X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OTAS Scarab ügy...

Sok nekifutásra (saccra úgy 20-25), azt hiszem sikerült rájönnöm a dolog lényegére. Akkor fogod épségben megkapni a hajót, ha abban az idõben, amikor a Galleon szól, hogy vidd a fenébe a hajót, belül vagy a lõtávon. Mármint a Galleon van a te hajód lõtávján belül. Ilyenkor ugyanis az OTAS hajó abbahagyja a lõdözést és rád bízza a célt. Ha közben kívül kerülsz, újra nekiáll lõni és szétszedi.

Figyelem: miután a galleon elereszti a Scarabot, szeretne elugrani, de ez az aktív blokkoló miatt nem megy neki, bemérged és elkezd lõni. Ekkor már neked kell lelõnöd, mert az OTAS hajók a Scarabbal vannak elfoglalva.

Ebbõl következõen, a legjobb taktika:
Beugrasz a kérdéses szektorba, megkeresed a galleont. Amíg nem ismered az adott szektor kapuinak helyét, nem válaszolsz az OTAS hajók hívására és nem mész közel a galeonhoz. 10-12 km már jó táv...
Ha megvannak a kapuk, válaszolsz és közel mész a galleonhoz. Amikor 8 km-nél közelebb vagy, megjön az üzenet az ugrásgátló bekapcsolásáról. Ha ezt nyugtázod, a galleon kiengedi a vadászokat. Vigyázz, a galleon fegyverei kb 5 km-re hatásosak. Nagyon. A Vidar 2x125 MJ military pajzsát 3 találat levitte...

A vadászok kiengedésérõl is jön üzenet, ezt is nyugtázni kell.
Elugrasz a valamelyik kapuhoz és bevárod a támadó vadászokat. A galleon is jönni fog. Amikor elfogynak a vadászok, az OTAS M6 szépen leszedi a galleon pajzsát, majd elkezdi szétlõni a hajót. Ekkor neked már nagyon közel kell lenned, hogy idõben lõtávon belül érj. Kb amikor 20%-on van a galleon hull-ja, akkor üzen. Ekkor mindenképp lõrávon belül kell legyél, és mindaddig ott kell maradj, míg el nem ereszti a Scarabot. Általában van még pár ágyúja, így meglehetõsen kényes a helyzet...

Nekem annyira szétkapta a Vidart, hogy a két magammal cipelt Thorral kisértettem el a scarabot, én meg egy alapos hull repair után, beugrottam oda, ahol épp tartottak. A 2 Thor, meg a 2 OTAS hajó kényelmesen megvédték a scarabot...

Mondani nem tudja, mert a hangokat nem vették fel az új hajókhoz, meg szektrokhoz, de ha bekapcsolod a hangokhoz a feliratokat, ki fogja írni mindet...

Sima játékkal is az XTM-et használja. Amikor új játékot indítasz, az elsõ üzenetek egyike az XTM-re vonatkozik. Az AI beállításoknál fiomíthatod az XTM beállításait...

At elõzõ Ace McCloud -nak szólt. Csak rossz helyre nyomtam. <#vigyor4>

Feltettem neked. Letöltheted.

XShipManager 1.91

Az egyik kalóz szektorban /ami nálam már az én szektorom/ azthiszem Nopileos Memorialban van egy Heavy Shield L complex, ott mindig van vagy 30 db. Sajna az XTM-ben a még mindig benn lévõ bug miatt nem tudsz gyártani 10GJ-os pajzsot.

Honnan lehet õket letölteni?
Imperial Executor nekem is felcsigázta a fantáziám :-)
szépnek szépek, de egy kicsit gyengék az SG hajók (legalábbis én úgy vettem észre, bár tény, hogy 3 db O'neil eléggé rendet tud végni).
Helyesbítek. csak tolnám, mert az a nyomorult shipmanager 1.91 még mindíg nincs meg... - brühühü -
Hozzátenném nem vagyok nagy sw rajongó, csak tényleg jól kidolgozták a gépeket.
Szerintem jobban jársz ha kicsit átnyúzol néhány sw hajót, és azokat tolod be. M0 nak merem ajánlani a Imperial Executor SSD.xsp hajót, m1 nek pedíg a SWImperialAvanger.xsp hajót. Magam a milenium falconnal tolom, és a játékból az átvezetõanimokból kifényképezett képek állati jól mutatnak vele. Az Avangerbõl a hasalji mélyedésben helyezték el a dokkokat, és írtó jól mutat amikor akár egy ts el kijössz belõlle. Az executor meg hatalmas, és mindegyik hajó elég jól kidolgozott. Ez sajnos nem nagyon mondható el a stargates hajókról, és a bsg rõl sem...
Legalábbis szerintem. A sw hajóknál a fegyverzetet egy egyszerû ship creatorral is állíthatod, és akkor akár shonen fegyvert is rakhatsz rá.
Adj már egyet-kettõt kölcsön, hiányzik még a Titán felszereléséhez 6 db<#buck>
Amúgy mihez kezdesz ennyi pénzzel?
Én is töprengek, van 100 milkám: Gyárat fejleszzek, vagy vegyek majd egy Aguard(SG) vagy Daedelust(Atlantis)?
Ja ezekrõl van valakinek infója, mit tudnak?
Légy nyugodt én is elköltöttem már annyit. A statisztika szerint több mint 220 gyárat vettem már. Egy este 110 db GammaPPC-t gyártanak le a gyáraim. <#buck>

Hi !
Köszi a linkeket, de nekem Shipmanager kellene, és csak az 1.91 es jó.
Cyrow oldalán fenn van egy plugin manager, amibe be van építve shipinstaller is, de sajna nem viszi be a hajókat.
Mindenesetre köszi hogy megpróbáltad.
XScriptManager_Setup.zip
bocs ez talán jó
Itt egy 1.87-es
XScriptManager_Setup.zip

Amaronál 1.81 van fenn hátha ez is jó, egy próbát talán megér.

nem. nem tudtam és nem is áll szándékomban összekötni a kiszolgáló komlplexet az HQ-val (tudtommal nem lehet).

to kisvuki: azt azért csinálja, mert hangos adatbázisában, elõ fog fordulni néhányszor (fõleg az új hajók esetében).
ha a storyval kezded, akkor az már bizony az XTM-es újdonságokat is tartalmazni fogja.
Hi !
Kéne egy gyors segítség !
Újratelepítettem az egész hóbelebancot, és nem tudom az 1.8x es shipinstallerrel berakni a hajókat amik kellenének. Sajna a mentéseimben épp benne ülök az egyikben, így szétesik az egész.
Gondoltam az 1.91 es shipinstaller jót tenne a dolognak, de nem elérhetõek a linkjei. Cyrownál sem lehet lekapni, és ennélkül meg vagyok lõve. Volt egy kis balesetem a géppel, így nálam is törlõdtek. Szal megköszönném ha valaki küldene egy linket ehhez !!
Elõre is THX
Nézzük mi veszteni valóm van, ha újat kezdenék,merthogy nem fogok mégegyszer másfél évet pöcsölni ezzel.
Ahogy elnéztem 90-nél több ûrállomásom van és 376 hajóm.Jelenleg olyan 864 milla van a számlámon és a repum mindenütt a csillagos eget nyaldossa.
Minden fajnál megvehetek mindent,szóval itt sincs gáz.
A harci rang Conqueror ,a kereskedelmi Mogul.

Háát asszem konvertálgatok.Aztán majd meglátom mi lesz.

Na, hát már megtettem az elsõ lépést.Betöltöttem a játékot.
De mindjárt a következõ hiba lépett fel.
Bizonyos hajóknak vagy állomásoknak nem tudja a nevét.Nekem meg fogalmam nincs mik azok.Egy újszülöttnek minden dolog új...<#vigyor>
Még a nevüket sem mondja ki, csak annyit, hogy "Argon..."
A másik, ha a sima játékot választom, azaz sztorival, akkor is az XTM-et használja vagy az még a jó öreg X3?

HQ-t össze tudtad kötni a komplexxel?
én annyit már elköltöttem.
minden fegyver típushoz van egy komplex, plusz egy nagy (az HQ-t) kiszolgáló komplex és most kezdek el még egy nagy komplexet építeni.
Rosszul tudod!
Csak a harci és a kereskedelmi rang csökken ha nem csinálsz semmit.
A repud az egyes fajoknál sosem csökken SETA miatt.
Tudom mert rendeteget SETA-ztam, és nem változott.

Már 1,6 milliárdom van.

sWbFII
nagyon kössz!

"Not Weaken.... Weeeaken"

sWbFII
minden felirat a tizedére csökkent,amúgy nem tudom milyen a monítorom,de inkább a nagyobb fajtam,meg szélesebb is az átlagnál(így sajna a képeket nyújtja)

Ha valami hibát találsz benne (bõven lehet) kérlek szolj javítom
RJoco
XFP-be beraktak egy egész jó kis Stargate motívumot. Csillagkapu egy Ore Mine belsejében. Hogy meglepõdtem.<#nevetes1>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Majdnem ilyen konfigom van csak 1,5 GB RAM és 3000+ proci. Ezt a képfelbontást én is kipróbálom.
Megjeyezném a videókártyám kb 70 fokra megy fel, míg a FlatOut-nál eléri a 80-at is. Szal én is csodálkoztam, hogy akkor miért is akad?

Nekem XTM-es újrakezdésnél nem volt Argonéknál semmi kalóz meg khaak.
Ahogy fejlõdtem, úgy jelentek meg, de Argon Prime környékén most is max pár kisebb kalóz és egy-két cluster járkál.
Megkerestem neked.... x3-x3 convert

© goyo2
2007. jún. 14. 15:04 | privát | válasz erre | #8293

Egosoft Script könyvtár

A fenti linken megtalálod a cuccot.

Persze hogy mennek. Leirom a lényeget:
1. Bedokkoltatod az összes hajód valahova
2. Egyik hajónak se legyen semmilyen parancs kiadva
3. lefuttatod a converterben a write parancsot.
(ez kiirja egy fileba az infókat)
4. X3 reinstall
5. MOD install
ennél a pontnál ugye egy teljesen mûködõ MOD-olt verziód van.
6. x3 converter read parancs
(ez létrehozza a mentett birodalmad. Ez create ship, station script parancsokkal történik, ami egyáltanál nem befolyásolja a mod mûködését.)

Tudni valók:
mindenképp nézd meg hogy mit tud és mit nem tud menteni a progi.

Emlékeim szerint ezek a fõbb gondok:
- a hajók tuningjai elvesznek (cargo, engine, rudder)
- ha nincs fenn a megfelelõ xsp hajó (ha volt ilyened) akkor valami más lesz helyette. De volt olyan hogy amúgy is más lett helyette.
- a kapuk koordinátái eltûnnek, ha nem látja a mûholdad. Ha nem fedezed fel ujra akkor nem tudsz beugrani a szektorba. Igaz ez nem nagy baj
- Nem menti a harci és kereskedelmi rangod. A reputációkat menti.
- a complexeket nem köti össze, neked kell ujra összekapcsolni.
- a gyárak pozicióját menti, de ha elfograttad azt már nem.

Ezek helyreállitható dolgok. Megéri a fáradságot.
15 coloson persze hogy pici, 19-esen simán jól látni. :)
Ez tényleg jobb térkép...
Meg szebb is.
Ngyobb monitor? 19"-os LCD-n teljesen jól látható minden...

sWbFII
jajj dej óóóóóóóóóó
most vehetek szemüveget ! vagy nagyítót...mert minden rohadt kicsi

sWbFII
XTM-nélkül egész kényelmesen ment...bár igaz amikor már sok hajóm volt ,kezdett döcögni

Háát szerintem ez jobb térkép #9862
sWbFII
a 0.7.2-t!
tehát azt mondod,hogy 1280X1024-re komponálták a mûvet? ...megpróbálom azon!

Utoljára még annyit, hogy olvasd el az #1236-os hozzászólásomat, mely 2005 Decemberébõl datálódik.
Úgy döntöttem, nem fogom idemásolni, mert rendkívüli módon kikeltem magamból,trágár és alpári stílusú az egész, persze kicsillagozva.
Ott volt az egyik hozzászólásom a gépigénnyel kapcsolatban.

sWbFII
a biztonságot nyújtó argon prime: XENON J; K; P
na azért 1 mercurival ,nem túl nagy öröm ilyeneket kerülgetni!

az XFP nem fér össze az XTM-mel...

Melyik XTM scriptet tetted föl? Az elsõvel kicsit sok npc hajó került a rendszerbe, azzal szaggatott, a javítottal ezt erõsen csökkentették...

Felbontás?

XTM, 2G RAM, 3200+ AMD64 proc, 6600GT kártya. 1024x768-ban le kellett venni a grafikai finimságokat, mert seta közben makogott, 1280x1024-gyel ellenben a max video feture-ökkel is simán megy, 8x setaval...

Ezen ne bosszankodj.Mikor megjelent a játék, elõtte két hónappal vettem meg az Nvidia 6800-at.Az akkor 140 ezer forint volt.És az akkori legjobb videókártya.2 giga ram mellett és P4 3 Ghz mellett is akadt.Ezt a játékot elba*ták, de rendesen, mármint ami a gépigényt jelenti.Akkor sem és még most sem értem mire fejlesztették ezt 2005-ben.
Én már akkortájt is nagyon mérges voltam, tessék csak megnézni az akkori hozzászólásaimat.
Gondolom, ha ma megvan az ultraszuper-mega-giga géped, akkor sem jobb a helyzet.Egyszerûen sz*r az engine.

sWbFII
egyre jobb ! ha nem SETA-zok ,már akkor is akad! pedig 2gb ram , nvidia 7600gt és pentium dual core

sWbFII
XFP? az mi? gyorsabb lesz a game?

azt mondtátok nagyobb kalózcsapatok lesznek! de szerintem argon prime-ban több kalóz van ,mint 1 kalózszektorban! alig tudok kijutni élve!

RJoco
Ja, én ezért kezdtem újra XFP-vel.
Túl sok a hajó, meg sok az animált objektum. Az mondjuk igaz, hogy baromi szép. Csak mondjuk mikor beugrottam egy Xenon szektorba az amúgy 30 másodperces szétlövésem eltartott másfél percig. Aztán döntöttem, hogy így nem éri meg.
SETA 6-nál nagyobbat nem is használtam.
A hajógyárakkal ellátott szektorok különösen lassúak.
Furcsa is volt XTM nélkül alig 1-1 hajó a szektorokban.

sWbFII
az XTM-ben van ködcsökkentés? csak mert eddig 10X SETA-nál ment ,mint izzó kés a vajon....most meg úgy akad,mintha lifival vágnék betont! pedig levettm a gafot LOW-ra

RJoco
Megváltozik a menü háttere is. (Nagyon klafa anim)
Van térkép itt
A hajógyárakkal vigyázni kell, nem minden hajóval tudsz kidokkolni, ha benne ülsz.
Pl. majd ha lesz Terran Asgard-od (130000-es Cargo), na azzal felrobbansz. Át kell szálni egy másik hajóba, kidokkoltatni a nagyot, majd átranszportálni, vagy beledokkolni.

Kell, hog legyen visszajelzés. Az induláskor kapott üzenetek között ott van, illetve az AI beállításoknál is ott vannak az opciói. Valószínûleg a script telepítését kihagytad...

sWbFII
thx felraktam! egy bugot már is találtam: hajógyárban bizonyos szögben át lehet látni a falon XD
ehhez is van külön térkép?

RJoco
Korábban már írták, csak azt megkeresni...

Elõször felrakod a 2.0.0.2 alapjátékot.
Másodszor falrakod a scripteket.
Harmadszor az XTM könyvtárából kimásolod a fájlokat a gyökér könyvtárba. A .dat és .cat fájl legyen a sorban következõ. Ha neked 10.dat, meg 10.cat van, akkor ezek 11.dat, meg 11.cat.
És a végén a script installal berakod a játékba. Ehhez külön fájlt kellett letölteni. Figyelj, hogy a javítottat tedd fel. Asszam 7.0.2.
Ha kifelejtettem valamit valaki majd pótolja.

Most jut eszembe, Amaro oldalán is fenn van.
A lényeg, hogy az XTM-et tedd be utoljára a script installba.
Különben bogaras lehet.