X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dee, ott a nova az unknown sectorba, én is ott találtam és azt használtam egy ideig. szerintem neked nem a legújabb XTM verzilyó van fent, crossy...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
Nem kell törölni a játékot, a válasz nagyon egyszerû:
A Nova az XTM-ben nincs az Unknown Sector-ban. Másol még lehet találni, de onnan kivették.
Valószínû az is, hogy nem a legújabb XTM-et használod vagy pedig hiba csúszott a telepítésbe, mert a Sohnen gömb Last Frontier-ben lesz található. Az ismeretelen Sohnen hajók csak az elsõ Sohnen küldi után nem fognak rád lõni, addig ellenségesen viselkednek.
Az elsõ küldit Maelstrom-ban találod a keleti kapunál.
De elöbb nézd meg, hogy az Otas HQ-n a Marines 20 ECr. Mert ha nem, akkor tuti, hogy rosszúl raktad fel az XTM-et.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Komolyan mondom ez vicc!!! Nincs ott a nova.Valakik szétlõtték.Ennyi volt, letörlöm.Elegem van belõle.Többször is próbáltam.<#boxer><#mf1><#mf2>

nemtudom, nekem alapba last frontier-be rakta õket, de biztos azért, mer én plot-ot jáccottam. Igy nem fogja bezavarni a Bala Gi missziókat. (bala gi XTM-el csak a plotba mûködik, illetve van hozzá egy aktivátor de engedélyezni kell hozzá a script editort+script is kell)

Remélem birok velük a skorpioval.Jó lenne már megtalálnom azt a nyamvadt Novát!Egyszerûen nincs.

Visszalvastam, de másoknak is ott van a " halálcsillag" ahol nekem, a kaputól kb. 130 km-re.Azt meg is találtam ahogy irták, de nem akarok bemenni.Mindegy.Szóval a Nova valószinûleg a kaputól az elsõ aszteroidánál lesz?Majd keresgélek.Csak van néhány idegesitõ idegen, az egyik hajójuk kb.500-al megy.Nem kalózok.

érdekes, ugyanis a halálcsillag (<#nyes>) nekem alapba Last Frontier-be van, de az unknown rendszerbe, amint kiépsz a kapuból, célozd meg az elsõ aszteroidát elõtted, és usgyi. De sztem te rossz XTM verziót használsz.

Attól féltem, hogy meg kell csinálni hozzá a nagy bázisos küldetést.Probáltem bemenni a bázisba, de elvéreztem.Nem baj, mert a Nova érdekell.Csak nincs meg.

Igen! Maelsrom, utána unknow, ismér unknow, ott vagyok ahol valami nagy halálcsillag szerû bázis van. Beütöm a térképen lévõ kordinátákat, de nincs Nova.Pár ellenséges hajó van csak és a bázis.Más nincs.Igazán segithetnétek, mert kb. egy nap alatt értem oda a scorpioval.Nemrég kezdtem a játékot. Köszi!!

várjcsak, elõbb átmész maelstromból egy unknown-ba, aztán megint tovább mész egy unkonwn sectorba. igy csintad?

BuriP
Ellenõrizd a kordinátákat, és azt hogy jó vektoron XYZ használtad õket!
abban a szektorban (legalábbis Vanilliában) gyakorlatilag nincs is hajóforgalom nemigen lõhették szét, és aknák sincsenek. A gazdátlan hajókkal álltalában nem szoktak foglalkozni se kalózok, se xenonok vagy kha'akok, csak ha birtokba vetted már cuppannak rá együttes erõvel.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

BuriP
Az Mk3-hoz nem biztos hogy érdemes fegyvert venni,mert még nekiáll harcolni, és teherhajó azt nem tud (a kis hajók túl gyorsak neki nem tud rájuk fordulni,véletlen ha egyet is kilõ! A fegyverek amiket álltalában rájuk tudsz rakni meg gyengék, meg sem sebezni a nagyobb vadászokat. A pajzsot még supertrader-nél - ahol 5x25MJ - is pillanatok alatt leszedik.). Inkább meneküljön! Fighter drone-t lehet venni, sõt saját maga is beszerez párat.
Ments sokszor, mert mire a gép szól (ha Szól!) hogy megtámadták az egyik
hajódat már csak az üzenetet nézegetheted a menüben hogy kilõtték. Mire megkeresed a szektor, és odaugrasz már a támadó is messze jár sokszor.
De ha jól emlékszem a "Universal Trader" opció már a 8-as szinttõl él. Persze csak ha megvan minden feltétel és felszerelés hozzá.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Sziasztok! Elmentem unknow szektorba a nováért, de nincs az adott kordinátákon. Mitõl lehet ez? Nem találom. Elõre is köszi a segitséget.<#wow1><#falbav><#help>

Hi bentorrents!

Köszi a választ, segítségemre volt !!!!
Látják uraim így kell egy tartalmas, és velõs választ adni a
rászorultaknak ( kezdõknek )!Végül is ezt a szerepet illetett
betölteni ez a fórum, a segítségnyújtást.

szia Antigua,

kösz a priv választ, sajnos station manager ügyben még nem vagyok otthon, mivel még sem a bala-gi küldit nem csináltam meg, sem a equipment dockot (vagy trading stationt) nem vettem. most éppen a csatahajókat tesztelgetem és gyûjtögetek.

A trade mk3-ról röviden:
ha jól emlékszem a Teladi equipment dokkokban lehet csak kapni. megveszed egy jól felszerelt nagy rakterü...stb kereskedõ hajóra (ha már több milliót költesz rá nem érdemes sajnálni a pénzt a max pajzsokra és fegyverzetre sem + egy pár fighter drone-ra.
A hajón a command console parancsnál elsõnek be kell álltani a "home base"-t: azt az állomásodat ahova a hajó tartozik. Ez azért fontos, mert a hajó abból a pénzbõl fog gazdálkodni késõbb ami az állomáson van (Vagyis oda kell transzferálni némi casht). A trade mk3 szoftver lényegében egy pilóta akinek a szintje/tudása folyamtosan nõ. Elsõnek a trade parancsal között beküldöd 1 biztonságos szektroba és kiadod neki a "start sector trader" parancsot (pl. home of light, empire's edge, queen's space). Ekkor a hajó elkezd a kiválasztott szektoron belül kereskedni és fejlõdni. (Ha rákattintasz a hajóra felül a név mellett egy szám jelenik meg amely a szintjét mutatja a pilótának. A különbözõ szintek különbözõ tudást és kereskedelmi szintet takarnak. A 10. szint elérése után lehetséges a trade parancson aktiválni a "start universe trader"-t. Ehhez a hajónak rendelkeznie kell jumpdrive-al, némi energia cellával és az alapvetõ szoftverekkel (ezzel kapcsolatban több verzió is van, hogy mire van szükség, de ez a kettõ tuti kell). Ekkor a hajó elkezd az általad ismert univerzumban kereskedni. Ekkora már egész okos a pilótád: ha megtámadják automatikusan menedéket keres egy államáson ,illetve kiereszti a dronokat és vészugrást is végre tud hajtani. Ha valami gebasz van és elakad akkor értesít és persze egyre jobb üzleteket köt. Több helyen is olvastam, hogy javasolnak fighter kíséretet is a kereskedõ hajókhoz, errõl nincsen tapasztalatom. A hajó ekkor már milliós nagyságrendben keres neked...

egyébként a kereskedelem 1-ik legjövedelmezõbb formája, a komplexumok éptése. ha sikerül egy minden alapanyagot elõállító gyárkomplexumot összeállítanod, akkor onnantól kezdve, csak a végtermék árát kell kedvezõen beálltanod (a piaci ár alatt valamivel) és az árudat megveszik a keresekdõk maguktól. ha ezt nem akarod megvárni, akkor a komplexumhoz kereskedõhajókat rendelsz és beálltod, hogy a végterméket adja el a legjobb áron és innentõl automatikusan eladja a készterméket...

és akkor még ott van a kalózkodás (hajófoglalás és eladás), illegális kereskedelem, küldetések végrehajtása amelyek mind mind jövedelmezõek...

hu asszem ennyi mára,
hali
Ben

Hi Tomonor !
A Trade mk3, köszi ! Egyébként miútán megvettem és használni akartam a
command consolon az új parancsokat nem élnek. Ez miért lehet?
Valami homebase-rol magyarázz ! Próbáltam az order menüt majd a consolban találtam egy homebase- feliratot, de hiába akartam itt meghatározni a bázist nem csinál semmit. Én keresem rossz helyen ? A játék biztos hogy jól mûködik mivel eredeti. Segíts már kérlek, de ha lehet ne egy szóban ! Köszi eddig is a hozzászólásaid !

Még csak most esett le, hogy a Boronok a VÍZBÛL VESZIK KI A ZOKSZIGÉÉNT!!<#idiota>

crack? minek? nem fogja haza vágni, sõt crack se kell. Legalább is nekem nem kellett.

sziasztok,

idõrõl idõre játszok az x3-al amikor idõm engedi, s most megunt ujra kezdtem egy fél éves szünet után. Utoljára a 2.0.0.2-ás és XTM-el megspéketl verzió volt fent. Láttam, hogy mindkettõhöz van frisstés,de
valyon nem vágom haza a jó öreg crackemet ha felrakom az 5-ös verziót? ehhez várok segtítséget (emailre ha kényes a téma!) ezer kösz
[email protected]

gondolom az xtm-et lehet minden "következmény" nélkül updatelni...??
MK3 trader?

Sziasztok !
Hogy lehet a kereskedést automatizálni az X3-ban, mert az hogy állandón bekell dockloni majd átülni a másik szekérbe és így felváltva kereskedni vagy harcolni elég idegesítõ.Úgy tudom a station manager lenne erre jó, de azt nem tudom használni.Remélem az alap játékban is meglehet ezt oldani, mert ha nem az nagy szégyen a készítõkre nézve.Egyébként szerintem a játék, helyenként idegesítõen rosszul lett megtervezve !!! Ott van pl. a freelancher na az átgondolt,de az x3 ????

Nagyon messze van a nyugati vonalon. Utánna ha átértél, akkor 60 fokba balra fordulj és ott is megtalálod majd a kaput.

-181.6 , 0 , 0
Sziasztok! Maelstorm-ban vagyok, mennék tovább nyugatra, unknown szektorba, de nem találom órák óta a nyugati kaput.Segitsen valaki légyszives!!<#wow1><#falbav><#help>

Én ezt úgy oldottam volna meg, hogy még a navigációs szoftvert is átteleportálom, kiugrasztom a mamba-t egy biztonságos rendszer állomására (lehetõleg shipyard) és a Busterrel meg kimanõverezgetek. Nos, nekem van az a cheat, hogy ha bekapcsolom a SETA-t akkor nagyon belassul a játék, és nem tudnak az ellenfelek lõni, így el tudok menekülni (néha van haszna a laggnak <#nyes><#mf2>) ám a Pirate Reaver és még egy másik kalóz M1-es ott abban a rendszerben mindig bekavar. Nos, én a novámat kappoltam így, a lenti last frontier melletti rendszerbe, ahol a BALA GI küldetés is folyik. A novám ugrott, én meg átküzdöttem magam a két unknown sector-on meg Maelstrom-on, utánna már sima ügy volt. ^^

Vanilla X3-ban nincs annyi kalóz a környéken, de XTM-ben Két extra kapuval gazdagodott a szektor, ezeken annyi kalóz áramlik be, hogy inkább hagyd a fenébe. Én úgy oldottam meg, hogy egy gyors Busterrel megközelítettem a Mambát, átteleportáltam a Jumpdrive-omat + Energy-t + magamat, aztán uzsgyi. A Buster maradt.

Kids, don\'t try this at home!

Köszönöm mindenkinek!!!!

BuriP
Harcolj sokat, minnél nagyobb a harci rangod és jobb a hajód annál kevésbé kötözködnek a kalózok, ellenben ha könnyû prédának látszol, vagy "távirányításon" van egy hajód, azonnal nekedesik az összes4

BuriP
A kalózok ellen nincs más megoldás kinyírni õket. Esetleg nézz vissza idõnként a rendszerbe újra meg újra, állandóan változik a számuk. A hajót az aknák miatt lentrõl közelítsd meg, és arra is távozz vele!
Vigyázz mert õk is berobbanthatják az aknákat véletlenül is, veled és a mambával együtt!

mundjuk nekem személy szerint nem jött be a mamba, az a 25-ös shild egy vicc egy M3-as vadásznak.

Hát, vegyél egy mambát. xD Vagy vigyél be egy titán-t, és tisztícsd meg a rendszert a mambáért. Vagy csak próbáld belõni, hogy éppen ne legyen a mamba fele nagy kalóz forgalom. xD

Sziasztok! Légyszives segitsetek! Képtelen vagyok megszerezni a mambát az aknás részen. Nem az aknák miatt, hanem mert kb. 70 mindenféle kalózhajó van.Képtelenség kinyirni öket. Mit tegyek? Nektek hogyan sikerült? A hajóm gyors, nem érnek utol.<#wow1><#falbav><#help>

Nos elõször is. A legfrissebb verzió X3 v2.5, azt telepíccsed fel. Aztán, a station manager script benne van a bonus pack 3.1.7-ben, ha nem azzal telepítetted akkor lehetnek problémák. 3.: a script editor nem jó ha engedélyezve van 😄 4.a scriptben nem tudok segiteni, mert nem használom.

Sziasztok !
A problémám a következõ lenne az x3-al:
Feltelepítettem a station manager scriptet az x3( 2.01 )-re de, sehol se találom a station command / station manager automate parancsot amivel instalálni lehet a cuccot. Persze lehet, hogy én vagyok a láma. kérlek ha valaki tudja, hogy kell beüzemelni a station managert ( hol található a station comm )válaszoljon.
( a script editor természetesen engedélyezve van )

[email protected]

+Egy kis hír, akik sokak számára nosztalgiát hoz: Remake készel Akeela's Beacon X2-s rendszerbõl!

Nos, akik nem játszottak az X2-vel, azok nem tudhatják, de Akeela's Beacon volt a LEGESLEGESLEGESLEGSZEBB rendszer az univerzumba, én is sokszor annyiért mentem át a kapuján hogy megcsodáljam. Ám mit is beszéllek, klikk ide a képért.-nos egy kép nem adja vissza azt az élményt.
Ám mint mnondtam remake készül, így eddig így áll a mod...

Újdonság lista(ez a mod odab@sz, azonnal ki kell próbálnom!!! :-D )

Megjelent Roguey új modja! (v3.1) Letöltés
Képek

szivesen. o.o Amúgy egy Valhalla is simán átfér rajta, csak ajánlani tudom 😄

Tomonor, köszi a nagy kaput!
Split Privileged Ass. of R., és Paranid Friend of Emperor vagyok, játékidõ bõven megvan, pénz doszta, stb. , mondom, nem elõször csinálom, de most az istennek sem jömn a küldi, pedig kéne a HQ . /A hyperiont is megkedveltem, de ezt venni is tudnék majd paranidoknál, megjelent a hajógyári listán, de Seeker of the Holy Light kell hozzá.
Akkor már inkább foglalok még egy Reavert, ami egyébként az egyik legjobban eltalált hajó, csak valamiért egy osztállyal feljebb szerepel, a jelzése szerint legalábbis. /
RJoco
A Splitekkel és a Paranidokkal kell jóban lenni, mert elsõ küldi mindjárt hajótervek leszállítása nekik.
Kell 5 milla, állomás, azt nemtom.
Meg legalább 10 óra játékidõ. Elöbb nem fogja beadni.
Amaro oldalán van leírás hozzá, az írja azt is, hogy mi kell hozzá.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

ja, az oldalad eredetileg jobban bejött nekem. /ez nem ciki, csak nézet.
Azért idõnként rákattintok, tudod, csak a számláló miatt is, meg hátha van vmi jó is/
elméletileg. Az egosoft szerint jó viszony kell az argonnal, és a boronnal, legalább 1 bánya, és 5 milka. Itt Fed. marsall, Queen knight, a többiben is 4.-5. szintü haver vagyok, mindig lóg a zsebemben 50-100 milka, stb, mégsem jön be. Elõzõ játékaimban sokkal elõbb bejött
Dimre irta valahol, hogy csóró yaki volt /ezt nem értem igazán, mert yakival annyi pénzt lehet gyorsan szerezni, amennyit nem szégyellsz, csak unalmas, mert állandóan csak szedni kell a sok cuucost, számolni, megvan- e már a 30 /50, 70, stb/ milka, mert addig ki nem megyek a rendszerbõl, amig meg nincs, csak kissé unalmas így, szinte cheatszerü./
Na akkor: akit érdekel az X fan-fikció, annak érdemes elolvasni Vitéz irományait-igez, most nyaral. Addig is pótolja be ki teheti!

Nemesis - by Vitez (magyar) (alulról kezdõdik, 5 oldal 😛 ...5 csillagos magyar fikció)

Mindenkinek bejön...

DIMRE ! Te Yakiztál, neked bejött a Bala Gi küldi?
Nagyon köszönöm mindenkinek!!!

az universe mapnál nem lehet sector positiot megadni
Bemész a kívánt rendszerbe. A hajód irányitásánál adod a move to position parancsot, ahogy rákattintasz, ne várj semmit, csak a numpad 4-6 billentyüit mozgasd, akkor látod, hogy a térképen mozog egy kurzorszerüség jobbra, balra, lent pedig ennek megfelelõen változik az egyik koordináta. Ráviszed itt az elsõ megadott értékre,, majd a 8-2 számokkal a 3. értékre , ha ez OK, akkor egy Insertet nyomsz, ekkor aktiválódik a középsõ érték, ill beállítható. Ezzel tudod a ládákat is megkeresni, hajóknál nem annyira érdekes a pontosság, messzirõl is lehet látni õket
A sector map-nál ad be számokat, de az universe mapnál nem. Mit tegyek? Légyaszives segitsetek. Köszi.

A HCF-elt hajók /Xenon Q, Reaver, stb/ fegyverzetével van gondom. Vagy nem lehet 10-bõl 8-at feltenni, vagy legjobb esetben minden 2-fegyveres toronyba csak 1-1-et enged feltenni. Megjegyzem, a nem foglalt hajóknál is gyakran szivat a játék, mert ha appc-t rakok fel, kb 4 mp mulva, mire 2 fegyverrel odébb járok, már le is cserélte másra. Ezt szvsz nem a capital/kishajó beállitás keretében teszi, mert bármelyik van beállítva, ugyanugy csereberéli. Azt is gondoltam, hogy tán az õssz-lézer fogyasztási keretet számolja, de azt sem, mert ha aire-vel rakom tele, azt is lecseréli. Abbahagytam itt a játékot, és néhány ujarakezdési próbálkozás után egyszercsak a felszerelhetetlen hajó megtelt /a benne hagyott/ fegyverekkel, de ha hozzányultam , már kezdte
elõrõl. /xtm-et játszom, scriptek nélkül/. A másik, hogy jelen játékomban Yakit kezdtem, és elõzetes bejelentés nélkül, itt nincs Bala Gi küldi, pedig ezt nem irták sehol róla. /A Bala Gi feltételeinek bõven megfelelek,a leírásnál nem írták, hogy a yaki kezdésnél nincs küldi./ Ha valaki tud érdemlegeset, ne tartóztassa magát!!!
/Egyébként, ennél trehányabbul összegányolt játékkal még nem találkoztam, ha az átkok 1/Tera része a legcsekélyebb mértékben is hat, a kiadó felelõsei már sorban állnak az onkológiák váróit megtöltve, de a kezelésük unsuccesful. A szegény/?/ írók át lettek engedve, az /xtm összedobása miatt, fõleg/, a kemójuk succesful. /Tõlem/