X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én többször láttam megállni, nem termelni olyan AI gyárakat, ahol secondary volt, de valamelyik prim hiányzott. Ha fél óra múlva visszanéztem, még mindig nem volt termelés, de ha szállítottam oda hiányzó nyersanyagot, azonnal gyártotta tovább.

Si vis pacem, para bellum.

Ja, és elõtte "home base" a hajónál az adott gyárra.

?
Sell best price a végtermék eladására, buy best price a nyersanyagvásárlásra.

A kristályban tárolja a napenergiát, hogy ne zsákban kelljen áthordani a hajókra.
Ez a "kínlódás", amit említesz, tulajdonképpen maga a játék...
Van, akinek bejön, van akinek túl bonyolult. Ennyi.
A primary és secondary resource a játék gazdasági modelljének az alapja. A primary kell tulajdonképpen az adott végtermék elõállításához, a sec. kizárólag azért van, hogy a kereskedelmet, és annak lehetõségeit bõvítse. Saját gyárban ezért nincs soha SR. A "semmibõl valamit" gyártani nemcsak logikátlan, de a játékmenet szempontjából egyszerûen csít.

RJoco
Akkor neked a Station Manager kell.
Leírást oldalamon a Script, Mod fejezetben találsz.
Elég egyszerû.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

lássa el és adja el a végterméket
RJoco
Mit értesz az alatt, hogy ráküldeni?
(Nekivezetni, dokkoltatni, lássa el a gyáradat és adja el a végterméket, ...)

hellósztok.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogy lehet a mercurit ráküldeni a gyáramra.Milyen paranccsal?megvan a trade MK2.
Sippie
csak a játékon belül a többi SSP-nél nincs primary resource, csak secondary, azt meg úgy írják le hogy abban az esetben használja ha elfogy a primary. Csak az enyémnél lett belõle primary, szal gondoltam majd termel magától, hát nem nyert. Fõleg most vagyok ideg, hogy a save-m nem is müxik 😄
RJoco
De hát hiszen ez egyértelmû, ha veszel tejet, miben tárolod? Elhozod a tehenet?
A fajok SPP-inek is kell kristály.
Amúgy meg egy nagyon jól jövedelmezõ ág, én középáron veszem a kristály és ha jól emlékszem, akkor max áron adom az EC-t.
Core szektorokban szoktam elhelyezni (Argon Prime, Kingdom End). A napsütés lényegtelen, elvileg megy tök sötét szektorban is. Így az is mindegy, merre áll. Persze azért az esztétika és logika nem utolsó dolog, hogy akkor már a nap felé nézzen.

Sippie
😄 Én is milyen boldog voltam amikor összejött a pénz a solar power plantre... erre láttam hogy resource kell neki, már nem volt õszinte mosolyom 😄
Köszi, közben megtaláltam, de úgy tûmik nem éri meg a mobil bányászat, jobb az UT. Vettem egy solar pp-t, beállítottam egy 100% sun-os szektorba, de primary resource-ra van szüksége a termeléshez, ami kristály. Mi a halálért kell egy SPP-nek primary resource?Esküszöm kivágom a játékot a halál faszába, mert többet kínlódok vele, mint ami játékélményt nyújt.
Elméletileg az "anyagsûrûség"-gel áll kapcsolatban, jól látod, valóban a ciklusidõ csökkentésével modellezték le.

Megtaláltam hol lehet eladni a Shivan dragon scales -t. A Pirate bázisokon átveszik. Egyszerre csak max. 26 darabot, kb. 10000-es darabáron. Ami nem rossz, de nem is ettõl lesz az ember milliomos.

Viszont egyre zavaróbb, hogy alig van élet a szektorokban. Pár M1-es a sleppjével idõnként, néhány civil taxi még esetleg, de transportert például van hogy 3-4 szektoron keresztül sem látok...
Mintha beállt volna a rendszer a betonba.
Volt pár saját UT-m, azok cipekedtek, de egy ideje túladtam rajtuk, a Griffon által gyártott DroneMKII-esek jobban és stabilabban jövedelmeznek.
Szóval mióta a saját transportereim sincsenek, "áll a galaxis".

XTM-et használok, meg a BBS Overtune és a BBSExtras scripteket tettem csak fel. Mitõl lehet ez a pangás, van valami tippetek? Megoldás?
Sippie
A bányák yield-je tulajdonképpen mit határoz meg? Ugyanannyi nyersanyagból ugyanannyi ore-t állít elõ, akkor egy ciklus ideje változik?
A MDS egyfajta lézer. Tehát ki kell választani a megfelelõ sziklát a Mineral scannerrel, sóderrá lõni az MDS-el, és utána felszedni az Ore Collectorral.
Abból fakadóan, hogy az MDS egy lézerfajta, csak fegyverslotba tudod betenni. Emiatt pedig nem minden hajóra lehet felszerelni, illetve nem minden slotba lehet betenni. A különbözõ adatbázisok nagy segítséget tudnak nyújtani ebben, hogy mire, és hová rakhatsz MDS-t.

Azt meg tudja valaki mondani, hogy mi kell a mobile drilling system használatához?.Most van egy Superfreighterem 10*** raktérrel, minden installálva amit csak lehet+mineral scanning,ore collector, de a drilling system-t nem tudom installálni. Milyen hajó kell hozzá, vagy hogyan mûködik? Automatikusan is megy vagy csak kézi vezérléssel mint a fidesz?
köszi.
...a gyorsabbak meg gyengébbek...

Lehet, de 200 m távolságnál az ellenséges hajó már csak egy helyen tartózkodhat, a célkeresztedben...
Csak magamat ismételhetem, minden hajónak megvan a maga harci taktikája. A Mambáknak a sebességük és gyengébb pajzsuk miatt a hagyományos B&Z, egyenként lecsapsz rájuk, kilövöd, és nem állsz le forgolódni 3-5 másik hajó közepén. A típustól függõ 173-200 sebesség bõven elég mindenre. Még a rakéták elõl lelépni is! Az erõsebb, nagyobb robbanóerejû rakéták ugyanis csak 150-164 körül kavarnak, a gyorsabbak meg nem gyengébbek, miközben a kalózok gyakran használnak Dragonfly, Firefly rakétát is, amelyek még csak nem is célkövetõk. A Mambát ezért szerettem meg, mert egy gyors, fordulékony hajó, és ha valamire rárakom a célkeresztet, onnan még a legendásan fordulékony Xenon sem tud kifordulni. Az M4-M5 hajók ugyan gyorsabbak, de nekik meg vissza kell fordulniuk a rácsapáshoz, és akkor az AHEPT úgyis szétszedi a kicsi, 1-5 MJ pajzsait.
Taktikához egyetlen példa: M6-ban sokáig Centaurral nyomultam, ahol a Khaak cluster elleni harc úgy nézett ki, hogy odamentem, aztán amíg a 3db 125MJ pajzsot lézerezték, addig a front+3 torony 11 ágyúja kitakarította a közelkörzetet. Dragonnal (csak 2 pajzs, és 1 hátsó torony), ez elsõ körben úgy nézett ki, hogy odamentem, kilõttem néhányat, aztán mentett állás betöltése...
Az sem mindegy, hogy lõssz. Az ágyúk helyzete miatt némelyik hajónak viszonylag nagyobb a szórásképe (->pontatlanabbul célozhatsz), míg a Dragon lövése gyk egyetlen zöld csík, amivel elég pontosan kell célozni, de ha valamit eltalál, akkor az elég rendesen el van találva.

RJoco
Nade, ha 200m-rõl nem tudod leszedne a kalóz M4-et AHEPT-tel, akkor mirõl beszélünk?!
Akkor neked elõször egy nagy pajzsú hajó kellene.
Csináld meg a Bala'Gi küldetést, kell hozzá asszem 10 óra játékidõ, 1 állomás megléte és 5 milla Cr. Ekkor kapod az üzit, hogy mehetsz a Boronokhoz. Menet közben kell majd még egy kevéske - fél milla - Cr. De a vége elött még kapni fogsz egy M7-es osztályú hajót teljes felszereléssel. Ezt a feladatot úgyis baromi nehéz megcsinálni XTM alatt, vanillában meg sima liba.
Az utolsó feladat meg vagy 60 milla Cr-t igényel, de cserébe nagyon nagy raktárat kapsz, ami egyben gyár is.
Részletes leírás a honlapomon.

Sippie
hát, csak amikor 200m-rõl lövi ki a rakétát, nem sok esélyem van leszedni 😄
A boronok hülyék. A repum õsellenségi mélységekben, sehová nem szállhatok le, de még az õrhajóik is kékek, amíg meg nem sorozom õket.

Én épp most ülök át Mambából Dragonba. Minden hajónak megvan a maga "stílus", vagy inkább taktikája. A gyengébb pajzsúaknál a sebességre, és az ellenfelek egyenkénti kivégzésére kell összpontosítani. Amelyiknek nincs hátsó torony, ott a rakétákat magadnak kell kilõdözni. Mambával szét lehet kapni a Xenon köteléket is (1P, 2-3L, 1-2LX, 4-5M), csak persze nem a "megyek oszt gyakok" stílusban.
A kalózok valóban ilyenek. Engem ez egy dolog miatt zavar, az utsó játékomat storyline-on kívül indítottam, és kalóz akartam lenni. Na, bármelyik kalóztanyán leszállhatok, viszont mindegyik kalóz lõ rám...
A végén felidegesítettek, és õket is bevettem a kilövésre ítélt fajok mellé, a boronok meg a paranidok után.
A kapus fagyásra nekem sincs különösebb ötletem, de az nálam is megvan, hogy ha nem mentek rendszeresen (autosave is jó!), akkor kb a 6-8. kapunál az X-univerzumból a windóz asztalára teleportálok...

Sippie
Core2Duo 2.8 ghz, GT240 1gigás videókártya kevés? Nem hiszem, valamiért csak nem tölt tovább, nincs akadási probléma se semmi.

Mamban megfelelõ pajzs volt jah, ilyen kékcsíkot maga után húzó rakéta, és elhullottam mint a rák.

Egyelõre Xtended nélkül nyomom, megpróbálom így meghódítani a galaxist, az is belefog telni jó idõbe 😄 fõleg hogy hajógyárat nem lehet felhúzni ahogy nézem, szóval akkora flotta kell amivel végig tudok tarolni mindent.
RJoco
A hibára nem tudok mit mondani, esetleg a géped teljesítménye okozza - az XTM eléggé erõforrás igényes. Illetve script okozhat mentési hibákat, amiket aztán nem lehet visszatölteni. Kapun áthaladással nem volt gondom, mert ha nem tetszett neki valami, akkor hibával leállt.

A kalózok ilyenek, nem lehet velük mit csinálni, csak lelõni.
A Mamba-n a megfelelõ pajzs van?
Én elölrõl kezdtem anno, nem is egyszer, mert a korábbi verziós XTM-ben voltak bugog, de mindig túléltem valahogy, ha más nem, akkor trükköztem.
Voltak érdekes húzásaim...

Sippie
Felraktam a modot, és a scripteket, de eléggé instabil lett a játék. Szokott olyat csinálni nektek hogy beléptek egy kapuba és nem tölt tovább a játék? Nem lépsz ki, fekete képernyõ és kész, úgy marad. A másik amikor játékból töltöttem volna be egy állást, akkor is meghalt. Nem mindig csinálja, olyan átlagosan 6. kapun áthaladáskor hal meg. Most leszedtem az X-tended-et és a scripteket próbálgatom hátha azok okozzák a galibát. 0.7.5 full töltöttem egyébként. Másrészt a pirate-k eléggé erõsek lettek, ha elõrõl kezdeném nem sok esély lenne, a mamba raidert egy rakétával kinyírta egy buzzard. Vissza lehet valahogy gyengíteni õket alapszintre?
Sippie
2 rakétával kiszednek a csipszar kalózok... jó kis mod 😄
Sippie
ááá... átkonvertáltam a mentést, és persze hogy a legdrágább gyáramat a solar power plantet nem tudta áthozni minden mást igen 😄 csessze meg 😄 na nembaj, így is jobb mintha elõrõl kellene kezdenem, thx.
RJoco
Hát a Kha'ak-os cucc lehet, hogy leamortizálja majd a rendszereket, olvasd el alaposan a használatiját.
Van X3-X3 konverter, ami a mentéseket átkonvertálja, mert XTM-en nem mennek a vanillás mentések. Azért mondjuk egy próbát megér, én anno újrakezdtem.

RRF nem tudom mi.
A Debris Repair és Debris Utilisation mindenképp ajánlott, ha a roncs hajókat magadévá akarod tenni.
Érdemes még a HCF Hotkey, hajófoglalásnál nagyon jól jön.
Unlimited Salvage Insurance a mentések miatt.

Meg még esetleg ez-az. Az oldalamon fenn van, én miket használok, van kis leírás is, érdemes megnézni.

Sippie
áá kössz, már mindenfele nyomogottam, meg néztem a controlst, de az istenért sem találtam meg.
Na közben rendesen átnyálaztam a mod/script dolgot, úgyhogy úgy gondoltam felteszem az Xtended modot, és hozzá még pár dolgot, Sector Overtake, improved khaak, meg az RRF-et, remélem nem kell elõrõl kezdeni a játékot, és be tudja olvasni a mentéseket. Van még valami plussz ami ajánlott, vagy ezek közül nem ajánlott?
RJoco
Rengeteg mindennel!
Van a Terran faj, akiknél rengeteg hajó van. Ráadásúl vannak roncsok is, amiket scriptekkel meg lehet javítani, így nem lényeg, hogy milyen repud van a fajnál, akkor is lehet tõlük hajód.

Ha megcsináltad a sztorit, akkor csak egy nagy hajót tudsz venni, mert csak egy fajjal vagy olyan jó viszonyban. És ez az Argon faj, a Titan hajójukkal.
Nekem is volt. Elég jó, csak amennyiért veszed, annyit rá is kell költened, hogy ütõképes legyen.

A bal felsõ sarokba az F6-tal lehet a monitort behozni.

Sippie
izé... nekem alapjátékom van ám 😄 ahogy nézem ez az XTM-ben van. Megéri felrakni? mennyi mindennel van több benne mint az alapban?
maniac78
Mire kell? Felvágni bármelyik ha az elején vagy, demonstrálni javíthatóak a Terran hajók. De minek akarsz venni?

Én vettem egy Teladi Hawk-ot a raktér miatt, meg viszonylag ütõképes fregatt az. Azután egy HCF-et, bele katonákat, azután usgyi foglalni õket. Legalább nem kell bele fegyvereket se venned.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Sippie
És a megvehetõk közül? 😄

Valahogy eltüntettem a bal felsõ sarokban a kis monitort a target-rõl, azt hogy tudom visszahozni?
maniac78
Terran. Esetleg OTAS. Vagy Xenon K.

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Sippie
Melyik nagyobb osztályú hajót ajánljátok? Haladok szépen a történetben elvileg még 2 küldetés van hátra, de már fáj a fogam egy szép nagy járgányra 😄 Melyik fajé éri meg a legjobban?
RJoco
Legutolsó...

Valaki meg tudja mondani, mi a játék célja, mert ok hogy kereskedek, meg kalózokat vadászok, de mi a cél?? Le kell vadásznom az ellen fajt, fel kell húznom 10000 gyárat, vagy ha 1000 évig lebegek az ûrben akkor is játszhatok ameddig akarok?
RJoco
Úgy tudom, csak színesíti a játékot.

Értem, köszi. És arról van valami infó, hogy a javítás után mi az értelme a dragon scales-nek? Van valami extra funkciója, vagy csak színesíti a játékot?
RJoco
Javították az XTM-et.

Sziasztok
Egy éve nem játszottam a Reunionnal és az XTM-mel, most újra elõvettem a játékot.
Haladok szépen felfele a ranglétrán, van néhány UT-m, és sikerült elfoglalnom egy Xenon LX-et is, most azzal császkálok 😊
A múlt nap elkezdtek rendszeresen hullani a szállító hajók, utánanéztem mi a gond. Kiderült, hogy az egyik szektorba betelepedett egy Shivan Dragon 😛
Na, mondom frankó. Pár tonna rakétával és drónokkal felszerelkezve nekiestem. Hosszú csata után sikerült szétkapnom, örültem nagyon. Annak a kb 110 Shivan Dragon scalesnek is amit kidobott... 😊
Emlékeztem még korábbról, hogy ez a cucc milyen értékes ha hajóban eladom, hát így tettem - volna. Ugyanis ahogy nézem, szinte semmivel nem növelte a hajó értékét a scales! Kb. mintha egy vödör halat akartam volna pluszban a hajóval eladni... Na most akkor mivan? Az XTM-et javították esetleg, vagy valami más oka lehet? Esetleg valami más funkciója volna már ennek a cuccnak? Help pls!
Sippie
Köszi, pont tegnap vettem egy gyorsabb buster-t így volt elég idõm hogy elfoglaljam alulról, aztán kimentsem onnan.

RJoco, alap játékkal tolom még, de eléggé rajzottak délrõl ahogy beléptem a rendszerbe. na sebaj, már megoldva, kösz a tippet a hajóra 😊
RJoco
Ja igen, ezt el is felejtettem már.
40 kalóz max akkor mehet feléd, ha XTM-et használsz. Különben max 2 csapat, az olyan 6-8 hajó.
Célszerû Starburst-tel elcsalni az ellent olyan 30-40 km távra a Mamba-tól 'y' tengely mentén lefelé, majd onnan nyílegyenesen a hajó, elfoglal és kivisz a rendszerbõl. 3-4 km távból már ki lehet adni a kövess parancsot a Starburst-nek, elöbb nem célszerû, mert belefut az aknamezõbe és mindenki BUMM!

maniac78
Aknamezõnek hívják!
Alulról kell megközelíteni.

Sippie
Oké, nem 3km, de 1km-en belül valami elkezd robbanni és annyi nekem. Ezmi? 😄
Sippie
Háhh, azt a hajót valami erõtér védi? 😄 ahogy megközelítem kb 3km-en mindig felrobban a hajóm valamitõl. Az meg más kérdés hogy ahogy belépek a rendszerbe kb 40 pirate hajó indul el felém.
RJoco
Scripteket bármikor rakhatsz a játékba, ha nincs mod fenn, akkor tuti nem kavarnak be a mentéseidbe és mind betölt. Le is lehet szedni scriptet, de akkor ott marad egy Txt-xxxx számú felirat. Általában.

Az alap hajóval megcsinálható a sztori vonal. Nem nagyon mész egyedûl, úgyhogy a társak segítenek.
Ha mindenképp M3-ast akarsz, akkor ajánlom LooManckStrat's Legacy-ban a Mamba Raider-t. 200-zal megy, AHEPT-ek mennek elõre és van hátsó turetje is. Nekem a kedvenc hajóm egyike.

Sippie
Hát az kár. Nem igazán raktam fel semmilyen scriptet, ezek mennyire változtatják meg a játék menetet? Teljesen mod-nak tekinthetõ dolog, vagy nem változtat nagyon az alapjátékon és késõbb tudom majd azokat a mentéseket alap játékkal is használni?

Az alap kapott hajómmal a storyline végig vihetõ vagy majd cserélnem kell? Mi javasolt? A pirate novák eléggé szarrá szednek a hátsó ágyújukkal, de ha én is veszek novát gondolom lassú leszek a falconokhoz és az eddig lövéskikerülgetõs taktika sem mûködne. Akkor már érdemes valami mégnagyobb osztályt venni talán?
RJoco
Fejleszteni nem lehet, amit leraksz, az marad.
Vinni lehet, a Bala'Gi küldetésben elérhetõvé válik a Tractor Beam, amelyet egy M6-ra felrakva gyárakat tudsz vontatni. Azt nem tudom, hogy mûködik-e szektorok között, még nem próbáltam.
Másik megoldás az FCC (Factory Complex Constructor), mellyel szektoron belül tudsz gyárakat mozgatni és forgatni pontosan meghatározott koordinátákra billentyûzettel.
Szektorok közötti mozgatásra a Station Complex Relocator kell, meg persze egy TL hajó, amiben elfér. Hajó nem lehet az állomáson, a benne lévõ nyersanyagot meg eladja átlagáron elvileg. Bányánál az aszteroidát nem viszi, de van aszteroida kreáló script is.