X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BuriP
150 milla alatt indul az aukció ha jól emlékszem de idõvel egyre feljebb kuszik. Ha sokáik hallogatod pedig elhalászhatják elõled! Ha jól emlékszem egy BurnIt nevezetü fickó veszi meg.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Vitez77
Nehhh, nyámnyila kislányok.....én kb 3. éve játszhatok talán már vele (IIRC 10. osztályban vettem meg vmikor), de még mindig vanillát nyomom XD

天使たちは私を見守る

Nemtudom, már nem emléxem rá. >.< Ha te mondod, biztos úgy van. Már rég volt az az 1 év, mikor normálisan játszottam végig a játékot. Azóta mindig megakadok valamiben. >_>

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Az elsõ ár 612 mill körül van, nem? Nekem annyiért ajánlotta.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Ám, elõször csak a BBS üzik úgy jelennek meg, hogy msot ennyinél tart, most ennyinél, az elsõ 10 aukcióban nem tudsz licitelni, csak amint elérte azt a magas árat. -.-'

pontosítok: a sector neve Avarice, valóban, elõször unknown sector a neve, ám amint végigtoltad a Bala Gi missziókat, azután jelenik meg avarice-ként. Az elsõ kihirdetési ár is nagyon magas (asszem 50 milliár cr) de ki lehet cselezni, hogy csak egyszer fizess: amint meg van a pénz, csinálj egy biztonsági mentést! Ezután várj egy üzire, és abban leírják, hogy a raktak még rá tétet. Na, ekkor töltsd vissza a mentésed, és addig próbáld, míg az elsõ után rögtön a tiéd lesz! Kicsit hosszadalmas is lehet, ám megéri, kapsz majd bele egy Teladi Trading Station-t, és el is nevezheted (vagyis választhacc neki egy nevet a felsorolt 8 közül)(asszem 8) Én a Gaia'n Star-t választottam. 😉 A lényeg, hogy ne próbáld ezt a szektort összekavargatni a sector takeoverrel, mer még ebbõl lehetnek problémák is. 😉

Nekem az É betün van a dollár jel, alt gr+é. Ennyi.

"...elõbb át kell nevezni a tradin station-t $-re..."

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogy írod be a karaktert? Mert ugye az ALTgr+é kombinációval lehet beírni viszont nekem semmit sem lehet beírni ALT-al. Sõt ha sima ALT+bármi -t írok akkor sem történik semmi sem mert akkor kikeresném ASCII táblázatból. De ezt most nem tudom... 😊
BBS-en _EGY_ szektort árulnak majd, annyiért, hogy pénzcheat nélkül meg sem lehet venni. (horror)Egy hosszadalmas aukció során lehet a tiéd. ha van zsé, van szektor. érdemes a BBSekben MINDENT elolvasni, a híreket is.
Ez a szektor New Incomme és Montalaar Kzött fexik, Eredeti nevére senki sem emlékszik már (talán Avarice), mert aki megvette, az 5 név közül választhat, hogy a továbbiakban mi legyen a neve (az enyém Legend's Home), és azok a játékosok akik megvették, a saját elnevezésüket használják a fórumokon, mindenkit jól összezavarva ezzel.

Szerintem még a vétel elõtt is oda lehetne telepedni, legfeljebb késõbb lesz teljesen a tiéd (feltételezés).

Kids, don\'t try this at home!

Mittomén, de biztos, ám én nem jáccok customot. Azt ajánlom, te se. :>

Ez Custom módban nem jön elõ egy idõ után ?
Azért mert az kééééésõbb lesz, messze attól, hogy végigtoldtad asztoriline-t... >.< Majd lesz egy aukció, de oda reeengeteg pénz kell...

Nem egészen, miután leraktad a trading station-t, elõbb át kell nevezni a tradin station-t $-re, és a faj beállításoknál ellenségesre kell venni azt a fajt, amelyiknek a rendszerét elfoglalod. Ennyi.

Áááá! Félrebeszélek! Sectorra gondoltma nem stationre... 😊 Érdekelne, hogyan is mennek ezek a dolgok, mert visszaolvastam a héten kb onnantól a fórumot, hogy megjelent az XTM és láttam, hogy lehet elnevezni szektort meg ilyesmi. Gondolom ez a BBS -en nyert szektoroknál van így. Jó dolog lehet csak még nem láttam ilyet azért érdekel...
RJoco
Egy gyors és egyszerû leírás, bár asszem oldalamon fenn van:
Elõször minden állomást el kell pusztítani a szektorban. Sajátod sem lehet ott.
Majd a szektor közepére (lehetõleg) le kell rakni egy Trading Station-t.
És akkor innen kezdve a tiéd. lehet építkezni.

Állomás kisorsolása BBS-n? Ez nekem is új. Szektort lehet valahogy venni, de sajna még nem találkoztam az üzivel. Pedig Savage Pur-t nagyon meg akarnám venni, mert elöbb a komplexemet raktam le és csak miután nem sikerült a tradinggal magamévá tenni, akkor néztem utána, hogy is megy.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Tonnányi kérdésem van... Valaki megtenné, h nagyvonalakban elmagyarázza a Sector Takeover script mûködését ?

Másik kérdés: ennek hatására sorsolnak ki állomásokat BBS -en ? Vagy hogyan mûködik ez a dolog ?
RJoco
Hát ezt nem tudtam. A vanillát nem vittem odáig, hamar váltottam XTM-re, aztán XFP-re - itt nem taliztam vele (asszem) - aztán megint XTM-re, amikor is megkérdeztem, mit is jelent.
Ma megint okosabb lettem...

RJoco
Egyszer lelõttem, nem ért sokat amit kidobott.
Érdemesebb Shivan Dragont lõni, bár mostanában nem láttam.

Civillian Ship (civil hajó, majd lehetlesz róla olvasni az oldalamon...nyáron. xD nincs idõm szerkeszteni 😛 ) Az a lényeg, hogy civil, nem kell figyelembe venni, csak dísznek van ott.

Találkoztam egy Paranid Archeologist nevû hajóval ami CV osztályú volt. Ez milyen hajótípus ? Mert RL a hordozókat hívják ( CVN ) így...
Hát én szétkaptam de nem dobott semmit sem...
Ez egy XTM-es lény amelyet sajnos ugy tudtak csak berakni, mint egy hajót, így néha kipotyan belõle egy pilóta. Ám állítólag, ami benne van az drága 😛

Ez van a cargojában...

Na ez mi ?

ui.: uhh remélem jó lett a kód...
na tehát, kezdjük ott, hogy az az üzi azután jelenik meg, ha végigvitted a storyline-t. Értelemszerüen. Régen az X2-ben (bár ezt már meséltem) a Khaak-ról lehetett ugyanilyen információt kérni, ám ott nehezebb volt megszerezni, ugyanis magas harci reput kért érte. >.<

Vitez77
Öööö..RJoco: azt a terrán fegyveres infós cuccot nem csak XTM-ben lehet megszerezni, hanem alap, vanilla játékban is benne van XD

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Értem köszi a választ! 😊
RJoco
Természetesen XTM tartalmazza.
Felhívom figyelmed, hogy csak egyszer tudod megvenni, további vásárlás esetén kidobja, hogy már megvan.
Az üzirõl a honlapomon találsz egy képet a Kérdéskép albumban.
Sztem idõhöz van kötve a megjelenése és eltünése. Egy idõben rengeteget láttam, de mostanában egyet sem.

Értem. Ez valami scriptpackban van benne, vagy már az XTM is tartalmazza ?
Az árukból ki tudod következtetni, hogy mi is az az adott unknown object.😊))
A valódi megoldás, ha megveszed az adatbázist. A BBS üzenetek közt fogod megtalálni kb. 60000Cr lesz, ezután minden Terran cuccnak már a valós neve fog megjelenni. Sajnos a reputációd is közrejátszik, hiába találod meg az üzenetet, ha a reputációd nem megfelelõ, nem adják el.
További érdekesség, hogy attól függetlenül, hogy megvetted újra megtalálod itt-ott az üzenetet,én vagy 3x megvettem.😊))
Van arra valamilyen megoldás, hogy a Terran fegyvereket ne Unknown -ként lássam ugyanis így nem tudom használni õket... Sem a fegyvereiket sem a rakétákat...
Idõközben kutattam kicsit, és úgy néz ki, hogy a station manager valóban nem él a jumpdrive adta lehetõségekkel. Legalábbis gyenge angol tudásommal erre jutottam egyenlõre.
RJoco
Hát, UT-t átrakni...
Én már raktam át, de csak az MKIII-as szoftvert. Mikor elindítottam, 1-es szintrõl kezdte. Viszont a másikban megmaradt a pilóta 16-oson vagy ahányason volt. Máshogy még nem próbáltam.
A mostani játékomban nem csináltam kereskedõs gyárakat, csak magamnak termelek és én kereskedek velük manuálisan, ha szükséges.
A gyár hajókat én sem tudtam rávenni az ugrásra. Nemtom, hogy lehetne, de nem lenne rossz.
Egy csomó costum ship-et raktam a játékba, nagyon nem is használok gyári hajókat. UT-nek is olyan van beállítva, ami 120-szal megy és 10000-es XL raktere van. Skylark.

Van két kérdés, ami nem hagy nyugodni.
Az elsõ, hogy UT-t lehet-e átrakni másik hajóra? Próbálkoztam már vele, de semmi eredmény. A gyengébb caimanokról átpakolnám sinuatorra a pilótákat, vagyis az utolsót aki még nem kenõdött fel valamire.
A másik, hogy a gyárakhoz/bányákhoz rendelt hajóimat hogy vehetném rá a jumpdrive használatára? Caimanokat vettem a sebességük miatt, de ígyis csak kevernek össze vissza, mert mire 5 szektorral odébb érnek már változtak az árak.😞
RJoco
Hát pedig sajna ez van.
Az UT-kkel meg ráadásúl az a baj, hogy nem csak Terran rendszerekben fognak kereskedni, hanem máshova is elmennek majd. Bár van Szektorkizárásos script is fenn. Na majd kipróbálom.

RJoco
Én Last Frontier-ben raktam le a HQ-t. Csak a Sohnen állomás van ott, meg Sohnen hajók.
Az ellátó komplexem meg Savage Pur-ban van. Direkt a Hyperion-hoz alakítva.
Gyárakat lehet vinni, csak egy script kell hozzá. Bányáknál az aszteroida elvész. Igaz van aszteroida gyártó script is. Hamarosan ki is próbálom.
Sok hasznos infót találsz honlapomon. Lásd aláírás.
Lassan nekiállok a HQ-ban gyártható hajókról írni egy kis doksit. (Mennyi idõ, mennyi nyersanyag)

Ne tedd velem, 100.000 sosem lesz. valahol 81000-82000 között lehet, és egy csomó UT járja a Terran szektorokat. Épp ma álmodtam meg, hogy berendezkedek egy szektorba, és csinálok kapukat. Habár mire összejön az ehhez szükséges 300000-400000 milla addigra a Terran repu is felmehet 100.000-ra.😊
RJoco
OFF
Van NETEM! Igaz, hogy a STB-t még nem hozták és telefonálni sem tudok, de egy régi adsl modemmel fel tudtam csatlakozni.
ON

Jah, elfoglaltam a másik OWP-t is a Yakiktól. Most már nagyon haragszanak rám...

RJoco
Miután végeztél a sztorival, elvileg vissza kellett hogy kerülj a Argon Prime-ba. Akkor viszont ismét át kellett menned Heretics End-en, hogy bejuss a Terran rendszerekbe. És akkor találkoznod kellett az ellenséges Terran hajókkal. Szólnak is, hogy állj meg.
A Terran repu tényleg 80000 körülrõl indúl és baromi lassan lehet feltornászni 100.000-re. Ollerust csak onnan lehet venni. Sajna. A kereskedés baromi lassú. Még nem értem el a 81.000-et.

Hát úgy gondolom ott csak egyszer voltam amikor a story végén a csatát megvívtuk. Gyakorlatilag semmerre nem kószáltam el amíg végig nem toltam a storyline -t... Soha nem vittem még végig és gondoltam most esélyt sem adok, h megint elkalandozzak valamerre... Úgyhogy a story prioritást élvezett... De mindegy mert keservesen ugyan de kimelóztam magamnak már a kellõ elismerést úgyhogy már beljebb engednek mint tegnap... 😊
Hát ez érdekes.
Már csak arra tudok gondolni, hogy a Heretics End-ben maradó ellenséges Terran hajókkal akadtál össze valahogy, és emiatt esett vissza a repud.
Hát átmentem azon a kapun és szétlõttem azt a gyárat. Közben pedig egyetlen egyszer sem találkoztam Terranokkal úgyhogy véletlenül sem ártottam nekik semmit. Én sem nagyon értem! 😊
Azért nem értem az alacsony Terran reputációdat, mert ha végigcsináltad a sztorit valahol 80000 környékén kellene lennie. Biztos, hogy befejezted a fõsztorit?
Terran hajókkal lehet kaput nyitni. AMugy ez engem is érdekelne, hogy néz ki. 😊

Hááát érdekelne a dolog késõbb szterintem de még egy napot rászánok a dologra hátha cheat nélkül is sikerül... 😊

"...amíg nem nyitsz egy-két Ollerus-kaput..." - az meg micsoda ?? 😊
Én is oda raktam, miután megvettem az egész szektort egy BBS aukción.
Ajánlható hely, rengeteg nyersanyaggal. Nagyon nyugodt hely, szinte erre van kitalálva. Viszont nincs átmenõ forgalom, ha el akarnál adni valamit...amíg nem nyitsz egy-két Ollerus-kaput.

JohnnyRico: a terran reput lehet csítelni, ha érdekel elmagyarázom, hogyan. (csak át kell írni a számot az artificial life pluginben)

Kids, don\'t try this at home!

Mivel én vanillával játszottam, amikor ezeket a küldiket csináltam, nekem cloudbase northwest volt szimpi: nagyon nyugalmas rendszer, argon prime-ra hasonlít. Ott az üres térbe helyeztem el az északi és nyugati kapu között. Annó. 😛

Mindjárt végzek a Bala Gi missionokkal és érdekelne, hogy ki hová szúrta ki a HQ-t. Én a Montalaar és a New Income közötti szektort néztem ki magamnak a "Nomads Revivification" nevût... 2 kapuja van, 50-es kavicsok vannak benne és csöndes mert semmilyen gyár nincs ott... Csak azért érdeklõdöm ennyire, mert szerintem talán ez az egyetlen olyan döntés a játékban amit nem tudsz megmásítani úgyhogy jól meggondolom hová teszem ki. Mindenképpen vmi csöndes helyet szeretnék és eddig ez tûnt legjobbnak.
Vitez77
Hát, ha úgy érted, hogy magát a bányát leemelni az aszteroidáról és átrakni egy másikra, akkor: nem. A bányát csak aszteroidástól vontathatod el a tracktor beammel.

Ja, tractor beam, ám elõbb csináld meg a Bala Gi research missziókatbbq!