X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne egy kis problémám. Miután elfogtuk Iant, jön ugye a bányás dolog, amikor lefizetem a paranid szemhiányos mukit, hogy szerezzen engedélyt egy bányára. Minden történik, ahogy kell, de amikor dokkolok az új bányámra, el kéne indulnia állítólag egy beszélgetésnek, utána meg mehetek vissza emperors prime-ba, hogy elkezdõdjön a következõ misszió.
Na most nálam a dokkolás után lószar se történik, viszont kapok egy levelet Bala Gi-tõl, hogy lenne egy megbízás, de ehhez javítanom kell a repumat a paranidokkal meg a splitekkel. Ez lenne a sztoriban a következõ lépés és ne zavarjon, hogy nincs párbeszéd a bányászállomáson?
Elõre is köszi a segítséget!

Hát azért a buzi Kha'akok szedtek már majdnem szét, mikor poénból berepültem közéjük 1140-el :D
Amúgy ez is tök új színt ad a játéknak. Próbáljatok meg az említett sebességgel leszedni egy kalóz falcont... nehezebb, mint fegyvertelenül!:D:D:D Jó persze tudom, lassítsak, de akkor nem izgi. :)

ennek a felderítõnek (pl starburst) pont az a lényege hogy olyan gyors hogy nem lehet lelõni rakétákkal mert a nyomába sem érnek hagyományos fegyverrel meg nagyon jól kell célozni hogy elkapjanak....

pl a forma 1-es kocsin sincsen halácsillagromboló lézerágyú mert nem harcra tervezték hanem gyorsaságra....

maniac78
Értjük mi, de a felderítõ akkor is csak egy felderítõ. Nekem meg szétlõtték a szállítóhajómat a temérdek sok Droiddal, Marines-sel.
Akkor most pusztán azért, mert idegesítettek, tegyek be 10Gj-os pajzsot, meg GPPC-t a Mercury-ra?!

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Bocsi, hülyén fogalmaztam a végén, úgy értem, hogy ilyen gondja volt, és ezért megpróbált igényelni EGOSOFT-tól serialt.
Köszönöm!:)

Ja bocsi, az Il-2-õt kifelejtettem:) Na mind1, más:
Szerintetek van rá mód, hogy szerezzek egy serialt az X3-hoz, amivel regisztrálni tudok EGOSOFT-on?
Abban a bizonyos "hülye vagyok, mert itt vásárolok" piros-fekete áruházláncban vettem meg az X3-at, oké, hogy olcsó volt, de azért serialt adhattak volna hozzá... mert hogy nem adtak! Kézikönyv ugye nincs benne (aminek a hátulján kéne legyen) és mivel nem figyeltem oda a dologra (csak egy héttel késõbb akartam regisztrálni a játékot, akkor vettem észre, hogy nincs kulcs), már hiába kerestem meg õket a problémával, jöttek a 3 napos határidõvel és kb. kiröhögtek...
Volt már valakinek hasonló gondja, aki próbált igényelni EGO-tól?

Tévedtek, nem akarom szanaszét cheatelni a játékot, egyszerûen csak borzalmas volt, hogy a felderítõmmel nem tudok tenni semmit az esetenként roppant idegesítõ kalózok ellen! :)
Különben sem segít sokat a cheat, a tegnapi küldetésben (kalóz csaj kiszabadítása) kétszer is csúnyán beszoptam volna a lóf...izé...vattacukrot, ha nincs a neten végigjátszás és nem tudom, mi a nyavalyát kell csinálni a split kereskedõállomásnál és hogy merre kell menni a pleasure complex labirintusában! :D

De, antigua, igazából csak a sztori érdekel, nagyon kíváncsi vagyok a történet végére, aztán rakom is fel az XTM-et meg a Terran Conflicts-ot!
Nekem régen volt egy fogadalmam, hogy sosem veszek eredeti szoftvert, ha egy mód van rá!
Elõször a Reunionnal, most meg a Terran Conflicts-al szegtem meg, mert ezek a fickók megérdemlik a pénzem, mindig is ilyen játékról álmodtam!

anno amikor kipróbáltam lV vagy nemtom kinek a cheat pack-ját kb 3 óra játék után annyira meguntam az egészet hogy még a játékot is letöröltem....
szval senkinek nem ajánlom hogy értelmetlenül agyontuningolja az egyik hajóját vagy cheatet használjon mert nagyon hamar megunja hogy semmi kihívás nem lesz ezután a játékban és semmiért nem kell küzdenie....

RJoco
Nem baj, ez kell neki, mert akkor többet nem fog azon agyalni, mi lenne ha... mert kipróbálta és rájött, milyen elcseszett lett a játéka.
A tökéletes, unalmas.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Természetesen csak vicc volt az egész !

maniac78
Egyetértek! Az agyi munka a lényeg nem az, hogy ki mennyit tud csalni.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

azért ne bíztasd szegényt<#eplus2>
ha ezt megcsinálja amit te leírtál biztos vagyok benne hogy néhány óra után megunja és kitörli a hajót mert ebbe már semmi kihívás nem

a starburstot hagyd eredetibe, az a hajó felderítésre való nem lövöldözésre

Nem értem mit kínlódsz annyit a Starbrus-al. Rakj be egy bonus hajót a ship creatorba (pl. viper MK II) nyomd fel a sebességet 2000-re, fegyvereket rá amennyit akarsz,(lehetõleg GPPC) azután xplugin managerel berakod a játékba és go. Tied az universum lehet keménykedni. ( gondolom eddig még a fõsztorihoz hozzál sem kezdtél )

XTM-nél sajnos új játékot kell kezdened....

Starburst-rõl lett volna szó, de kiderült, hogy van rajta négy fegyverslot, biztos gondoltak rá, hogy valaki használni fogja:D Mondjuk 1-2-3 még elférne rá, de nem leszek telhetetlen, már így is elég jó lett:)
Amúgy bonyolult ezzel a ship creatorral dolgozni? Gondolom, nem olyan durva, mint egy 3DM...
Más: Xtendeddel gondolom, nem fognak mûködni a mentéseim és hiába áldoztam két napot a teljes univerzum feltérképezésére?:D
Köszi

RJoco
Én ilyensmit nem csináltam, de ha raksz be Costum hajót, azt segíthetek feltuningolni Ship Creatorral. Csak válaszd ki a hajót. Akár egy Viper is lehet :D

Ja bocsi, lemaradt, hogy RJoco, neked szólt! :D

Tudsz benne segíteni, hogy egy fegyvertelen versenyhajóra (Starburst) hogy tudok fegyverslotokat rakni az X3 Editorral?

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1204839032
Itt kérdezz rá, a TC fanok itt találhatóak ! Persze lehet hogy errõl az oldalról is tudnak segíteni neked.

A TC-ben lévõ "Balance of Power"-rõl meg a Dead-is-Dead módról tudna valaki mesélni nekem? Nem igazán vágom, hogy mik ezek és milyen pluszt adnak...
Köszönöm:)

Egyébként sok szerepük nincs ezeknek a Kha'ak szektoroknak, csak vannak.
Arra viszont jók hogy ha az ember már unja a Xenonok alázását, birkózhat a Kha'ak-kal is. Nagyon erõsen védet szektorok itt találhatóak a Kha'ak bázisok is. Én két Tyr-el(XTM) szoktam benézni hozzájuk egy kicsit rendet rakni náluk ! Sima Reuioinban meg mindent vittem a mi nagy volt. :D

Antigua, köszi! Bocsi, ha néha bunkó voltam és ez lemaradt...
Ezer köszönet neked is és mindenkinek, aki válaszolt az utóbbi napokban!

RJoco
Szerintem ne tedd, mert élvezhetetlen lesz a játékod nagyon hamar.
Vannak dolgok, amik megsemmisíthetetlenek, ilyen az Argon One, Pleasure (mittomén) Complex-ek - amiket scannelni kell Nividium után kutatva.
Én anno egy BSG 75-öt raktam be, felszereltem 200 GJ pajzzsal (ennyi ment rá alapból, igaz nem is volt egyszerû dolog), akár 80 hajóval a hasában - a Hyperion is rádokkolt, ami azért egy M7-es, lemeríthetetlen fegyver generátor - természetesen GPPC-k elöl és bal oldalt, többi helyen vadász leszedõk. És olyan 120-130 körül volt a sebessége.
Szóval amikor kidokkoltam az EQ-ból vagy SY-ból és esetleg ütközést érzékelt a játék, akkor felrobbant az állomás. Nem is nagyon dokkoltam vele ilyen helyekre. Aztán végülis meguntam, mert nem volt benne kihívás és most külsõ hajók nélkül játszom, így sokkal többet kipróbálok és élvezetesebb lesz a játék és több lesz benne a kihívás.
Ezért nem érdemes csítelni. Oldalamon vannak letölthetõ videók, ott találsz olyat, ami BSG-s, bár az lehet, hogy már a 80-as, amit én módosítottam, hogy rámenjenek a Kyon-ok, meg a Sohnen fegyverek. Ezáltal még erõsebb lett.

Azok a Kha'ak szektorok, és azért ismeretlen számodra mert nics adat róluk a hajód adatbázisában. Figyeld a BBs híreket és ott majd felajánlják neked megvételre.
(szívesen! )

A pirate anarchy portra dokkolni sehogy sem enged, vagy csak akkor nem, ha már nagyon morcosak rám a kalózok? (egyáltalán mi ez? Cifrázott nevû kalóz bázis, semmi egyéb?) Kalózoknál kereskedésen kívül hogy lehet reput szerezni?:D
Elõfordulhat, hogy eltûnnek az "ajándék" hajók a rendszerekbõl, ahol még sosem jártam?

xdatabase csillagtérképén láttam "unknown enemy" szektorokat. Ezeknek lesz valami szerepük a játékban?

megkerestem neked a leírást hogy hogyan kell pontosan módosítani a hajók adatait

ship modding

remélem tudsz angolul
ha nem akkor szólj aztán leírom neked magyarul hogy hogyan kell

beszólsz meghalsz

nem..
ha ezzel a modmanagerrel változtatod meg a hajók tulajdonságait akkor nem kell hozzás semmilyen LV cheat meg semmi más
ezzel magát a játékot manipulálod tehát nem kell hozzás utánna semmilyen egyéb progi

csak egy kicsit olvasni kell mert asszem nem gyerekjáték kezdõknek moddolni vele a hajókat mert asszem ki kell menteni a játékból a Tships mappában a módosítani kívánt hajó hoz tartozó fáljt asztán módosítod a modmanagerrel de lehet hogy a pluginmanagerrel kell módosítani aztán pedig visszaírni a módosított fáljt a a legynagyobb számmal rendelkezõ .DAT vagy.CAT fáljba.... de annyira nem bonyolult szerintem magadtól is rájössz hoyg hogyan kell

beszólsz meghalsz

És doubleshadow-val is úgy fognak viselkedni a mentések, mint LV cheat-tel?

doubleshadow modmanagerrel bármelyiket át lehet alakítani..
már kipróbáltam

beszólsz meghalsz

Azzal csak a bonus hajókat tudod alakítani ! Az .xsp kiterjesztésûeket én legalább is így tudom.

Én három féle modot is kipróbáltam ahogy már azt lentebb is írtam #19533 (XTM,XFP,Roguey)és nem létezik semmi féreglyuk animáció, értsd már meg !
Ami a Starburstot illeti ez egy ilyen hajó !Én nem tudok hogy létezne ilyen script! Nézz körül az Egosoft oldalán !
Egy megoldás van ami jó lehet neked, bár ez egy kicsit cheater-ség !:

OFF: Felrakod az LV cheat-et az Xplugin Manager-el,majd berakod vele a starbrus-t (create ship), ezután pedig megnöveled ennek a starbrustnak a cargo bay )méretét (add Ware) az eredeti 25. Vigyázz mert innentõl kezdve csak akkor fognak mûködni ezek a starbrusos mentéseid, ha telepítve van az LV cheat ! Vagyis legközelebb is fel kell raknod majd különben kifagy !
ON:

csak ne vidd tulzásba a módosításokat mert ezek már olyanok mint a cheat kódok
1 M5 ös hajót is át tudsz vele ugy alakítani hogy bármelyik M2 es hajót pár lövésbõl leszedjen...

beszólsz meghalsz

az X plugin manager ship manager részével tudod módosítani a hajók adatait hogy mekkora pajzsa legyen mekkora legyen a raktér milyen fegyverzet mennyen fel rá mekkora legyen a fegyver generátora

de lehet hogy azzal nem megy már annyira nem emlékszem hogy én ezzel módosítottam vagy pedig double shadow modmanagerével a .CAT .DAT fájlokat

X3 modmanager

beszólsz meghalsz

maniac78
Lentebb egyértelmûen leírtam, hogy az SSS is erre hivatott. Olvass vissza!

Eszköz alatt valamilyen külsõ progit, mod toolt (vagy "manuálisan" szerkeszthetõ fájl a játékban a hajó tulajdonságaival...) értettem természetesen! :)

Srácok, a tiltott áruk elrejtésére nincs valami módszer? Gondolom, az SSS csak a szoftvereket rejti el...
És még két mod érdekelne:
Láttatok már olyat, ami animációt (mondjk az X2-ét) tartalmaz a féreglyukhasználathoz?
létezik olyan eszköz, amivel a hajók tulajdonságain változtathatok? (raktér méret, sebesség, fegyver slotok stb.)
Rohadtul idegesít, hogy a Starburstel nem tudok semmilyen fegyvert használni és hogy nem tudok ugrani vele (mert nem fér bele a jump device)! :(

Ha már az animációknál tartunk, létezik-e olyan script ami lecseréli a kérdõjelet a hajógyárakban, és valami kis animációval mutatja meg az adott hajókat és nem csupán egy kérdõjel szerepel ?
(Gondolom ilyen sincs.)

maniac78
Azt a redvás OWP-t, hogy tudom bepakolni az Asgard-ba? 5km-en belül vagyok a Retrieve OWP parancsot is elfogadná, de kiírja, hogy: Targeted station is not an OWP, asszem de valami ilyesmit. <#falbav>

A p!csába! :D Közben már hülyét csináltam magamból a kérdéssel az egosoft fórumán is, ott is azt a felvilágosítást kaptam, hogy nincs ilyen anim.
Engem amúgy az zavart meg, hogy asszem az 1.3-as patch leírásánál van egy ilyen, hogy "black screen while jumping fixed", errõl gondoltam azt, hogy volt egy hiba, ami miatt nem volt animáció és ezt szüntették meg...

Átnéztem, és hõsiesen be kell vallanom, rosszul emlékeztem. Az X3-ban tényleg nincs benne. Azért nem feltûnõ, mert a kezdeti látvány után X2ben is kikapcsoltam, mert én is azt tapasztaltam, hogy hosszabb lett a szektorok közötti átlépés miatta, és amikor már sokadjára láttad, nem volt akkora durranás, mint elõször.

Si vis pacem, para bellum.

RJoco
Az indító képernyõn a beállításoknál hogy van beállítva a glow? Mert lehet, hogy ott ki van pipálva, így a játék mindig úgy indul.
A játékon belüli grafikai menü nálam is gyér, az is volt mindig.
Régen 6600GT-n futott, most egy 4770HD-n fut.
Az optimális felbontása 1280-as, mindegy, mekkora kártya van alatta.
És sajnos nincs elég nagy gép neki, ugyanis az enyémet sem használja ki full grafikán teljesen és mégis eltünedeznek a golyók röptükben, meg hasonló grafikai gondok vannak. De ez motor hiba.

Szekort foglalni a SectorTakeover scripttel lehet.

RJoco
Az X2-ben tényleg volt, de az X3-ban nincs. Én is most néztem meg, biztos, ami biztos, bár többször átnéztem már a játékbeállításokat.
Amúgy is X2-ben benyomta az animot, majd mikor véget ért, akkor töltötte a szektort nagyjából.

OK. Kíváncsian várom a fejleményeket ! ;)
( de jó is lenne ha végre lenne egy normális átvezetõ anim. )
üdv.

Na most elgondolkoztattál, de még a munkahelyen szívok, csak valamikor este tudom megnézni...

Hát most megleptél, mert az elmúlt 1.5évben nálam csak sima fekete képernyõ volt ha vanilla, xtm, XFP- modot is használtam ! Jelenleg is csak feketeség van, újra átnéztem ezt az állítólagos "SHOW WARPTUNNEL" hát nálam ilyen nincs az biztos. Se az option, se pedig a játékban található gameplay, monitors, grafik menükben. Így nem marad más mint hogy szomorúan nyugtázzam nektek másfajta X3 van. :(

Rosszul tudod. Alapból van egy anim, egy féreglyukszerû valamiben kavarsz. X2-ben default ON, X3-ban default OFF.
Fejbõl nem tudtam, de Nothing117 segített. Options menüben "SHOW WARPTUNNEL".
Ez az 1.0 vanilla alapjáték része, tökmindegy, kinek milyen paccs van fent.

Milyen ugrások közötti animációról beszéltek, nálam sima fekete képernyõ van, semmi anim. 2.5patch+Xtm+full grafon a játék, kabin nézet meg minden csicsa bekapcsolva. Fekete a képernyõ mert nem csináltak hozzá animot ! Jól tudom ?

Meg tudja valaki mondani, az X3 melyik fájlban tárolja a beállításokat?

Na ez kezd nagyon idegesítõ lenni... nekem NINCS ilyen azon a fülön sem, sem sehol máshol és kíváncsi vagyok rá, hogy miért...
Elvileg ennek már 2.0-ás pöcs után is mûködnie kéne, nekem 2.5-öm van és megy ez a szívatás...

ott lesz azon a fülön középtájt

beszólsz meghalsz