X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Képek a speciál kapuról:
A kapu

A bolygó és a kapu

A moonbase

Az utolsó képen látható, vízzel telt kanyon berepülhetõ...
Van valahol a hold belsejében egy Marauder nevû hajógyár is (egyetlen terméke a Moblie Fortress, ami kb az XTM OWP-je, csak mérhettlenül drágább), de nem találom hozzá a bejáratot. Elvben be tdnék dokkolni, de csak össze-vissza kaplimpál a hajóm...

Megjegyezném: az XFP új szektor képei valahogy átgondoltabbak, mint az XTM-é. Itt még nem láttam olyat, hogy a csillagköd benyúlik a közeli bolygó elé, mint az XTM-ben nagyon sok helyen...

Nektek vannak cyborgok?

Nekem a gyár üresen tátong.

Azt írták hogy vegyessen érdemes õket használni, csak azt nem tudom hogy hogy küldjek át mondjuk 700 marinert, meg 300 cyborgot, amikor örülök ha nagy nehezen leszedem a pajzsát az ellenfélhajónak, és nem töltõdik újra amíg kiadom a parancsot.
A Capture Shipekben (HCF?) használható katonák. Lejjebb többen írták, mikén kell õket használni, csak a gyártásuk eléggé esetleges, így nehéz összeszedni egy ütõképes csapatot belõlük. Az Argonoknál Marine-ek vannak ugyenilyen célra.

Ha már a kereskedelemnél tartunk és a Paranidoknál.
Van nekik kiborg-gyártó üzeme is, azaz "Terminátor-Gyáruk".Ezek a kereskedelmen kívül jók még másra is vagy csak sima termékek?

Aranyos. :)
Mondjuk ez a mûfaj abszolút nem korfüggõ.

RJoco
Még különösebben nem figyeltem meg.
Azt észrevettem, elég sok a kaja, burger.
Meg vízzel is lehet kereskedni.
Bár én inkább a Nvidiumot részesítem elõnyben.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Igen... "add meg magad vagy elrabolom az összes Paranid burgeredet!"<#nyes>

Biztos ritka, de nem kizárt...
Volt egy kollegám, pár éve nyugdíjas már, õ az összes megjelent RPG-t véginyomta anno. Néha kicseréltük a tapasztalatainkat, pl Wizardry 7 ügyben, ha valamelyikönk elakadt valahol...

Huhh...<#vigyor>
Még nem találkoztam olyannal,ki ennyi idõsen (nem negatív értelemben mondom) is játszik.

Próbáld meg claimolni, hátha ehetsz egy jót !
<#circling>
Nyugi én meg az 50-hez vagyok közeebb, mint a 45-höz... Az élet szépen megy a maga útján...

Ja igen: van egy spéci, ufó formájú hajójuk is ("Furcsa kinézetû, kisérleti ufó szerûség" a neve), meg megtaláltam a McDrive X-Univerzumbéli megfelelõjét. Egy kisméretû hajó ácsorog egy Paranid szektorban, és "Paranid X-Burger Franchise" a neve.Sajna rádokkolni nem lehet, hogy rendeljen az ember egy BigX-et, a comm kisérletre meg a szokványos lehetõségeket dobja fel (merre van a shipyard, meg ilyenek).

Ez elvileg az alapjátékban is van, de eddig nem láttam ilyesmit...

Na én ezt nem találtam... Mindegy, most az XFP világát fedezem föl...

A Nexus hadihajók hajók neve Split xxx.. Ez az "xxx" Lance-tól, a Dagger-en át a Razor-ig tart. Mindegyik osztálynak valamilyen vágó/szúró szerszám a neve. Azt még nem néztem, hogy hol lehet õket enni. A 73 Cr-bõl, ami pillanatynilag a rendelkezésemre áll, ne nagy esélyem lenne rá...

A Command menüben az ágyúbeállítások (missile deffence, target all enemy, stb) alatt a spec parancsoknál kell startoltatni
A mobil ûrgyárakról még nem tudok semmit sem.Nézd meg a "More Ship commands", vagy "Special" menükben.Lehet, hogy el kell startoltatni a termelést.

Elõször is mindannyiotoknak köszönöm a jókívánságaitokat.
Sajna közelebb vagyok már a harminchoz,mint a húszhoz...

A Griffon meg egy jó hajó,szerintem érdemes befektetni rá.Még csatában nem próbáltam, de szerintem megállja majdan a helyét.
Ja, mellesleg kijelzi a gyártást, ezt a "Landed ships" alatt meglátod.Százalékban méri, ha megtelt, nem jelez semmit sem.
A gyártás után egy idõre kiröpteti a Drone-t, szerintem egyfajta tesztútra, de ha vársz, autoimatikusan visszadokkol majd a fregattra..

RJoco
Én a Starbursttel közelítettem meg a holdat és simán érzékelte a kaput rajta. Mondjuk azt nem tudtam, hogy dokkolni is lehet a holdon.
A terranokhoz két út vezet. Az egyiket könnyû megtalálni, mert csak a kaput kell megkeresni az ûrben. A másikat viszont egy Ore bányában kell keresni. Mindkét kapu Kha'ak szektorban van.

A Nexus hajókhoz nekem nem ír ki semmilyen nevet. Üres marad. Nálad is van ilyen? A rendszereikben nem találtam olyan gyárat, ahol lehetne nexus hajókat venni.

RJoco
Boldog Szülinapot!

Hmm Jól hangzik amit a földkapuról írtál. Lehet hogy a netes winyómra rádobom a játékot, és megnézem magamnak..

"Faunust vettem. Elvileg fegyvereket gyárt, de nekem nem sikerült megtalálnom azt a parancsot, amivel erre rá lehet venni. Feltöltöttem érccel (ore), kajával (meatstick cahoonas), meg EC-vel (ez kell a leírások szerint), de semmi eredmény..."

Elvileg kapsz egy üzenetet hogy a munkát elkezdték, és nálam elég hosszú idõ volt mire egy újabb GKyont legyártott. Ezalatt semmi nem látszott hogy történne valami a hajón. Egyszer csak megvolt a cucc.
Boldog szülinapot...

Mielõtt leszedtem az xtm-et, én egy Faunust vettem. Elvileg fegyvereket gyárt, de nekem nem sikerült megtalálnom azt a parancsot, amivel erre rá lehet venni. Feltöltöttem érccel (ore), kajával (meatstick cahoonas), meg EC-vel (ez kell a leírások szerint), de semmi eredmény...

Igazából a bolygó egy hold, a Sohnen gömb pajzsához hasonlító, ám annál sokkal "sûrûbb" (nem áttetszõ) "légkörrel". A kaput nagyon nehéz megtalálni, de ha megvan, akkor már simán közelíthetõ. Egy áttetszõ gömb egy szikla kráter mélyén, félig vízbe merülve. A másik oldalon (Khaak szektor) szintén ilyen gömb van, de az már az ûrben. A terran szektorokat 5 khaak szektoron átrepülve lehet elérni...

A holdon egyébként egy faj állomása (moonbase of neutral race) is megtalálható, de alap helyzetben nem engednek leszállni...

erdos
Boldogos szülinapost <#worship>
Nem is hangzik rosszul ez a griffon, lehet beruházok egyre, remek kis elterelõ hajó lehetne belõle a drone-jaival egy nagyobb csatában...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Ha el nem felejtem...

Sok boldog születésnapot!
Boldog szülinapot !!!
<#vigyor2><#finom><#circling><#wave><#nevetes1><#integet2><#guluszem1><#awink><#taps>
Nagyon köszi a segitséget.<#worship>
Hát szép jó napot!
Örömteli nap számomra ez,nemcsak mert ma töltöm be a 28. életévemet, hanem mert új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam a hétvégi játék után.

Sajnos még mindig túlságosan szeretem ezt a játékot, hogy egyszerûen abbahagyjam...<#vigyor>
A hajóteszteket hamarosan megkezdem, de szükségem lesz még egy pár hajó kipróbálására.Sajnos csoportképet ezúttal nem fogok tudni mutatni birtokomban lévõ hajóimról, mivel anyagi lehetõségeim kötöttek a játékban,de igérem, hogy hasonló méretû teszteket írok majdan.

Tegnap sikerült vennem az Argon Cerberus mellé egy Argon Griffon-t is.
Ez a hajó nem más,mint egy Fighter Drone elõállító és hordozó fregatt.
Nem a hagyományos egyszerû kis robotrepülõket (Fighter Drone) gyártja, hanem annak továbbfejlesztett változatát.
Nagyon ötletesnek találtam,hogy vásárlás után rögtön kaptam egy üzenetet, mely egy rövidke kézikönyv a hajóhoz.Mint amikor az ember kocsit vásárol...
A fregatt egyébként nagyjából akkora,mint egy Centaur,de lényegesen erõsebb a pajzsa (2x500 Mj).A telepíthetõ fegyverek száma összesen 5x4,azaz 20 db.Ez nem semmi!Sajnálatos módon a legerõsebb fegyver, amit rászerelhetünk az Alpha HEPT,de valljuk be õszintén, azért az már nem gyenge.
Az igazi erõssége azonban az MkII-es Fighter Drone-ok, amik egyenként 25 Mj-nyi pajzssal és 4 db AHEPT-el jönnek a világra.Szám szerint 25 db fér el a hajón.Azért mondom, hogy a hajón és nem hangárjában, mert itt is a játék fejlesztõit tudom csak dicsérni igényességük és kreativitásuk terén.
Nem egyszerûen beraktak egy hangárt a hajó belsejébe, hanem gyönyörûen kidolgozott dokkoló helyek ékesítik fregattunk középsõ hajótestét.Ide kerül a 25 db Heavy Fighter drone, avagy az MkII-es verziók.

A Drone-ok építésének kezdetét a hajó "More Ship commands" (vagy ilyesmi) menû alatt indíthatjuk el.5 lehetõség közül választhatunk eme menüpontban:
1. Patrol Ship between sectors (javítsatok ki, ha nem ez a szó szerinti,de nincs elõttem a játék most) - Szektorok kijelölése õrjárathoz.
2. Patrol route set - járõrözési útvonal kijelõlése
3. Build Drones - robotrepülõk építése
4. Repair Docked Fighters - a robotrepülõk javítása
5. None - értelemszerûen semmit nem csinál a hajónk

A Drone-ok építése pénzbe kerül (sajnos),de pontos adatot nem tudok mondani.További lehetõségeink a Ship menû Combat pontja alatt a Drone-ok támadására vonatkozik.
Lehetõségünk van támadásra,védekezésre,visszarendelésre és taktikai visszarendelésre is, ez utóbbit még nem tudom, mi.
Tudni kell, hogy hajónkkal nem tudunk dokkolni hagyományos állomásokra, kizárólag a Shipyard,EQ és HQ marad.Ezenkívül - mivel nincs hangárja - nem tudunk semmilyen hajóval bedokkolni fregattunkba.Habár be tudunk ülni a Drone-ba, ám nekem mégsem sikerült a Fregattra dokkolni vele.Viszont más hajó hangárjába befére és lehet is.

Meg kell hogy mondjam, a Griffon Fregatt egy jól manõverezhetõ,gyors (102-es max) hajó,aminek tûzereje bõven jó vadászok,bombázók levadászására,de korvettek ellen is kiváló.Elõsorban önvédelmi célokra van a fegyverzete,mert igazi erõssége a robotrepülõ flotta.

Egyelõre ennyi.A teljes hajótesztjeimben is szerepelni fog eme leírás,ezt most csak ízelítõnek írtam.

Csá !

"Terran rendszerekbe való bejutást is rendesen megcsavarták (spéci kapu egy bolygó felszínén)."

Hogyan jutsz le a bolygófelszínre??
Tudsz róla képet küldeni??
Én innen szedtem le...

Saga:Az XFP-t honnan lehet letölteni?Ird le légyszi.
Az az igazság, hogy némi szöszmötölés után leszedtem az egészet, majd újra felraktam, de nem az XTM-mel, hanem az XFP-vel...

Ez a rengeteg ajándékpénz valahogy elvette a kedvem a dologtól. Ha hozzá veszem azt, hogy tulajdonképpen az XTM küldetés sorozatok egyikét sem lehet véigcsinálni, mert befejeztlenek, plusz valamiért nekem a Bala Gi missziók sem indultak be, rendesen lelomboztak.

Az XFP-t nem ismerem, eddig igencsak az elején vegyok, de az sem tûnik roszabbnak, mint az XTM. Kezdve azon, hogy itt is van vagy 100 új szektor (az alap X3-hoz képest), 3 új faj, a Khaak szektorokba és a Terran rendszerekbe való bejutást is rendesen megcsavarták (spéci kapu egy bolygó felszínén). A Nexus faj hajói és állomása láthatóan gondos tervezés eredménye, mint a Terran hajóké is.
Egy halom hajót visszaraktak az X2-bõl (a kalózok teljes, X2-es hajóállománya benne van).

Egy paranid pappal kezdtem új játékot. Érdekes feladat...

Argon, Boron ellenség, Gondolom a Terranok is. Paranid természetesen haver, Split és Teladi nagyjából semleges, vagy kicsit jobb annál. Yakik nem bántanak, Nexusokkal jóban vagyok, két megnevezetlen fajjal meg a "még nem szállhatsz le, de nem lövünk rád" állapot...
A hajóm neve: Holy One...

Ezt nem tudom megmondani, sajnos.Uninstall és rakd fel újra a Script installert.

nálam elõjött egy olyan hiba a script installkor(még amikor felraktam, a múlt század környékén), hogy, ha akárcsak megmozdítottam az egyeret már le is fagyott a script installer.
lehet, hogy nálam volt/van a hiba?
Koszi, igy csinaltam. Annyi kulonbseggel, hogy 3. pont elott feltettem az egyebb scripteket. Pl. Salvage claim software stb... Meg is readtextet latok, sot Piracy menu sem jelenik meg. :-(
Igen,elõször én is tapasztalatm ilyet.
Itt a helyes installálása a játéknak:

1.Elõször is kell a legutolsó patch-el frissített X3:Reunion.
Legutolsó verzió:2.0.02

2.Szükségeltetik a Cycrows Installer.Ez letölthetõ a http://www.xpluginmanager.co.uk oldalról.Telepítsd a gépedre.

3.Ha ezek megvannak, töltsd le az XTM-et.Itt található:http://www.thexuniverse.com/xtended/

4.Töltsd le az XTM scriptcsomagot IS,neve: XTM .7 PATCH 0.7.2 .SPK

5.Tömörítsd ki a teljes tartalmát az X3:Reunion könyvtáradba.Installálás közben rákérdez, hogy felülírja ezt-azt, írasd felül, azaz engedélyezd.

6.Még ne indítsd el a játékot,mert most fel kell rakni az XTM scriptcsomagot, amit letöltöttél.

7.Nyisd meg a Cycrow Installer-t és klikkelj a "Install new script" gombra.A programocska feltelpíti és indulásra kész.

8.Indítsd el a játékot a szokásos módon.

Nekem ez mûködött, az XTM kézikönyvébõl fordítottam.

Tapasztalt mar valaki olyasmit hogy bizonyos eszkozoknek ReadText es valamilyen szam lett a nevuk? pl. Salvage claim software. Nagyon zavaro. Van valakinek otlete hiogy hogyan lehet visszacsinalni? Ujra raktam a modod de nem segitett.
Hello, kutattam a textúrázás után az XTM honlapján és véletlenül ráakadtam erre a leírásra, aztán mivel sokakat érint lefordítottam.

TERRAN/OTAS/TERRACORP SHIPYARD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

"Lehetetlen terran shipjardokba dokkolni, én ez nem bug. Az X3-ban a fajok maximális száma rögzített, ezen nem lehet változtatni.

1. Hogy veszek hajókat a Terran shipjardból?

Használnod kell a trading system extensiont, hogy hajókat tudj venni.
Ezek a hajók aztán az EQ dokkba (vagy a HQ-ba) fognak kerülni

2. Hogyan javítom meg/adom el a hajókat a terran shipjardba?

Hogy eladd a hajóidat dokkolj be az Equipment Dokkba, aztán használd a hajód custrom commands (vagy special commands) menüjébõl a select shipyard facility-t. A hajó át fog kerülni a shipyardba. Most menj a sector map-ra, a trading system extension-on keresztül el tudod adni vagy meg tudod javítani a hajót.

Hogy a hajó visszakerüljön az EQ dokkba, használd újra a shipyard facility fület, azon belül is a return to dokking bay parancsot.

3. Hogyan veszek állomásokat a Terran SY-ba?

Mivel nem tudod megmondani a felbérelt TL-nek hogy használja a shipyard facilityt, az egyetlen mód hogy a saját TL hajódat használod. Dokkolj be vele az EQ dokkba, használd a use shipyard facility parancsot, vedd meg az állomást, aztán küldd vissza a TL-t az EQ dokkba.

Ugyanezek érvényesek az OTAS, terracorp Shipyardokra is."

Birk@
Köszi a leírást kisviku az XTM-rõl, épp azon vacillálok hogy megéri-e emiatt újrakezdeni az egészet (már van 2 komplexumom is), mert ugye a régi mentéseket nem tudom használni XTM alatt :S Bár még most se tudom, modozni nem szoktam, kicsit tartok tõle

Birkus Maximus

Ez legyen a legnagyobb hibája a játéknak...<#vigyor>

hehe, akkor nem kellene gyûjtögetni, volna pénz mindenre.
Az este valami programhibába futottam...

Szép nyugisan rendezgetem a gyáraim közötti szállítást, amikor arra riadok, hogy 1999999999 Cr (azaz, majd 2 milliárd) van a számlámon. Fogalmam nincs hogy, mitõl. Elõtte úgy 4 millió volt...

Elõzetesnek nem rosz!<#crazya>

Merceneries Guild: Eddig ha elvállatam egy védjünk meg egy szektort küldit, akkor az ellenség bárki volt, nem csökkent a repum,. Na most beleszaladtam egybe, ahol az Argonokat kell megvédeni a terran invázótól.
Nyírom a terranokat és csökken az argon repum. Protector of Federeationból Confirmed Enemy lettem 20 perc alatt.
Valakinek hasonló tapasztalata?
No,azt hiszem elmondhatom elsõ gondolataimat végre én is az XTM-el kapcsolatban.Huzamosabb játék után a következõket tapasztalom.
Abszolút semmi rosszat nem mondhatunk el eme játékról.Sõt!Kifejezetten jól sikerült darab, tekintettel arra, hogy a fejlesztõk nem pénzért csinálták, hanem ingyenesen letölthetõ.
Ezzel tulajdonképpen egy "X3:Reunion Bõvített Extra változatot" kaptunk.Nagyon szép munka.Leszámítva az apróbb hibákat, fantasztikus lett.Igényesen van kidolgozva, ez észrevehetõ a hajókon is és az
állomásokon is.Kifejezetten tetszik az ágyúlövegek kidolgozottsága, melyek mozgásai és fizikai megvalósításuk is jó lett.

A hozzá készített rövidke kézikönyv mindent szépen elmagyaráz nekünk, picit az installációs részén lehetett volna egyszerûsíteni.Tekintettel arra, hogy számos ingyenes installáló program készítõ van, egy kultúrált és egyszerû install program azért jól esne még.

Tegnap sikerült vételeznem egy Argon Cerberus-t, mely ugyan M1-nek van fémjelzeve,de ha jól sejtem ez valami fregatt osztályú hajó.Nem is tudom, hogy mit szeressek jobban, a Centaurt vagy ezt.Méretéhez képest kiváló irányítása van és tiszteletre méltó a fegyverezete, meg a hangárja.
Sajnos a Kalózok nem változtak.Egyetlen egyet sem bántottam még,de tegnap este belém kötöttek, így asszem maradok az eredeti felállásnál, azaz bosszút esküdtem ellenük és kiírtom az összeset hamarosan, nem érdekelvén, hogy van M2-es hajóik is.
De visszatérve a játékra.Kiváló lett.De tényleg.Nagyon sok újdonságot talál a játékos benne,ez örömteli úgyszintén.A mobil gyárak rendkívül ötletesek, csak kicsit drágák.Ezek mûködésérõl remélem hamarosan írhatok bõvebben is.
Elkezdtem a jegyzetelést, hamarosan megírom az elsõ hajóteszteket is.
A katonai transzportok jelentõségét még nem látom,de korábbi kedvenc játékaimból (Freespace 1-2,Tie Fighter,stb) hajóelfoglalásra voltak alkalmasak.Nem tudom, itt is arra szánták-e õket.

Most befejezem, folytatnom kell a játék elemzését.

Az Olympos tényleg nem rossz hajó. De amikor a megszerzéséért harcoltam, az a Tyr amit ráküldtem kb. 15 másodperc alatt végezte ki. A kísérõflottája meg úgy olvadt el, mintha nem is lettek volna. A Terran EMP fegyvereknek semmi sem kihívás ebben a játékban, talán csak a Khaak központi szektorok takarítása, vagy ha rengeteg kis M3+ lassan felzabálja a hajót... Igazából kár, mert én itt éreztem úgy, hogy ennyi volt, itt a plafon, többet ebbõl már kihozni nem lehet...talán csak azzal a moddal, ami idõnként random háborúkat gerjeszt (nem emlékszem a nevére) De az Olympos tényleg király!
THX! <#worship><#worship><#worship>
IGEEEN! Végre megvettem a kis olymposomat <#eplus2>
30 mp alatt szétkapott egy khaak destroyert, még szinte lõtávolba se ért, pedig még csak az ágyúk harmadát tudtam felszerelni.
Innentõl kezdve <#gun><#beka2><#violent> Xenon, khaak

A leírás nagyon jó lett, el is gondolkoztam hogy össze kéne szedni a netrõl ezeket, és befûzni egy kézikönyvbe, megtûzdelve csillagtérképpel, ûrhajó leírásokkal, ábrákkal, táblázatokkal stb... úgy mint a hivatalost. Aztán ki lehetne nyomtatni, beköttetni meg minden <#idiota>
Volt már ilyen ötlet? Vagy valaki elkezdte már?
Ha megunom az x3-at lehet hogy nekiállok szabadidõmben (vagy elkezdem), természetesen az illetékesek engedelmével.
Aztán elkezdek hajókat hegeszteni.

Van még pár dolog amiket csak most vettem észre, ezeket még megosztom:
1. hiányoltam a Beam-fegyvereket eddig (freespace/nexus), aztán most láttam hogy a kyon emitterek képesek folyamatosan is lõni, teljesen ledöbbentem - kár hogy semmire nem lehet rekni a gammákat.
2. a drágább cuccokat manuálisan/távolról érdemes eladni, mert még ha nem is ad el minden EQ dokk ilyeneket, viszont végtelen mennyiségben veszik meg
3. nagyot néztem mikor megvettem az olympost, gondoltam megnézem hogy dokkol ki az állomásról (mégis csak az elsõ nagy hajóm) erre szétrobbant. Hosszas próbálgatás után úgy sikerült kihozni, hogy egy másik szektorból távírányítással kiugrattam. Így már semmi gond nem volt, fél óráig csak repkedtem körülötte <#vigyor2>

Bocs h hosszú lett

Nagyon szép, köszönet értük !!!
Mindjárt elkezdem megint játszani <#idiota><#idiota><#idiota>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Hmmm..... profi. Koszonom!!!