X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a választ! hol kapok Best buy/best sell locator programot? mer eddig sehol nem találtam bár nem nagyon jártam még be a rendszereket mivel picit lassu a gép és sokáig tart a rendszerek közti utazgatás😊
Úgy, hogy manuálisan adod ki a parancsot neki. Rámész a parancsokra a hajónál és beküldöd a kiszemelt állomásra ahol vásárolni akarsz. Bedokkolása után belépsz az állomás menüjébe, ott kikeresed a hajót, majd bemész annak a menüsébe és ráböksz a trade opcióra. Ekkor vásárolsz. Majd utána bemész a hajónak a menüjébe, azon belül a navigációba és ott megadod neki hová dokkoljon be (ahol el kívánod adni a cuccost). Ha bedokkolt a célállomásra, akkor ugyanazt eljátszod amit a vásárlásnál, csak itt eladni fogsz.

Ehhez persze kell trade extension kütyü a gépedbe és azt hiszem a kereskedõhajóba sem árt.

Magától úgy kereskedni nem fog, hogy csak azt mondod meg neki mit vegyen, meg hol adja el.
Ha hozzárendeled egy saját állomáshoz, akkor beállíthatod neki, hogy vásároljon az állomásnak cuccot vagy adja el az állomásodról a cuccot. Azt viszont nem szabályozhatod konkrétan hol tegye (legfeljebb azt állíthatod be, mennyi szektorra távolodhat el ezügyben az állomástól).

A másik megoldás, hogy veszel Trade Mk3-as progit (például a Home of Light-ban a Terracorpnál vagy a Teladik bármely equipment dockjában, kemény fél milláért) és ezután a hajónak kiadod a sector trade parancsot. Beállítod neki a szektort és hagyod had kereskedjen.
Õ maga megkeresi az adott szektorban a legjobb kereskedelmi lehetõséget és olyan cuccokkal csencsel, amibõl hasznot tud csinálni. Persze ehhez érdemes olyan szektort választani neki ahol van is értelmes kereskedelmi lehetõség, azaz nem csak 1-2 állomás van.
Ha elérte a 8-as szintet a pilótája a hajónak, akkor beállítható neki az Universe Trade is, amikor már más szektorokba is elmegy a jobb bolt reményében.

Best sell és best buy opció csak akkor aktiválódik, ha van Trade Mk1 és 2-es progid, plusz megvetted emellé a Best buy/best sell locator programot is a hajóra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Hali nekem az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom kiadni másik teherszállító hajómnak hogy vegyen árut majd adja el a megadott helyen? mer a command/trade-nél egyik se mûködik (best sell,best buy) ezek mikor mûködnek?
nekem eleve az 1.4.0.3. al ment a játék amiota megvan

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Nahvégre elindult a game . Gondoltam beírom ide hátha masnak is ez a problémája a videok akadtak nagyon a game viszont jól ment (a legujab 1.4.3-as patchal aszem )feltettem a radeon omega drivert és simán megy.
tök jó felraktam ujra az egész játékot scripteket mindent és felraktam ezt a 6b Tship fix nevü szarságot ami kiütötte a átirt adatokat amiket átirtam az x3 edtitorral azt néztem hogy mért csak 8 GJ pajzsa van az argon one nak mikor 100X10 GJ os modult irtam be 😄😄😄D:

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

öö az lehetséges hogy azért fagy le mostanában egyre többet a játék mert tul sok mindent irtam át a x3 editorral? 😄 az mellékes hogy crackelt 😄

ja meg a terran hajok kifogyhatatlanok 😄 elöbb ment le a 50GJ pajzs minthogy kilöttem az összes m1 est 😄 pedig nem sok volt ök löttek a saját fegyvereikkel az én hajom meg(vidar) minden ágyuvall tüzelt az ö fegyvereikkel 😄

Próbélj meg kilõni egy másik M1-es argon hajót aszem csak a One sérthetetlen.
a storyt má végig vittem 😄 gondoltam kirpobálom mennyi argon jön nekem ha elkezdem löni a a pajzsot gyorsan lekaptam a terran fegyverekkel 😄 de a hajotest nem sérült 😄

Urak!

Tudom, hogy lémer a kérdés, de a DDRS Mod-ban lévõ hajók, stb. hogyan aktivizálhatók? A MOD fel van telepítve, a X3-at azt kiválasztva indítom. De nyomát sem látom eddig semminek a MOD-ból (pedig már egy ideje játszom. Biztos én vagyok a lémer. Valaki felhomályosítana a teendõkrõl?

Mer az az argon zászlóshajó, és különben is a sztorihoz tartozik. fontos építõelem azé!!!
az argon one-t mértnem lehet kilöni? 😄

de a sectorokat meghgayom legyen legközelebb is mit vadászni 😄

hát én terran hajokkal vadászok sectorokat kicsit több ágyu megy rá mint egy lassu kis titanra igaz drágább föleg ahogy nekem van már a játékban 700 millára álitottam a tyr árát me kicsit modositottam a hajo adatait 😄

Jótanács az Xtended Mod 0.5 -öt használóknak.

Mielõtt ujra akarod telepiteni a játékot, mindenképp uninstalláld le a mod-ot, mert aznélkül a friss telepítésnél fagyhalál. Tök mindegy miket telepitesz vissza, milyen file-okat másolsz vissza, akkor is lefagy. A fórumjukban volt egy két ötlet hogy lehet életre kelteni, de sajna a ,,megmentõ" scriptek már nem letölthetõk. Stevio mester se tu segíteni, AalaarDB aki meg tudna nem válaszol. Szóval odafigyelni. :-)

Elõlrõl tuti nem fogom kezdeni. <#zavart2>

Kockáspiton
Leirtottam a getsu fune fölötti xenon sectort, mert már nagyon zavart, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a mellete lévõ unknow sectorban
lévõ bázisomat csak jumpdriveal lehetett elérni. Fogtam egy titant, be jumpoltam kinyirtam 2-3 k-t és j-t kiugrottam, a shipyardos módszerrel újratöltöttem a pajzsokat majd megint beugrottam. 2-3 szor megismételtem ezt aztán behívtam a flottát, a tl-el leraktam a tradeing stationt (és mivel sector takeovert használok 5mp múlva az enyém volt a szektor). Felmértem az aszteroidákat, egész jó kis komplexet lehet ide építeni. A flak artilery-k nagyon kemények, csak a durranésokat hallotam amikor valami elrepült a hajóm mellet. És akaratlanul sikerült 3l-t és egy m-et cappolni<#vigyor3>.

A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!

pontosabban 3 félét meg több pajzsot de igy is levadásszák aztán tölthetem ujra a mentést 😄

100 vadászt még elbir nekem de az 1000 amit a pár carrier kisérete ként használok azt má nem igazán 😄 mondjuk az tény hogy az argon leviathan vadász befogadását keveseltem aztán modositottam viszont az árát is jól felnyomtam hát vmit vmiért 😄 meg átirtam a fegyver adatait is hogy necsak a 3 photon ágyut lehessen rátenni

Az a poén ebben a játéban, hogy mindíg meg lehet vele fektetni az épp aktuálisan legjobb PC-t is, Gyors géped, van? Nézzük meg 100 vadásszal milyen gyors. Hmmm. tényleg bírja! No dobjunk be még 100at. No ugye hogy szar géped van!!! Némmá hogy szaggat!

Bár az is igaz, hogy azé optimalizálhatták vóna egy kicsit a kódott, pl. 1-2 éven belül már igen csak elterjettek lesznek a 2 ill. többmagos procók, jó lenne ha az X3 is profitálna ezen újdonságogból. Fõleg úgy, hogy valsz. én is visszatérek majd 1 évi szünet után.

jó kis küzdelem lehetett 😄 föleg ha sok hajó volt a sectorban akkor szépen be is szaggathatott 😄

erdos
Nah, sikerült letakarítani a 472-es szektort is és nem lépett ki a játék, hujj de jó kis csata volt :-)
Ez a játék egyszwerûen zseniális <#violent>

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

ööö azt ne mtudjátok véletlen hogy a terran fegyverek nevét hogy lehet átirni ugy hogy ne unknow object legyen?

hmm kösz ezt az oldalt
igymár értem mi az a 3 jegyü évszám a játék idönél 😄😄

Argonopedia magyarul
Itt le van írva magyarul az egész történelmi vonal.

No akkor mondom, ill. írom gyors leszek, mert 9.30ra a déliben van a tatabányai buszom!

Szóval voltak a földiek Ugyi a füldi emberek. nagyon szerettek volna ûrutazni a holdig még viszonylag könyyen el is jutottak, de távolabbra már nem igen értek sokat a kémiai meghajtású rakéták. egy tudóscsapat felfedezett egy anomáliát laboratóriumban amelybõl rájöttek, hogy féregjukserûen viselkedik, kvászi ha kaput építenek, min 2-t, akkor egy ugrással az adott célnál teremhetnek. építettek 2 kaput, egyiket elkülték a marshoz, amásik maradt föld körüli pályán. tesztelgették, tesztelgették, marha jól mûködött, úgyhogy küldtek egy kaput a proxima centaurihoz is, ami persze jó messze volt, így csak vagy 80 év után érkezett volna meg, amikor érdekes dolgok kezdtek el történni. asszem az egyik hajó egy ugrás során nem a marshoz, hanem egy másik rendszerbe ért haza, és amikor viszajött a földre és újra nekirugaszkodott, megint egy másik rendszerbe érkezett. mint kiderült, egy õsi igen fejlett faj már kitalálta ezeket a "kapukat" és õk már egy igen komoly hálózatot is felhûztak ezen kapukból, így a földi kapu randomszerûen elkezdett csatlakozni ezekhez a kapukhoz Az idegenek ezt persze észlelték, és jól be is fostak, hogy valaki megismételte azt, amit õk xpármillió évvel ezelõtt már megtettek. íg gyorsan átprogramozták a kapuhálózatot, és egy önmagába záródó. rendszert hoztak létre (én ezt csak kozmikus játszótérnek hívom) mégpedig azért csinálták ezt, hogy ezek az újak, nehogymá rájuk találjanak legalább addig ne, amig ki nem ismernek minket.

A földiek szépen kolonizálgatni kezdték a talált bolygókat, de ezekbõl nem volt túl sok, így terraformálni kényszerültek a maradékot. létrehoztak egy AI lényt, az un terraformereket. ezek kvázi robotok voltak, mesterséges intelligenciával. Rájuk bízták a terraformálást, és a kolóniák felhúzását. ez ment is szépen, egészen addig, ameddig egy windows update õõõ izé egy software frissítés révén, ezek a terraformerek öntudatra nem ébredtek, és szépen lekaszálták a földi kolóniákat. ez volt a nagy terraformer háború. a föld is majnem odalett, de a sokkal kisebb földi flottának sikerült a kapun át elcsalni a terraformereket, majd a földi kaput felrobbantották az ittmaradtak. A taurusz kolónia 20 millió lakójából asszem kb 20000 marad életben, õk 12 kapu távolságra új otthonra találtak, amit késõbb a nagy hadvezérrõl neveztek el Argon Primenak, majd õk is felvették ezt a nevet, mint a fajuk megjelölését. Innentõl nem embereknek, haenm Argonoknak nevezték magukat. elégették ill. megsemmisítettek, minden fennmaradt infót ösi otthonukróla földrõl, mert szentül hitték, hogy úgy sem jutnak vissza.

Folyt köv este, mert lekésem a buszt.

Bocsi!
bigapó
jó lenne😊 legalább megismerném kicsit a hátteret.

The Matrix has you...

2x ment el.
bocsesz!

2x ment el
valmilyen elkectromagneticplasma canonjuk van, abból is van alpha beta meg asszem talán gamma is. A terránok egyébként az "original" földiek, kvázi most be vannak szarva, hogy ismét részei lettek a "nagy láncnak" gondolom az X univerzum alapsztoriját ismered. Ha nem leírkászom neked nagyvonalakban.
valmilyen elkectromagneticplasma canonjuk van, abból is van alpha beta meg asszem talán gamma is. A terránok egyébként az "original" földiek, kvázi most be vannak szarva, hogy ismét részei lettek a "nagy láncnak" gondolom az X univerzum alapsztoriját ismered. Ha nem leírkászom neked nagyvonalakban.
na befejeztem a játékot eléggé érdekes volt a videot nézni a végén a csillagkapuval párhuzamosan egyiket sem értettem rendesen 😄

amugy azok a terran hajok mi a jó istennel lönek 400 al ment a hajom aztán ugy telibe lötték folyton és a modositott hajo igencsak lement a 50GJ pajzsa

na már azt a bányát kel lmegépiteni vagy mit csinálni majd kitalálom 😄

na végre hülye kristályok már megvannak video megvolt de utána nem adja a következö küldetést vagy várni kell rá?

hmm
oké csak az a gond hogy akárhányszor mentem addig nem volt ott a kiscsaj a sectorban meg az állomáson az emberke amig benem mentem a cél szektorba az a olak akármi nevübe utána már másodszorra menve senki ellenség nincs ott akkor a xenon meg a paranid megvan a yakival van gondom
na megint neki esek aztán azt csinálom másodiknak mert a xenon sectorban van mentve utoljárra aztán játdszatok megint még johogy egy viszonylag jól fegyverzett jó pajzsmenyniséggel ellátott terran m6 sal mászkálok 😄

Nem állandó sebességgel kell menned a Yaki állomás scannelésénél. Nem ezt mondja a srác. Hanem egy adott idõtartamon keresztül folyamatosan egy bizonyos távon belül kell legyél az állomástól (100 m alatti távban). Közben persze támadni is fognak, de nem mozdulhatsz el a hatótávból míg a manus azt nem mondja.

A xenonoknál még harcolni sem kell. Megkeresed a ládát és felkapod. A paranid csávó majd kipurcan, kinyírod a maradék Khaakokat és utána mehetsz el (lesz itt video). A harmadiknál nincs semmiféle video. Bemész Bala Gi's Joy rendszerbe, itt szól neked a kiscsaj hogy mit kell tenni (hozni 10K értékû cuccot majd dokkolni a megadott helyen). Kiröppensz majd egy másik hajóval és mész a másik rendszerbe kémkedni. Scannelsz és kész, meg próbálsz életben mardni, plusz tartani a távolságot. A legjobb ha 50-60 m közötti távban maradsz az állomástól.

Ha nálad mindhárom kristály utána menj az Argon One-hoz és kérd a kommhoz Ban Danát. Ott lesz hidd el. Mindig ott van, csak keresd meg a hajón utazók között.

Aztán jön az egész haddelhadd lezárása, amhez kapsz videót meg útbaigazítást.

az anyját még mindig nem ad be semmit az argon one on nincs ott a ban danna ugyanaz megint ujra kezdve a kristály vadászatot hogy hülye paranidnál jön a video hogy neki megy a sziklának miután kinyirom a khaak hajokat a gyárnál meg mondja hogy scannel 1 perc aztán menjek 120 alatt és nagy semmi végig

aha akko megnézem azt a nyüves hajot
me elvileg megvan mind kifizettem egy rakás pénzt a találkáért meg a kristályért a xenon szektort levadásztam me marhára szaggatott aztán össze szedegettem a yakinál kell vmi videot adnia vagy csak mondja hogy menynivel menjek aztán enyni?

Ácsi. A 2. küldetésben, mikor te egy teherhajó hátsó tornyában ücsörögsz, akkor ott alapból van maxos szintû ilyen kütyü. Csak be kell kapcsolni. AMúgy meg a saját hajódra venni bármelyik equipments yardon tudsz.

De ha a kalózokat nem tudod lelõni, akkor mégis hogyan szedted le a drone-okat? Ott elmondja a csaj miként használd a fegyvert. Befogod a célt, majd ráviszed a célkeresztet és lõsz míg szét nem esik. UGyanezt kell csinálnod a kalózoknál is. Gyorsbillentyûvel befogod a célt és lelövöd, aztán mész a következõre és így tovább.

A fight software Mk1 és 2 abban segít, hogy az elsõ mutatja hová lõjj a találathoz, a második meg rá is tart neked, ha majdnem rajta van a célkereszted a célpontra lövés helyét mutató kis célkereszten, így nem kell teljesen pontosnak lenned. Elég ha a környékére lõsz.

Megsemmisülni meg azért fogsz, mert nehézségtõl függõen 1-3 hajó hagyhat csak le téged. Magyarán lõjj szét mindenkit. Nem nehéz.

Mivel játszol, egérrel vagy joy-al? Az egérrel könnyebb célozni, viszont a joy-al jobb a játékélmény és könnyebb irányítani a hajót. Lövegtoronyban ücsörögve meg nem okozhat nehézséget pár lassan közeledõ gép leszedése. Csak elsõként a legközelebbit lõdd szét, miután lõtávon belülre került. Nyomod a tüzelést folyamatosan és kész. A mass driverbõl itt nem fog kifogyni a lõszer.

többször próbálkoztam de nem tudom leszedni õket sajna:mikor már közel vannak nem tudom eltalálni õket. ilyen célzó rendszert hol lehet venni és mennyiért?

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Használd a célzó számítógépet. Aktiváld a k billentyûvel. Ekkor látni fogsz a fegyver alatt egy + jelet. Alapból ez - jel. Ha - van, akkor nincs a gépeden harci számítógép vag ynem kapcsoltad be. Ha + van, akkor az elsõ szintû van aktiválva. Ha * van ott (kétszer lenyomtad a k billentyût) akkor meg nem csak azt mutatja hová lõjjél, de kicsit rá is tart a célra a lövésed ha elég közelébe lõsz.

Jelöld ki az egyik kalózt és amint támadhatod lõjjed. Ha kipurcant automatikusan vált a gép a következõre. Szépen szedegessed le mindet egymás után. A célzóval baromi egyszerû lesz a dolgod.

hogy lehet megcsinálni a 2. küldit,ahol le kell szedni a kalózokat egy ágyúval?még bõven van pajzsom de a 2. hullám után egyszerûen bejön egy cutscene és felrobbanok

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Az elsõ kristály a xenon szektor 101-ben van, cska fel kell venni. A másodikhoz a megadott rendszerben kontaktálni kell egy Paraniddal, aki pénzért összehoz egy találkát. Itt megszerezhetõ a második.
A harmadik csak azután jön majd, ha megcsinálod a kijelölt feladatot (megfelelõ helyre menni, majd vinni oda megfelelõ számú tárgyat, aztán átszállás egy másik hajóba és gyerünk egy másik rendszerbe kémkedni). Elmondják ezt hogyan kell kivitelezni, cselekedj eszerint (megfelelõ közelségben maradj megfelelõ ideig és majd szól az utasod mikor lehet lelépni).
Eztán visszamész a saját hajódért és elmész a szokásos helyre ahol a feladatokat lejelenteni szoktad, illetve a megbízások legtöbbjét kapod (Argon One).
Eztán kis cutscane, amibõl kiderül hová menjél.

tudnátok néhány tanácsot adni az egy-egy elleni küzdelmekhez? ha elkezdenek rám lõni nem tudom lerázni õket és szétlõnek

erdos
Mindjárt megõrülök....
beugrottam egy csatahajóval és el kezdtem porolni ( 😄 ) vele a szektor széle felé, mindenki utánam (vagy 12-14 j+k) és amíg elcsaltam õket bedobbantottam a haverokkal, csathajók felsorakoznak, 120 Nova felszáll és kezdõdik a haddelhadd (diafilm persze) mikoris kivág az asztalra....

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

nyomd meg a p gombot aztán ott lesz leirva üzenetben az aktuális küldetés meg iylenek

hali nemrég szereztem meg a játékot s lenne egy kérdésem: mission logot hol lehet elérni?

amugy nem lehet vmivel átirni hogy a komplex kitek nagyobb távolságu gyárakat is össze tudjanak kötni? me azt sehol nem találtam 😄 de kiszedtem a xtended modbol a terran vidar hajocskát aztán már megtudom venni normálisan me alapbol akárhogy kerestem nem találtam hol lehet megvenni meg most amugysem tudnám ellenséges a nyavajás terran állomások meg az összes terran kereskedö

😄
hát az má csak szorakozás képpen volt 😄
na hülye kristályok a xenon kristály megvan
a másik kettö meg tudja a tököm megcsináltam elvileg mind a 2 öt de semmit nem történik
irja hogy menjek vissza a gyárhoz de szintén semmi mi a fenét kell még csinálni?
a paranid kristálynál a hülye paranidja neki ment a álcázott sziklának aztán ennyi volt

Így könnyû ám. 😊 Próbáld meg ugyanezt pajzsjavító és manipuláló scriptek nélkül. Na az a teljesítmény. 😉