X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jól megmutattad az Egosoftnak!
A merevlemezt azért csak nem bánottad...

Végre egy negatív kritika! Azért ilyen is kell néha.
Ez a játék megmozgatja az embert....így-úgy.

Kids, don\'t try this at home!

Csak, hogy nehezebb legyen, íme az eredeti szöveg:
spoiler:
Engine Tunings are 100-150 above or below the centre of ecliptic (normally above in my experience)
Rudder Tunings are 100-150 either North or South of the centre of the ecliptic (normally north in my experience)

Tehát 100-150 kimcsi. Fincsi.Magadtól sosem járnál arra.

Én ezért csalok.

Ja!!!És szétvágtam olloval dobozostúl, lemezestûl,térképestõl meg matricaszarostúl egyûtt!
Nos!Ezzel a játékal..játszon maga a készitõ!!!Bár szerintem az se tud vele!Anyámat is betehette volna a játékba.....és ha nem mosogatna el az ürbázison akkor apámnak kéne!Ésakkor apám nem tudna harcolni a faj ellen,meg megjavitani azt a buzi fénykaput.Full szánalom az egész játék...buster,shiftergater-fregatter ürgépszar!!!Nagyon gáz!Minek kellet ezt ennyire szétbuzizni!Hiába a jó grafika...ááááh!!!
megvan. bár busterrel is bebugzott. de sebaj. ha a nagy fekete semmiben érem utol faterhavert akkor is mûxik.😊😊

köszönöm a segítséget
köszi akkor megpróbálom busterrel.
a starburst-tal ment a barlangos történet, de azzal mindig fennakadtam. harrierrel jött ez a bug elõ.

amugy nagyon beszaggatott a játék a barlangban😞😞 nme értettem miért.

p4 2,6 1,25G ram és egy 7300 GT:S:S
(nem a legujabb cucc de azé nme ezt várom tõle...:S)
Én simán végigtoltam 😄 Fontos hogy busterrel vidd végig a sztorimódot, mer más esetben bugok elõfordulnak. >.<

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Így én is sokszor jártam, úgy oldódott meg nálam, hogy az alap kezdõ Busterrel kellett nekiállnom (az éppen aktuális helyett), azzal végigment az üldözés...
Mások is mondták, próbáld ki. Említették azt is néhányan, hogy kirepülnek a barlang falán túlra, ez velem is elõfordult, azt hiszem ennek a küldinek futottam neki legtöbbször, és csakis véletlenül sikerülhetett... Kösd föl a gatyád.

Ezt fejtsd ki bõvebben...

hogy a nyavajába kell megcsinálni az alap játék küldetésében azt amikor aszteroidában kell loholmi a fater után????

nekem alapban az anim után keresztbe áll a hajóm és kimegy a nagy fekete ûrbe. magyarán bugzik mint állat. nme tok tenni ellene semmit.
mi a fészkes fenének kell ez a szar ebbe a játékba.

van vmi mód hogy hogy lehet megcsinálni ezt a részt???
Megírnád az említett spoilert? Ha valóban csak 200m-rõl veszi észre, akkor nincs értelme még az explorer softtal sem keresgélni, mert ilyen kis felbontás mellett sosem végez.
RJoco
Mázlid volt, most fejeztem be a játékot és megyek is aludni.
Jó szórakozást!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

kössz a gyors választ
RJoco
Nemtom mi történt az X3-mammal, (biztos féltékeny lett a GTASA-ra) de az egyik J eldobott 12 db GPPC-t. Ezzel a Galactica elülsõ ágyúsora csak GPPC és még maradt is.
És a Grid 2-ben a CPU-s küldiket 12-18 milláért adta, a Grid 1-ben meg 26-ért dobott be egyet. Remélem nem változik késöbb sem a hozzáállása. Ez így tetszik <#vigyor3>

Viszont nem gyártanak a gyárak Marines-t, meg Cyporg-ot sem. így nemotm hogy fogok J-t foglalni, amihez pedig jó sok kell. De a HCF egy elég jó kis hajó-

RJoco
Az XTM egyik lényeges része, hogy a Földi rendszereket nagyon jól kidolgozták, ezért érdemes megcsinálni. Kb. 8 óra alatt végig lehet csinálni a sztorit.

XTM install:
(sokadszorra)
1. Játék telepítés
2. Játék patch telepítés - legfrissebb: 2.5
3. XTM bemásolása a fõkönyvtárba (a 300 MB-os fájlt kell kirakni, ha van már olyan .cat és .dat nevû, akkor a következõt kell neki adni pl nálam a 10.cat és 10.dat (93M😎Ö
4. Script installerrel a script fájl felrakása - legfrissebb: 7.3 (nem kell a 7.1 vagy 7.2-t felrakni elötteÖ
5. Jöhet a játék

Tanácsolom, ellenõrizd nem-e bugos nagyon: a Marines az Argon Military Academy-n 20kCr és nem 50 milla. De ugyanígy igaz az Otas HQ-ban is.

Sztorivonalba nem zavar bele.

Lenne egy másik kérdésem is: Új játéknál bezavar az xtm a sztorivonalba vagy nem? Régen nem vittem végig a sztorit goindoltam most pótolom.
Végig kell egyáltalán vinni hogy minden ki legyen váltva az xtm-ben?

Hali!

Gondoltam újra elõveszem az x3-mat de ezúttal az xtm-mel együtt.
A kérdésem hogy az xtm patch elõtt fel kell rakni az eredeti scipt packaget majd a patchet? Most így csináltam de azt írta hogy már volt frisebb verzió instalállva és marad a verziószám 7.1 az installerben.
Elrontottam valamit?
Nem félek a Khaak-októl, csak frusztrál, hogy nem lehet kifüstölni õket.

Kinéztem egy csendes helyet, Proxima Centauritól balra. Eredetileg egy sohnen Basilisk lakta, de leklónoztam, és a klónjával nyírtam ki. Sárkány ellen sárkányfû... egyébként ezekkel a dögökkel szemben tehetetlen vagyok, ezért nem is szégyenkezem a történtek miatt. Most a Basiliskom vigyázza a kaput.

Az Ollerus által generált kaput AZONNAL használatba veszi minden náció, csak úgy özönlenek át a hajók új profit reményében. Én a nagyobb szektorokra nyitottam rá, hogy könnyen felszereljem a hajóimat, de rengetegen jöttek kereskedni is. Ellenséges szektorra nem nyitottam kaput, de kalózok pl jöttek már át. Nem próbáltam az Ollerus-t állítgatni, de a kapu taljesen független lesz tõle, és normál kapuként üzemel.

RJoco
Szerintem az aszteroidás megoldás jó lenne, bár azzal minden egyéb hajót is összetörnél, hacsak nem valami nagyon kiesõ szektorba rakod. A beugráló Kha'ak-okkal szemben tényleg nem lehet mit csinálni, bármely szektorban felbukkanhatnak. Megfelelõ védelmet kell felállítani. Vagy van olyan script is, amivel hajógyárat lehet venni, illetve alapból lehet EQ-t is venni. Oda be tudod dokkoltatni õket.
Esetleg még Argon Prime félreesõ szegletében gyûjtögetheted õket, ott nem láttam még Cluster-t. Meg Last Frontier-ben sem láttam még.

Az Ollerus-on nem tudnak átmenni más fajok? Vagy állítható?

A sztoriban nemegy kaput pusztítottak el az emberek/argonok. Mivel ez egy szóló játék, mindenki annyira kúrja el magának, amennyire akarja. (Nem kicsit, nagyon). Ezért nem számít, ha csítelsz, mert önmagadnak kell elszámolni vele.

Akarok egy biztonságos szektort, amit csak én tudnék megközelíteni egy ollerussal, itt akarom tárolni a hajógyüjteményem - azokat, amikre nincs szükségem a játékmenethez, csak kipróbálás/gyönyörködés céljából hoztam össze. És nem akarok állandóan ideugrálni, behatolókra vadászni.

RJoco
Pedig ott van. Én a kezdésnél mindig összeszedem. így könnyebb tuningolni a Buster-t.
Egészen pontosan kell megadni neki a koordinátákat, mert csak nagyon közelrõl veszi észre.
Koordináták: x32; y-35,5; z-25,6

Én most az X3 Univerzium nevezetû oldalról használom a végigjátszást és ott meg van adva egy CBSE koordináta (32, -36,5 -25,5 asszem) és elvileg ott van 3 db CIG ami 1,5 millát ér, de én sajna nem tanáltam ott semmit, ötlet esetleg más koordinátára??
Gondolkodjatok! Ha a kaput el lehetne pusztítani, az felborítani a játék és a sztori menetét... Ezért nem lehet.

A khaak hajóknak automata spawn pontjai vannak, nem tehettek ellene semmit. Azok mindig ujra be fognak ugorni.

RJoco
Az jó, ha a Kha'akok újrateremelõdnek, nemúgy mint a Xenonok, bár az utóbbit jobban szeretem lõni.

Térkaput én is próbáltam már szétlõni, de max a shieldet sikerült leszedni. Vagy játékhiba, vagy direkt védelem az esetleges ütközésekkel szemben, amik akár véletlenül is elpusztíthatják a kaput. Viszont azt megteheted, hogy a túloldalára odavontatsz egy aszteroidát és akkor abba ütköznek bele. Vagy OWP-ket raksz köré, amik védik a bejövetelt és még reput is növel.

Néhány érdekesség: Nem tudtam kipucolni az egyik Khaak szektort, pedig egész éjszaka hagytam garázdálkodni egy Inkubust, hiába, a Khaak-ok újratermelõdnek, és elfogyhatatlanok.

Érdekelne, hogyan lehet térkaput elpusztítani, nekem nem jött össze, lelõhetetlen.

Korábban a Scrop-térkép szerint nyílt egy kapu New Frontierbõl Memorial of Lightba - mára ez eltûnt, Memorialban nincs kapu. Ötletek???
Egyébként a koordináták a Dyson-gömb belsejében voltak, keresztbe-kasul lehet röpködni benne (veszélyes!), de akkor nem találtam. Most koordináták sincsenek.

Belefutottál egy "Pandora Box"-ba. Ez(ek) tuningok, jóval a megengedett szint fölé viszi a hajó sebességét, és manõverezhetõségét. azét a hajóét, amelyik felveszi a dobozt. Érdemes kedvenceknek tartogatni. Én a Buster Sentinelembe igyekszem begyûjteni mindet (8). Eddig egyet találtam, a BBS-ek nagyon ritkán adják elõ ezt az üzit, és ugyebár nincs az alján gomb...

A gond az, hogy éppen képtelenség megtalálni, mert vagy vakszerencse kell hozzáá, vagy a koordináták ismerete (spoiler). Olyan távol vannak a galaktikus síktól, hogy eszedbe sem jutna arrafelé bóklászni. És a radarod csak 200 méterrõl jelzi neked ( egy 300 km sugarú körben). Ezért én inkább nem keresgélem, hanem biztosra megyek. Kérésre elüldöm a koordinátákat. ( a szektor továbbra is véletlenszerû, csak a doboz helye fix, bármelyikben legyen)

Nos, belefutottam egy ilyen BBS üzenetbe. Ha jól értelmeztem azt írták, hogy egy Argon felderítõhajó a Paranid Prime szektorban messze a közpottól talált valamit, ami hajó felszerelésnek (ship upgrade) tûnik.
A kérdés, hogy is lehet rátalálni ezekre a cuccokra. Momentán ráállítottam a leggyorsabb hajót explorer softtal felszerelve, hogy derítse fel a szektort.
Ide kapcsolódik a kérdésem, hogy az explorer softot, hogy is kell használni? Ha jól értem a sorrendet, megadom a szektort, a keresés kiindulópontját, a keresés sugarát, és az utolsó lenne talán lépés, amivel növeli a sugarat?
Nohát nohát. Itt, ezt az üzenetet, amelyikra a választ írom, annó Amaro írta. Kb 8 hónapja. Érdekes, hogy már akkor tudni lehetet, még most okozott meglepetést.

o.O Uri Geller elgörbítette a shipyardot Argon Prime-ba, és most nem tudok bedockolni. >.<

Hehe, emlékszem a régi X2-s idõkre, amikor külön csík jelezte az ellenséges módot, az automata célzast pedig egy-egy csík... Be cép is volt... ^^

RJoco
A "k" betûvel tudsz pontosabb célzást állítani. A bal oldalon alul látsz egy + jelet, amiben a vonalak "sokszorozódnak", mikor nyomogatod a k-t. 3 fokozat van: 1. Nincs célkereszt; 2. Van célkereszt; 3. Ha a célkereszt közelébe irányítod a fegyvert, akkor autómatikusan a célra lõ. Ilyenkor kék-pirosan villog.

RJoco
<#nevetes1>

Igazi zsoldos. 😊

Ja oké köszi, má kezdtem félni, hogy nemtok tovább jáccani 😄
De amúgy elég nehéz eltalálni õket, fõleg, hogy így ringatózik a hajó.
nem az épületbe kéne becsapódni... próbálj minnél több vadászt kilõni. A hajó valóban el fog pusztulni, de az ürben. >.<

Sziasztok!
Annyi a problémám, hogy sajna másolt gamem van és a 2. küldiben mikor a cutsceneben a gép belecsapódik az épületbe, ahelyett h. kiteleportálódnák az ûrbe, egyszerûen a játék kilép a fõmenübe, ez most a másolt dvd miatti probléma vagy csak valamit elcsesztem a küldi alatt?
😞 sajnálatos. Pedig olyan jól csattanó humorok vannak ebbe a játékba...

RJoco
Igen, hozzá tanulom a nyelvet a játékhoz. A garázdálkodó Sohnen küldit el tudom olvasni, de amíg nem dobja be, hogy fizet érte és lesz az alján egy gomb, addig nem érdekel, ingyen nem lövöldözöm. A többit sajna nem igazán értem és annyira nem is érdekel, de lehet, hogy ezután nagyobb figyelmet fordítok rájuk. Csak akkor sok idõ elmegy az értelmezéssel és kevés a játékkal.

Mivel itt majdnem mindenki XTM-et használ, úgy gondoltam megleplek titeket egy XTM-es HUD Mod-al. Állítólag a TXU-s srácok csinálták, és bármilyen modhoz jó, ami a The X Universe weblapon van hirdetve. Nos, vanilla kompatibilitásról nem tudok, ám megér egy próbát. Egész szép, de nekem túl csicsás, nem az esetem. ;P

Az angol fontos ennél a játéknál, minél többet játszol annál jobban belejössz, annál is inkább, mert ennek is megvan a sajátos nyelvezete, és szókincse.
Jól jön aBBS-eknél is, ami szintén fontos. Nem csak a gombos híreket kell elolvasni, mert a garázdálkodó Sohnen hajók tartózkodási helyét, vagy szabadon lebegõ tuningok helyét stb tudhatod meg . Néhány tényleg poénos (oh you silly Boron)
Érdemes figyelmet fordítani a szektorok leírására a térképeden, rendkívül gazdag háttérinfóval szolgálnak.

nemrégiben leszedtem mind a 2-t de a galactica-t sajna nem találtam meg a Pegasus meg tégyleg durva amikor megvetem majdnem dobtam egy hátast a székböl meg az adatai "nem kivnám elenfélnek" de sajna ahogy észrevetem enek is meg van az a gyengéje mind minden hajónak legalábis majdnem mindnek de az adatai melet ez ojan pici gyengeség h nem érdemes vele foglalkozni mer a generátor gondoskodik a védelemröl ót is ENÉL
RJoco
A Galactica-t ne az elöbb megadott címrõl szedd le, hanem Amaro oldaláról.
Érdemes megnézni a Pegasus-t is a Galactica mellett. Elég dúrva a méretbeli különbség.

RJoco
Sajna a webfordítók sokszor hülyeségeket írnak, nem szoktam használni õket, inkább kibogarászom jelenlegi tudásommal. Én is gondolkodtam rajta, hogy kéne angolt tanulni, de valahogy a játék jobban leköt, mint a tanulás.
Egyszer tomonor írta, vannak a BBS-ek között poénos hírek. Múltkor olvastam, hogy az Argon One-nak mûszaki problémája van... Szal elég poénos tényleg, de aminek az alján nincs gomb, azt ritkán olvasom el.

RJoco
Innen tudsz leszedni egy csomó hajót.

Hello
Most olvasom hogy lehet battlestar galacticat beletenni a játékba😊
tudna nekem adni valaki egy linket hogy honnan szedhetem le azt a hajót?

Elöre is köszi
Szivessen.Angolul én sem tudok,nem tudom te hogy álsz vele,de ha valamire nagyon kiváncsi vagyok akkor azt ki szoktam másolni és átmásolom a webvordítóba aztán csak egy kattintás az egész.Mondjuk most csupán a játék miatt elkezdtem angolul tanulni hátha idõvel jobban megy.
RJoco
Most már értem, miért nem gyártott a Faunus.

RJoco
OK, Köszi!
Elõzõleg csak azért nem néztem, mert angol. De a számokból értek valamennyit.

Pont az Asgard miatt érdkel a dokkolási téma, miután láttam, hogy a Colossusom is dokkolhat rá (és az Incubus is), csak frusztrál, hogy nem tudom, a 6 helybõl mennyi kinek van fenntartva.
Xenon Core 5-öt sikerült rengeteg áldozat árán a térképemre venni (60fighter, és csak másik szektorból irányítottam õket), de point-to-point ugrással is elfüstölök, a szektor bármely pontján próbálkozok. Az nem természetes szeritem, higy az Incubus is csak úgy elfüstöljön, mint bármelyik másik hajóm, amint ide belép.