X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mano1b
MOST KELL KERESNI VALAMIJEN XML SZERKESZTÖT AMI JO MERT AHOGY ELNÉZEM EBÕL IS VAN TÕBB TIPUSU 1.0 . 1.1 MEG HASONLO MIJÕN MÉG EZUTÁN

én is szivesen segítek! (angol tanár vagyok) <#bee1>

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

mano1b
ha minden igaz akkor meg van Text Resource Editor a 04.cat nevü filét tõlti be a memoriába és inen tõlti be a Text Resource Editor a 440001.pck
ezenbelül a 440001.xml ezt kell forditani csak ha minden igaz remélhetõleg
több nincs belöle edig ezt találtam itt minden bene van ami fontos nekünk.

hmm
én még nem probáltam de azt már megnéztem hogy átlehet irogatni a szövegeket vhol máshol is tárolja még sajnos

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

mano1b
az x3 Text Resource Editor sajnos nem fog meni mert ezt irja ki .

texts loaded in memory cannot be modified.
open the appropriate file and edit them there.

ez magyarul igy néz ki.

memóriában terhelt szövegek nem változhatnak meg .
nyisd ki a megfelelõ adatállományt , és átdolgozd õket ott .

valami mást kel keresni de meg lehet csinálni de lesz vele munka bõven
a rangok a hejség nevek meg vannak a dialogus meg van
a hajok neve gyárak a fõmenü is meg van továb keresem mivel lehet megnyitni és menteni segitsen ki tud valami jo tipet kõszi

Háát akkor kezdjünk el érdemben foglalkozni a dologgal.

1. Mivel is lehet ezeket a szövekeget "megtekinteni"?
2. Hányan lennénk rá?
(én besegítek, májusra nyelvizsgázni óhajtanék) egy kis angolozás nem árt.
De hogy hatékony legyen, kéne még pár ember, mert egyedül ez irgalmatlan sok.

Ez most remélem valami vicc mano... Nyugtass meg, hogy csak a fórumokba írsz így, valójában tudsz helyesen is. Ellenkezõ esetben inkább hagyd a magyarítást valaki másra... <#vigyor2>
mano1b
most már értem miért nem késziteték el a magyaritást
ezt ami itvan még kihámozni is nehéz nem leforditani nem tudom érdemes e neki álni itt aztán van minden majd meglátom mit tudok csinálni.

Argon prime.

Odamégy Argon One-hoz, beszélsz Ben Danával, és jön az újabb küldi.
Asszem egy konvolyt kell elkísérned Ore Belten keresztül, ami a perenideknek szállít Nvidiumot.

asszem vissza kell menni a templomba vagy argon prime ba

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Hi!!

Srácok tudna valaki segíteni egy küldetésben?
Ott mit kell csinálni, mikor megnyered az ûrversenyt Freedom Reach-ben
az ürge elmondja hogy Ore belt-ben találom a fickót, beszélek vele és hogyan tovább??

Köszi!

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

Pont ott...
No igen a virtualis valosagnak egy nagy elonye van: vissza lehet tolteni ha valamit nagyon elcsesztel.
Hellósztok hogy kell azt beállítani hogy a gyáraknak mennyiért vagyenek és adjank el talán az adjust station parameternél vagy hol?
én ore beltben bányákkal és a hozzájuk valo ellátogyárakkal kezdtem complexet mindig raktam még elena's fortune be de egyéb más helyre is mondjuk az jobban tetszett hogy scrtiptel 15 milláért rakattam be egy 900yield es silicon asterodiát :D
mondanom sem kell elég szépen termel 2 .s ként az egész complexet az látja el siliconnal :D

Cowek
Nekem is volt életemben olyan idõszak, amit egy ilyen elvont virtuális élettel ki tudtam bekkelni. Ha jól sejtem erre egyetlen program sem volt képes... pedig aztán nem sok maradt ki :-)

http://www.f1-info.hu/

Hol/hogyan kezdj gyárakat telepíteni? Tipp a fiataloknak...

-Preacher's Refuge- Én innen indulnék. A szektor szinte sosem szaggat,lehet benne építkezni. Két szektoron belül három idegen faj is van, tudsz velük kereskedni és folyamatosan nõ mindháromnál a reputáció. Van benne egy 45-ös szilikon és több 32-es ore aszteroida is, ezekbõl elõször egyet-egyet be lehet lakni.

A környezõ szektorokban nagyon nagy az igény a soja husk-ra (Paranid és Boron szektorok), a hiány miatt áll a termelés, ezért én másodszorra egy Sojery komplexumot építek. Az elõállításhoz Soja beans-re és Energy cellre van szükség,az alapanyagokat nagyon olcsón lehet hozzá beszerezni. A Soja beans-t a környéken 14 creditért lehet megvenni, ennyiért mindig van. Az Energy cell-t szintén be lehet szerezni 12 creditért.

Ha kész a komplexum, és az idegen gyáraknak eladogatod a soja husk-ot, beindul náluk a termelés. Elõször elfogy náluk az Energy cell, majd miután elfogyott, a gyárak ismét leállnak. Ekkor kell építeni az elsõ Solar Power Plant-ot. Ha nem pótolod az energiahiányt, a gyárak leállása miatt Soja Husk-ra sem lesz kereslet. Crystal-t szintén olcsón lehet beszerezni a környezõ Crystal gyárakból, illetve Paranid Trading Stationok- ól, hiszen az eddigi kereskedelemmel biztosítottad (a Crystal gyártáshoz szilícium, energia és soja husk kell) az alapanyagok folyamatos ellátását.

Innentõl szabad a pálya, a környezõ szektorokban a kereskedelem automatikusan beindul. A gyárakat alapanyaggal látod el -haszonnal-,az általuk elõállított késztermékek egy részét (Soja beans, Crystal) nagyon olcsón megvásárolod, majd felhasználod. Így ezeknek a gyáraknak mindig szükségük lesz alapanyagra, amit te adsz el nekik, kialakul egy rövid kör...

Hmm... A Paranid Sojery-k szintén állnak, de ezeket nem látom el alapanyaggal, hiszen levernék az áraimat<#wink>...

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Igen élek még, kicsit elszólítottak az Élet dolgai...
De visszatérek szívesen, ha kellek és segítek.Csak már nagyon el vagyok maradva az X terén.Én anno azért hagytam abba, mert elértem célomat a játékban, de az igazság, hogy valahogy vonz vissza, csalogat, hogy folytassam.
Hülyén hangzik, de rám komoly lelki hatással volt az X3.A magányomat próbáltam elfeledni a nagy világûrben.
És hozzá az a szívbemarkoló zene...Ha jól emlékszem a "Getsu Fune" szektor zenéje volt a kedvencem, már csak emiatt vissza kéne raknom.
Elképesztõ játék ez.Ha valaki fantikusan játszotta, akkor én az voltam.Csak félek, ha visszarakom, megint nem lesz idõm másra mert egyfaja drogként hat.

Háát ez így elég brutál, fõként karácsony idején, tudom, de õszinte gondolataim.Mindannyiotoknak kívánok sok pihenést, boldog Karácsonyt.

x3 editorral megtudod nyitni az összes szöveget benne ugyhogy neki állhatsz :D

KÖSSZ EZERSZER IS KÖSSZ!!!!!!!!!!!!!!!
mano1b
én meg teném ha tudnám hol találhato a nyelvi file én már kerestem ha tudja valaki irjon

Szervusz!

Karácsony van, úgyhogy segítek, vagy legalább is megpróbálok.

1. én a búzafarmra megpróbálnék ráépíteni vagy egy whiskeygyárat, (SpacefuelDistelery) vagy egy "szövetgyárat" (RimesFact) és azt eladni. Hacsak, nincs irgalmatlan búzahiány a környezõ szektorokban. Ha hiány van, akkor elvileg venni kéne a gépi kereskedõknek is, mint a cukrot, ha nem veszik, vidd lejjebb az eladási árat, és próbálj meg minél olcsóbban ECt venni. (Gondolom EC gyárad még nincs, abból az M-es is elég drágba kb 4.5 Milla.)

Én a kezdetekben mindíg magam szereztem be az ECt a gyáraimhoz, így próbáltam meg a profitot maximálni.

"Nem csinálnak semmit."

Hûûû na hogy is volt?
Hombase kijelöl, és utána add meg hogy mittomén Buy ware for best price, utána kiválasztod a vásárolandó alapanyagot (jelen esetben ez csak EC lehet).
Elvileg ekkor el kéne indulnia beszerzõkörútra.

Hacsak....

Be lehet állítani, hogy mennyiért vegye max az ECt. ha túl alacsonyra állítod a beszerzési árat, és a megadott kaputávon belül nem talál olyan PowerPlantot, ahol a megadott áron, vagy az alatt áruljaák az ECt nem fog elindulni a beszerzõ hajó. Vagy állítsd magasabbra az EC beszerzési árát, vagy növeld a távolságot, ameddig a beszerzõhajód elmehet ECt venni.

Pl. Ha a távolság 2re van állítva, és két szektoron belüln lincs Powerplant, vagy ha van, de azok épp magasabb áron árulják az ECt mint amit te a saját gyáradnak megadtál, akkor természetesen nem fog beszerzõkörútra indulni a hajód.

MKIII. csak akkor kell, ha UTt akarsz képezni (Univers Trader). a gyárakhoz rendelt TS hajókra teljesen felesleges.

Kb ennyi.
Dave000
Nem elég csak homebase-nek beállítani! Ha az megvan akkor command console-ban Trade, azon belül Buy ware (beszerzés), Sell ware (eladás), célszerû egyiket az egyikre másikat a másikra, és akkor lesz folyamatos termelés

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

WhiteRiC
Kérhetném, ha valakinek meg van a RaceMilitary-V1.10 –es script azt légyszi töltse fel valahova, mert officiál forumon lévõ mirrorok halottak. Elõre is köszi.

hellósztok van 2 wheat farmom de az egyiket most vettem, ami már régen meg van az alig termel valami kis hasznot hogy lehetne ezt felgyorsítani ja és a mercuryknak hiába adtam ki homebasenak csak állnak mellette és lesnek nem szaladgálnak cuccokért. ja és szerintetek megérné MKIII-at venni?
na mégis csak,remélem a boldogságba beleszámít, hogy nem vártál túl sokat tõle (nekem is olyan van).

Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!!
Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!!
Bódog karácsnyt mindeninek!!!
Megleptem magam karáconyra egy ATI X1950PPRÓVAL,
Mostan nagyon boldog vagyok!
hellósztom milyen gyárat vegyek 1,1millióm fel van derítve a kingdoms end és ott is tudok venni gyárat de nem tudom milyet amúgy a különbözõ gyárak mit termelnek mert nem tudom
Na ez meglepõ! Te még élsz Kisviku? Anno majdnem egy éve néztem körül ezen a fórumon, akkor még te (is) osztottad az észt. Most így olvasgatva látom, hogy az újabb generáció igen lusta a visszaolvasásra, mert kérdéseiknek 90%-a már meg lett válaszolva legalább egyszer. Na, mindegy. Aki Lényegesen nagyobb játékélményt akar, az mindenképp modokkal játsszon! Az Xtended mod, vagy a DDR mod egyszerûen fenomenális! Az alapjáték ezekhez képest Béta verziójú game. Na Boldog Szülinapot...izé... Karácsonyt mindenkinek!
hát én kitaláltam, forditsd le :))

mano1b
nem ártana ha valaki kitalálná az uj évbe hogy lehetne magyaritani ez kéne meg valahogy meg oldani..

mano1b
Kellemes ünnepeket minden X3-as vadásznak..

LegionarR
Kellemes ünnepeket minden X3-as pilótának!

kisviku: nem hiszem hogy a spacefuel fogyasztása jó ötlet lenne <#vigyor2>

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

No, akkor csak beköszönök ide.Kellemes karácsonyt mindenkinek!
Tessék sok Spacefuel-t inni és aztán lehet rá elropogtatni egy kis Meatsteak Cahoona-t.<#vigyor>

Dave000
Áhhh, na most elegem lett a story line-ból, hagyom a francba... nem hiszem el... van az a küldi amikor spy drone-al menni kell az asteroidában, nagy nehezen végre átjutok rajta, megvan kész, erre megjelenik a fõköcsög a Thalonjával, rámküld 4 kalózt, ráállok az egyikre, erre a másik 3 hátulról lesorozott... persze az asteroidás küldi elõtt van ugye mentés, mert közben nem lehet menteni, hogy ***ná meg... Ez a kezd elölrõl az elõbb fél óra alatt megcsinált dolog nagyon ki tud akasztani... erre a szaros busterre nem lehet vmi normális pajzsot rakni???

jah és persze elõtte is már meg volt lõve a hajóm, úgy hogy még 200k-ba került megcsináltatni, még pénzem se nagyon maradt...

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

Gyors hajokkal a legtobb raketat le lehet razni, nekem legalabbis nem volt gondom amig busterrel mentem. A lassabbakat meg akar ki is loheted.
bigapó
igen az árral játszál, állítgasd, de sokat nem kell, mert csak ráfizetsz vagy továbbra sem jönnek.

attól függõen, hogy milyen géppel mész be lehet állítani, hogy a hátsó ágyú mit lõjön. a kijelölt célpontot, mindenkit stb. vagy a rakétákat. azt, hogy ide neked, kell-e rakni fegyvert vagy itt mindig van azt nemtom. nekem is volt olyan, hogy követett a rakéta, de aztán egyszercsak eltûnt, gondolom lelõtte, de én nem hallottam lövéshangokat. mindegy.

apropó, a rakétákról van valami táblázat vagy hasonló? melyik milyen sebzésû stb.?

The Matrix has you...

Dave000
Még egy kérdés, ha kilõnek rám egy rakettát, akkor azt le lehet vhogy rázni??? mert én akármilyen manõvert csináltam betalált... és az elég durvát sebez

Dave000
Köszi, a beírásom után egy óra pihi után neki leselkedtem és manõverezéssel kikerültem utána rá kell tapadni hátulról és osztani neki :) a pénz dolog is kezd jönni, mert magamtól leirtottam egy kalóz csordát és 5k-t adtak érte szal valami már alakul :). Apropó, az miért van hogy a wheat farmomra gyakorlatilag csak az én hajóim járnak, meg egykét express, meg kis busterek, de azok nem vesznek semmit... Az eladási árral lehet gond?

kössz
Bemész az adott hajó menüjébe és ott legörgetsz a parancsoknál (tudod, ahol az olyanok vannak mint navigation, special, fight és így tovább). Lesz egy olyan is hogy Home Base jó lent, a turret opciók után. Erre rábökve megadhatod.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Van MK II es szoftver minden azt hiszem most néztem meg egyet azon talán nem volt MK Ies az baj ? Amúgy hogy kell beállítani a homebaset vagy minél kel beállítani mert nem találom?
bigapó
trade software mk2 kell neki mindenképp, ott tudod beállítani, hogy mi legyen neki a home base ahonnan visz és ahova majd hozza a cuccot. asszem így automata, tehát nem kell megadni több dolgot, a szoftver a lényeg.

egyébként ha beállítod a gyár vételi illetve eladási árait, akkor a többi kereskedõ is jönni fog. lentebb le van írva, de a lényeg, hogy ha az átlag ár alatt adsz el 1 kredit-tel és felette veszel 1-el, akkor már profitot termelsz nekik is és magadnak is. de elég, ha veszel szerintem, aztán majd eladod idõnként. nézz szét ehhez kapcsolódó script-ek után, van menedzselõ is. könnyebb az ilyet beállítani.

The Matrix has you...

Hellósztok most az a bajom hogy vettem egy wheatfarmot vagy mit és még kettõ mercuryt is amim a F.A.Q-ban van.A mercurykat viszont nem tudom hogy kell beállítani hogy kereskedjenek a wheatfarmnak.A mercuryk csak ott állnak nem adnak el és nem is vesznek. Mit csináljak?
Talán azért nem kapsz egy fityinget sem, mert a saját céljaidat mozdítják elõre mások. A sztori még a 2. részben kezdõdött és ez a közvetlen folytatása. A cél apuci drága magához térítése és kiderítése annak, hogy mi a fenét csinált amiért ilyen állapotba került. Mások tesznek szívességet ezzel a "hõsünknek", õ meg viszonozza ezt a szivességet ahogy tudja. :)

A lelövés elleni megoldás a gyakorlás. Tessék sûrûn használni az oldalra csúszásokat és szinte érintetlenül át lehet vészelni a harcokat. Meg persze egy jó joystick sem fog ártani a túlélés érdekében. De hidd el nem lehetetlen még átirkálások nélkül sem. Majd beletanulsz, rájössz milyen ellenfélnél mire számíts, milyen géptípus mire képes, milyen fegyverrel miként harcolj és így tovább.

én ahogy átirkáltam a Tships filéket ugy egész héten otthagyhatnám egy xenon sectorban a hajocskáimat akkor sem vadásznák le :D max a oajszot tudnák leszedni

bigapó
kösz a tippet. bár 4 szemem van, de mégse látok velük:))) már jön a másik, illetve kettõ, mert nemtom melyik van felrakva.
majd kiderül, hogy megmarad-e a patch után a mentésem.

The Matrix has you...

Dave000
Azért ezt nem hiszem el, hogy ebben a játékban a küldetéseknél egy fityinget sem kapok... Most valami csávóval kéne találkoznom egy trading station-on nagy nehezen kérdezgetve az utat, haladok a sector felé, erre egyik sectorban kapunál 4 kalóz, á mondom elintézem, na ez volt az utolsó szavam, szétkaptak mint Foxi a lábtörlõt... Kérdem én, hogy a rákba viszi végig az ember a történetet, ha nem tud menni a szálakon mert lenyakazzák...

Speciel van ott olyan patch is, ami 1.4-es változatokról rakja fel 2.0.0.2-ig a játékot.

A mentések nem tudom változna vagy sem, de szerintem nem piszkál hozzájuk.

TL, M1 és M2 hajókat az alapjátékban szerintem nem lehet kilövéssel megszerezni. Legalábbis még hallottam ilyen cselekedetrõl script és egyéb módosítások nélküli játéknál. Ha ilyen gépet akarsz, akkor venned kell.