korrekt gesztus, hogy az idõ akkor is tellik, ha nincs az ember beloggolva. Szóval azért nem olyan gonoszak 😊