X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Fogalmam sincs, hogy néz ki az X2. Én az X3-mat ismertem elõször és egyenlõre nem is áll szándékomban megnézzni a 2-t. Sajnos, minthogy a játékban, az életben is pénz kell ezért nincs idõm játszani. Viszont amikor milliomos leszek az életben, akkor a játékkal sem lesz több gond. Csak max. nem gépen játszom, hanem az életben <#mf1>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

hogyhogy most találtad meg a terránokat? azok ugyanott voltak ahol befejezõdött a töri, heretics end, utánna föld, hold, mars, uránusz, neptunusz, xena, stb...rendszerek vannak. egy kisebb hiba, hogy a föld rendszerben az X kapu meg van fordulva. amugy ha nem vagy magas argon repun akkor ellenségek lesznek, amugy ott kereskednek teladik, splittek, meg minden....ja, meg van ott egy goner templom is(földön).
kár hogy a terránoknak még mindig csak ilyen kis szerepük van, picit több rendszert is birtokolhatnának...
Amugy van itt valaki aki nem tolta még végig az X2-t? azt illendõ lenne, mer amugy nemsokat értene meg az X3 történetébõl....
Jah, meg volt aki már játszott a DRIFT c. ürszimulátorral? az is kira, és magyar fejlesztés is!!!!

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Benne van a Valhalla is, meg az Argon, Paranid,és Otas M0 is.

Csak az a gáz, hogy most találtam meg a Terranokat, így róluk is kellene néhány szót ejtenem...de lehet, hogy majd máskor.

Birk@
Az uj peccsek óta a complex HUB lerakásakor bárhogy forgatod, mindíg északra fog mutatni... ez egy bug 😊 Addig is használd az FCC scriptet és azzal rakd le külön, fordísd el ahogy akarod, majd kösd be egy új összekötövel újra a hálózatba (igen, igy sajna 2-t kell elhasználni hogy meglegyen a HUB, de legalább mûködik 😊)

Birkus Maximus

Ügye irkálsz majd a hajókról, akkor ki nem felejtsd a Terran Vallhalát, meg a többit sem. Mert még nem lehet megszerezni de majd jön a patch és lesz majd küldi.

Kiv. leszek az írásodra, de az eddigi tapasztalataim alapján nem aprozod el. 😄

Jut eszembe, ennek a viszonylagos XTM - Egosoft barátságnak remélem az lesz a következménye, hogy amit mondott itt valaki hogy lesz patch, akkor a hardcoded beállításokat megoldják és akkor az XTMes csapat rendes modot tud írni, olyat amilyet elképzel. Mert írták hogy olyanba nem nyúlnak bele amihez az eredeti fájlokat kéne módosítani mert az License ellenes.

Ezekszerint még nem raktad fel a SectorTakeover-t<#nyes><#nyes><#nyes>
A jumpdrive téma pedig relatív, azt ugy kell elképzelni, mint egy kölekedési eszközt: Tehát itt a valóságba megyek gyalog, akkor az X-ben megyek ûrruhában egy ûrsétát.
A valóságban megyek biciklivel, akkor az Xben megyek ûrhajóval.
És az Xben használom a Jumpdrive-ot, akkor itt használom a kocsit, vagy extreme helyzetben a BUNGIEJUMPING-ot.
Szal....<#vigyor><#beka3><#gun><#bohoc><#action>

Jaja, de a való életben van egy hatalmas különbség:
ITT MÉG ADÓZNI IS KELL,A JÁTÉKBAN NEM...

Arról nem beszélve, hogy nincs is Jumpdrive-om, amivel egy pillanat alatt tudnék átugrani a sarki fûszereshez, például Stott-hoz, Stott Spice-ért...<#vigyor>

Én épp a befejezõ stádiumban vagyok az XTM kézikönyvvel, ami immár 27 oldal.Igen én játszok és írok is...<#vigyor>

Amugy aki ezzel a játékkal tud játszani az abban az iskolában tuti jeles:
angolból,
gazdaság-elméletbõl,
kémiából(HEPT+PPC=HEPC)
matekból(500cr<1000cr=100ft)
stb
Amugy itt nemcsak fiatal korosztály található, de pl én 16éves vok, de látom van itt 40+.
Kár hogy olyan kevesen járszák/ismerik ezt a játékot, nagyon ésszerû pedig(legalább is értelmesebb, mint hogy megyek és lövök)

Lehet hogy mindenki játszik<#mf2><#mf2><#nyes><#nyes>

Jah valamiért nem sokan írkálnak. Talán az iskola miatt kevesebben tudnak játszani, vagy nem tudom. Csak nem unta meg ennyi ember. 😄

én hasonló néven vok bejelentkezve ott is. amugy észrevettem, hogy mostanába itt a fórumon leüllt valami, túl nagy a pangás...

Szia!

Nem árulhatom el, mert a civil nevemen reggeltem oda.
Egyébként nagyon ritkán járok arra és sajnos a játékra is méltatlanul kevés idõm van mostanában 😞
Én kaptam news lettert, mer most ez megjelent(mindig is fogunk ilyet kapni) a lényeg hogy lesz uj patch. Te mrgmrg, az egosoft-nál milyen néven vagy bejelentkezve?

Nos, gondolom ugyanugy ahogy gépen. Csak azt nem birom felfogni, hogy hogy tudták(tudták?) leegyszerüsíteni a billentyûket 8 gombra....(PS2 controller-tudom, nekem is van ilyenem géphez, nagyon szar vele irányítani)

Lehet már volt róla szo de nincs kedvem visszaolvasni.
PS 2 re láttam auchanban eredeti x3-t 8k-ért
kiváncsi lennék azon hogy fut

Állítólag az új patchbe néhány XTM cucc is lesz...

Te jó ég!

Júli 8 óta nem nyúltam a gémhez.

És persze azóta fórumot sem olvastam...
Emlékszem azért hagytam abba, mert nem tudtam "ízlésesen" összerakni azzal a ComplexConstruction cuccal egy korrekt EC gyártó gyárhalmot. Végül hajam tépve otthagytam az egészet.

Asszem hétvégén megint nekiugrok a témának.

A FAQ-ban is benne van, meg itt is ki lett már tárgyalva jópárszor a komplex építés. Olvass vissza.

Más:
Ti is kaptatok universe newsletter az egosofttol?
YIPPY!!!! X rajongók figyelem!!! Most olvastam az egosoft news ba, hogy csinálják az X3 hoz a 2.5-ös patchet!!!!<#taps><#worship><#taps>
Amugy az X2 höz is adnak vmi pecset....
ALIG VÁROM H KIADJÁK!!!!!

Amugy kösz a tippet, a modpárosításért<#eljen><#eljen><#taps>

Hmmm. Én még nem próbáltam. De ahogy olvasgattam, bisztoss csak egymáshoz közelebb kõ rakni az állomásokat. Amugy azt tényleg jólenne, ha leírná vki, hogy kell elhelyezni comlexet...(ha már van valahol írva, akkor bocsi)
Amugy ezt az X4be lehetne megoldani, hogy bluepront szerüségen megtervezni, hogy rakom össze a gyáram/complexem. Egy gyárat mindig ugy lehetne tervezni, h tervbe "összekapcsolgatjuk" az összekötõcsövekkel a gyárat, és igy növekedne S(tudom h S type gyár nincs,de lehetne)->M->L->XL->XXL->G(giant).<#eplus2>

Bocsi a dupláért 😊

ÁÁÁÁ elegem van! <#boxer>

Nem tudom beállítani a Complex HUB-ját, hiába forgatom, pörgetem mindig csak egy irányba hajlandó beállni.

Ilyen másnak is van?<#szomoru1>

ÁÁÁÁ elegem van! <#boxer>

Nem tudom beállítani a Compley HUB-ját, hiába forgatom, pörgetem mindig csak egy irányba hajlandó beállni.

Ilyen másnak is van?<#szomoru1>

Volt róla régebben szó, hogy mi kéne az X4-be.
Játék közbe én is összeírtam néhány dolgot. Persze van ami szkriptel pótolható, de az nem az igazi 😊

Igyekeztem a játék világába beleillõ fejlesztéseket leírni:

- komplexebb komplexek (gyárak ki-be kapcsoláása/leválasztás/ összekötési sorrend/ termékek szabadabb konfigurálhatósága)
- diagramok/ táblázatok/ statisztikák (a gyárakról)
- külön fül a tulajdon lapon a hajóosztályok szerinti lebontásban (tudom, ilyen van, de egyszerûbb lenne egy lenyíló ablakba megoldani)
- flották létrehozása
- fejlesztések, kutatólaborok, monopóliumok
- nagyobb interakció a hajók között (ne csak BBS-es küldetések)
- dinamikus zene (gyõzelemre/ vesztésre állás esetén, nagy hajók megjelenésekor változó)
- pilóták
- dinamikus hangok (saját pilóták segítségért kiálltanak/ közbeszõlnak (mint pl az elsõ küldetés)
- több lehetõség a harcba (hajóosztályok szerinti támadás/ kiadható parancsok bõvítése/ alrendszerek támadása)
- PPC fegyverek erejének v tûzgyorsaságának csökkentése (vicc hogy 10GJ-os hajókat 10 mp alatt szét lehet lõni)

RJoco
Itt találtam egy kis szöveget, hogy lehet a HUD-ot módosítani:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=164768&highlight=hud+mod

Lényegében azt írja le, hogy csinált belsõ kabin nézetet a hajóknak és a mûszerfalba építette a kijelzést. Pl.: pajzs és sebesség.
Ezeket tüntette el az eredeti helyükrõl.

RJoco
Pontosan honnan is lehet leszedni?
Mert innen nem tudom elérni azt a címet, amirõl gondolom le lehetne tölteni.
Elvileg szerintem megy, mert csak az ikonokat cseréli ki, jobbanmondva a HUD-ot. Ami hiba lehet, hogy nem ismer egy-két ikont és az a régi képében jelenik majd meg.
Ha felrakod valahova, megnézem, hogy megy e XFP-vel.

RJoco
Esetleg próbáld meg úgy, hogy felrakod mindkettõt és bemásolod a gyökérkönyvtárba õket. (Ahol a .dat és .cat fájlok vannak.)
Én pl. csak így tudtam az XFP-hez hajókat berakni.
Ha nem mennének, akkor nevezd át õket a sorban következõ számokra.
Pl.: 1-9-ig van .cat .dat, akkor legyenek 10.cat 10.dat és 11.cat 11.dat.
Ha mûködik jó, ha nem akkor sztem nem lehet. Hacsak nem rakod õket össze valahogy a modmanagerrel.

Megtaláltam azt a bizonyos HUD-modot, amirõl beszéltem, hogy nem mûködik:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2002449
Akinek esetleg müködne, az közölje lécci+hogy hogy kell egyszerre 2 modot használni.

Birk@
A Sohnenes küldetéseknél egy ideig mindíg ugyanazt kapod, aztán egy másik fajtából ugyanazt egy ideig, stb... kb a 25-30.nál kapod az utolsót, onnantól indulnak a Goner-esek. Spoilernek itt egy elég jól átlátható honap ha kell: XTM Küldetések

Birkus Maximus

Csak azért kérdeztem, mer néztem egy német fórumot, hogy miféle speciális ûrállomások vannak a játékba. Pl: Argon Federation Installion van Black Hole Sun-ba, stb...És az is be wolt írva...
Hmmm...Vagy egy Easter Egg, vagy vmi boron kémállomás a Paranid ûrbe<#vigyor4>-ez a smiley pont ugy néz ki mint egy Paranid

Mindegy, ez már a múlté...

Hát a Station Debris-be nem lehet dokkolni.
Az csak egy dísz.

Jó estét!
Hát nagyon sokat haladtam a kézikönyvvel, hamarosan elkészül...<#vigyor>

Észrevettétek már, hogy van egy Boron ûrállomás Spring of Belief-ben, úgy jelölve, hogy station debris...Nem tudja vki, hogy az mire szolgál, és hogy lehet bedockolni oda?

Akkor semmikép sem tudok egyszerre 2 modot használni egyébként?

hmmm....

Hát nem az a tipikus uzsorakamat<#szomoru1>
Törölt felhasználó
Kétfajta szállítós küldi van:
1.Ha megkér, hogy tõlük szállíts le valahová árut, azért semmitsem fizet. 2.Ha azt kéri, hogy neki szállíts le valamilyen árut(általában követ, kristályt vagy sziléíciumot) azért az átlagártól egy kevéssel többet fizet... olyan 10-30%-al.

L
Én is itt járok épp.
Hogy fizetnek ezek a küldik?
Törölt felhasználó
Köszi, közben megtaláltam a csávót... már rég bedokkolt a Dyson Sphere-be, és ott várt. Elkezdtem csinálni a sohnen küldiket... eddig csak hozd ide-vidd oda feladatokat adott, de abból nagyonsokat... utána szkenneléek jöttek, állomásokat elõbb, hajókat aztán. Mikor lesz vége? 7.3-as peccs fennvan... eddig nem vettem észre, hogy a leíráshoz képest változott volna valami...<#nemtudom>

L
1.0
0.0
19.8
Heretics End
Pedig ha jól emlékszem a küldit is végigtoltad, ami ugye itt végzõdik.
Szerintem nem véletlen.
Igen, próbáltam azzal is,de nem megy... Amugy már tökmind1 mer kipróbáltam azt a HUDmodot, és az se ment...háááát. Vagyis ment, csak rosszul mûködött.

Birk@
tomonor: a plugin managert használod ugye?

Birkus Maximus

Birk@
tipp: ha nem találtok egy kaput, akkor "jump and fly to pos"-t használjatok, a mutatókát meg a numerikus billentyûzettel vigyétek a feltételezett kapu közelébe ( a lényeg hogy a pont közelebb legyen mint amirõl tudsz) és akkor automatikusan az ismeretlen kapun jöszöl be és voila 😊

Birkus Maximus

FIGYELEM: NAGYON FONTOS:
Nem tudja valaki megmondani nekem, hogy hogyan használhatnék egyszerre két modot? Egész pontosan a cockpit callback és egy Hud mod...
LÉCCI írja le nekem vki...

Fúúú, Haaaa, találtam egy jó kis HUDmodot az egosoft fórumon. KIRA

ÖÖÖm... Lehet még valahol X-Tension-t, vagy X-BtF-et vásárolni, mer azokat is ki szeretném próbálni...Vagy inkább irjátok ide nekem melyikbe mi történik(x btf demót már toltam)
Ja, amugy simán elfut az X-Tension Xp-n, csak tönkreteszi a media player classic-ot, szintén x-btf...
+nekem azt csinálta, hogy ha az x tensiont feltettem (DEMO) akkor nem ment
az x btf DEMO....
Nem adja el nekem valaki ezt a két játékot, Nyíregyházi vagyok...

Netrat
Köszi, de már nem kell. <#gunyos1>

Leszedtem egy verziót, aminek nagy a Vitalitása (...), volt benne patch is, de azt nem az Egosoft folderbe, hanem valami Deep Silverbe akarta telepíteni, úgy meg annyit ér, mint kopasz pinán a hajolaj. Ezt még kicseleztem, végre el is indult a játék, mondok New Game, jó, Normal (késõbb Quick Start, mert itt ajánlotta vki), na de a Loading elején kifagy a gépem, de csontra. Persze nem is tölt be semmit, sehova tovább. Kicsit még elpöcsöltem vele, aztán ment a szemétbe az egész, isofile-ostól, mindenestõl. Így jártam.

Mivel nagyon hiányzik az Elite-feeling, asszem fel fogom tolni valamelyik nap az eredeti X-tension címû játékot, mert az jobbab. Remélem, elfut még az XP-n...