X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
A Nova az XTM-ben nincs az Unknown Sector-ban. Másol még lehet találni, de onnan kivették.
Valószínû az is, hogy nem a legújabb XTM-et használod vagy pedig hiba csúszott a telepítésbe, mert a Sohnen gömb Last Frontier-ben lesz található. Az ismeretelen Sohnen hajók csak az elsõ Sohnen küldi után nem fognak rád lõni, addig ellenségesen viselkednek.
Az elsõ küldit Maelstrom-ban találod a keleti kapunál.
De elöbb nézd meg, hogy az Otas HQ-n a Marines 20 ECr. Mert ha nem, akkor tuti, hogy rosszúl raktad fel az XTM-et.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
abban a szektorban (legalábbis Vanilliában) gyakorlatilag nincs is hajóforgalom nemigen lõhették szét, és aknák sincsenek. A gazdátlan hajókkal álltalában nem szoktak foglalkozni se kalózok, se xenonok vagy kha'akok, csak ha birtokba vetted már cuppannak rá együttes erõvel.
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
Ments sokszor, mert mire a gép szól (ha Szól!) hogy megtámadták az egyik
hajódat már csak az üzenetet nézegetheted a menüben hogy kilõtték. Mire megkeresed a szektor, és odaugrasz már a támadó is messze jár sokszor.
De ha jól emlékszem a "Universal Trader" opció már a 8-as szinttõl él. Persze csak ha megvan minden feltétel és felszerelés hozzá.
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
Köszi a választ, segítségemre volt !!!!
Látják uraim így kell egy tartalmas, és velõs választ adni a
rászorultaknak ( kezdõknek )!Végül is ezt a szerepet illetett
betölteni ez a fórum, a segítségnyújtást.
kösz a priv választ, sajnos station manager ügyben még nem vagyok otthon, mivel még sem a bala-gi küldit nem csináltam meg, sem a equipment dockot (vagy trading stationt) nem vettem. most éppen a csatahajókat tesztelgetem és gyûjtögetek.
A trade mk3-ról röviden:
ha jól emlékszem a Teladi equipment dokkokban lehet csak kapni. megveszed egy jól felszerelt nagy rakterü...stb kereskedõ hajóra (ha már több milliót költesz rá nem érdemes sajnálni a pénzt a max pajzsokra és fegyverzetre sem + egy pár fighter drone-ra.
A hajón a command console parancsnál elsõnek be kell álltani a "home base"-t: azt az állomásodat ahova a hajó tartozik. Ez azért fontos, mert a hajó abból a pénzbõl fog gazdálkodni késõbb ami az állomáson van (Vagyis oda kell transzferálni némi casht). A trade mk3 szoftver lényegében egy pilóta akinek a szintje/tudása folyamtosan nõ. Elsõnek a trade parancsal között beküldöd 1 biztonságos szektroba és kiadod neki a "start sector trader" parancsot (pl. home of light, empire's edge, queen's space). Ekkor a hajó elkezd a kiválasztott szektoron belül kereskedni és fejlõdni. (Ha rákattintasz a hajóra felül a név mellett egy szám jelenik meg amely a szintjét mutatja a pilótának. A különbözõ szintek különbözõ tudást és kereskedelmi szintet takarnak. A 10. szint elérése után lehetséges a trade parancson aktiválni a "start universe trader"-t. Ehhez a hajónak rendelkeznie kell jumpdrive-al, némi energia cellával és az alapvetõ szoftverekkel (ezzel kapcsolatban több verzió is van, hogy mire van szükség, de ez a kettõ tuti kell). Ekkor a hajó elkezd az általad ismert univerzumban kereskedni. Ekkora már egész okos a pilótád: ha megtámadják automatikusan menedéket keres egy államáson ,illetve kiereszti a dronokat és vészugrást is végre tud hajtani. Ha valami gebasz van és elakad akkor értesít és persze egyre jobb üzleteket köt. Több helyen is olvastam, hogy javasolnak fighter kíséretet is a kereskedõ hajókhoz, errõl nincsen tapasztalatom. A hajó ekkor már milliós nagyságrendben keres neked...
egyébként a kereskedelem 1-ik legjövedelmezõbb formája, a komplexumok éptése. ha sikerül egy minden alapanyagot elõállító gyárkomplexumot összeállítanod, akkor onnantól kezdve, csak a végtermék árát kell kedvezõen beálltanod (a piaci ár alatt valamivel) és az árudat megveszik a keresekdõk maguktól. ha ezt nem akarod megvárni, akkor a komplexumhoz kereskedõhajókat rendelsz és beálltod, hogy a végterméket adja el a legjobb áron és innentõl automatikusan eladja a készterméket...
és akkor még ott van a kalózkodás (hajófoglalás és eladás), illegális kereskedelem, küldetések végrehajtása amelyek mind mind jövedelmezõek...
hu asszem ennyi mára,
hali
Ben
A Trade mk3, köszi ! Egyébként miútán megvettem és használni akartam a
command consolon az új parancsokat nem élnek. Ez miért lehet?
Valami homebase-rol magyarázz ! Próbáltam az order menüt majd a consolban találtam egy homebase- feliratot, de hiába akartam itt meghatározni a bázist nem csinál semmit. Én keresem rossz helyen ? A játék biztos hogy jól mûködik mivel eredeti. Segíts már kérlek, de ha lehet ne egy szóban ! Köszi eddig is a hozzászólásaid !
idõrõl idõre játszok az x3-al amikor idõm engedi, s most megunt ujra kezdtem egy fél éves szünet után. Utoljára a 2.0.0.2-ás és XTM-el megspéketl verzió volt fent. Láttam, hogy mindkettõhöz van frisstés,de
valyon nem vágom haza a jó öreg crackemet ha felrakom az 5-ös verziót? ehhez várok segtítséget (emailre ha kényes a téma!) ezer kösz
[email protected]
gondolom az xtm-et lehet minden "következmény" nélkül updatelni...??
Hogy lehet a kereskedést automatizálni az X3-ban, mert az hogy állandón bekell dockloni majd átülni a másik szekérbe és így felváltva kereskedni vagy harcolni elég idegesítõ.Úgy tudom a station manager lenne erre jó, de azt nem tudom használni.Remélem az alap játékban is meglehet ezt oldani, mert ha nem az nagy szégyen a készítõkre nézve.Egyébként szerintem a játék, helyenként idegesítõen rosszul lett megtervezve !!! Ott van pl. a freelancher na az átgondolt,de az x3 ????
Kids, don\'t try this at home!
Vigyázz mert õk is berobbanthatják az aknákat véletlenül is, veled és a mambával együtt!
mundjuk nekem személy szerint nem jött be a mamba, az a 25-ös shild egy vicc egy M3-as vadásznak.
A problémám a következõ lenne az x3-al:
Feltelepítettem a station manager scriptet az x3( 2.01 )-re de, sehol se találom a station command / station manager automate parancsot amivel instalálni lehet a cuccot. Persze lehet, hogy én vagyok a láma. kérlek ha valaki tudja, hogy kell beüzemelni a station managert ( hol található a station comm )válaszoljon.
( a script editor természetesen engedélyezve van )
[email protected]
Nos, akik nem játszottak az X2-vel, azok nem tudhatják, de Akeela's Beacon volt a LEGESLEGESLEGESLEGSZEBB rendszer az univerzumba, én is sokszor annyiért mentem át a kapuján hogy megcsodáljam. Ám mit is beszéllek, klikk ide a képért.-nos egy kép nem adja vissza azt az élményt.
Ám mint mnondtam remake készül, így eddig így áll a mod...
Akkor már inkább foglalok még egy Reavert, ami egyébként az egyik legjobban eltalált hajó, csak valamiért egy osztállyal feljebb szerepel, a jelzése szerint legalábbis. /
Kell 5 milla, állomás, azt nemtom.
Meg legalább 10 óra játékidõ. Elöbb nem fogja beadni.
Amaro oldalán van leírás hozzá, az írja azt is, hogy mi kell hozzá.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Azért idõnként rákattintok, tudod, csak a számláló miatt is, meg hátha van vmi jó is/
Dimre irta valahol, hogy csóró yaki volt /ezt nem értem igazán, mert yakival annyi pénzt lehet gyorsan szerezni, amennyit nem szégyellsz, csak unalmas, mert állandóan csak szedni kell a sok cuucost, számolni, megvan- e már a 30 /50, 70, stb/ milka, mert addig ki nem megyek a rendszerbõl, amig meg nincs, csak kissé unalmas így, szinte cheatszerü./
Nemesis - by Vitez (magyar) (alulról kezdõdik, 5 oldal 😛 ...5 csillagos magyar fikció)
elõrõl. /xtm-et játszom, scriptek nélkül/. A másik, hogy jelen játékomban Yakit kezdtem, és elõzetes bejelentés nélkül, itt nincs Bala Gi küldi, pedig ezt nem irták sehol róla. /A Bala Gi feltételeinek bõven megfelelek,a leírásnál nem írták, hogy a yaki kezdésnél nincs küldi./ Ha valaki tud érdemlegeset, ne tartóztassa magát!!!
/Egyébként, ennél trehányabbul összegányolt játékkal még nem találkoztam, ha az átkok 1/Tera része a legcsekélyebb mértékben is hat, a kiadó felelõsei már sorban állnak az onkológiák váróit megtöltve, de a kezelésük unsuccesful. A szegény/?/ írók át lettek engedve, az /xtm összedobása miatt, fõleg/, a kemójuk succesful. /Tõlem/