X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Si vis pacem, para bellum.
Sell best price a végtermék eladására, buy best price a nyersanyagvásárlásra.
Ez a "kínlódás", amit említesz, tulajdonképpen maga a játék...
Van, akinek bejön, van akinek túl bonyolult. Ennyi.
A primary és secondary resource a játék gazdasági modelljének az alapja. A primary kell tulajdonképpen az adott végtermék elõállításához, a sec. kizárólag azért van, hogy a kereskedelmet, és annak lehetõségeit bõvítse. Saját gyárban ezért nincs soha SR. A "semmibõl valamit" gyártani nemcsak logikátlan, de a játékmenet szempontjából egyszerûen csít.
Leírást oldalamon a Script, Mod fejezetben találsz.
Elég egyszerû.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
(Nekivezetni, dokkoltatni, lássa el a gyáradat és adja el a végterméket, ...)
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogy lehet a mercurit ráküldeni a gyáramra.Milyen paranccsal?megvan a trade MK2.
A fajok SPP-inek is kell kristály.
Amúgy meg egy nagyon jól jövedelmezõ ág, én középáron veszem a kristály és ha jól emlékszem, akkor max áron adom az EC-t.
Core szektorokban szoktam elhelyezni (Argon Prime, Kingdom End). A napsütés lényegtelen, elvileg megy tök sötét szektorban is. Így az is mindegy, merre áll. Persze azért az esztétika és logika nem utolsó dolog, hogy akkor már a nap felé nézzen.
Viszont egyre zavaróbb, hogy alig van élet a szektorokban. Pár M1-es a sleppjével idõnként, néhány civil taxi még esetleg, de transportert például van hogy 3-4 szektoron keresztül sem látok...
Mintha beállt volna a rendszer a betonba.
Volt pár saját UT-m, azok cipekedtek, de egy ideje túladtam rajtuk, a Griffon által gyártott DroneMKII-esek jobban és stabilabban jövedelmeznek.
Szóval mióta a saját transportereim sincsenek, "áll a galaxis".
XTM-et használok, meg a BBS Overtune és a BBSExtras scripteket tettem csak fel. Mitõl lehet ez a pangás, van valami tippetek? Megoldás?
Abból fakadóan, hogy az MDS egy lézerfajta, csak fegyverslotba tudod betenni. Emiatt pedig nem minden hajóra lehet felszerelni, illetve nem minden slotba lehet betenni. A különbözõ adatbázisok nagy segítséget tudnak nyújtani ebben, hogy mire, és hová rakhatsz MDS-t.
köszi.
Csak magamat ismételhetem, minden hajónak megvan a maga harci taktikája. A Mambáknak a sebességük és gyengébb pajzsuk miatt a hagyományos B&Z, egyenként lecsapsz rájuk, kilövöd, és nem állsz le forgolódni 3-5 másik hajó közepén. A típustól függõ 173-200 sebesség bõven elég mindenre. Még a rakéták elõl lelépni is! Az erõsebb, nagyobb robbanóerejû rakéták ugyanis csak 150-164 körül kavarnak, a gyorsabbak meg nem gyengébbek, miközben a kalózok gyakran használnak Dragonfly, Firefly rakétát is, amelyek még csak nem is célkövetõk. A Mambát ezért szerettem meg, mert egy gyors, fordulékony hajó, és ha valamire rárakom a célkeresztet, onnan még a legendásan fordulékony Xenon sem tud kifordulni. Az M4-M5 hajók ugyan gyorsabbak, de nekik meg vissza kell fordulniuk a rácsapáshoz, és akkor az AHEPT úgyis szétszedi a kicsi, 1-5 MJ pajzsait.
Taktikához egyetlen példa: M6-ban sokáig Centaurral nyomultam, ahol a Khaak cluster elleni harc úgy nézett ki, hogy odamentem, aztán amíg a 3db 125MJ pajzsot lézerezték, addig a front+3 torony 11 ágyúja kitakarította a közelkörzetet. Dragonnal (csak 2 pajzs, és 1 hátsó torony), ez elsõ körben úgy nézett ki, hogy odamentem, kilõttem néhányat, aztán mentett állás betöltése...
Az sem mindegy, hogy lõssz. Az ágyúk helyzete miatt némelyik hajónak viszonylag nagyobb a szórásképe (->pontatlanabbul célozhatsz), míg a Dragon lövése gyk egyetlen zöld csík, amivel elég pontosan kell célozni, de ha valamit eltalál, akkor az elég rendesen el van találva.
Akkor neked elõször egy nagy pajzsú hajó kellene.
Csináld meg a Bala'Gi küldetést, kell hozzá asszem 10 óra játékidõ, 1 állomás megléte és 5 milla Cr. Ekkor kapod az üzit, hogy mehetsz a Boronokhoz. Menet közben kell majd még egy kevéske - fél milla - Cr. De a vége elött még kapni fogsz egy M7-es osztályú hajót teljes felszereléssel. Ezt a feladatot úgyis baromi nehéz megcsinálni XTM alatt, vanillában meg sima liba.
Az utolsó feladat meg vagy 60 milla Cr-t igényel, de cserébe nagyon nagy raktárat kapsz, ami egyben gyár is.
Részletes leírás a honlapomon.
A kalózok valóban ilyenek. Engem ez egy dolog miatt zavar, az utsó játékomat storyline-on kívül indítottam, és kalóz akartam lenni. Na, bármelyik kalóztanyán leszállhatok, viszont mindegyik kalóz lõ rám...
A végén felidegesítettek, és õket is bevettem a kilövésre ítélt fajok mellé, a boronok meg a paranidok után.
A kapus fagyásra nekem sincs különösebb ötletem, de az nálam is megvan, hogy ha nem mentek rendszeresen (autosave is jó!), akkor kb a 6-8. kapunál az X-univerzumból a windóz asztalára teleportálok...
Mamban megfelelõ pajzs volt jah, ilyen kékcsíkot maga után húzó rakéta, és elhullottam mint a rák.
Egyelõre Xtended nélkül nyomom, megpróbálom így meghódítani a galaxist, az is belefog telni jó idõbe 😄 fõleg hogy hajógyárat nem lehet felhúzni ahogy nézem, szóval akkora flotta kell amivel végig tudok tarolni mindent.
A kalózok ilyenek, nem lehet velük mit csinálni, csak lelõni.
A Mamba-n a megfelelõ pajzs van?
Én elölrõl kezdtem anno, nem is egyszer, mert a korábbi verziós XTM-ben voltak bugog, de mindig túléltem valahogy, ha más nem, akkor trükköztem.
Voltak érdekes húzásaim...
Van X3-X3 konverter, ami a mentéseket átkonvertálja, mert XTM-en nem mennek a vanillás mentések. Azért mondjuk egy próbát megér, én anno újrakezdtem.
RRF nem tudom mi.
A Debris Repair és Debris Utilisation mindenképp ajánlott, ha a roncs hajókat magadévá akarod tenni.
Érdemes még a HCF Hotkey, hajófoglalásnál nagyon jól jön.
Unlimited Salvage Insurance a mentések miatt.
Meg még esetleg ez-az. Az oldalamon fenn van, én miket használok, van kis leírás is, érdemes megnézni.
Na közben rendesen átnyálaztam a mod/script dolgot, úgyhogy úgy gondoltam felteszem az Xtended modot, és hozzá még pár dolgot, Sector Overtake, improved khaak, meg az RRF-et, remélem nem kell elõrõl kezdeni a játékot, és be tudja olvasni a mentéseket. Van még valami plussz ami ajánlott, vagy ezek közül nem ajánlott?
Van a Terran faj, akiknél rengeteg hajó van. Ráadásúl vannak roncsok is, amiket scriptekkel meg lehet javítani, így nem lényeg, hogy milyen repud van a fajnál, akkor is lehet tõlük hajód.
Ha megcsináltad a sztorit, akkor csak egy nagy hajót tudsz venni, mert csak egy fajjal vagy olyan jó viszonyban. És ez az Argon faj, a Titan hajójukkal.
Nekem is volt. Elég jó, csak amennyiért veszed, annyit rá is kell költened, hogy ütõképes legyen.
A bal felsõ sarokba az F6-tal lehet a monitort behozni.
Én vettem egy Teladi Hawk-ot a raktér miatt, meg viszonylag ütõképes fregatt az. Azután egy HCF-et, bele katonákat, azután usgyi foglalni õket. Legalább nem kell bele fegyvereket se venned.
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Valahogy eltüntettem a bal felsõ sarokban a kis monitort a target-rõl, azt hogy tudom visszahozni?
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Egy éve nem játszottam a Reunionnal és az XTM-mel, most újra elõvettem a játékot.
Haladok szépen felfele a ranglétrán, van néhány UT-m, és sikerült elfoglalnom egy Xenon LX-et is, most azzal császkálok 😊
A múlt nap elkezdtek rendszeresen hullani a szállító hajók, utánanéztem mi a gond. Kiderült, hogy az egyik szektorba betelepedett egy Shivan Dragon 😛
Na, mondom frankó. Pár tonna rakétával és drónokkal felszerelkezve nekiestem. Hosszú csata után sikerült szétkapnom, örültem nagyon. Annak a kb 110 Shivan Dragon scalesnek is amit kidobott... 😊
Emlékeztem még korábbról, hogy ez a cucc milyen értékes ha hajóban eladom, hát így tettem - volna. Ugyanis ahogy nézem, szinte semmivel nem növelte a hajó értékét a scales! Kb. mintha egy vödör halat akartam volna pluszban a hajóval eladni... Na most akkor mivan? Az XTM-et javították esetleg, vagy valami más oka lehet? Esetleg valami más funkciója volna már ennek a cuccnak? Help pls!
RJoco, alap játékkal tolom még, de eléggé rajzottak délrõl ahogy beléptem a rendszerbe. na sebaj, már megoldva, kösz a tippet a hajóra 😊
40 kalóz max akkor mehet feléd, ha XTM-et használsz. Különben max 2 csapat, az olyan 6-8 hajó.
Célszerû Starburst-tel elcsalni az ellent olyan 30-40 km távra a Mamba-tól 'y' tengely mentén lefelé, majd onnan nyílegyenesen a hajó, elfoglal és kivisz a rendszerbõl. 3-4 km távból már ki lehet adni a kövess parancsot a Starburst-nek, elöbb nem célszerû, mert belefut az aknamezõbe és mindenki BUMM!
Alulról kell megközelíteni.
Az alap hajóval megcsinálható a sztori vonal. Nem nagyon mész egyedûl, úgyhogy a társak segítenek.
Ha mindenképp M3-ast akarsz, akkor ajánlom LooManckStrat's Legacy-ban a Mamba Raider-t. 200-zal megy, AHEPT-ek mennek elõre és van hátsó turetje is. Nekem a kedvenc hajóm egyike.
Az alap kapott hajómmal a storyline végig vihetõ vagy majd cserélnem kell? Mi javasolt? A pirate novák eléggé szarrá szednek a hátsó ágyújukkal, de ha én is veszek novát gondolom lassú leszek a falconokhoz és az eddig lövéskikerülgetõs taktika sem mûködne. Akkor már érdemes valami mégnagyobb osztályt venni talán?
Vinni lehet, a Bala'Gi küldetésben elérhetõvé válik a Tractor Beam, amelyet egy M6-ra felrakva gyárakat tudsz vontatni. Azt nem tudom, hogy mûködik-e szektorok között, még nem próbáltam.
Másik megoldás az FCC (Factory Complex Constructor), mellyel szektoron belül tudsz gyárakat mozgatni és forgatni pontosan meghatározott koordinátákra billentyûzettel.
Szektorok közötti mozgatásra a Station Complex Relocator kell, meg persze egy TL hajó, amiben elfér. Hajó nem lehet az állomáson, a benne lévõ nyersanyagot meg eladja átlagáron elvileg. Bányánál az aszteroidát nem viszi, de van aszteroida kreáló script is.