X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megvan a HQ.
Ugyan még nem bontottam ki a csomagolásából ,mert késõ van már,de holnap értekezek, hogy mit is tud.
Az Argon Trading Station meg nem 40 millió, "csak" 29.
Az aszteroidabányászát elég egyszerûen ment.Van egy Albatrossom.Az ugye egy TL a Teladi változat.Ráraktam a szükséges holmikat (Mobile Drilling System és Ore Collector), majd miután nem ment a manuális bányászat, hát kiadtam a "Collect Rocks in Sector" parancsot és a hajó elvégezte helyettem.
Nem kell itt szenvedni az egyéni verzióval,kiadaod a parancsot és kész.Ja és egy darab aszteroidából meglett bõven a 15 egység Nividium, pont a dupláját szedtem össze.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
A válaszokat a Lasertower-re köszönöm, megnézem a scriptet.
Nekem mindig bejöttek, bár igazán 4 db-tól felfelé van igazi hatása, de ha még vadászgépekel is meg van támogatva, akkor a legjobbak.
A gép annyira nem okos, hogy egyszerûen kilõje a tornyokat.Csak akkor hõsök, ha sokan vannak.Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem igazi védelem,de elég messzire lõ és baromi idegesítõ tud lenni.
A másik, hogy ha már van gyáram is rá, akkor pláne szétszórom õket,mivel venni még olcsón sem szokták a népek...
Az elülsõ ágyúcsoportra kell felhelyezni, minden egyéb fegyvert le róla, csak a vonósugár maradjon.
A "talált" Nemesis-re (ahogy mondtam) raktam rögvest pajzsot (3x125Mj), kis fegyverzetet is, és jumpdrive-ot.Aztán irány a shipyard, ahol megjavítják.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
X universe Home, sweet home
Védelemre amúgy a laser tower helyett inkább beválik pár M4-es vadász.
Viszont valaki írta, hogy nem éppen jó, mert a gép eléggé sz*arul rakja le a towereket.
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Nincs olyan mod,amivel lehet Lasertower-t telepíttetni? Mert k*va idegesítõ egyenként lerakni...
Másik.Kéne csinálni a Lasertoweren kívül más, hasonló védelmi ágyúkat, mint amilyen volt anno az X-Wing-ben és a Tie Fighter-ben is...
Mondjuk egy önálló turret, ami nem sugárral lõ, hanem rakétával vagy AHEPT-el,stb.
Remélem ma eljutok odáig, hogy megkapom és akkor tovább tájékoztatlak Titeket a HQ-ról.
<#szomoru1>#szomoru1>
Errõl mit tudsz? Az tuti hogy nem kezdem újra. Már a 0.6 is tök jó volt, de leszedtem a Balagi pacs miatt. Utána meg kiderült a fent irt dolog. Hát tök szivás.
Nem jól tudom?
amit tudok, hogy szét lehet benne szedni bármilyen hajót és ez alapján elkészül egy blueprint, ettõl kezdve pedig gyárthatsz magadnak ilyet. gondolom ezenkívül hatalmas raktár is lehet. más egyenlõre nem jut eszembe.
OFF: az elõbbiek szerint eddig nem tudtad, hogy nekem otthon még nem volt netem. minden eddigi ténykedésem más gépérõl történt (meló, rokon, internet-kávézó stb.). kicsit kényelmetlen volt, de eddig nem zavart. most más dimenziókba kerültem😊) például sokasodnak a gondok, mert egyenlõre több van belõle, mint haszon. de mindegy, majd megoldom õket és akkor lesz igazán jó, hogy van otthon net😊
ON:
The Matrix has you...
Pár apró gondolat részemrõl.
Elõször is nagy nehezen rátaláltam az eldugott szektorokra két órányi szemkifolyásos keresés után, de most nem mondom meg a koordinátákat és azt sem, hogy hogy jöttem rá a megoldásra.
A lepusztult hajókat beraktam a Colossus gyomrába, miután kepcsöröltem õket.Elég veterán vagyok ahhoz, hogy a Colossusom szinte egy repülõ úrhajógyár és javítóbázis egyben, oly sok hajót fogtam én már el.
A legokosabb,ha rak az ember egy pár fajtát a pajzsokból, néhány fajta lézert is, elegendõ EC-t plusz egy két nyalánkságot.Így sokat segítesz magadon, ha a lepusztított hajót újra kell szerelned.
Itt a küldiben a "talált" Nemesis-re mindjárt ráraktam a 3x125 Mj-os pajzsot, jumpdriveot,kis fegyverzetet is és elküldtem egy javítára, ahol potom 6 milláért fullra húzták.
A hajó vontatása nem volt valami nagy durranás, inkább unalmas.Igaz, hogy az én kiséretem két csatahajóból, 70 db vadászból és egy anyahajóból állt,de az egyedüli amit tettem, hogy a nagy hajókkal megtisztítattam az utat.Jó, tudom, ez kicsit nagyképû,de mivel megvan a Split M1-M2 kivételével az összes, így aztán használtam is õket.
Amúgy is mindig a nagy hajók híve voltam...
Bevontattam,oda is adták, vhetem a Trading Station-t.
Apropó, lassan kész a küldi és fogalmam sincs mire jó a HQ.
Mire lesz ez jó?
The Matrix has you...
"Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba."
Igen ám, de én nem találom a nyugati kaput Maelstrom-ban.Átkutattam az egészet,kiküldtem vagy 10 scout-ot (M5) az egész szektorban és kapu sehol.
Nincs véletlenül valami koordináta?
Miért, melyik szektorban laksz?Argon Prime-on? <#vigyor>#vigyor>
Szerintem sem lehetetlen, bár én egy Colossussal vágtam neki,gyomrában 60 hajóval...
Ez a "Tikteket" meg jópofi.Utoljára az oviban hallottam.<#vigyor>#vigyor>
ez az elsõ hsz-em, amit Itthonról írok😊)
végre valahára innen is zargatlak Tikteket😊
örülök, hogy jól sikerült a Bala Gi-s fordítás és tudjátok is használni. személy szerint nekem még messze van, több feltételt nem teljesítettem még (pölö az idõkorlát és a fajok sem kedvelnek eléggé😞 )
természetesen csak a lényeget fordítottam, ami kimaradt az inkább a szerzõ szövege, amolyan felesleges duma. Ami fontos lehet, hogy van pár térkép, de ezek nélkül sem lehetetlen a küldi.
The Matrix has you...
a colonial viper MKVII 3.00 BOL van valakinek tipje mért.
Lenne egy gondom. Mégpedig, leszedtem a Combat Pilot nevû scriptet. Minden megy, tök jó. El is küldtem 2 csapatot Combat Tur-ra.Egy szektorban voltak. Megjelent egy Pirate Harrier az egyik kapunál, ahogy kelett rátámadtak, szét is lõtték, viszont utána mind a 2 csapat vezetõ hajójából eltünt a pilóta.A hajó meg sem sérült.
Többször is megtörtént. Sõt, valamikor csak ugy eltünt az eggyik hajóbol a pilóta.
Tudtok segíteni?
Üdv:Bonczi
A plusz hajóknál esetleg csekkold le melyik verzióhoz készültek, mert ha régiek, akkor mindig csak a zöld kocka lesz látható.
Valamit a ranggal kapcsolatban ir ki,de nem utal semmi konkret
dologra,pedig kiszotaraztam.
Rangom a jatekban :kereskedo :Mogul,katonai :Militant.
A military script readme részét tessék elolvasni. Nincs befejezve a cuccos, nem teljes. De a lényeget úgyis leírja a készítõje.
Mondjuk ez igaz mindegyik scriptre. El kell olvasni a leírását és akkor sok kérdésre eleve meg lesz a válasz.
Nem akarlak sürgetni csak érdekel
ahogy van idõm csinálom mert néha minden összejön aminek nemkéne egyszere
de haladok.
ahogy van idõm csinálom mert néha minden összejön aminek nemkéne egyszere
de haladok.
Minden x3-as neveben megkoszonjuk a talyekoztatasod KOSZIKE....
De szerinten lessz meg jo par kerdes.
pl:A terran hajok terveinek a megszerzese?
En beleptem az Argon militariba,megcsinaltam egy csomo kuldit de meg
mindig csak cadet vagyok nalluk.
Hogy is mukodik ez a dolog?
Tisztelettel kerdezem.
Bala Gi Küldetések a HQ megszerzéséhez:
szükséges feltételek:
- minimum 10 óra játékidõ
- jó hírnév a Boron-oknál és nem lehetsz ellenség a Split és Paranid fajnál
- legalább 1 saját állomás
- 5 millió kredit készpénz vagy több
Bármelyik játékmódban megszerezhetõ. Ha a küldetés feltételei megvannak, kapsz egy üzenetet, hogy dokkolj be a Kingdom End-i hajógyárba. Jumpdrive beszerzése ajánlott a küldetések elkezdése elõtt.
Az 1. küldetésed:
Az elsõ küldetésben meg kell vizsgálnod néhány aszteroidát, hogy miért adnak ki magukból olyan nagy sugárzást. Ehhez szükséged lesz "Mineral Scanner"-re. Az egyikben "Nividium"-ot fogsz találni. Ekkor megjelenik egy kalózhajó, amit meg kell semmisíteni. Ezután vissza kell térni Kingdom End-be a következõ küldiért.
2. küldetés: (Hajótervek leszállítása)
A következõ feladatban le kell szállítani egy készlet M3+ hajótervet két fajnak. A Split-ek Family Pride hajógyárában várják a cuccot, míg a Paranid-ok Paranid Prime hajógyárban várnak. Miután mindkettõt elvitted a megadott helyekre, térj vissza Kingdom End-be.
3. küldetés: (M7 hajó helyzete)
A következõ feladatban információt kell gyûjteni egy bizonyos hajó hollétérõl, név szerint a Hyperion-ról. Ehhez elõször el kell menned Great Trench-be, itt dokkolj be az Equipment Dock-ba. Kapni fogsz egy üzenetet, amiben arra kérnek, hogy segíts kitelepíteni egy Advanced Satellite-et a Xenon Sector 347 "közepébe". Ha kész vagy cserébe megkapod a hajó pozícióját.
Szerezz be egy szatelitet, ugorj vagy repülj el a Xenon szektorba (nem tûnik sétarepülésnek). Próbáld meg a 0,0,0 koordinátákhoz minél közelebb kirakni. Sokat ne nézelõdj, inkább ugorj ki a rendszerbõl.
Kapsz egy üzit, hogy Grand Exchange egyik erõmûvében kapsz infót a Hyperion-ról. Ha bedokkoltál a helyes erõmûbe, kapsz egy üzenetet. Meg kell védened egy hajót, aki a West Gate-tõl közeledik az erõmû felé. Pár perc várakozás után megérkezik a hajó, néhány kalóz társaságában. Támadd meg a kalózokat és semmisítsd meg mindet, mielõtt Õk szedik szét a hajót. Ha nem leszel kész adott idõn belül, akkor kapsz segítséget 1 hajó formájában, aki védeni fog téged.
Mikor végeztél az összes kalózzal és a hajó bedokkolt, kapsz egy újabb üzenetet. Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba.
A második Unknown szektorban vagyunk tehát. Ha megérkezésed után Délkelet felé veszed az irányt (azaz a szektortérkép jobb alsó sarka felé keresgélj, 60, 3, 59 koordináták környékén), akkor megtalálod az M7-et jópár másik sérült hajó társaságában.
Szükséged lesz egy M6 hajóra, ami fel van szerelve Tractor Beam-el
(vonósugár), hogy elvontasd az M7-est Grand Exchange hajógyárába. Van egy ilyen a sérült hajók között, egy Nemesis az, tehát csak meg kell szerezni, megjavítani, pajzsot venni rá és felszerelni vonósugárral (gyerekjáték😊 ).
A leírás készítõje azt írja ezután, hogy Õ nem javította meg 100%-osra a hajót, késõbb viszont ingyen megtehette ezt. Próbáljátok ki, ha
gondoljátok. Néhány pajzsra és motortuningra viszont szükség van. Van Nova is a hajók között, ami jól jöhet extra védelemként.
Ha megvan a vonósugár, közelítsd meg 1.6 km-re az M7-et és tüzelj vele a hajóra. Ha "rögzül" a vonósugár, akkor átvált zöld színre (ezzel nem sérül a hajó). Amint kész vagy 3 kalózhajó jelenik meg és azonnal megtámadnak. Nyírd ki õket.
Ezután irány az északi kapu. Mikor kilépsz a féreglyukból, a vonósugár
automatikusan lock-ol az M7-en. Itt újra megtámadnak, végezz velük gyorsan. Haladj tovább a Keleti kapu felé és lépj át Maelstrom-ba.
Maelstrom egy nagy, üres szektor, de nagy meglepetés vár az Északi kapu
közelében. A kalózok újabb 3 hajót küldenek, 3 Falcon-t! Két hajó 125MW-os, a harmadik pedig 250 MW-os pajzssal van felszerelve. Erõs hajóra lesz szükséged, hogy legyõzd õket. HEPT-el támadnak, nagyon kemény csata vár rád. Az M6-os egyedül nem élné túl, tehát érdemes jó pár komolyabb hajóval védened. Ha kinyírtad a kalózokat irány Grand Exchange.
Grand Exchange-ben irány a hajógyár. Csak simán dokkolj be, nem érdekes, hogy vontatod az M7-et. Amint beérsz a vontatóhajót ingyen megjavítják (szerintem érdemes benne ülni a biztonság kedvéért), valamint megkapod az M7-et teljes felszereléssel, ingyen. Ugorj vissza Kingdom End-be, használd az M7-et ehhez.
Vissza Kingdom End-be, ismét:
Mikor dokkolsz a hajógyárban, megdícsérnek, hogy milyen jó munkát végeztél😊 valamint felajánlanak egy M3+ hajót (ha akarod). Most van egy M3+, egy M7, egy M6 és egy Nova hajód (elvileg). Az M7 messze legjobb mindközül.
Ezután megtudod, hogy el kell szállítani egy Argon Trading Dock-ot a Kingdom End-i hajógyárba, alapanyag lesz a HQ-hoz. 30 millióba fog kerülni. Szükséged lesz egy TL hajóra is (bérelj vagy vegyél egyet).
Az Argon Trading Dock leszállítása:
Ha megvan a pénz és a TL hajó, repülj el Argon Prime-ba, vedd meg a Trading Dock-ot és szállítsd le Kingdom End-be, a hajógyárba. Dokkolás
után kapsz egy üzenetet. Be kell szerezned további alapanyagokat:
- 30 Quantum Tubes
- 20 Microchips
- 15 Nividium
Elsõ kettõ helyi állomásokon megvásárolható, a Nividium-ot pedig egy aszteroidából fogod kibányászni. Érdemes a TL hajón tárolni a cuccokat.
A bányászat:
Szükséged lesz egy XL rakterû hajóra, amire Mobile Drilling System-et lehet szerelni. Ore Collector is kell. Legegyszerûbb visszatérni Rolk's Fate-be, ahol még a küldetések elején jártunk és onnan kibányászni a Nividium-ot.
Ha megérkeztél, "lõdd meg" az aszteroidát a Mobile Drilling System-mel. Szét fog esni közepes darabokra, bár ezek még mindig túl nagyok. Lõdd szét õket normál fegyverrel, hogy még kissebb darabokra essenek szét. Így már az Ore Colector-ral össze lehet gyûjteni õket. Célozd be a kis darabokat (Targeting) és ha begyûjthetõnek titulálja, nyomd meg az "I"-t. Válaszolj "igen"-nel, nyisd ki a raktérajtókat az "O"-val és repülj neki a darabkáknak, ugyanúgy, mint amikor az ûrben elõforduló konténereket (fegyverek, rakéták, egyébb cuccokat) szeded össze. Ha felvetted mondani fogja (Cargo bay now contains Nividium). Szedj össze 15-öt, majd rakd át a TL-be.
A befejezés:
Ha minden megvan repülj el Kingdom End-be. Miután bedokkolsz a hajógyárba, kapsz egy üzit, amiben értesítenek, hogy sikerrel befejezted Balai Gi küldetéseit és jutalmul megkaptad a HQ-t, amit már be is pakoltak a TL hajódba. A HQ-t úgyanúgy tudod kirakni, mint bármely más állomást.
Gratulálok! 😊
A teljes angol verzió itt megtalálható: Bala Gi Missions
The Matrix has you...
azt azért nem gondoltam, hogy ilyen hosszú. reggelre azért kész lesz😊
The Matrix has you...
Hogy kell 2 komplexet összekapcsolni? Elég közel vannak egymáshoz.
A hajókat Amaro, Cycrow, hawkbs oldaláról töltöttem, köszönet nekik.
X universe Home, sweet home