X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ki nem?<#violent><#beka2>
Bár nem sok ismerõsöm van, aki ezzel a játékkal játszik... Ahhoz inkáb ott a cs. xD

X-Online-ban biztos felkeresném a francia ismerõsömet, és alapítanánk néhány szép kis gyárat. ;)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Én is szívesen szétlõném 1-2 nagyszájú ismerõsömet <#mf1>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Ezt a gyáras játékos felosztott szektoros részt nem egészen értem.
Mindegy, hogy egy szektor mekkora, mert jó messze el lehet menni a középponttól, vagyis helyhiány nem lenne. Még aszteroida is lenne bõven, mert most találtam egy scriptet, amivel lehet csinálni olyan yieldüt, amennyi pénzed van. Ha meg sok gyár van egy szektorban, akkor te gyorsabban tudsz fejlõdni, mert tudsz kereskedni. Ha háborúzni akarsz, ahhoz meg sok pénz kell, hogy nagy hajóid legyenek. Vagy arra vársz, hogy találj egy hasonlót, mint te, aki kis hajóval megy az ellennek és akkor mindjárt lelõheted. Vagy õ téged.

Legend-nek igaza van, fölösleges errõl beszélni, mert a mi tudásunk kevés, hogy megcsináljuk a programot, az Ego meg úgysem fogja. Én is csak azért írok, mert nincs jobb dolgom...

LV-s cheatet én csak akko használok, he tesztelek egy modot. Amugy elrontja az egész játék értelmét.

Témafeldobás: az a jó ebben a játékban, hogy rengeteg módon lehet játszani, mindenki mást lát benne: trade, think, fight, build, stb.
Én a Fight oldaláról közelítek, a multiplayer emiatt érdekel, nem kereskedni szeretnék más játékosokkal, hanem egy-két nagyszájú ismerõsömet szétlõni. Mindíg a harcra gyúrok, ezért nem szöszmötölök kereskedéssel, a hadianyagot legyártom magamnak.

Mostanában ismerkedek egy cheat-csomaggal: LV-s cheats a neve, és majdnem bármit meg lehet csinálni, ill. el lehet érni a játékban, ezért teljesen élvethezetlenné teszi azt. Éppen ezért a Terran Conflict-ot tisztán fogom játszani, de addig is:

A következõ "nagy dobásom", hogy egy jó nagy üres szektorban elõteremtek (LV-s Cheats) a semmibõl több különbözõ ellenséges flottát és egymásnak eresztem õket, mentek, majd beszállok a saját flottámmal, én közben csk röpködök a lelõhetetlen Starbursttal és remek fotókat készítek, vagy fraps-videókat...

Kár, hogy egyelõre nem érek rá, a minkahelyemen nem hallottak a négynapos hétvégérõl.

Kids, don\'t try this at home!

Csak azt gondold el elõbb, hogy az elején mennyire kevés valós játékos lenne, meg nem lesz mindenkinek rögtön gyára. A nagyobb szektorok, illetve felosztot szektorok azért lennének jók, hogy a gyáras játékosok jól elférjenek.

AMugy nem akartam felhozni, de ezzel a bolygóraszállással is csinálhatnának valamit.<#vigyor2> Mondjuk ott minden stockból több lenne, de az ára valahol a nike-és az-addidas között keringene a dolgoknak. (nem most nem aktív bolygóraszállásról beszélek, csak a bolygó trade ablakáról)

Nem tökmind1, ha nem errõl beszélünk, akkor meg csak az XTM megy. Kell egy kis változatosság...<#beka3>

Már bánom, hogy feldobtam a labdát. Srácok, túl sok a "ha".
Új topicot kellene nyitni: "Milyen lehetne az X-online?"

Ezek csak álmodozások. Én tényeket akarok! Most! Azonnal!

<#help>

RJoco
Ez jó, ez tetszik!

RJoco
NEM! EZ VALAMI BORZADÁLY LENNE, AMIT LEíRTÁL!

Most, hogy említetted, hogy a SETA kilõve, baromi lassú lenne a játék, vagy kisebb rendszerek kellenének, de nem felosztani egy nagyot! Az attól még ugyanakkora marad és több idõ megy el a töltögetésre. Viszont a hajókra a turbó nem rossz ötlet, majdnem olyan lenne, mint a SETA és még elõnyökkel is járna.
A gyárak is, meg a Jumpdrive is drága legyen! Milyen hülyeség ez? Ne akard megteremteni a való világot, azt senki nem szereti! Ebben a játékban pont az a jó, hogy elérhetsz bármit és nem kell mindig gürizned a megélhetésért.
Ez a "csatlakoznod kell egy guild-hez" szintén marhaságnak tartom. Már mért kellene. Semmit sem kell! Ha akarsz csatlakozol, ha akarsz kilépsz és kipróbálsz valami mást. Csak egy csoporthoz keljen csatlakozni az elején, hogy ki ne lõjenek mindjárt, aztán abból is ki tudd vásárolni magad.
És persze gépi hajók ne legyenek. A szektorok fajjelzései meg a csoportok neve legyen, ne pedig, hogy Teladi vagy Argon.

Amaro
Egyedül a SETA az, amit online esetén a dolog természetébõl fakadóan nem lehetne megvalósítani. Az új játékosok védett szektorokba érkeznének, ahol nem lenne PnP, ellenben komoly csatahajók ügyelnének a rendre. A szkriptelést simán meg lehet oldani, a szerver szkriptjei és modjai az irányadók, mindenki olyan szerverre jelentkezik be játszani, ami megfelel az igényeinek, vagy hajlandó ahhoz igazodni - és ha nem talál ilyet, hát csináljon egyet. Anno a Freelancer is ezzel ütött nagyot, a hálózati részt is lehetett/lehet moddolni, ezer szerver közül lehetett választani, kinek-kinek stílusa szerint. Nem véletlen, hogy ma is ma is fut sok szerveren, pedig elég öreg játéknak számít.

Én úgy képzelném el azt a játékot, hogy a kapuk nem egy rendszerhez vannak kapcsolva, hanem egy-egy bolygóhoz, kisebb régióhoz. Így például Argon Prime rendszerbõl 3 szektor lenne: Sonra-4, Sonra-4 Moon, Sonra-4 Moon 2.(3 bolygó van argon prime-ban) Na meg persze, így több szektor is bepaszírozódna egymás közé, pl Ore belt keletrõl nyugatra 4-5 szektoron át tartana tele aszteroidákkal. Meg természetesen egypár új rendszer is megjelenne, több bolygóval És persze ezek óriás szektorok lennének, SETA kifújva, mer más játékosok miatt úgyse tudnád felgyorsítani az idõt, helyette lenne több fokozatu turbó, nitró, mifene... :P

Az állomások több pénzbe kerülnének, csakis nagyon gazdagok engedhetnék meg maguknak...ugyanúgy a jumpedrive is csak tehetõsebbek játéka lehetne. Így lenne meg az egyensúly, hogy ne legyen "gyártúltengés". na meg az adó... :D

Fajodat a játék elején ki lehetne választani, kezdõhajódat is, ám mind ugyanolyan ballanszolt lenne. (pl M5 max tuning meg minden, vagy M4 medium minden, vagy M3 minden low, vagy TS minden low, ám sebesség max tuningon, stb) Aztán csatlakoznod kell egy guild-hez. Pl taxis, kereskedõ, iparmágnás, bérgyilkos, rendõr stb stb stb...

Aztán a klánok itt-ott uralnak egy-egy szektort, kalóz klánok lepaktálnak a teladikkal ezért-azért, yakik mindenkit lekaszabaszállnak, khaakokat írtanak a jól képzett, jó XP-vel rendelkezõ khaakhunterek...

HÁT NEM LENNE GYÖNYÖRÛ?!? :')

Ha lenne X-online biztos hogy nem tudnád szerkeszteni, teljesen mind1 milyen motoron van. És valszeg a scipteket sem tudnád. Ha meg egy kezdõ játszik akkor olyan helyen lenne a kezdõ pont ami belõs védett terület ahol csak az adott frakcio van, pl argon.

Ezért mondom, hogy X3-on halott 5let...

RJoco
Hát nem tudom, mikor egy új belépne a játékba, hamar lelõnék, úgy meg nem lehet fejlõdni. Persze, ha lennének szekták, akkor lenne ki megvédje, de hát nem tudom. Nameg ott vannak azok a sok scriptek, amiket bele lehet rakni. Vagy azok nem lennének? És a Costum hajók? azok nélkül nem lenne jó, viszont velük sem biztos. Egy Galactica-val senki nem tudna kezdeni semmit. Már 146 GJ-nyi pajzzsal is sebezhetetlennek számít. Persze, ha másnak is lenne, akkor raknék még rá pár plusz pajzsot. Vagy mindezek szerkezthetetlenek lennének? Akkor lehet hogy tényleg maradna az alap hajókészlet.
Vagyis a játékosnak nem lenne annyi szabadsága, mint most.

Én inkább kereskedésbe szállnék be. Értsd, nem tudom, hogy Eve online -ba lehet-e, de az eredeti X-online-ba azt tervezték, hogy egy ember saját gyárat, és hajókat birtokolhat. A gyárat pedig olyan formába építi, amilyenbe akarja. Na meg az X-online az X2 The Threat grafikai motorjához hasonlót használt volna, ami nekem jobban bejött, mint az X3.

Yesyesyes.
Az NPC-k uncsik lesznek egy idõ után - de egy valódi ellenfél...elkenné a számat :)

Amaro
Én is álmodozok néha egy hálózati játékról, de nem MMO-ról, csak sima lanpartyról, mint pl. a Freelancer esetében lehetett. A cég egyik szerverén sokáig fent volt, és néha még mostanában is játszunk páran. Micsoda hangulata lenne, ha egy XI-küldetésbe négy-nyolc játékos flottája
szállna be, és micsoda perpatvar lenne utána az elhagyott cuccokért <#eplus2>

A Bail signallal bárkit ki lehet ugrasztani egy már meglehetõsen sz@rrálõtt hajóból, még Sohnen-t is.

Bail Signal Extension

Igazad van, csak álmodozok - az X3-at tényleg nem lehet rendesen megcsinálni - pont a legnagyobb erõsségén esne csorba: a grafikán.
Az X3 egyébként még egy kétéves laptopon is elfut, csak annyira ki kell kapcsolni minden grafikai beállítást, hogy élvezhetetlen a játék.

Úgy értettem, hogy X3-ból nem kéne csinálni MMO-t. Mondjuk érdekesen nézne ki, de tele lenne hibákkal. Arról nem is beszélve, hogy hogy laggolna olyan grafikával.

Az X onlány eredetileg az X2-n alapult volna...

Jó, de én azt még nem raktam fel. Elõtte megcsinálta valaki? És hogyan?
A legutóbbi akárhányas patch tiltja a Sohnen hajók foglalását.
Nem lehet.

A sohnen hajókhoz mennyi marine kell? Egyáltalán foglalt már el vki sohnen hajót? És hogyan?
Az EVE egy teljesen más világ, nekem se jön be, az X3 grafikáját meg sem közelíti. Kb. két órát nyomultam benne, tehát az esélyt megadtam.

idézet tõled: "Neeem, isten ments! Az kéne még hogy havidíjas MMO-t csinálnak belõle :O "

Nem tudtok ajánlani esetleg egy X3- hoz hasonló minõségû játékot, amiben van Multiplayer opció???

Mint mondtam valaha, CSAKIS az X-re elõfizetnék. De amugy az Eve Online se jön be... :/

Most már bejön neked a havidíjas MMO?
Hehe.

Van egy francia csaj ismerõsöm, aki X3-azik. :)

Gyá de jó lenne B) X online. Mi lennénk az elsõ magyar klán ^^

Amaro
Majd mikor összekapcsolódva tizenhatan építjük birodalmunkat az X4-ben, akkor több is kell (egy-egy minden piszkos kis szövetségeknek <#hehe>).
Addig azonban nem sok értelmét látom.

Ja a másik meg a HCF.Nincs is annál jobb mikor az ellenségtõl elfoglalunk egy hajót.<#vigyor4><#boxer>
Úgy néztem van rá lehetõség,hogy plusz turretet tegyél rá de nem próbáltam még.A galactika tényleg brutális ugyhogy ha sikerül egy normálissan müködõt össze hoznom azthiszem sokmindent visszaveszek rajta.Így talán a harc közbeni izgalmak nem tünnek el.Nekem egyenlõre a hyperion a kedvencem.Szerintem az is marad.
Egy haverom tudna nekünk csinálni ventrillo szobát. Kérdem én: van szükségünk Ventrillo szobára?

Én sokat csalok, de ilyet még én sem csináltam. Nekem még mindíg a Buster a kedvencem .(Meg a Starburst) A Galakticáitok túl brutálisak (gyárat gázolni?).
Megfogadtam, hogy a Terran conflictot tisztán fogom játszani, márcsak az Uplink miatt is.

A Ship Creatorral nincs tapasztalatom, de érdekelne, hogy szerintetek lehet-e plusz turret-et rakni a hajóra - legalábbis szeretném, hogy a másik szívem csücske úgy mûködjön, ahogy kinéz: a Centaur MKIII-nak van egy elülsõ "halott" turrete.

RJoco
<#vigyor4> Én csak 140-re raktam, nem akartam élvezhetetlenné tenni, de így is bánom már egy kicsit, mert a 120 is elég gyorsnak számít egy ekkora hajóval. Belerongyolok egy gyárba full pajzzsal és a gyárnak annyi.
Mondjuk 140-es sebességnél az L-eket még utol tudom érni, így nem kell cserélgetnem az elsõ PPC sort.

Ok,.Majd kipróbálom.Szerencsére a setával nincs gondom de a sebességet és a fordulékonyságot mindenképp vissza veszem mert 201-el megy és jobban fordul mint egy m5-ös.<#buck>
RJoco
A Galactica-val én is sokat szórakoztam, lehet, hogy a sebességállításod tett be neki. Én is tuningoltam az irányíthatósági paramétereit is, a következménye az lett, hogy ha kicsi is hiányzik a pajzsból, nem tudok SETA-zni.

RJoco
Nem kell menni semerre a kaputól, csak türelmesebbnek kell lenni.
A kapu innensõ felén megnyomod az U-t, autopilótára vált és onnan moziban élvezheted. Mikor átért a hajód, a kaputól x km-re megáll és megvárja a Yacht-ot. Amint átér rákapcsol, majd elkezd gyorsítani. Onnan vissza lehet venni a vezetést.

ohh átjött. csak nagyon messze kellett menni a kaputól.6-7 km között jön át. bocsi a forumon a zavargásért.:S:S:S
valaki légyszi segítsen:

Bala Gi küldetés: hajóvonszolás tractor beammel.
amaro oldalán a leírásban az szerepel, hogy a tractor beammel vontatott hajó átjön a szektorkapun. nekem egyáltalán nme hozza át. ottmarad az elõzõ szektorban.és még nem is ott ahol volt hanem 2 km-re a kaputól. pedig 700-750 m-re vontattam.
ez mitõl van , és mi a megoldás????
Nálam a hcf-en elõl alfa foton pulse blast canon van.Ezenkivûl van ahol csak iond ezeket beálitom attak enemire.A többit attak my target.Így a kis hajókat hamar le tudom szedni.Ahol nem iom van ott aheptet rakok mert könyebben eltalálja a kis hajókat.Miután csak a nagy hajó marad kiadom a tureteknek a none parancsot.Így nem sérûl a kiszemelt hajó.Hogy a pajzsom birja sokat oldalazok a hajómmal ez fõleg akkor tanácsos ha nálad erõssebb hajóval kezdesz ki.Ja még valami van fönt cig is ez mehet az iond mellé mert megpörgeti a kis hajókat és addig se tudnak lõni.Ilyenkor elég könyû célpontá válnak.Mindenesetre próbálj meg a p közelébe maradni.Ha meg a pajzsán töltött vissza akor ate kezelésedben levõ ágyukkal agy neki megint.Mindenesetre bele kell jönni az biztos.Nagyobb hajókat meg úgy foglalok,hogy elõtte egy masikkal kilövöm a kiséretet és a kiszemeltnek a pazsát ezután oda hugrasztom a szektorba a hcf et és átpattanok oda.Ekkor már nem kell olyan sokat lõni és a pajzs is kibir pár találatot miután átküldtem a marineseket akkor éppen csak lõtávon kivülre távolodom a hajótól.Sok sikert.<#smile>
Taktikai tanácsokat kérnék HCF guruktól.
Nem nagyon megy nekem ez a hajó foglalás. Elõször egy Khaak M6-al akadtam össze, igaz csak BHEPT volt a hajón, de nekiestem, és el is foglaltam. Azóta viszont nem sikerül. Nekiestem a vándorló Xenon egységeknek (P+2L+LX+3M) de vagy én lövöm szarrá õket, vagy õk engem.
Elöl BHEPT, és IOND van, az elsõ toronyban van még IOND, egyébként mindenhol AHEPT. Az elsõ torony úgy van beállítva, hogy az én célpontomra tüzeljen, az összes többi hajóvédelemre.

Nekiesek a bagázsnak, le is lövöm a P pajzsát, ekkor nekiállok elõkaparni a térkép,hajó,commands,piracy... mire eljutok a végére, a P már régen kint van a látóterembõl, és vagy elkezdte visszatölteni a pajzsait, vagy a többi torony már lelõtte a hull-t 50%-ra.
Elsõ esetben újra kezdem a pajzs bontást, majd megen a térkép,hajó..., második esetben pipa leszek, és szarrá lövök mindenkit.
Elsõ esetben ismételgetem a folyamatot, amíg az L-ek, az LX, és a döglõdõ P PPC-i le nem lövik a pajzsomat. Második esetben kár nélkül megúszom, de zsákmánynak csak az a pár eldobott rakéta marad.
Nekem a galactica 3.1-es a pegasus meg 3.0-ás.Legelõsszõr mikor felraktam ott volt a hajógyárban és nem tudtam megvenni,pedig engedélyezve volt.Ezután a ship creátorban átalakitottam a pajzsot és a sebességet.Újra felraktam és ekkor meg tudtam venni de nem volt teste.Megint leszedtem és van egy hely a creátorban ahol 0 volt beirva.Oda beirtam találomra számokat és azután minden rendbe volt kivéve az oldalsó ágyúkat.Lehet,hogy itt van a gond.Valószinûleg megfogadom a tanácsod csak elõtte elfoglalok 1-2 hajót.A Pegasusra meg azért vagyok kiváncsi mert nem tudom hogy néz ki és hajt a kiváncsiság.
na, hol hallotad?? :O

RJoco
Melyik verzió van fennt? Csak mert van 1.0-ás és 3.0-ás is. Nekem a 3.0-ás van fennt. Bár korábban voltak vele gondjaim, volt, hogy nem volt teste, csak a zöld ikon, hogy ott hajó van. Próbáld meg, hogy eladod, uninstallálod, majd megint felrakod, hátha jobb lesz.
A Pegasus-t nemigazán használtam még. Az nagyon nagy, meg a filmben is megsemmisült. Nameg ekkora mérettel be kéne állítani M0-ásnak.

Sajna nem mennek akkor se ha én irányitom õket.Nem tudom mi lehet a gond.Fegyvereket idáig szinte mindent tettem rá.Kivétel a földi fegyverek.Ezeket még nem probáltam.Kyon emmiterek meg nem mennek fel.Mérgemben mert tul sok volt a hajó körülöttem elkezdtem elgázolni õket.3Xenon j is elgázoltam aztán lenyugodtam.Ha nem fognak késõbb se müködni az ágyúk akkor beállitom szektor védelemre a kicsikét arra jó lessz,bár sajnálom,és kipróbálom a pegasust.
RJoco
Semmi sem vész el, csak átalakul.
Fõként a pénzünk <#ijedt>

RJoco
Elvileg mennek, bár õszintén szólva mostanában nem figyeltem. Várjunkcsak, de mennek, mert van amikor elõrefelé elkezd lõni. Mármint ha pont úgy van a cél. Ha te irányítod, akkor lõnek? Meg milyen fegyvereket raktál rá? Mert általában 2 km-nél közelebb nem jönnek a kis hajók. Próbáld meg, hogy PPC-t raksz oda és az ellenség felé fordulsz azzal az oldallal. Ha nem, akkor próbáld kiadni neki ismét az Enemy Attack parancsot.

Nekem az a gondom vele, hogy be van állítva rá minden fegyver, de csak Argon féléket enged rá. Ez lehet annak az oka, hogy csak Argonoknál kapható?

Amaro
A freeweb volt a ludas, az ott lévõ lapok álltak, de már ismét mûködik. Valóban tervezem egy új megalkotását, de idõ hiányában leghamarabb nyáron, és akkor sem fog eltûnni, csak átalakulni (hol is hallottam ezt? <#vigyor5> )

Rjoco:Nálad müködnek a Galaktikán a jobb és baloldali ágyuk?Mert nálam nem.Az összes többi végzi a dolgát.<#szomoru1><#confused>