X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Be dokkolsz az állmásokra és keresel ojan küldetéseket amiben meg kel akadályozd hogy egy nagyhajó némi kisérettel el jusson egy másik szektorba (konkrétan nem tudom hogy van ezeknek a küldetéseknek a neve, de ez a lényege :) ) Kell egy Otas HCF egy M6 os hajo hogy nekelljen hajot váltogass amikor az állomásokra dokkolsz. (az M6 -al tudsz a HCF re is és az állomásokra is dokkolni ) El vállalod a küldetést, Kapásbol rátámadsz a nagyhajora, azt pajzsként használva el fogallod, majd be darálod a kiséretét.... A küldetést akkor tudod teljesiteni ha megsemmisül a nagyhajo - ezt jövedelmezöen ugy tudod megoldani hogy eladod XD - Én és igy kaszáltam 1.200.450.000 (!) cr-t... Ebbõl 450.000-et a küldetésért a többit az elfoglalt hajóért.... Ez már jövedelem... milyen szép lenne a valóságban is egy - két hasokó küldetés... :)) XD
Si vis pacem, para bellum.
Viszont lennie kell rajta egy gyárnak, hogy vontatni tudd. Az üreset nem lehet. És sûrû mentéseket igényel, mert könnyen lehet üzemi(ütközési) baleset.
aszteroidát lehet vontatni, ha igen akkor milyen hajoval, és elég-e ahhoz a traktor beam???
vagyis semmi használhatót.... azt irja ki csak hogy parancs elutasitva
az egyik Unkown szektorban találtam egy Unkown hajot, ismeretlen, M1-es jópár ujratöltés és taktikázás után sikerült szkennelni ( Otas hajo lehet, mert Otas pajsz és fegyverek vannak rajta), majd le szedni a pjzsát szal hosszas taktikazas es kinlodás után leszedem a pajzsát és amikor akarom küldeni át a csapatokat nem hagyja jová parancsot.... Marines ki választva átküldésre, pajzs lezsedve, Ion distruktoral egyfojtába löttem hogy ne töltödjön vissza de nem csinál semmit.... :((
Mivel lehet a gond ?!?!?
Arool van szo, hogy az állomásokon BBS-en el vállalom a küldetést Xenon invázio, meg hasonlo finomságok (de ahoz dokkolni kel kisseb hajoval) majd a HCF-be át ülve elvégzem a küldetést, és ha akad közbe nagy hajho el foglalom... XD Igy teljesitve van a küldetés és némi "zsebpénzt" is szerzek a HCF-el mellékesként.... :) edig be vált csak macerás volt a hojo cserélgetés, vagyis a parancs osztogatas, mert a transzportálás hamar megy.... :)
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
vettem egy jo kis OTAS HCF-et tényleg szuper meg minden csak nalam az a bökkenö, hogy nagy es nem tudok be dokkolni a kissebb állomásokra hogy küldetéseket kezdjek... esetleg volna valamilyen scrip megoldásként??? vagy milyen hajoval lehet dokkolni a HCF-re mert egy hajot rá lehet tenni, de én nem találom a megfelelö tipust... Tudja valaki hogy meik az.., ? mert azzal tudnék dokkolni a HCF helyett, hogy elvállaljama küldetéseket.... :D
A 0.7.5-ösben már odébb dob az állomástól ebben az esetben.
Legalábbis nálam így van...
Viszont a TL hajom ha dokkolok ki az Argon Shipyard-rol mindig felrobbban de csak az argonnál... viszont ha robot pilota végzi a kidokkolást semmi probléma, lazán kidokkol... csak akkor problémázik ha én irányitom, és csak az Argonoknál...
valaki tudja hogy ez miert van ???
nem tom, meg vettem a gyárat, ki raktam, át utaltam 1 millát, be állitottam a hajot, és hogy kereskedjen, ugy ahogy láttam az oldaladon...
Asszem az ugrás az az alap van vagyis 9. enyi. a pénzbol abbol fogyot, de azt a mas hajok kereskedtek... eddig veszteséggel vagyok....
majd mindjárt veszek a SPP -ot es be rakom egy ojan szektorba ahol meg van hozzá a nyersanyag... arra hallám hogy reagáll a gép... :D XD
De azt is megcsinálhatod, hogy a saját pénzedbõl szedje el autómatikusan és akkor nem kell az állomás pénzét nézegetned és utalgatnod, ha van profit vagy ha veszteségesen termel. Viszont ha elköltöd minden vagyonod, akkor az állomás is leáll.
csak lazán be dokkoltak es azt irja hogy készenlétben... de az áálomás tök üres....
Elore is koszi...
Unknown (tele van kalozokkal) --- > Unknows szek. -36/0/-40
És a masadik unknows szektor JOBB ALSO SARKÁBAN keresd a hajot, a meteorok közt....
Hajrá és sok türelmet a vontatáshoz.... megéri király ez az M7-s :) !!!
Xenon792áruld már el légyszíves a maelstrom nyugati kapujának a koordinátáit, ami az elsõ unknown szektorba nyílik, mert már teleraktam adv sat-al az egész szektort, de nem találom. Gondolom ez is térképen kívül van, de a trutyitól semmit nem látok.
Nameg hozzászoktam a társasághoz, furcsa SP játékokkal játszani.
Vagy inkább még nem csináltunk olyat, amit kérdeztél, s így a választ sem tudjuk rá.
Vagy mindenki nyakig van az aktuális küldiben, és nem tud fórumozni.
:)
keretsem a googli val de mindig ezen az oladlon köttem ki link és nem tudom innen letölteni.... :(
itt a forumba bele is olvasgatok, de a játék honlapjai (legalábbis amit én találtam )angol nyelven vannak, azon meg nem igazán boldogulok...
igyhát marad a forum...
Amit mindenképp érdemes, Otas HCF-et venni és hajókat foglalni, mert jó repuval és 10 perc munkával 32 milla jövedelemhez lehet jutni.
Lehetõség nagyon sok van. Sokat kell olvasni itt a fórumon a régebbi hsz-eket, meg a játékosok honlapjait.
<#fejvakaras>#fejvakaras> király... és hog ytudom elkezdeni...? vagy madj azokat is a Bala gi küldihez hasonload adja a gép...?
igy már sikerül befejezni a küldetést...
van még ilyen küldetés a játékban...? vagy az majd legyen meglepetés... :)
Bala Gi Küldetések a HQ megszerzéséhez:
szükséges feltételek:
- minimum 10 óra játékidõ
- jó hírnév a Boron-oknál és nem lehetsz ellenség a Split és Paranid fajnál
- legalább 1 saját állomás
- 5 millió kredit készpénz vagy több
Bármelyik játékmódban megszerezhetõ. Ha a küldetés feltételei megvannak, kapsz egy üzenetet, hogy dokkolj be a Kingdom End-i hajógyárba. Jumpdrive beszerzése ajánlott a küldetések elkezdése elõtt.
Az 1. küldetésed:
Az elsõ küldetésben meg kell vizsgálnod néhány aszteroidát, hogy miért adnak ki magukból olyan nagy sugárzást. Ehhez szükséged lesz "Mineral Scanner"-re. Az egyikben "Nividium"-ot fogsz találni. Ekkor megjelenik egy kalózhajó, amit meg kell semmisíteni. Ezután vissza kell térni Kingdom End-be a következõ küldiért.
2. küldetés: (Hajótervek leszállítása)
A következõ feladatban le kell szállítani egy készlet M3+ hajótervet két fajnak. A Split-ek Family Pride hajógyárában várják a cuccot, míg a Paranid-ok Paranid Prime hajógyárban várnak. Miután mindkettõt elvitted a megadott helyekre, térj vissza Kingdom End-be.
3. küldetés: (M7 hajó helyzete)
A következõ feladatban információt kell gyûjteni egy bizonyos hajó hollétérõl, név szerint a Hyperion-ról. Ehhez elõször el kell menned Great Trench-be, itt dokkolj be az Equipment Dock-ba. Kapni fogsz egy üzenetet, amiben arra kérnek, hogy segíts kitelepíteni egy Advanced Satellite-et a Xenon Sector 347 "közepébe". Ha kész vagy cserébe megkapod a hajó pozícióját.
Szerezz be egy szatelitet, ugorj vagy repülj el a Xenon szektorba (nem tûnik sétarepülésnek). Próbáld meg a 0,0,0 koordinátákhoz minél közelebb kirakni. Sokat ne nézelõdj, inkább ugorj ki a rendszerbõl.
Kapsz egy üzit, hogy Grand Exchange egyik erõmûvében kapsz infót a Hyperion-ról. Ha bedokkoltál a helyes erõmûbe, kapsz egy üzenetet. Meg kell védened egy hajót, aki a West Gate-tõl közeledik az erõmû felé. Pár perc várakozás után megérkezik a hajó, néhány kalóz társaságában. Támadd meg a kalózokat és semmisítsd meg mindet, mielõtt Õk szedik szét a hajót. Ha nem leszel kész adott idõn belül, akkor kapsz segítséget 1 hajó formájában, aki védeni fog téged.
Mikor végeztél az összes kalózzal és a hajó bedokkolt, kapsz egy újabb üzenetet. Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba.
A második Unknown szektorban vagyunk tehát. Ha megérkezésed után Délkelet felé veszed az irányt (azaz a szektortérkép jobb alsó sarka felé keresgélj, 60, 3, 59 koordináták környékén), akkor megtalálod az M7-et jópár másik sérült hajó társaságában.
Szükséged lesz egy M6 hajóra, ami fel van szerelve Tractor Beam-el
(vonósugár), hogy elvontasd az M7-est Grand Exchange hajógyárába. Van egy ilyen a sérült hajók között, egy Nemesis az, tehát csak meg kell szerezni, megjavítani, pajzsot venni rá és felszerelni vonósugárral (gyerekjáték:) ).
A leírás készítõje azt írja ezután, hogy Õ nem javította meg 100%-osra a hajót, késõbb viszont ingyen megtehette ezt. Próbáljátok ki, ha
gondoljátok. Néhány pajzsra és motortuningra viszont szükség van. Van Nova is a hajók között, ami jól jöhet extra védelemként.
Ha megvan a vonósugár, közelítsd meg 1.6 km-re az M7-et és tüzelj vele a hajóra. Ha "rögzül" a vonósugár, akkor átvált zöld színre (ezzel nem sérül a hajó). Amint kész vagy 3 kalózhajó jelenik meg és azonnal megtámadnak. Nyírd ki õket.
Ezután irány az északi kapu. Mikor kilépsz a féreglyukból, a vonósugár
automatikusan lock-ol az M7-en. Itt újra megtámadnak, végezz velük gyorsan. Haladj tovább a Keleti kapu felé és lépj át Maelstrom-ba.
Maelstrom egy nagy, üres szektor, de nagy meglepetés vár az Északi kapu
közelében. A kalózok újabb 3 hajót küldenek, 3 Falcon-t! Két hajó 125MW-os, a harmadik pedig 250 MW-os pajzzsal van felszerelve. Erõs hajóra lesz szükséged, hogy legyõzd õket. HEPT-el támadnak, nagyon kemény csata vár rád. Az M6-os egyedül nem élné túl, tehát érdemes jó pár komolyabb hajóval védened. Ha kinyírtad a kalózokat irány Grand Exchange.
Grand Exchange-ben irány a hajógyár. Csak simán dokkolj be, nem érdekes, hogy vontatod az M7-et. Amint beérsz a vontatóhajót ingyen megjavítják (szerintem érdemes benne ülni a biztonság kedvéért), valamint megkapod az M7-et teljes felszereléssel, ingyen. Ugorj vissza Kingdom End-be, használd az M7-et ehhez.
Vissza Kingdom End-be, ismét:
Mikor dokkolsz a hajógyárban, megdícsérnek, hogy milyen jó munkát végeztél:) valamint felajánlanak egy M3+ hajót (ha akarod). Most van egy M3+, egy M7, egy M6 és egy Nova hajód (elvileg). Az M7 messze legjobb mindközül.
Ezután megtudod, hogy el kell szállítani egy Argon Trading Dock-ot a Kingdom End-i hajógyárba, alapanyag lesz a HQ-hoz. 30 millióba fog kerülni. Szükséged lesz egy TL hajóra is (bérelj vagy vegyél egyet).
Az Argon Trading Dock leszállítása:
Ha megvan a pénz és a TL hajó, repülj el Argon Prime-ba, vedd meg a Trading Dock-ot és szállítsd le Kingdom End-be, a hajógyárba. Dokkolás
után kapsz egy üzenetet. Be kell szerezned további alapanyagokat:
- 30 Quantum Tubes
- 20 Microchips
- 15 Nividium
Elsõ kettõ helyi állomásokon megvásárolható, a Nividium-ot pedig egy aszteroidából fogod kibányászni. Érdemes a TL hajón tárolni a cuccokat.
A bányászat:
Szükséged lesz egy XL rakterû hajóra, amire Mobile Drilling System-et lehet szerelni. Ore Collector is kell. Legegyszerûbb visszatérni Rolk's Fate-be, ahol még a küldetések elején jártunk és onnan kibányászni a Nividium-ot.
Ha megérkeztél, "lõdd meg" az aszteroidát a Mobile Drilling System-mel. Szét fog esni közepes darabokra, bár ezek még mindig túl nagyok. Lõdd szét õket normál fegyverrel, hogy még kisebb darabokra essenek szét. Így már az Ore Colector-ral össze lehet gyûjteni õket. Célozd be a kis darabokat (Targeting) és ha begyûjthetõnek titulálja, nyomd meg az "I"-t. Válaszolj "igen"-nel, nyisd ki a raktérajtókat az "O"-val és repülj neki a darabkáknak, ugyanúgy, mint amikor az ûrben elõforduló konténereket (fegyverek, rakéták, egyéb cuccokat) szeded össze. Ha felvetted mondani fogja (Cargo bay now contains Nividium). Szedj össze 15-öt, majd rakd át a TL-be.
A befejezés:
Ha minden megvan repülj el Kingdom End-be. Miután bedokkolsz a hajógyárba, kapsz egy üzit, amiben értesítenek, hogy sikerrel befejezted Balai Gi küldetéseit és jutalmul megkaptad a HQ-t, amit már be is pakoltak a TL hajódba. A HQ-t úgyanúgy tudod kirakni, mint bármely más állomást.
Egyszer majd talán errõl a küldirõl is csinálok egy leírást...
Bár rossz hír, hogy a mentett állások tartalmazzák a bugokat, lehet az sem lesz megoldás. Keresni kell egy régebbi állást, ahol jó.
kellene némi segitség... végig csináltam a sztorit... aztán jött egy üzenet hogy növeljem a reput a Split és a Paranid fajoknál... ez is meg volt majd Kingdom Endben kezdõdött egy küldetés sorozat, amivel el akadtam... (kb 3. vagy 4. küldetés ) el küldött az unkown szektorokba és ott mit csinályak tovább? találtam egy Shonen galakszist benne egy nagy gömb alaku "valamit" na itt most mit csináljak? Hivni nem tudom... és dokkolni sem tudok.... :(
XTM mod, 2.5 script
elöre is köszi...
hasonló problémával küzdöttem anno, csak nekem egy Acer Aspire 5735öm van, grafikus kártyáról ne beszéljünk :D engem is kidobált és nem találtam okát miért, mindent bevett maxon, 1024x768as beállítást használtam, és másfél óránként kidobott... a "videókártya" túlmelegedett és automata folyamat megszakítás... azóta felvettem 1366x768-ra és eltûnt a probléma, igaz h már csak médiumon megy :S