X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezzel nekem semmi gondom nincs.Itt a fegyver nem akar mûködni.Mármint a Heavy Missile Gun.

Jaja !
Lehet hogy ez ott a gond !!
Azt nem tudom, hogy milyen script miatt, de van remote freight exchange parancsa a hajóimnak. Volt az xtm-ben is, meg az xfp-ben is van. Ez (ha van megfelelõ device) távoli gépek között is megcsinálja a cserét, kint az ûrben, csak elég közel kell lenni egymáshoz a két hajónak. Ha igaz, max 5 km-re...

Van kifejezetten XTM-hez való ashley script. Nem lehet, hogy az indításkor nem jelölted meg, hogy ezt a modot akarod használni? Az X3 splash screenen lejhet megtenni, mert ez nem egy egyszerû script hanem egy mod...

Eggy biztos !
Az alábbi scriptek nem befolyásolják :
FCC, hull repair technology, bbs extras, khaak capture plugin, scrapship, Local trader, overtune bbs, Advanced jumpdrive, home base command, advanced mineral scanner, Sector takeover, freight transporter upgrade, cargo transporter upgrade, Advanced ship capture, XTM0.7.2. Elnézést az elírásokért, és most csak ennyi jut eszembe.
A Pirate M7 tud ugrani,de az M3 hajó tényleg nem tud dokkolni !
Jó reggelt!
Haladok szépen az M7-es osztály tesztelésével, de tegnap két hajóval megszívtam,így pár perc nézegetés után vissza is adtam a hajógyárnak.
Az egyik a Pirate Reaver, a másik a Paranid Agamemnon.Elõbbi hajóval a gondom, hogy a Jumpdrive nem mûködik rajta.Be lehet rakni a raktérbe, de ugrási parancsot sem a hajóból,sem a hajón kívül nem fogad el.
Maga a kalózok Heavy Frigate-je nem csúnya,sok fegyvert elfogad, többek között Kyon Emitter-t is.Csak éppen ugrani nem tud és ebbe sem tud beállni M3-as hajó.

A Paranid M7-es,ami Missile Frigate-nek van feltüntetve, csak a leglényegesebb részén nem mûködik.Úgy hirdetik "erõteljes elülsõ rakétakilövõvel ellátva"...
Namost ez így rendben is lenne.Megvettem, felszereltem,de a gondok csak ezután jöttek.A Paranid hajógyárakban lehet kapni olyat, hogy "Heavy Missile Gun" és "Missile Manufacturing Bay".Ez utóbbit nem engedi a hajóra felszerelni és nem az alacsony rang vagy kicsi raktér vagy kevés pénz miatt.
A másikat lehet rátenni (persze ha lehetne kapni),de az meg nem mûködik.
A hajó felszerelése meglehetõsen körülményes,mivel nem tud dokkolni normál állomásra,az 1 darab hajóra elegendõ hangárja meg nem tud fogadni M3-as hajót.1 db Heavy Missile Gun 450-et foglal a raktérbõl és L-es.Tudomásom szerint nincs olyan M3-nál kisebb hajó, ami ennyi terhet elbírna.Így marad a dokkolás az EQ-ba és - szerencsés esetben - van is raktáron.Ha nincs, marad a régi megoldás:TS hajó a fegyvergyárba,megveszi,visszadokkol az EQ-ba és Freight Exchange.
Node,mindezután be is rakta szépen a fegyvert a helyébe,de semmit nem csinál.Nincs külön parancs a hajó normál menüiben (Navigation,Combat,Special,stb) és a bõvitett (Additional Ship Commands) menüben sem,ami erre a fegyverre utalna.
A leírás szerint ez egy automatikusan rakétákat elõállító fegyver lenne,csak nem mûködik.Továbbmegyek,miután installáltam a fegyvert, gondoltam benézek a Freight Bay-be,hátha ott van az okosság.Uninstalltam (szép kifejezés) a fegyvert,de ezek után már nem tudtam újra visszarakni.
Mellesleg kisérleti hajóként említik a Shipyardon,hát tessék tovább kisérletezgetni,mert nem mûködik azért a 30 milliós áráért sem.

A mostani újratelepítés elõtti játékban énsem tudtam rávenni az x3 at hogy fusson benne az ashley...
Lehet a komplexumaim miatt, vagy nemtoom. most faxán megy minden.
Hi !
A térképezõprogrammal én tegnap találtam (XTM) gkyont gyárat Light of Heartban az ashley gyárában... ez a 2.3 verzió ha jól vágom...
erdos
Nekem valamiért nem mûködik az Ashley szkript pedig nagy segítség lenne...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Rossz hírem van: az Ashley-s hajógyárakban is csak Beta Kyon emitter gyárat láttam, meg alfát. Igaz ezekbõl XXL-est is...
Igaz, XFP és nem XTM...

Háát !
Nekem a csillagrongyolóim gammá kyont is használnak újabban, ahhoz kellene.
Megveszed az Ashley's Shipyardban.
Attól függõen, hogy melyik fajhoz rakja le a gyárat a program, velük kell jóban lenni. Gyammát gyártani nem igazán érdemes, mert semmire se tudod felrakni, az eladási áruk meg nem túl jó. Alfákat meg bétákat még csak-scak, de amennyi egy saját hajóra kell, annyit venni is lehet itt-ott, bbs-ekben, ha a extended bbs script (Cycrow) fent van...

Hi ! skacok
Valakinek van tapasztalata az Ashley fab scripttel??
Hogyan lehet kyon emitter forgeokhoz jutni??
Köszi!
Nem rossz az FCC, de van néhány trükkje.
Rakjátok ki a szállítóhajóból az állomást úgy hogy semmilyen irányba ne forgassátok el !
Ez rendkívül fontos, mert ha mégis megteszitek, nem lesz passzentos.
Aztán a megfelelõ gombbal kijelölitek, és a megfelelõ gombokkal mozgathatjátok, forgathatjátok, majd körülrepülitek, és ha tetszik, fixálhatjátok. Ezzel a módszerrel szépen egymás hegyére, hátára rakhatjátok az állomásokat, és nagyon szép egybefüggõ objektumokat csinálhattok. az objektumokat egymásba akaszthatjátok, csak arra figyeljetek hogy ne adjanak ki csapódó zörejeket ha végeztetek, mert a konst.kit lerakása után már nem szép a módosítás, bár némi erõforrás foglaláson kívül semmi más hatása nincs észrevételem szerint.
Jómagam 2 si bányát, és 2 ore bányát raktam kereszt irányba össze, és erre 3XL es sppt, 1 m es sppt és az õket kiszolgáló gyárakat, 25 mv pajzsgyárat, és az õket kiszolgáló gyárakat, nonstrop oil, rastar oil, computer component, microchip gyárakat, és az õket kiszolgáló gyárakat, teladium foundry, és gppc gyárakat(6db) raktam össze. Nagyon állatijól nézett ki, a gyárak egybeépültek, és a const kittek nagyon kevés helyet foglaltak, és nagyon szépen csatiztak, Az egész egy nagy tüskének tûnt távolról, és az alapja a négy hatalmas méretû aszteroida volt.
A hátrány annyi volt hogy rendkívül belassította a rendszerben a gépet.
Sajna a mentésem elveszítésével ezis odalett, de csinálok majd újat.
Az FCC vel nem tudjátok annyira fínoman, és pontossan forgatni a lerakandó állomásokat mint az alaplerakásnál, ezért ha az FCC használata elõtt próbálkoztok azzal is, sajna már nem tudtok segíteni rajta, bármit is csinálnátok, ellenben minden állomást a tl ek ugyanabba a pozícióba raknak le alapból. Sajnos ott a texturázás el lett b..szarintva, ezért ha más objektum van mögötte, nem látod az állomásod szilulettjét, így nem fogsz boldogulni vele. Szal az FCC t javaslom mindenképp erre a feladatra. Mégvalami. miután installáltam az fcc - t eltûnt a gammakyon emitterem mindenhonnan, és ha jól emléxem a shonen beam cannon is a hajómból.....
Hi !
Igen van fight software mk2 szerelve a goner hajóba.
Ahogy írták shift+t kijelöl a legközelebbi ellenséges objektum, és "k" megnyomása kétszer, ill egyszer, ha eltûnik a mozgó célkereszt, akkor még 2x. Rendkívül egyszerû lesz ezután a feladat.
Tegnap sikerült egy kicsit játszanom megint,de "enyhén ittas" állapotban.
Meglehetõsen hasonlóak az életben is jelentkezõ "mellékhatások", úgymint figyelemhiány,reakcióidõ drasztikus emelkedése,rossz reflexek.
Bár én egy korty sör legurítása után sem ülök már kocsiba,de itt ki kellett próbálnom.
<#vigyor>
Háát addig nem is volt gond, amíg egyenesen kellett haladnom,persze kötelezõen full gázzal,de mikor egy kapuban rosszul manõvereztem egybõl megsemmisült a hajóm.
Na, jött egy újabb próba.Dokkolás ittasan.Elõször túl gyorsan akartam beállni,nem sikerült,nekimentem az állomásnak,azok pedig sikoltoztak, hogy hagyjam abba vagy lelõnek.Aztán meg nem találtam a dokkoló "kampót",amire felaggathatnám hajómat.

Ezzel csak óva intek mindenkit, hogy nagy mennyiségû alkohol elfogyasztása után itt sem üljön be a pilótaülésbe.<#nyes>

Visszatérve a komplexumokra.
Sajnos ez az egyetlen pontja a játéknak, amit nagyon hülyén csináltak meg.Ez már az X2-ben és az X1-ben is így volt.Jó,persze "háromdés" a játék,de valami átlátható és egyszerû menüt csinálhattak volna hozzá.Vagy legalább annyit, hogy eltûnik a térkép,amíg pozícionálom a gyárakat.
Mert úgy, hogy átlátszó és benne van a képben minden (csak a gyáradat nem látod normálisan), úgy borzalmas és csak sok szenvedés vagy sok játék után jössz rá, hogy mit is kell csinálni.

Egy tapasztalat:

Az elõzõ (még XTM-es) menetben próbálkoztam azzal a trükkel növelni a reputációmat a Yakiknál, hogy beraktam egy gyárat az egyik szektorukba, miután már engedtek leszállni az állomásaikon. Venni még nem tudtam semmit, de eladni már lehetett...
Leszállni és vásárolni nem akartak, bár igazán szállító hajóik se voltak. Pedig két gyár is volt az enyém mellett, aminek kellett volna az árum. Mindegy, megbíztam egy hajót, hogy szolgálja ki az állomásomat.

Folyamatosan figyeltem, hogy az akcióim hogyan befolyásolják a kedveltségemet.

Egy Khaak cluster szétszedése 500-1000 ponttal növelte. egy M3-as kalóz lelövése 100-150 ponttal növelte. Egy hajórakomány áru eladása 1 ponttal csökkentette.... <#conf>

Úgy tûnik, kerskedéssel akkor nõ a pontszám, ha vásárolok az adott fajnál. Eladással a kereskedelmi rang növekszik, de a kedveltség romlik...

Igen, van complex fix/unfix is, de valamiért nem azt csinálta, amire számítottam, így csak egyszer próbáltam használni. Meg az FCC csak egy szektoron belül képes mozgatni a gyárakat...

Természetesen számít a méret, annyit tud egy menetben felvenni, amennyi befér. Mivel használni még nem volt lehetõségem, nem tudom, hogyan oldja meg a nagyobb komplexek elszállítását, de gondolom több menetben...

RJoco
A raktárt nem olyan egyszerû hozzákapcsolni a komplexhez, mert lehet, hogy nem tudsz ezt-azt raktározni benne. Úgy tudom, hogy a hozzákapcsolás elött ki kell választani, mit akarsz benne raktározni.
Kérdezd Kalo71-et. Neki van ilyenje, tudja mit kell csinálni vele, hogy jó legyen.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Ezt kipróbálom, úgyis kéne még a Nvidium gyáramhoz ez-az, amit pont a másik komplex termel meg. A hajó raktér mérete nem számít? Vagy darabonként is át tudja vinni?

Nem akarok vitatkozni, de mintha láttam volna az FCC billentyû beállításoknál olyat, amivel komplexet lehet mozgatni (Fix/Unfix). Csak billentyût kell hozzárendelni. De ezt majd megnézem.

Hello!
Mivel nem tudom mennyire vagy kezdõ, részletesen leírom mi a szitu.

A játékban mindenféle kiegészítõt az eguipment dokkban tudsz a hajódra venni.
A harcra két kiegészítõ (program) használható: Fighting software MKI, és MKII. Az MKI a kijelölt célponon megmutatja hová kell hogy lõjj (célpont sebessége, iránya, te sebességed irányod stb-bõl számolja ki), az MKII-nél pedig elég ha csak a célkereszt közelében elkezdesz lõni, a célzásra automatikusan rásegít.

Abba a hajóba, amibe a küldetés alatt ülsz, biztos be van építve a fighting software MKI, de lehet hogy az MKII is.
Ahhoz hogy ezeket használni tudjad elõsször ki kell jelöld az ellenséget (automata célzás: SHIFT+t), és be kell kapcsold a k-val a Fighting software-t. A bal alsó sarokba látsz egy kis minusz jelet (a fegyverek ikonja alatt), ekkor ki van kapcsolva, a + jelnél a FS MKI van bekapcsolva, a csillag jelnél pedig az MKII.

Ahhoz hogy nagy hajód (M1 M2) legyen baromi, ismétlem: BAROMI sokat kell játszani, bár különféle hajókat lehet találni szerte a galaxisban (még M3-akat is), azoknak a megkeresése nagyban meggyorsítja a kezdést.

Pont a nehézsége miatt érdemes viszont nekifeküdni a nagy hajók megszerzéséhez, igazán büszke leszel majd ha sikerül venned egyet <#eplus2>
Meg aztán nem mindegyik játékban vezethetsz 2 km hosszú csatahajókat.
<#violent>

Mi a probléma? Lõni kell mint állat.
hun=hub
Arin: Próbálkozz csak, hidd el sikerülni fog. Ha mégsem megy, akkor a k billentyûvel asszem lehet célkeresztet is elõhozni.
Nagy hajó vásárlás: sok-sok idõ, mert mire annyi pénzed lesz, hogy meg tudod venni, addigra a kereskedés, meg a harc miatt elég magas lesz az elismertséged.
Jajaja, csak jobb úgy ha rendezett, akkor tuti nem lógnak egymásba a gyárak.
Az egyik HUB-om olyan jó helyen van, hogy szektorba belépés után kereskedõim kb 30 mp alatt be tudnak dokkolni, nem kell tekeregniük a hun körül. <#nyes>
Húha, köszi, de inkább maradok a saját építési stratégiámnál, mert nekem ez bonyolultabb.
<#worship>
Hali! Van itt olyan aki képes volt megcsinálni a 2. küldetést? (Goner Temple ban beszélni kell valakivel, majd egy követ kell átvinni valahova és beültetnek egy turretbe) Egyszerûen lehetetlen! Vagy én nemtom, a célkereszt fogalmát még nem ismerték a készítõk amikor irták a játékot, így az összes kalózt kilõni elég nehéz feladat. Vagy ha ez a küldetés nem menne, akkor hogyan érek el olyan szintet, hogy tudjak venni nagy hajókat? (Ez lehet hogy elég kezdõ kérdés, de kezdõ vagyok egyébként)

üdv:
Arin
Lerakott gyárat nem tudsz atz FCC-vel mozgatni. Pontosabban: gyárat igen, de komplexet csak gyáranként és a "csöveket" csak akkor vrendezi át, ha újabb elemet fûzöl a komplexumhoz.

Van egy olyan script, amivel egy TL felpakolja a teljes komplexet és átviszi egy új helyre, ha ezt akarod. Station Complex relocator. Még nem próbáltam, ma találtam az XFP-hez ajánlott scriptek között...

Nem kell azon veresenyezni, kinek szebb és egyenesebb.<#vigyor>
A lényeg, hogy mûködjön és a HUB-ra tudjanak dokkolni.

Más.Örömel tapasztalom, hogy végre van raktármodul is a gyárakhoz.Ezt az Argon Merchant Scrapyard-on találtam.Valami Warehouse Construction Kit-nek hívják.Kipróbálni még nem tudtam, nincs rá szükségem egyelõre.
Nem akarok túl igényes lenni,de egy nagyobb HUB sem ártana egy nagy komplexumhoz, hogy még több hajó elférjen a dokkoló helyeken.
Mert ha pl.hagyunk némi védelmi hajót is a gyárainknak, akkor igen kevéske transzporter fér el.

A "gyári" alatt azokat értem, amiket a programozók raktak be a szektorokba...

Kell a TL és más semmi.

Megveszed az állomásokat, meg a szükséges számú Complex konstr. kitet.

Két módon tudod kirakni az állomásokat:

1: A TL Freight listájából. Az építményeknél Build parancs van ott, ahol a többi áruféleségnél az eject.
2: a hajó Custom, vagy Private menüpontjában lesz 2 parancs: Build Complex és Build Complex in Coordinate.

Kirakod az elsõ állomést a Build Complex paranccsal. Elõször a megszokott módon tologathatod a kurzort a helyére, majd 3 adatot kér be: X, Y, Z pozícionáláshoz. -1, 0, 1 lehet az érték. Elsõre érdemes a 0, 0, 0 számokat megadni. Amikor kidobja a megadott pozícióba, még tologatható az FCC gyorsbillntyûkkel (ezeket a Contorl alatt kell beállítani), ha nem akarod, akkor a Fix/Unfix station paranccsal (szintén FCC gyorsbill) rögzíteni kell a helyén. Ekkor eltünnek a kamera drone-ok is. Ezekbe egyébként át tudsz transzportálni és 6 oldalról (egyikbõl a másikba transzportálva) körbenézni az állomást. Én az F3 nézetet szoktam használni inkább...

Kirakod ugyenezzel a paranccsal a következõt. Elõször ki kell választanod az elõbb kirakott állomást és ehhez viszonytva fogja a begépelt számok alapján pozícionálni. Ha pl 0, -1, 0, akkor pont alá, ha -1, 0, , akkor tõle "balra", ha 0,1,0, akkor pont fölé, stb...Elég messze rakja le, hogy ne akadjanak össze, kényelmes táv lesz köztük. Ez után még tologathato, de nem muszáj. Ugyanúgy fixáni kell, mint az elõzõt.

A Complex construction kitet is kirakhatod ezzel a paranccsal, de akkor igazából egy HUB-ot rak ki, aminek nem lesz kapcsolata a gyárakkal és egy plusz kitet erre kell elhasználj. Inkább a Freight lista Build parancsával érdemes ezeket kipakolni. Ekkor az elsõnél megkérdi azt is, hova (melyik állomás alá) tegye a hubot. Ezt utólag pozícionálhatod (be kell jelölni, majd az unfix station paranccsal (gyorsbill) feloldani és lehet tologatni, forgatni.

H

Szép darab!

Azért nem egyenes, mert oldalról nézve átlós. <#vigyor>

Milyen paranccsal lehet gyári komplexet készíteni?
Körberepültem a "felhõréteg" alatt. Az egészet még nem sikerült feltérképeznem, ezért nem találom a hajógyár bejáratát sem...

Izé...

Azért az egyenestõl ezek meglehetõsen távol vannak. Az állomásokat egy vagy két sorban elrendezni nem nagy kunszt, a csöveket kéne úgy, ahogy a "gyári komplexeknél" vannak. Úgy, hogy azok is egyenesek legyenek...

RJoco
Na, ezt megnézem. Észre sem vettem, hogy kiálló dolgok is vannak a felszínén. A másik oldalon jártál már?
Én elõször messzirõl néztem és nem tudtam mi az, azt hittem a Kha'akok bolygója 😊

RJoco
Nem semmi.
Az enyém ehhez képest....

RJoco
Aha
Köszönöm válaszaitokat SaGa, kisviku!
Sajnos nem tudok angolul, ezért hagytam ki a leírást. (Mint minden egyébnek) Ezt a TL-es megoldást kipróbálom. Mi kell hozzá a hajón kívûl és hol találom a parancsot? Lerakott gyárakat is mozgat?
Az állomás távolságnál tapasztalataim szerint min. 5km. Közelebb nem is tudom rakni, nem engedi. Általában inkább úgy 6km-re vannak egymástól.

Nekem elsõsorban a dokkolókkal van a gondom, valahogy más pozícióba kerültek és ezért belelógnak a HUB-ba. Megjegyzem Extended HUB-om van.

Nekem sok próbálkozás után sikerült szép egyenes komplexet készíteni

Csak szép rendben
Kristály-tisztán
Az FCC-vel a hub-ot külön tudod kezelni, forgatni, tologatni. Ráadásul a "vizszintes" forgatási tengelye majdnem egybe esik a csõ csatlakozási pontjával, így ha kiforgatod egy jobb pozícióba, nem is látszik meg a csövezésen... Csak az a lényeg, hogy a csõ fentrõl, vagy lentrõl kapcsolódjon hozzá...

Ezzel egyetértek.Nekem sem sikerült még szép,egyenes és rendezett kinézetû komplexumokat lerakni,bármennyire is forgattam a nézetet illetve az állomásokat.

Ez valami bug lehet.A múltkor hasonlóan jártam, csak nekem az összekötõ csõ "belelógott" a HUB-ba...Ez azt eredményezte, hogy kevesebb hajó tudott bedokkolni, ergo forgalmi dugó alakult ki.
A fontos dolog az állomásoknál, hogy meglehetõsen tágasan kell építkezni.Nem kell szorosan, sûrûn egymás mellé helyezni õket.Elvileg 5 km a max távolság, amire lehet két állomás egymástól.
Ugyanakkor érdemes megfigyelni, hogy az egyes ûrállomás típusoknak hol vannak a csatlakozópontjaik.
Néha baromi kreténül rak össze egy komplexumot,ez kétségtelen.De a HUB-ot érdemes olyan helyre rakni - mivel késõbb már nem lesz lehetõséged korrigálni - ahol bõven van hely és a késõbbiekben hozzátoldott állomások sem zavarják annak mûködését.

Az FCC leírásában is benne van: amikor az elkészült komplexben mozgatod, forgatod az állomásokat, nem változik az összekötõk kinézete, csak amikor egy újabb blokkot adsz hozzá. Érdemes úgy építkezni, hogy egy kivételével leraksz mindent, elrendezed a káoszt, majd hozzá adod az utolsót.

Megjegyzem: sosem sikerült olyan szép egyenes komplexeket csinálnom, mint amiket a játékban láthatunk. A legjobb akkor lett, ha vettem egy saját TL-t és annak kiadtam a komplex építése parancsot. Akkor szépen meg lehet mondani, hogy az egyes elemeket milyen helyzetben rakja le. Azt lehet megmondani, hogy az elõzõhöz képest x,y,z irányban -1,0,1 egységnyire. Egy egység ránézésre 2-300 m lehet. A csövek ettõl még meglehetõsen kaotikusak lesznek, mert nem mindig ott rögzülnek, ahol az ember gondolná.

Igazatok van, bocs. Én rontottam el.
Ezek már jók lesznek, ha igaz...

A kapu
A bolygó és a kapu
Moonbase(?)

RJoco
Van egy komplexem és annak ugye egy HUB-ja.
Elforgattam a HUB-ot, meg odébb is vettem. Azóta néhány dokkolónál a hajó bekerül némileg az állomásba. Ez bedokkolásnál is gond (ha nincs Docking Computer) és kidokkolásnál is, mert ilyenkor beleütközik.

Más is találkozott már ilyennel? Mit lehet csinálni vele?

FCC-vel forgattam és vittem odébb. Elvileg a csöveket is vinnie kellene, de ez nem vitte. Az állomást is hiába viszem, a csöveket nem viszi utána, nem egyenesíti ki. Megmarad olyan görbén, mint volt.

nálam sem hozza be a képeket.
Sajnos nekem nem jönnek be a képek, pedig szívesen megnézném.
Nálam van a hiba?