X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
http://x3.dimre.fotoalbum.hu/galleryview
<#falbav><#falbav><#falbav><#idiota>

X universe Home, sweet home

dimre
Pár [url=http://X 3 KÉPEK]lövés a játékból.

X universe Home, sweet home

én is bánom már, hogy felraktam. de néhány dolgot csak ezzel lehet kipróbálni.

Kids, don\'t try this at home!

RJoco
Köszi, de ez nem kell!
Cheat-et nem fogok felrakni. Elég lenne csak egy script point to point paranccsal.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Rakja újra. Na meg el ne felejtse telepíteni a codecet, amit ajánl a végén a telepítés.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Sziasztok!

Haveromnak olyan problémája van, hogy feltette az x3-at de az intro után kilép neki a játék, holott nekem simán megy pedig gyengébb a gépem. Esetleg vmi ötlet?

A konfigja:
Intel P4 2,6 GHz, 1GB DDR2 RAM, Ati Radeon 9600 Pro (nekem 9200-al megy a játék), Win XP SP2

Lécci help mer jó lenne 2e játszani.
van olyan script.
de ezzel eladod a játék lelét
figyelmeztettelek.

én eleinte úgy telepítettem, hogy elmentettem a mentett játékok mappáját, és mûködtek a mentések késõbb is. egy próbát megér.

elég sokszor hazavágtam a Windózt, ezért mostanában egyszerûen cakkumpakk kimásolom a Program files-ból az egoszoft mappát, és a mentések mappával együtt bárhová rakom (másik gépre), mûködik. már rég nem telepítem, így is mûködik.
A Scrop map pedig úgy megy, hogy a laptopomról nézegetem a térképet, miközben a PC-n játszom. A log filét hálozaton is használja.

sajnálom , jocó
uninstall után is igy fog maradni.
a legjobb megoldás az, mielött beraksz 1 scriptet, az egész játékot elmásolod, vagy a game könyvtáron belül a : t és scripts könyvtárakat mented el.Na persze nem árt a mentett állásokat is elmenteni.
RJoco
Nincs olyan script amivel point to point ugrást lehet csinálni?
Ezek az Advenced izék mindig leszedik a pajzsot, még akkor is, ha nincs rajta Free Energy Jumpdrive.
Kikapcsoltam a scripteknél ezt, viszont bennemaradt a játékban readtext néven. Uninstallálnom is kell a scriptek közül? Vagy ez így fog maradni?

RJoco
Log"sok nulla"1.txt-t keress. Ez kell neki.
Persze ehhez elõször a játékból neked ki kell menteni. A Controls-nál tudod beállítani a billentyût rá.

Valen
nekem ez a Scorp féle map csak önmagában hajlandó futni. Hiába akarom megadni neki az X3 könyvtárban lévõ vmilyen LOG file-t , nem talál megfelelõt, vagy nem csinál semmit.

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

RJoco
Nagy valószínûséggel nem.
A mentések amúgy is tartalmazzák a bugot.
Próbáld meg újrakezdeni ezzel és mindjárt az elején nézd meg, hogy megvan-e a Mammoth. Ha nincs, akkor érdemes újratelepíteni. De akkor elölrõl kell kezdeni.
Érdemes felrakni az X3 maps by Scorp-t. Ott minden bugra azonnal fény derül. (Majdnem mindre.)

Thx
Ha újra telepítem a játékot akkor a mentéseim jók lesznek? Az Xtm-t használom és néhány scriptet
RJoco
Program hiba!
A játék kezdete óta megtalálható Argon Prime hajógyárában.

Figyelem! Az oldalamon elkezdett égn iaz egyik fórum, ahol is Vitéz egy sikersztorit ír le pillanatnyilag! Klikk a linkre!

Link az oldalam fórumjához

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Hali!
Szeretnék venni egy Mammoth-t de egyik argon shipyardban sincs, a rangom az argonoknál: "protector of the federation". A kereskedelmi rangom csak "financier".
valahol azt olvastam h a 2.02 patch óta fent kell lenni a bonus script pack-nak h mûködjön. Tapasztalt valaki hasonlót?
Persze csak akkor, ha fenn van az XTM kieg.
Elakadtam. Hogyan tudom átköltöztetni a pilótát nagyobb hajóba?
Azt olvastam h mind2-nek az ûrben kell lennie és az UT-nak kell special Command software. Elvileg a special menüben kéne lennie a parancsnak de nincs ott. Kihagytam valamit?
A legjobb UT az OTAS teherhajó. Nem törik össze egy ütközésnél és mindig marad elég ideje elugrani, ha megtámadják. Hasonló védettségû még a Terracorp és a terran teherhajó is, de azoknak kisebb a rakterük.

A leggazdaságosabb UT-k egyébként az SF-ek. Azoknak a legnagyobb a rakterük. Nagyobb raktér = több haszon. Viszont azok összetörnek. Az újravételük a többlethaszonból még bõven kitelne az OTAS-hoz képest, csak akkor állandóan foglalkozni is kell velük. Bevásárloni a cuccokat hozzá, majd sectoroztatni, szóval macerás.
kössz az infót. Azt hiszem Demeter haulerekbe költöztetem át a magasabb UT-ket. Splitek nem rajonganak értem ugyhogy a caiman egyenlõre nem opció.
Továbbá sokkal nagyobb bukta egy SF-t elveszteni mint egy Hauler-t. Mert ezek a fránya UT-k folyamatosan fogynak. Lelõni eddig talán egyet lõttek, mert elugranak, de ismeretlen módon már rengeteget elvesztettem. Gondolj bele, hogy meddig kell kilincselni az UT-nek, hogy a felszerelt, raktérbõvített, SF 2,5-3 milliós árát kitermelje.
Teljes mértékig kihasználják. UT-re én a Caiman Hauler típust használom. Kellõen gyorsak, és még nem olyan nagy a rakterük. Egy SF-nek tele fogja vásárolni a rakterét, és addig jár amíg mindet el nem tudja adni. Lehet, hogy az elsõ leszállás még jó üzlet, de a harmadiknál már nem fog olyan nagyot kaszálni. Valamint a Hauler-nél is elõfordul, hogy pl. 10-20egység szilikon marad a végére, és azzal futkározik, hogy eladja.
Igen ezekrõl van szó! Vettem egy Valkyr-t. Gyors is, mûhold, és jumpdrive is belemegy, még 100+ energiacella is. Ezzel gyorsan meg tudom keresni a konténert, aztán a TS majd összeszedi. Az eladás már nem olyan egyszerû, mert a script amit használok csak annak a hajónak a rakterére mondja meg a legjobb eladási helyet, amelyikbe én vagyok.
Jó dolog 1600db spaceweed, de milyen rohadt nehéz jó árban eladni! Kalóz állomásról kalóz állomásra járok, és adom el 40db-ként. Igaz minden leszállás kb. 200000cr.
Mennyire használják ki az UT-k a nagy rakterû hajókat? Érdemes superfrighterekre cserélni az alap mercurykat?
Ore Beltben /64-es/ Silicon ast-ra L-es gyárat, erre Cristal F., Cahoona B L-t, és Microchip plantot raktam, egy darabig -kb fél játékévig/ mûködött, majd egy robbanás, és eltûnt az aszteroid, gyárastól. Elõzõ mentésektõl indítva is ugyanakkor kb robban. A közelben sincs senki. Ennyi idõ alatt ki sem fogyhat egy bánya, /nem is szokás, ha jól tudom, x-éknél ilyesmi./ Mi a túrót lehet csinálni? new game? nem sok kedvenm van elõrõl kezdeni, tul sokat dolgoztam rajta...
ja, az elhagyott konténerek -re gondoltál... fogalmam sincs miért nevezik a térképed siteján easter egg-nek õket. becsapós, ha a terran conflictos easter eggekre gondolok...

RJoco
Akkor eladom!
Kikiáltási ár: 50.000 Ft vagy Cr?!
Ki ad többet érte?

😄 a harmadik képen valójában az a híres írógép látszik, amin Tolsztoj a Háború és békét írta...
RJoco
OFF
A segítségeteket szeretném kérni!
Innen megtudhatjátok, mi az én nagy bajom!
ON

Elhagyott konténerek. Szinte minden szektorban vannak ilyenek. Pl. a felszedhetõ CIG-ek is ebbe tartoznak. Ceo's Buckzoid szektorban pl van egy 1659db-os spaceweed konténer (ezt akarom mostanség megkeresni). Azért annak igen jó ára van.😊 A baj az, hogy a térképrõl leszedhetõ infók nem pontosak (egész km. van megadva). Emiatt kell odamenni mûholddal, mert az nagyobb távolságból is megtalálja. Utána viszont célszerû összeszedni a mûholdat, de ezt távirányítással nem lehet megcsinálni.
Ok,csak az egyik mentén mentem végig. A kérdés az, hogy az adott szektorban kötelezõen van engine és rudder tuning is, vagy elõfordulhat, hogy csak az egyik, és így rossz tengelyen mentem végig.
RJoco
Az élet nem egyszerû, a jó dolgoknak ára van.
A gyorsaságnak pont az idõ.

RJoco
Köszi!
Általában úgy csinálom, hogy kijelölöm a gyárat, amelyik mellé szeretném rakni. Nyomok egy F3-mat és egy Num 5-öt. Így pont középre kerül a gyár. Kicsinyítek rajta, hogy lássam majd a másik gyárat is, amit lerakok.
De a lényeg csak most jön: A térképen hajszál pontosan rárakom az elõzõ gyárra a másikat, majd elmozgatom az egyik tengely irányába. Így két koordináta mindig azonos marad és csak a harmadik változik. Szép rácsos elrendezést lehet létrehozni.

A Fraps-nál ki lehet kapcsolni az F12-vel (ha jól emlékszem) az FPS-t. És ugyanezzel vissza, ha kész a kép. A beállításokat még nem néztem át, lehet hogy ott is be lehet állítani, hogy ne rakja rá.

mi ez?

nemcsak a z tengelyrõl van szó:
"Engine Tunings are 100-150 above or below the centre of ecliptic (normally above in my experience)
Rudder Tunings are 100-150 either North or South of the centre of the ecliptic (normally north in my experience)"

insert-tel váltod a térképed látószögét. y tengely.

Van valakinek listája az XTM-ben fellelhatõ "easter egg"-ek pontos helyérõl? Az aktív térképrõl nagyjából kiszedhetõ a koordináta, de az nem pontos. Momentán azt csinálom, hogy egy gyorsabb hajóval elmegyek a koordinátára, ott kirakok egy mûholdat. A mûhold rövidesen megtalálja, felszedem a mûholdat, majd egy lasabb TS-t elküldök a cuccért.
Szeretném kiküszöbölni, hogy nekem kelljen megkeresni, de ez sok mûholdba kerülne, ugyanis a TS ki tudja rakni a mûholdat távirányítással, de összeszedni csak én tudom.😞
Egyszerüen nem boldogulok ezzel a dologgal. A Starburst-el végigmentem a z tengely mentén +150 -150km közt, de semmit nem találtam. Van valami ötleted, hogy is lehetne könnyen megtalálni. Már csak arra tudok gondolni, hogy vonósugárral végigráncigálok egy mûholdat a szektoron, az talán megleli.
Nagyon szépen sorba raktad. Ehhez képest az én komplexumaim teljesen kuszák. Hogyan lõtted be ilyen precízen?
PS: A Fraps-ot be lehet állítani, hogy a screenshotokra ne rakja ki az FPS-t.

RJoco
Felraktam a Hyperion alapanyag gyártó sorról a képeket, melyeket megtekinthettek honlapomon a képtárban/X3 képernyõlövések 11. oldalától.

Az 1. kérdés törölve. Korábban már írtad, hogy nem rakható át, ha nem is ezekkel a szavakkal.
Ok, így már érthetõ a dolog! A mókás az, hogy ezek vadul lövik egymást ha jól láttam.
Azért mert ha még nem vitted végig a játékot nincsenek ott az egosoftos féle terranok. De át lehet menni. Viszont ha végig viszed lesz 2 fajta terran az XTMs és az Egosoftot, az utobbi minidg ellenséges lesz. Ha jól emlékszem nem tudták megváltoztatni vagy nem is akarták.

Azért is furcsa, mert egy korábbi játékban félbehagytam a sztorit valahol a közepén, és úgy bolyongtam tovább. Akkor simán bejutottam a terran szektorokba, Heretic's End-ben senkivel sem találkoztam.
Most van egy rahedli terran hajó, nagy részük "unknown ship" a térképen, és ezek ellenségesek is. Valamint van pár beazonosított terran hajó, ezek barátságosak (legalábbis nem pirosak a szektor térképen).
Yesss, ez tetszik.
Van már három szektor nevem, ahol van ilyen konténer. Eddig egyet sem vettem fel, mert sajnálom elpazarolni. Lenne két kérdésem. 1. Másik hajóra átrakható ez a tuning? 2. Az adott szektorban van speed és steer tuning is, vagy csak véletlenszerûen az egyik, azt kiderül, ha felvettem?
Max repuval sem engednek át, sõt vissza sem. Besegíteni sem tudsz nekik, hogy jópofizhass, mert a khaak hajók lelõhetetlenek Heretic's End-ben.
Igaz a terran hajók sosem lõttek rám, csak figyelmeztettek,hogy húzzak el. Ha feltérképezted a terran szektorokat, ki-be ugrálhatsz kedvedre.

Fene sem érti ezeket a földikeket...
Történt, hogy befejeztem a sztory küldetéseit, Argonoknál szuper reputációm lett, a földieknél is 80009 az érték, mégsem akartak átengedni.
Mögéjük ugrottam az északi kapuhoz, és átspuriztam a földre, érdekes módon ott már senki nem akart bántani, igaz leszállni csak a holdon engedtek volna.
Amiért érdemes Pandora konténereket keresni.

thx