X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Missile fire probability -> Rakétatûzvalószínûség
<#violent>#violent>
http://www.webforditas.hu/index.php
Egyet már én is fordítottam : "Figyelem: Az egyik ûrhajódat támadják"
<#zavart1>#zavart1>
Kicsit a játékba tételrõl:
1. lemented valahova 440001_hu.xml fájlt, átnevezed 440001.xml-re.
2. kell egy program "X3 ModManager" (http://www.doubleshadow.wz.cz/) 0.0.5 patchelt verzió. telepíteni (csak egyszer kell), indítani
3. open gomb x3 mappájából 9.cat megnyit.
4. eredeti t\440001.xml állományt 'delete gomb' törölni (esetleg extractal valahova eltenni)
5. modosított 440001.xml-t egy intézõbõl, (fájl kezelõbõl) belehúzni az listába.
6. a megjelenõ párbeszéd ablakba t\ beírni és OK. (hogy jóhelyre kerüljön.
7. Innentõl kezde már az új text-et használja a játék
Lehet kezdeni fordítani
X3 magyarítás
Hálás köszönet McCloud! <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Nem találtam az Otas 1. küldetéséhez a hajókat, így a térképezõprogin néztem meg az Akeela's Beaconban lévõ Otas állomások pozícióját, mivel csak itt volt megtalálható a Bala G'i s misszióhoz a vonósugár, és nagyon kellet. Hamár megvolt, gondoltam nem árt ha veszek egy HCF et, és felpakolom minden földi... azaz univerzális jóval. Ez mindaddíg szépen ment, amíg el nem akartam indítani egy pont - pont ugrást az advanced jumpdriveval, de nem volt meg a lehetõsége a navigációs utasításokban. Ekkor tûnt fel hogy szépen óvatossan elveszítgeti a felszereléseit, és bizony nem keveset vesztettem a dolgon, persze a szemem láttára folytatta tovább amikor megpróbáltam kitranszportálni belõlle a megmaradt cuccokat. Ez a bogár nem mászott ki a hajóból akkor sem, miután elvégeztem az Otas missziók második részét is, így vettem mégegy HCF et, és ettõl megszabadultam a shipyardon. A második HCF el már szerencsére nem szedtem fel ilyen jellegû problémát, és egyéb más hajóval sem jelentkezett ez a dolog. Sajnos a mostani HCF el van egy olyan problémám hogy a pajzsa 1 advanced Jumpdrives ugrásnál nagyon lecsökken, ugyanis ez az ugrásmód a pajzsenergiát használja a mûködéséhez. 3Gj pajzsnál nem szabadna legkevesebb 2/3 részét elveszítenie, még akkor sem ha az ismert univerzum legtávolabbi végébe ugrok. Lehet ettõlis megszabadulok, bár minden más kivállóan mûködött rajta.
Ez a következõképp mûködik legalábbis nálam, és bocs ha most kicsit terjedelmes leszek, de az xtm mod felrakását is leírom, hátha valakinek abból adódik eltérés.
Szóval : mielõtt letörölnéd az x3at érdemes olyan mentést készíteni amiben nincs a tulajdonodban beinportált hajó és pár script, mint a hull repair, cargo beamer, az advanced jumpdrive, és a nagyhajó foglaló script(asszem Advanced assault ship script). Ezt úgy érheted el hogy veszel 1 hajót ami elbírja ezeket a cuccokat, átpakolod bele, és eladod, vagy a beimportált hajódba berakod, és eladod, persze veszel eredeti x3, vagy xtm hajót és abba csücsülsz bele. Nálam a beimportált hajós mentés már akkoris elcseszi a programot, ha csak egy mentést törlök a Dokumentumok/név/Egosoft/(és ezen könyvtáron bellül vannak valahol a mentések ha jól emléxem) - ból, ami úgy jelenik meg hogy az aktuális hajó amiben ülök elveszíti a teljes hullját (pajzs marad) és ugyanígy tesz az összes hajóm, majd úgy fél perc múlva kifagy a progi, bármitis csinálok. Szal miután ügyessen odafigyeltem a mentésre, és kimentettem õket más helyre is, uninstall x3, újraindítás, install x3, 300 MB os xtm tömörített filet kitömörítem az x3 könyvtárába, vagy más könyvtárba, és innen másolok az x3 könyvtárba, majd plugin manager, scriptinstall, xtm.7.03 modfilet felinstallálom, majd a scripteket, majd a hajókat, majd ismét az xtm.7.03 modfilet, és megy. Beállok BÁRMILYEN hajóval amin van "Cargo Lifesupport system" (ezt pirate station, vagy Boron researc Stationon (remélem jól írtam) veheted meg) az otas equipment docba, és a Landed ship/kiszemelt hajó/trade, majd le a marineshoz, és megvásárlom õket. Mindezekután ha esc - t nyomsz újra a hajód fõmenüjébe jutsz, és ha entert akor feltûnik a vásárlási lista ismét de kb 2 másodpercen bellül megjelenik egy mariner. megint esc, majd enter, és kisvártatva 2 db lesz. Amikor nem vársz, úgy nagyjából 4-5 másodperc alatt 12x megismételhetõ ez a pár mozdulatsor, és mire leérsz 3 db le gomb megnyomásával, már megjelenik a 12. Azthiszem az end megnyomásával az egészet a raktérbe rakja, és enterrel meg is veszed. Ennek köszönhetõen, amíg utazol piszoksok mariner megvásárolható távolról nagyon rövid idõ alatt.
Az XTM 2 fájlban tölthetõ le. Az elsõ kb 300 mega tömörítve és ezt szétszedve kell bemásolni az X3 könyvtáradba. A másik meg az .spk, amit néha frissítenek. Most ha igaz, a 7.3-nál tart. Ha fel akarod rakni, elõbb le kell szedni a korábbi spk-t (a másik fájl tartalmát nem!!!) és felrakni helyére az újat. Ehhez kell a Cycrow féle script manager.
Érdemes még szétnézni az XTM oldalán a kompatibilis scriptek fórumán. Ott minden olyan scriptre van link, ami biztosan megy az xtm-mal.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
De a lényeg, hogy a sztori a Heretics End-i animmal végzõdik.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
x3 online magyarítás
Gondoltam egyet és a hétvégén küldtem egy mailt susiknak, erre ma ezt kaptam tõle:
fogyasszátok egészséggel ; )
ha valami nem stimmel (pl. várhatóan az ékezetes betûkkel), csak írj nyugodtan, megpróbálom megoldani.
http://www.sus.hu/x3/index.php
psn: symbiosis81 Jobb égni a tűzben, mint ázni a húgyban.
L
L
Egy kérdés, fõleg azokhoz, akik végigcsinálták és megszerezték a Krait-ot: Miért nem lehet a turretek bay1-es fegyverhelyeire fegyvert szerelni? Nekem sehogyansem sikerült... ez valami hiba? Amikor törlõdött a vírus a hajó computerébõl, és enyém lett, akkor is csak a 2-es felfüggesztési pontokon voltak fegyverek, az 1-eseken nem... pedig a hajó rakterében ott volt plusz 2 fegyver... Remélem érthetõen zagyváltam össze az elõbb.<#vigyor>#vigyor>
Köszi elõre is!
L